STORYTEL … Når øjnene skal holde fri

INDLÆGGET ER SPONSORERET

image

Nu har jeg efterhånden prøvet Storytel siden starten af året med stor succes, og jeg har foruden at få mine børn hooked også fået min mand, der ellers er af den overbevisning at bøger skal læses og ikke lyttes til, med på vognen også.
Det er ingen hemmelighed, at det der ‘tvang’ ham ud i at afprøve konceptet var den sygdomsperiode han lige har været begravet i. Da hans hovedsmerter blev bedre, var han fortsat lysfølsom, men begyndte at kede sig. Fjernsyn og computer var totalt udelukket og jeg foreslog ham at lytte til bøger i stedet. Det har han gjort og gør stadigvæk, og jeg tror faktisk ikke det er sidste gang, også selvom han gudskelov nu er i bedring og meget snart er sit gode gamle jeg. Han benyttede sig en del af sleepfunktionen, som man kan indstille til at slukke bogen efter den tid man beder den om, hvilket var perfekt for ham, da han kunne sætte den til en time af gangen. Jeg har ikke selv prøvet den funktion, da jeg oftest lytter til bøger, når jeg er på farten, men jeg kunne godt finde på at bruge det, hvis jeg en aften lytter inden jeg falder i søvn. Det er i hvert fald en ret fed måde at slukke lidt for tankerne, der for mig godt kan holde mig vågen og gøre det besværligt at falde i søvn.

IMG_1302

Min mand har i de sidste par dage lyttet til Khaled Hosseinis ‘Og bjergene gav genlyd’ – Og er endelig færdig med den, så jeg har kunne tage over – Den er GOD!

Det eneste men jeg kan komme i tanke om i forhold til det her med at lytte til bøger er, som mange af jer også har nævnt, at det er altafgørende hvilken stemme, der læser dem op. I nogle tilfælde har jeg hurtigt vænnet mig til stemmen, i andre er det behageligt fra første ord og så er der dem, man ikke vænner sig til og så har jeg faktisk givet fortabt og fundet en anden bog i stedet for. Dog synes jeg at det i langt de fleste tilfælde er gode oplæsere. Gad vide hvordan man får sådan et job egentlig? Det gad jeg da faktisk godt at have on the side, nå, sidespor. Lydbøger holder, er konklusionen!

Hvis du endnu ikke har fået afprøvet Storytel selv, så kan du stadigvæk nå at få 30 dages gratis prøveperiode, lige HER

Jeg tager i øvrigt hjertens gerne imod boganbefalinger, da jeg efterhånden har fået lyttet til alt på min virtuelle boghylde. På nær de der Lars Kepler bøger. Jeg tør simpelthen ikke.

image

Indlægget er betalt af Storytel. Holdninger og ord er ikke købt.

17 replies
 1. Emilie says:

  Vil lige sige at jeg elsker din blog og tøjstil 😊
  Jeg har selv lyttet til kvinden i toget – en ret spændende bog som er svær at give slip på igen.
  Dog vil jeg mere anbefale en mand der hedder Ove – den er vildt hjertevarm og rigtig godt læst op😊😊

  Svar
 2. Skalotteløg says:

  Sådan et job gad jeg også godt have! Mon ikke det er helt almindelige speakere – og så af og til et par skuespillere?
  Nå, men hvis den er der, så er ‘Ser du månen, Daniel’ af Puk Damsgaard rigtig god, hvis man er til sådan noget med at høre om tortur og krigen i Syrien. Den handler om den danske fotograf, Daniel, der tog til Syrien og blev fanget af IS. Der sad han sammen med bl.a. James Foley, som jo blev henrettet for åbent YouTube-kanal. Den er vildt godt skrevet, og giver et godt indblik i, hvor lede IS kan være.

  Svar
 3. Marie says:

  Jeg elsker at læse rejseberetninger når jeg selv er ude at rejse og har for nyligt læst både “Tracks” af Robyn Davidson og “Wild” af Cheryl Strayed.

  Svar
 4. Marie says:

  Jeg elsker at læse rejseberetninger når jeg selv er ude at rejse og har for nyligt læst både “Tracks” af Robyn Davidson og “Wild” af Cheryl Strayed. Virkelig gode begge to – hvis man tør, for de giver lyst til eventyr 😊

  Svar
 5. Christina says:

  En mand der hedder Ove er en rigtig hyggelig og sød bog som jeg også klart vil anbefale.
  Vil også anbefale alkymisten.😊👌
  Så har jeg selv lige læst Julia Lahmes Manifest på ferien, som også er rigtig god.

  Svar
 6. Ditte says:

  Kære Cecilie, jeg vil rigtig gerne anbefale de 4 Jesper Stein bøger om betjenten Axel Steen. Inger Gammelgaard har også en god serie. Krimi, men ikke så slemme at du ikke kan sove. Mvh Ditte

  Svar
 7. Dicte says:

  Du ville være en seriøst god oplæser! Din stemme er så behagelig, når man ser dine videoer, så go for it.
  Har du læst/hørt de andre bøger af Hosseini? Ellers kan de varmt anbefales. Mine yndlingsbøger er Forbandede yngel og Den stjålne vej. Har sjældent læst så velskrevne og levende bøger (men det er nogle, der – i hvert fald for mig – sætter sig lidt ekstra fast, fordi det er nogle tunge byrder de forskellige personer bærer). De er af den danske forfatterinde Anne-Cathrine Riebnitsky.
  Og så er Kepler bøgerne altså ikke så slemme endda 😉 god fornøjelse!

  Svar
 8. barnets mor says:

  Jeg er gået lidt i stå med ”Og bjergene gav genlyd” på papirform… Så du har lige givet mig et skub mod, at høre den i stedet for 🙂 Det er en fantastisk bog… Gad vide hvorfor jeg gik i stå 😀

  Svar
 9. Helle says:

  Jeg hopper med på En mand der hedder Ove. Og når du så er færdig med den kan jeg anbefale Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt, og af samme forfatter Analfabeten der kunne regne. Tre skønne, sjove og varmende bøger 🙂

  Svar
 10. marie says:

  Lydbøger er det bedste! Jeg falder i søvn hver gang, som regel inden for 5 minuttr. Men det er genialt, at man kan ligge i mørket og “læse” uden at genere andre!
  Og ja, stemmen er ALTafgørende. Jeg har i perioder søgt på en særlig indtaler (Lars Junker Thiesgaard – han er stemmen i mit liv!) fremfor forfatteren..

  Svar
 11. Amalie says:

  Jeg er også selv vild med lydbøger! Jeg har siden jeg var barn haft store vanskeligheder ved at “slukke” for tankestrømmen om aftenen (og på alle andre tidspunkter, bevares), hvilket har resulteret i mange timers søvnløshed. Og her hjælper lydbøger virkelig! Jeg er mest til historiske romaner eller Tove Ditlevsen (hvor den blanding kommer fra, ved jeg ikke), men Jordens søjler, uendelige verden, giganternes fald, verdens vinter og havets katedral er alle VILDT gode

  Svar
 12. Rikke says:

  Jeg vil også helst læse bøger, men på ferier og som skrevet, inden man skal sove er det perfekt. Efter at jeg havde været igennem en masse krimier, er jeg nu i gang med calender girl bøgerne. De er fine, og uden det vide indhold. Men det er fint i denne uge, hvor jeg er alene på kontoret, så kan jeg arbejde imens 🙂

  Svar
 13. C & the City says:

  Det er særlige lydbogsstudier, der står for den slags og det er ofte studieværter fra radio og tv, der indlæser bøgerne, netop fordi stemmen og betoningen betyder ret meget.

  Så når man kan speake radio – og tv-indslag, så kan man – oftest- få lov til at indlæse lydbøger også, hvis man kan sin teknik og har en “ordentlig” stemme.
  Jeg har selv gjort det, nemlig. Man får VIRKELIG læst mange bøger 😀

  Svar
 14. Malle says:

  Fedt med alle de her anbefalinger, så har jeg noget at gå i gang med når min bog er hørt færdig. Jeg er i gang med sidste del af Jacob Ejersbo Afrika-trilogi – hold nu kæft, de er gode! Kæmpe stor anbefaling herfra!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *