Søskende og aldersforskel

På Bahne-bloggen i dag finder I et indlæg om aldersforskel. Jeg beskriver, hvorfor det for os har været helt genialt med de knap seks år imellem Uma Og Otto. Jeg har naturligvis heller ikke prøvet andet, så det er klart at jeg selvfølgelig kun kan gå ud fra mine egne erfaringer. Freelancer, der jo har Otto og Leo med 16 måneders aldersforskel siger, at der også er fordele ved det, og det er jeg sikker på at der er. Fordele ved både det ene og det andet, men grunden til jeg har valgt at knytte nogle ord til den store aldersforskel som seks år jo er, skyldes at jeg selv havde mine betænkeligheder og stadigvæk bliver spurgt af både folk i vores omgangskreds og af læsere, der selv skal have eller overvejer at få børn med et stort aldersspænd. Jeg siger go for it, det er et kæmpe plus og noget helt fantastisk dejligt. Læs indlægget her:

Søskende og aldersforskel

Min datter blev et år i april og min søn fylder lige straks syv år, der er med andre ord knap seks år i mellem dem, hvilket må siges at være en del. Der er flere grunde til, at der gik så lang tid imellem, blandt andet var min mand og jeg en del år fra hinanden og jeg blev på en eller anden måde også først rigtig klar og babyskruk da min søn var omkring fire år. Jeg synes ofte, jeg hører om fordelene ved at få børn tæt på hinanden. Jeg har sågar hørt, at nogen mener, at tre år skal være absolut maksimum aldersforskel, og så er der dem, der foretrækker at få sine børn i rap, altså nærmest en om året.

Jeg skal ikke kunne sige, hvad der er ’bedst’. Det der med at få børn er jo skide dejligt og overvældende lige gyldigt, hvornår man får dem, tænker jeg, og man er jo for det meste god til at finde fordele i det man selv vælger. Smart!

For os har de fem år og otte måneder været lige tilpas, og jeg vil i hvert fald ikke råde nogen til at tøve med eller helt undgå, at få børn med en større aldersforskel end de famøse to-tre år, da det absolut har sine fordele, også selvom det er en anelse overvældende sådan at starte HELT forfra. Men til dem det måtte være interessant, kan jeg komme med mine egne erfaringer og fortælle, hvorfor jeg synes at små seks års aldersforskel er alletiders. For os var det særligt det med at vores ældste kunne være med på et helt andet plan end jeg forestiller mig et yngre barn kan være. Allerede under graviditeten talte vi enormt meget om det der med at skulle have en lillesøster og om forestillinger, navne og fremtiden. Da min datter blev født, skete der virkelig også noget i min søn. Jeg har aldrig oplevet ham mere stolt og når han hentede et glas vand til mig, en sut eller en dyne til sin søster var de løftede skuldre og storebror-følelsen ikke til at tage fejl af. Fandeme sødt!
På intet tidspunkt har vi sporet skyggen af jalousi mod den lille. Det var lidt som om, at da det jo er nogle helt andre behov sådan en lille har, gik det ikke ind og tog noget fra den store, og den eneste reaktion, der kom på at blive storebror, som gik på ikke at have sin mor lige så meget i en periode, var nem at at tackle og tale om, da man som næsten seks årig kan sætte en del ord på det man føler og kan give udtryk for, hvad det er man savner eller har brug for. Hvilket når man pludselig er tilbage i babyboble med en lille person, der ikke kan det, er virkelig dejligt.
Nu da min datter er lige over et år og min ældste starter i 1. Klasse og de to jo på ingen måde har noget tilfælles, er de stadigvæk fuldstændig skudt i hinanden og jeg har endnu ikke oplevet konflikter eller irritation mellem de to. Han passer på hende og hun ser op til ham, og mit moderhjerte er ind imellem lige ved at eksplodere af kærlighed, når jeg ser dem sådan.

Screen Shot 2016-07-19 at 10.16.32

36 replies
 1. Charlotte says:

  Vi har 2 børn – Pige på 8 og dreng på 3. Aldersforskellen på 5 år er helt perfekt for os, vi var ikke klar til nummer 2 før 🙂

  Svar
 2. Ditte K says:

  Min mindste er født samme dag som Uma, og hans storebror er 6 år. Jeg elsker det og anbefaler det til alle, der spørger ind til det. De har så vildt meget mere glæde af hinanden, end jeg nogensinde havde troet var muligt! Og jeg synes bare, det er nemt på så mange måder.

  Svar
 3. Majken says:

  Vi har lige fået nr 2 og den store er 2,5. Jeg håber på at de kan lege sammen og blive underholdt af omtrent de samme ting om nogle år, det er derfor jeg har ønsket at de var tætte aldersmæssigt. Men jeg regner også med at den første tid bliver hård, og det er lige nu svært at være alene med en vildbasse på 2,5 når den lille samtidig skal ammes. Så jeg kan helt klart godt sætte mig ind i de fordele du beskriver 🙂

  Svar
 4. Nadia A P says:

  Jeg har endnu ikke selv barn – selvom Blop er der lige om lidt (Gisp!) – men jeg er selv ud af en søskendeflok med stor aldersforskel. Jeg er ældst og har tre søskende, der er hhv. 8(mors barn), 10(fars barn) og 13(mors barn) år yngre end mig. Jeg elsker det, og det gør mine søskende også. Lige præcis som du nævner i indlægget på Bahne er der slet ikke den der jalousi – til gengæld masser af stolthed og seen-op-til. Vi har ikke leget på samme måde som jeg forestiller mig, at søskende med lille aldersforskel gør. Til gengæld har vi masser af tid alene, og især efter jeg er flyttet hjemmefra kan jeg mærke på dem, hvor meget de nyder at komme hjem til mig og bare være sammen med film, udflugter, ferier osv.

  Omend jeg ikke selv planlægger børn med lige så stor aldersforskel som jeg har med mine søskende, så kommer jeg på ingen måde til at drømme om pseudotvillinger – heldigvis er alle familier jo forskellige!

  Svar
 5. Gitte says:

  Jeg har to drenge på 6 og 7 år, der er 13 mdr imellem dem. Det var ikke planlagt at vi skulle have børn så tæt, men jeg ville ikke bytte det for noget i verden nu ( der var tider, da de var mindre jeg gerne ville ha ha)

  Svar
 6. Piximouse says:

  To stk. 9,5 år mellem (to forskellige fædre) og det er pt. genialt! Jeg kan udtale mig lidt mere kvalificeret, når vi en gang får nr. 3, hvor der ikke lommer til at være helt så mange års forskel 😉

  Svar
 7. Louise says:

  Har ikke selv børn, men der er 4 år imellem hver af mig og mine brødre, min storebror 4 år ældre end jeg, og min lillebror 4 år yngre. Det vil sige at der er 8 år imellem mine brødre. På trods af diverse småkonflikter, både dengang og nu, har det altid været virkelig godt og vi har stadig et godt forhold til hinanden.

  Svar
 8. Mie / pralerier says:

  Pudsigt, jeg har lige skrevet lidt om det at have to med 1,5 år imellem. Jeg prædiker altid, at det er super skønt, men har netop vendt lidt af udfordringerne ved det, for de er der jo også. Men som dig, har jeg jo heller ikke prøvet andet og der vil jo altid være fordele og ulemper lige meget hvordan man vender og drejer det 🙂

  Svar
 9. Anna Lynge says:

  Dejligt indlæg- kunne ikke være mere enig.
  Min mand har Karla på knap 13, Alfred på 11,5 og sammen har vi Sally på 2. Jeg er på røven over hvor optur det har været, at have så store unger imens hun har været en bette en. den jalousi der har været, har primært været rettet mod mig, da jeg ikke kunne lave lige så meget med dem som før. Men det var mere en bekymring fra den ældstes side, end en decideret
  Jalousi. Og så var de bange for om jeg nu ville elske hende mere.
  Nu kan de lege, drille, snakke og danne fælles alliance mod os. Det er bomben!
  Jeg håber at hun er mindst 4, før vi gider have den sidste😉
  Tak for den dejligste blog♥️

  Svar
 10. Maria says:

  Jeg har ingen børn, men der er knap 3 år mellem min lillebror og jeg. Vi skændtes virkelig meget som børn, og jeg tror det må have drevet mine forældre til vanvid nogle gange. Havde der været 6 år imellem, var vi måske kommet ud over mange af skænderierne. Som 26-årig derimod, er jeg helt utroligt glad for, at der ikke er større aldersforskel. Hvorimod vi som børn ikke havde meget tilfælles, har vi nu rigtig mange fælles ting at tale om og foretage os. Vi bor sammen den dag i dag, og jeg nyder det, så længe det varer. Jeg nyder også den måde, vi kan snakke om vores forældre på. Så jeg tror, at det, der måske ikke nødvendigvis var en decideret fordel som barn, sagtens kan ende ud som noget rigtig fint senere i livet 🙂 Men igen, det viser jo bare, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert 🙂

  Svar
 11. Louise says:

  Skøn læsning! Jeg har to mindre søskende, hvoraf der er 5år mellem min lillebror og jeg, samt 12år mellem min lillesøster og jeg – og aldrig kunne jeg have forestillet mig det bedre! Min bror og jeg har haft så meget glæde af hinanden trods forskellige interesser og en aldersforskel, vi kunne altid lege og hygge os – nogle gange sammen andre gange hver for sig. Mine forældre siger også at vi aldrig var uvenner og vi var nemme at have med på ferie fordi vi ikke kedede os. De siger den eneste gang de kan huske jeg var rigtig sur på min bror var da han smadrede mit akvarie (Hahahha husker det tydelig, jeg var rasende…). Det samme forhold har min bror til vores lillesøster, hvor mit forhold til hende bærer lidt mere præg af aldersforskellen – vi er meget tætte og jeg var/er meget engageret i hendes opvækst, skole, pasning etc. Men nu hvor jeg er 23 og hun snart er 11 kræver det lidt mere research inden vi skal hygge os sammen fordi jeg jo ikke altid helt kan huske hvordan det er at være 10år gammel. Men til gengæld er hun min største fan og elsker at være sammen med mig og fortælle mig alle de ting jeg ikke ved (åbenbart hedder en video hvor man viser frugterne af ens seneste shoppingtur et haul -hahaha). Ligeledes har hun haft glæde af, at jeg kan hjælpe hende med mange ting samt at hun kan komme på ferie hos mig, hvor vi laver “store pige ting” såsom shopping og beautysalon etc..
  Alt i alt er jeg helt enig med dig i at ingen bør holde sig tilbage pga aldersforskel mellem børnene, hvis barnet er ønsket kan det jo kun blive fantastisk!

  Svar
 12. Søs says:

  Jeg har to børn med 7,5 år imellem – Karl på 14 og Ester på 6- det har været super godt! Da Estervar spæd, kunne Karl hjælpe og forstod, hvis man lige skulle amme eller skifte, inden man kunne hjælpe ham!😊
  Jeg må så indrømme, at nu hvor han er teenager og hun er 6 år, kan der godt være lidt konflikt 😁 Han synes mest af alt, at hun er skide irriterende – men det ville han sgu nok også have syntes, hvis hun var 12 😜

  Svar
 13. Mathilde says:

  Jeg har ikke selv børn endnu, men til gengæld har jeg en lillebror, der er 13 år yngre end mig. Lige fra start har han og jeg været utroligt tætte, og vi er det også i dag, hvor han er 14 og jeg 27. Jeg har altid haft sådan en halv-halv rolle som hhv søskende og voksen i forhold til ham, men heldigvis fylder søskendedelen så meget, at han ser op til mig og søger mig på en anden måde, end han søger vores mor. Og så har det også betydet, at min mor og jeg har fået et tæt forhold, som heldigvis overlevede min “besværlig teenager”-periode, fordi jeg altid har besøgt dem meget for at følge med i og være en del af min lillebrors liv.
  Så selvom der helt sikkert er nogle andre fordele ved søskende tæt på hinanden, skal man altså heller ikke lade sig skræmme af en stor aldersforskel, hvis I spørger mig 🙂

  Svar
 14. Katrine O. says:

  Jeg har en dreng på 5 og en lille pige på 9 mdr., og jeg er også VILD med aldersforskellen på dem. Den store kan helt vildt meget selv, og det har været og er så rart i de situationer, hvor man ikke lige kan lægge baby fra sig (amning, pusletid, putte til lur osv.). Og det at man samtidig kan tage sig en snak om de følelser, man som storebror har, er også en stor fordel. For han kan jo sagtens huske, da han havde os helt for sig selv 🙂 Det enetid skal vi som forældre også huske at give ham. Det glemte vi lidt i starten, men nu er vi meget opmærksomme på det og nyder at være alene med den store, såvel som den lille.
  De har ikke så meget til fælles, men alligevel har de en masse vildt skønne øjeblikke sammen og leger faktisk også lidt, fordi storebror stadig synes at fx Duplo og bolde er sjovt 🙂
  Min søster og jeg har 19 mdr. imellem og det har selvfølgelig også givet en helt bunke sjov og vi har leget en hel masse både derhjemme og på ferier. Men i teenageårene var vi noget af en udfordring og skændtes en del, så det har ikke været lutter lagkage hele tiden. Nu hvor vi er voksne er det totalt optur at have en søster, især har det, at vi har fået børn, givet en helt ny dimension til vores søskendeskab. Virkelig skønt <3

  Svar
 15. Nadja // drengemor.dk says:

  Vores tre er der ikke særlig stor alderforskel på, og det er både dejligt og hårdt – men der var 4 års kamp til vores første, så vi lod naturen bestemme ved de næste to. Dermed blev der 2 år mellem nummer et og to og 18 mdr. mellem nummer to og tre. Min søster og jeg er der 6,5 år imellem, og det er der bestemt også fordele ved! Som børn var jeg mere en ekstra mor for hende end vi var venner (ikke at vores mor ikke var det, men du ved nok, hvad jeg mener 😉), og som forældre er der altså også et plus i, at man når at nyde den første fuldt ud, ikke har flere blebørn samtidig osv. For der er sgu gang i den med mange helt små børn samtidig 😅

  Svar
 16. Rikke says:

  Jeg har 2 piger, der er 2 år og 9 mdr imellem dem. Det har fungeret godt for os. Selvom de kan skændes så det brager. Men det kunne jeg også med min lilesøster, der er 4 år yngre.

  Svar
 17. Pernille says:

  Jeg har to med 13 måneders mellemrum. Det første år var jo helt vildt, men 12 måneders efter lillesøster var blevet født skete der noget helt magisk og de to begyndte at følges meget mere udviklingsmæssigt. Nu som snart 4 og 5 årige er de hinandens bedste venner med plads til at blive tosset på hinanden, men det er hurtigt overstået. Nu skal vi have nr 3, og der kommer til at være 4 og 5 år til den mindste. De to store elsker det og glæder sig. Jeg er spændt på hvordan det bliver med den store aldersforskel. Jeg har selv en lillebror der er 12 år yngre end mig. Jeg synes det er tydeligt, at vores forhold mere er baseret på omsorg, end det egentlig er som det søskendeforhold jeg har til mine søstre der kun er 3 og 4 år yngre end mig. Vi har kendt hinanden hele livet, er vokset op sammen og det giver et helt andet bånd, end til min lillebror som jeg kender fra lille, men han kender kun mig som voksen og derfor er det et helt andet bånd, end med de søskende jeg er vokset op med. Jeg kan se der er kæmpe forskel på, om der er kort tid eller lang tid imellem søskende. Man får ikke set samme søskendeforhold. Jeg synes selv at opleve, at jo længere tid der er imellem søskende, jo mere bliver rollen for den ældste som en reel beskytter for den yngste, end en man kan følges med i livet. Der er fordele ved begge ting! Jeg tror den rigtige kombination af aldersforskel afhænger af hvordan man gerne vil være som familie og hvordan man ser sin familie i fremtiden. Min kombination passer perfekt for vores familie, fordi vi gerne vil give vores børn nogle søskende de kan vokse op sammen med og som er på samme stadie i livet som dem selv. Både min mand og jeg kommer fra flokke med fire børn og den glæde vil vi gerne give til vores børn også.

  Svar
 18. Anna says:

  Jeg er ganske vidst ikke mor, men jeg er storesøster til en bror, der er seks år yngre og en søster som er næsten 10 år yngre, og jeg kan nikke genkendende til alt det du skriver. Det er så fint og rart, vores indbyrdes forhold, og vi har nærmest aldrig skændtes. Jeg skal ikke gøre mig klog på det, men jeg har en teori om at det er rigtig fint for børn, at de oplever en periode (har engang hørt tre år?) hvor de ‘får lov’ til at være ‘den lille’ for forældrene. Det er i øvrigt også dejligt, nu hvor jeg er 22 og bor inde i byen, at mine søskende kan komme forbi mig. Især min søster er vild med at være feriebarn <3

  Svar
 19. Chrlotte says:

  Jeg har en deeng på 6 et halv og en pige på 14 måneder. Det kunne ikke være anderledes for os og jeg synes det er helt fantastisk at se den kærlighed der på trods af forskellen er mellem de to.

  Svar
 20. Kat says:

  Herhjemme har vi to unger. Den mindste på 1 år som er fælles. Og min mand har den store på 9,5år. De gode ting ved den store aldersforskel er meget de praktiske ting. Den store kan jo forstå alt og ved at den lille bare tager noget tid og kræver opmærksomhed på en anden og mere “krævende” måde. Han kan passe på den lille når de leger eller hun piller ved forbudte ting. Og så elsker den lille sin storebror overalt i verden. Det mærkes så tydeligt hvor meget hun ser op til ham og synes han er sjov.

  Udfordringerne er at den store oplever de mange hensyn der skal tages når vi er ude, tager på ture osv. Når den lille skal sove og hvad der nu ellers kan være. De vil aldrig komme til at lege sammen som når vores mindste får en ny søskende om nogle få år som er tæt i alderen. Og når den store, som er dreng, snart er teenager måske ikke synes at lillesøster er så spændende igen så glider de måske mere fra hinanden.
  Men får de interessen, nok især møntet på den store, når han er lidt større og vil tage lillesøster med på tur osv kan de sagtens få nogle rigtig gode oplevelser sammen.

  Svar
 21. Marie says:

  Der bliver 4 og et halvt år mellem mine. Vi havde planlagt noget med færre år, men naturen ville det anderledes. Vi har netop fortalt vores ældste nyheden i sidste uge og han blev bare så glad og stiller så mange gode spørgsmål. Lige nu er alt bare lutter idyl, og jeg håber, at de får det godt sammen (med de konflikter der nu engang kan opstå i søskendeforhold).

  Svar
 22. Nielsen says:

  Jeg har 3 børn i alderen 12, 7 og 5 år. Jeg er absolut mest til forskellen mellem nr 2 og 3, de har så meget glæde af hinanden, er for det meste interesseret i de samme ting, selvom det er dreng og pige. Selvom er der kun er 22 mdr imellem, forstod min søn med det samme at han var ældst og skulle passe på lillesøster. Jeg synes det var hårdt at få nr 2, skulle starte forfra med alle ting, samtidig med at jeg havde en datter på 5 år, som det var svært for at skulle lære at dele forældre og to sæt bedsteforældre med, det var en ny og lidt svær oplevelse for hende. Det kan også være svært F.eks at skulle finde en biograffilm, de alle 3 gider at se, det er faktisk ikke muligt, men til gengæld vil de alle 3 gerne i Legoland. Hvis jeg selv skulle have valgt ville jeg nok synes at den optimale aldersforskel er mellem 2 1/2 – 3 år, men det er jo Heldigvis sjældent at man er i stand til at planlægge sit liv, så nøjagtigt.

  Svar
 23. Lise says:

  Der er to et halvt år imellem vores. De er 4 og knapt 2 lige nu. De er kun for nylig begyndt at have glæde af hinanden. Altså den lill ser jo et stort stort lys i den store, og han kopierer ALT hvad hun gør. Både det gode og det mindre gode 🙂 Men hun har nok mest syntes at han bare var sådan en røvirriterende skygge, som stjal af mors og fars opmærksomhed. Men nu, endelig, synes jeg at mærke en forandring. De leger faktisk sammen. Ja hun bestemmer selvfølgelig alting, og kommer hysterisk rendende hvis han har taget noget hun ville lege med. Åh søskende…
  Det er som at se mig og min lillebror. Der er også to år i mellem os, og min store pige har min temperamentsfulde, gammelkloge, nysgerrige, fantastifulde væremåde. Mens min lille dreng er mere mellow. Ligesom sin far, og min lillebror.
  Jeg håber de bliver ligeså glade for hinanden, både i barndommen og senere i livet, som jeg er for min lillebror.

  Men altså, Uh det er også hårdt med to temmelig små krudtugler. Vi går ihvertfald og småglæder os til de begge kan lidt mere. Og så må vi jo se om vi skyder os selv tilbage til start, hvis vi laver en lille efternølerbaby.

  Svar
 24. Marie says:

  Åh det er så godt at høre! Det giver mug lidt håb. Vi måtte have sindssygt meget hjælp for at få den første som nu er 3 1/2. Vi vil gerne have en mere og jeg begynder ærligt talt at stresse over, at det ikke sker, da alle jo siger, at NU skal det altså være, hvis de skal have glæde af hinanden. Så tak for de ord! <3

  Svar
 25. Sara says:

  Min datter er, ligesom Uma, 1 år, og min bonusdatter er lige blevet 7, så præcis samme aldersforskel som på dine to:)
  Vi elsker forskellen. Storesøster er fantastisk med vores lille krudtugle, og deres bånd er helt særligt, selvom aldersforskellen er stor:) Vi har kun gode erfaringer.

  Svar
 26. Nena Skov says:

  Jeg har 3 børn, hvor aldersforskellen mellem storebror og de små (tvillinger) er 2,5år. Det har virkelig været hårdt, men jeg håber på, at de vil få meget glæde af hinanden i fremtiden. Jeg er selv enebarn, så jeg ved intet om søskende, udover det jeg oplever hos andre. For os handlede det om, at vores alder talte imod at vente for længe. Man er vel altid fortaler for sin egen situation?! 🙂 Som du siger, så er der hver sin charme og dem der har børn tæt ser fordele her og dem der har børn med flere år imellem, ser fordele der.

  Svar
 27. Stine says:

  Nu har jeg ikke børn, er kun 23, men der er 5 år imellem min storebror og jeg. Og det er helt perfekt. Vi fungerer super godt sammen og har altid haft meget glæde af hinanden. De sidste 3 år har ham og jeg været på storbyferie 3 gange og jeg er ofte på forlængede weekender ved ham (han bor i Kbh, jeg i Aarhus).

  Svar
 28. Dianna says:

  To stk’s banditter her. Falke på 3 og Gro på 1,5 år. Det hårdeste og mest fantastiske på én og samme tid.

  Svar
 29. Maria says:

  Har en dreng på 7 og en pige på 3!
  Det er selvfølgelig både fordele og ulemper, men jeg selv er glad for, at den ældste nåede, at blive næsten 4, før der dumpede en baby ind. Han kunne alt selv og samtidig elskede han, at hjælpe til med lillesøster.
  Nu hvor de er 7 og 3 (og vi forældre kun er 25 og 27 – en HELT anden forde 😜l) så er det virkelig fedt, at havde så store børn.
  Samtidig kan de bruge timer sammen og lege end masse og den yngste hun kan virkelig nogle vilde ting, fordi hun suger alt til sig, fra storebror. ❤️
  Samtidig er de også rigtig søskende efterhånden og kan skændes i dage i træk, hvor man virkelig tvivler på, hvorfor man fik børn 😩😜

  Svar
 30. C says:

  Jeg er 22, og min lillebror er 15; aldersforskellen har aldrig været andet end positiv. Jeg kan tydeligt huske hele min mors graviditet, min utålmodighed (ville jo bare gerne møde den lille fis) og den enorme glæde, der gik igennem mig, da han lå i mine arme for første gang. Jeg er så lykkelig for, at jeg har taget del i de oplevelser, og stadig kan huske dem så tydeligt. Derudover har aldersforskellen kun været til gavn for os begge, da vi husker hinanden på at finde både den barnlige og seriøse side frem i bestemte situationer. Jeg fungerer også lidt som et mellemled mellem min lillebror og mine forældre; når de ikke lige forstår hinanden, så formår jeg at mægle mellem dem, så de rent faktisk bliver i stand til at forstå den sure teenager og de irriterede forældre. Derudover husker min lillebror mig altid på, at livet ikke behøves være så seriøst, og at man gerne må give lidt slip en gang i mellem; noget man godt lidt kan glemme, når man er på vej ind i den voksne verden 🙂

  Svar
 31. Signe K says:

  Jeg har to børn, en dreng på 7 (snart 8) og en pige på 6, der er præcis 1 år og 9 mdr. mellem mine unger. Egentlig ville vi kun have 1, da vores søn havde en dramatisk fødsel og havde store smerter det første år, han skreg konstant og vi rendte til kiropraktor, fysioterapeut, zoneterapeut you name it, jeg fik stress og var helt smadret i 3 måneder. Vi overlevede kun lige som familie og besluttede at 1 var fint for os❤️ Så ville skæbnen det anderledes og jeg blev gravid trods prævention, og vi fik den nemmeste lille pige som blev født lynende hurtigt og uden komplikationer. Det var hårdt det første halve år, og jeg lærte at amme en og skifte ble på en anden på samme tid😂 Mine to har uendelig stor glæde af hinanden💚💙 Jeg selv er 7 år ældre end min søster, som børn havde vi nærmest intet med hinanden at gøre, nu er vi bedste veninder – der er fordele og ulemper ved det meste😊

  Svar
 32. Julia says:

  Mine 2 ældste brødre er hhv. 10 og 9 år ældre end mig. til gengæld har jeg også en storebror som kun er 14 måneder ældre end mig – OG en tvillingebror. Alle har vi samme forældre. De to ældste har vi små ikke haft så meget ‘gavn’ af de første år af vores liv, og da vi blev store nok var de flyttet hjemmefra. Men da vi blev teenagere blev båndende stærkere med de ældste. og i dag er det mine bedste venner <3. De 2 på min egen alder har altid været der, og jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har følt mig ensom i sådan en søskendeflok :).

  Svar
 33. Freja Sofia says:

  I mellen min søster og jeg, er der henholdvis 7år!! Lillesøster 18 og jeg 26, jeg kan intet mindre fortælle at det har været helt perfekt og vi er så tætte som man nu kan blive. Der har aldrig været voldsom søskende ‘irriterethed’ som jeg tydeligt kan se hos andre, og slet ikke da jeg som 7 årig blev storesøster, for jeg forstod jo faktisk lidt af hvad det handlede om. Derfor vil jeg også selv mindst MINDST have 5 år mellem mine børn, så jeg kan nyde begge børn i deres aldersgruppe, uden at tænke på at have to blebørn mm.
  Bare lige et par hurtige tanker 🙂
  Håber i fik nydt en stor mandags is/tilbage til hverdagen – ja og jeg nyder kærestefri mandag med bloglæsning, en stor slikskål og suits i baggrunden.
  KH Freja

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det lyder sgu hyggeligt med slik og Suits.
   Der er faktisk også syv år imellem min ældste lillebror og jeg. Det er også helt perfekt. Husker tydeligt den nat mine forældre kom hjem med ham. SÅ dejligt et minde <3

   Svar
 34. T says:

  Jeg læser indlægget da jeg for tiden hører venner der siger, men altså nu er han jo også så gammel at hvis i får emnerne får de jo ikke glæde af hinanden, det løb er jo kørt. Så tusind tak for et skønt indlæg og en dejlig tråd ❤️ Jeg får helt lyst til at give mit barn en søskende, og han er altså kun 4 år.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *