I øvrigt #60

 • Har vi så mange bananfluer for tiden, at jeg ikke orker købe frugt.
 • Pariserbøf. Jeg tænker virkelig meget på det. Må opfinde et vegetarisk alternativ. Asap. Måske med de her bøffer.
 • Har jeg fået lige præcis, hold nu fast, 16 henvendelser fra folk, der vil købe vores lejlighed. Kære people, vi ved slet ikke om vi skal flytte, og desuden tror jeg ikke vi sælger den, hvis vi skal flytte. Den er et scoop og vil være perfekt til vores unger, når de bliver voksne.
 • Har jeg både set Orlando Blooms og Justin Biebers diller i denne uge og det er på en eller anden måde ret overvældende for en gift kvinde som mig.
 • Tabte jeg en Toms skildpadde på vej hjem fra Netto i weekenden, og er ikke helt kommet mig over det endnu.
 • Er udvortes da egentlig et virkelig underligt og ret klammi ord. Det betyder vel egentlig bare ‘udvendigt’, eller ‘lad være med at spis’ – kunne man ikke bare skrive det i stedet.
 • Smadrede jeg i går skærmen på min iPhone og har nu konstant glassplinter i fingrene. Pis.
 • Startede jeg dagen med at melde afbud til samtlige modeuge-events og har i stedet brugt morgenen på at spise cornflakes med mine børn, drikke kaffe i vindueskarmen og impulsshoppe en armyjakke med en slange på ryggen (!) – Se den på snapchat nu, eller på bloggen senere.
 • Har Otto muligvis fået plads på en privatskole og jeg kunne tude over det. Både fordi det forhåbentlig betyder ro i hans (og vores) sind, og også lidt fordi det er skræmmende at skifte skole. I know, har prøvet det en håndfuld gange selv.
 • Er jeg rasende over allerede nu, d. 10. august, at skulle have strømpebukser på. Sker der, august!
 • Kan jeg ikke helt forstå, at det er et år siden jeg var på min polterabend. Det gad jeg fandme godt igen!

image

30 replies
 1. Tine says:

  Ej, er Otto ked af sin skole? Har jeg ikke fulgt med, eller er det for privat til bloggen..? Det var da trist at høre, håber I finder den rigtige løsning for ham.☺️
  Betryggende at høre det med bananfluerne, så er det ikke – nødvendigvis – vores lejlighed, der er klam…😏

  Svar
  • Sneglcille says:

   Han er ikke ked af den som sådan, men den er for stor og for larmende, så frikvarteret og SFO-delen er anstrengende for ham, og han vil helst hentes direkte fra skole hver dag.

   Svar
   • Pernille says:

    Hej. Må man spørge om I har skrevet om ham et sted inden han startede i skole, eller bare har været heldige og kunne få en plads? Jeg er kæmpe fortaler for folkeskolen, og som udgangspunkt skal den gives en chance. Så jeg er mere interesseret i, hvordan I har fået iværksat plan B? Har selv et barn der skal starte på samme skole som jeres dreng, og det er da lidt trist at høre:-(. Kender dog rigtig mange der er glade for skolen, så som du selv skriver, kommer det selvfølgelig an på barnet.

    Svar
    • Sneglcille says:

     Det er heller ikke fordi vi ikke er glade for skolen som sådan, det er udelukkende størrelsen og så SFOen, der er problemet for os. Otto har været skrevet op flere steder både inden skolestart, og nu to andre siden sidste år. Vi takkede i sin tid nej tak til en plads på Børneuni, da alle hans kammerater skulle starte, hvor han går nu, og vi samtidigt hørte så meget godt om den. Og det er en god skole, helt sikkert. Og Otto er endda havnet i en lille og meget velfungerende klasse, men der er for meget uro i frikvarteret og på sfo’en, og så har der været (og er fortsat) en enorm udskiftning, hvilket gør ham utryg, så det fungerer ikke.
     Nu er vi så bare heldige, at der rent faktisk er kommet en plads i en klasse på en af de privatskoler, som vi har søgt. Om vi får den, og tilmed tager den, ved vi ikke endnu. Vi har møde der i denne uge, og så må vi se.

     Svar
     • Pernille says:

      Tak for svar, det er skide svært det med skoler og store børn der egentlig er bitte små inden i. Og jeg kan virkelig oprigtigt godt lide din blog. Keep going!

 2. Malene P says:

  Verdens bedste bananflue- fælde… Put et par stykker udskåret banan med skræl und alles i et glad. Put noget plastic folie over og prik en 4-5 huller i som fluerne kan gå ned igennem.. De kan ikke komme op igen og det er mega effektivt 🙂

  Svar
 3. Ninna says:

  Mht. bananfluerne, så prøv og tag et glas og hæld en smule æbleeddikke (2-3 cm af glasset), lidt vand (1-2 cm) og en enkelt eller to dråber opvaskemiddel i, og så lad det stå på køkkenbordet, eller hvor det nu er at der er flest fluer. 🙂 Det er noget med, at fluerne godt kan li eddiken, men opvaskemidlet ændrer vandets spændingsoverflade, så de ikke kan komme væk fra vandet igen, så de drukner i stedet. Man skal derfor lige være opmærksom på, at man ikke får sprøjtet for meget af eddiken op på siderne af glasset, for så bliver de bare siddende på glasset og drikker det i stedet. 🙂

  Svar
 4. A+K/VenterPaaVinBlog says:

  Jeg er også sikker på, jeg på mystisk vis har raget mig i uklare med Bananflue Kongen. Han sender hvertfald armys af hans ækle tropper, så snart jeg våger at lade skraldespanden stå en dag, uden at tømme den – eller gud forbyde det – glemmer at skylle yoghurt og bærsnask af en skål. SÅ klammo at komme hjem og åbne opvaskeren til bananflue-party i selve maskinen, der jo rent faktisk skal gøre lortet rent.
  Mon man kan indlede en fredsaftale? Og hvordan?

  – A

  Svar
 5. Sara says:

  Jeg har selv gået på både privatskole og alm. folkeskole – der er ingen tvivl om, at jeg til enhver tid vil anbefale at smide sine børn i privatskole. Det var SÅ godt sammenlignet med den almindelige folkeskole, og for sådan en særligt sensitiv en som mig, var der også rum til at få lidt mere ro på. 🙂 Jeg er sikker på at Otto nok skal blive rigtig glad for det! 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi tror også, at det vil hjælpe en hel del. Vil bare så gerne støtte op om folkeskolen, men bare ikke for en hver pris.

   Svar
   • Sara says:

    Min mor arbejder selv inden for det offentlige og ville derfor også helst som udgangspunkt støtte op om folkeskolen, men hun nåede også frem til at det ville være nogle bedre rammer for mig (og senere min lillebror) med en privatskole. Både rammerne med mindre og færre klasser gav samtidig også nogle bedre læringsmæssige vilkår, så jeg havde virkelig en god oplevelse med at gå på en privatskole de sidste år af min grundskoletid. Det eneste min mor fortrød var faktisk, at hun ikke havde sendt mig på privatskole fra starten af, men der kan man jo altid være bagklog. 🙂 Otto skal nok klare det enkelte skoleskift i helt stiv arm, og jeg er sikker på at han vil få det godt i et lidt mindre og mere roligt miljø! 🙂

    Svar
   • Kat says:

    Jeg er virkelig pro alm. folkeskole. Konceptet er jo fantastisk – at alle kulturer og baggrunde mødes. Når det er sagt, så er min datter også skrevet op til privatskole. Forvaltningen af folkeskolen fungerer ikke optimalt; larm og stress rimer bare ikke på læring og tryghed. Og mit barn skal ikke være prøveklud for den ene sparekniv efter den anden. Håber Otto finder ro. Og at I som forældre gør.

    PS. Jeg sad ved siden af Orlando Bloom til premiere i London på Pirates of the Caribbean som 15-årig. Jeg vidste ikke, hvem han var. Snorksov efter 10 min af filmen, og hans ansigtsudtryk da jeg vågnede op ved filmens slutning, glemmer jeg aldrig. Totalt pissed off Orlando. Hep.

    http://urkraft.bloggersdelight.dk

    Svar
 6. Kris says:

  Bananfluer yngler bl.a. i afløbet – prøv at hælde lidt afløbsrens i, og skyl efter med kogende vand 🙂 Det hjalp her!

  Svar
 7. Marie says:

  Mht til bananfluerne ka jeg kun anbefale fælder fra fx Matas der ‘ligner’ æbler – virkelig effektive!
  Og prøv evt tomat-tartar’en hos Toro på Istedgade – godt nok vegetarisk pendant til rørt tatar og ikke pariserbøf, men absurd velsmagende så måske det kan dæmpe abstinenser?

  Svar
 8. Louise FB says:

  Forstår godt at du sender Otto på privatskole. TDS og VNS på Vesterbro er alt, alt for store til at rumme de små. Jeg tror I vil blive rigtig glade for skiftet, selvom jeg egentlig er stor fortaler for folkeskolen. Men Kbh kommune skyder dem selv i skolen ved at proppe 25+ elever i en klasse på en årgang med 4-6 klasser 🙁 Håber det er en god privatskole I har fundet – der er flere fantastiske på Vesterbro/Indre Frb.

  Svar
 9. Thea says:

  Jeg skiftede selv fra folkeskole til Zahles privatskole i 7.klasse – og det var den bedste beslutning nogensinde! Min lillebror gik på samme folkeskole som mig, 2 trin under, og han havde det fantastisk der på grund af en fantastisk klasse! Så jeg tror ikke der er nogen endegyldig “opskrift”, men det lyder som den rigtige beslutning for jer og Otto!

  Svar
 10. Stine says:

  Vi har været i præcis det samme dilemma, med en søn som har gået i 0 klasse på Vesterbro og timerne var rigtig fine, men frikvartererne og fritidshjemmet med 300 børn på 4 etager gjorde ingenting godt. Han blev vildt sur da vi lige inden sommerferien fortalte ham at han skulle skifte skole, men han accepterede det hurtigt da han fandt ud af at det var noget vi forældre bestemte. Han er i dag startet på privatskole, og selvom han helt sikkert ikke synes det var fantastisk at skulle være den nye dreng, så sagde han flere gange uopfordret at det havde været en god første dag i skolen og at der hele tiden var nogen der gerne ville hjælpe ham. Hvilket er i stor kontrast til skolestarten sidste år hvor han vandrede alene rundt i skolegården og var utryg. Held og lykke med hvad end i vælger. Kh Stine

  Svar
 11. J says:

  Ang pariserbøf, så har jeg flere gange lavet en udgave med rødbedebøf og peberrodsmajo. Det smager sygt godt! Har endda serveret det for kødelskere, der var ligeså vilde med det.

  Svar
 12. Andrea says:

  Hej skønne Sneglcille,
  Jeg har lige to spørgsmål som jeg har tænkt på i et par dage og nu er begge emner nævnt i denne “i øvrigt” 🙂
  – er du blevet vegetar?
  – er Otto ked af skolen siden han muligvis skal skifte eller er det af andre årsager?
  Ha’ en dejlig weekend og god bedring 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Hej Andrea *
   Mere eller mindre. Kalder mig endnu ikke vegetar, for vil ikke afvise, at jeg kommer til at spise kød igen. Men det er sjældent det sker. Har ikke rørt det i mange måneder og har heller ikke lyst 🙂
   Har skrevet lidt om det HER

   Otto er ikke som sådan ked af sin skole, men den er meget stor (der er fem 1. klasser) og der er en del udskifting, som skaber uro og gør ham forvirret og utryg, så vi vil gerne finde noget, der er mere stabilt og med færre elever til ham.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *