Noget om tabt søvn og serier

Vi ser stadigvæk Suits, min mand og jeg. Jeg elsker at se serier sammen med ham. Det er noget vi har gjort altid. Da vi mødte hinanden var det serier som Lost og Prison Break, og dengang slugte vi nærmest en hel sæson i døgnet. For det var som om, at søvn dengang ikke var lige så vigtigt. Vi fungerede fint på to timers søvn. Nu er det lidt noget andet, og hvis klokken bliver meget mere end 23, er det næsten ikke til at overskue, da det betyder alt for lidt søvn og minuspoint på overskuddet dagen efter. Det er selvfølgelig fordi at vi er ni år ældre end da vi mødtes. For fanden, dengang kunne vi drikke os i hegnet fire dage om ugen, havde aldrig tømmermænd og kunne fint tage på arbejde med en enkelt times søvn. Foruden at vi er nået en alder, hvor der står 3 og ikke 2 forrest, er der også det der med børnene. For det er bare en anden slags overskud man skal hale frem, når der skal sørges for to-tre små mennesker og ikke bare en selv. Jeg savner ikke tiden dengang, jo altså måske savner jeg lidt energien, den glatte hud og den problemfrie livsstil, men omvendt ville jeg aldrig opgive vores ægteskab, børnekaos og hverdagen. Nogle gange føles det som et galehus, andre gange som et idyllisk postkort, og jeg er vild med det uanset.

For at vende tilbage til det der med serier som i virkeligheden var det indlægget skulle handle om – Det sker i øvrigt ofte for mig. At jeg sætter mig ned for at skrive om en ting og ender et helt andet sted.  Serier!
Lige nu er vi som sagt på Suits, og totalt hooked. Faktisk så hooked, at vi flere gange er kommet i seng længe efter midnat. Ja ja, rock N roll, ikk. Men vi er snart ved vejs ende, og selvom der er en del på listen, som skal kværnes, kom vi til at snakke om den anden dag, at vi faktisk aldrig har fået set hverken Prison Break eller Lost færdig dengang, da vi jo gik fra hinanden, og ingen af os har lissom’ ville se det færdigt uden hinanden. Så vi går muligvis tilbage og ser hele molevitten fra start til slut. Og selvom det bare er serier, er det som om, at det bliver sådan lidt symbolsk, at vi afslutter det vi startede på dengang. …Lidt et uoverskueligt projekt, men vi har heldigvis alverdens tid til at gøre det.

 

16 replies
 1. Louise says:

  Hvor sjovt, min kæreste og jeg ser også serier sammen. Vi ser MANGE serier (bl.a. Suits -LOVE IT), men vi er også kun os selv 🙂 Selvom vi begynder at synes en serie er kedelig eller går for meget i selvsving, så holder vi troeligt ved – det er nemlig symbolsk for vores forhold. Man skal ikke give op, bare fordi det bliver lidt kedeligt… Hahaha. Ja, det er eddermame plat 😛

  Svar
 2. Anne says:

  Hvor sjovt – jeg så også Lost sammen med min daværende kæreste, men da vi gik fra hinanden, fik jeg den heller aldrig set færdig. Det virkede bare meget lidt overskueligt, når det var vores “thing”. Men i går fik jeg så lyst til at se, hvordan den egentlig ender. Og da jeg står over for en 3 uger lang sommerferie, formentlig med regn i lårfede stråler, er timingen nærmest perfekt. Men SUK, hvor finder jeg så serien? Viaplay, Netflix og HBO kunne ikke levere – har du fundet den et sted?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Synes jeg så den på Netflix for nylig, men måske husker jeg forkert. Øv. Hvis den er fjernet.

   Svar
 3. Pernille says:

  Se Peaky Blinders bagefter! Tre sæsoner med 6 afsnit i hver – det er til at overskue og en mega fed serie 🙂

  Svar
 4. M says:

  Jeg kan anbefale True Detective sæson 1. Den er virkelig, virkelig god, og der er kun 8 afsnit, så den er også overskuelig 😉

  Svar
 5. Ida says:

  Sæson 6 af Suits er jo LIGE på trapperne (første afsnit kommer i morgen) så der er mere af pæne Harvey at hente, selvom Netflix endnu ikke har smidt sæson 5 op – jeg ser den også med min kæreste, dog er vi ikke så vedholdende og er både stoppet midt i Breaking Bad og Supernatural fordi det blev lidt kedeligt 🙂

  Svar
 6. Søs / Frk NV says:

  Min kæreste og jeg elsker også at se serier sammen, fx The Americans, GoT, Homeland, er blandt favoritterne pt. (Suits har jeg dog – relativt – for mig selv. Han hoppede lidt fra under sæson 3, mener jeg).

  Svar
 7. E says:

  Det lyder så hyggeligt og som en vildt god idé at holde fast i i en travl hverdag.

  Jeg tænkte på, om vi på et tidspunkt får lov til at høre mere til din mands sygdom (evt. også fra ham selv, hvis han har mod på det)? Jeg tror, det ville være virkelig lærerigt og i den grad sætte tingene i perspektiv.

  Knus fra en lidt nysgerrig medicinstuderende, som ELSKER din blog (og din instagram og din snap og og….)

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg er ved at skrive et uddybende indlæg om forløbet. Jeg regner med at det kommer op en dag i denne uge 🙂
   Dejligt at du følger med. Tak for det

   Svar
   • E says:

    Ej hvor dejligt at høre. Misforstå mig ikke – jeg er frygtelig(!) ked af din mands sygdom – men glad for, at han tilsyneladende er ved at være ovre det, OG at I har lyst til at dele det med os.
    En af de ting jeg knuselsker ved din blog… du er ikke bleg for at dele personlige erfaringer – både de triste og de lykkelige – og det er blandt andet det, der gør din blog troværdig og interessant.
    TAK og fortsat god bedring til din mand!

    Svar
 8. Merete says:

  Åh, Lost! Det er og bli’r en af mine all time yndlingsserier – og det på trods af slutningen, som mange har kritiseret for at være utilfredsstillende. Jeg synes, det er en af tv-historiens bedste serieafslutninger, for den får i den grad én til at tænke over livet. Hvis I kan li’ Lost, kan jeg anbefale Fringe, som også er en svært underholdende hjernevrider, der har en hel del mere på hjerte end gennemsnittet af den type serier. Suits står i øvrigt højt på min egen to watch-liste, blandt andet fordi jeg har ladet mig fortælle, at Harvey Spector (er det ikke det, han hedder?) er lidt af en lækkerbisken! 😊

  Svar
 9. Camilla says:

  Vi er også binge watchers herhjemme. Kan på det kraftigste anbefale Orphan Black og The Americans!

  Svar
 10. Anne-Sofie says:

  Serier er fantastiske- især sammen med sin allernærmeste! Det giver virkelig en følelse af, at have noget sammen og man udvikler sammen, en form for internt fællesskab og samhørighed omkring det! Symbolsk og fint- ja, egentlig! Det har jeg ikke tænkt over før, men det er det faktisk! Min mand og jeg glæder os altid til aftenen, hvis vi skal se serier og hygge! Vi ser også Suits lige nu, og er for tiden på ferie med vores unger.. Vi tager os selv i at referere til karaktererne og drøfte nogen af problemstillingerne, som om det var vores nære venner 😆
  Tak for dig og din fine blog!

  Svar
 11. Bookworm says:

  Min kæreste og jeg er også serienarkomaner – er pt ved at gense Game of Thrones – som han ser for første gang.

  Det er lidt sødt, at I ikke så videre, da I var gået fra hinanden 🙂

  Svar
 12. Camilla K. Olesen says:

  Åh hvor er I altså søde – din mand og dig! Og så minder I mig om min kæreste og mig 🙂 Vi har kendt hinanden i en evighed og har åbenbart samme serie-smag som jer. Så bonusinfo er, at der kommer en ny sæson af Prison Break næste år, efter mange års pause og endt serie, så det er et godt tidspunkt at genoptage lige netop den serie på 😉 God fornøjelse <3

  Svar
 13. Karina Simonsen says:

  Vi har 4-tallet forresten, 3 børn, der er stå store, så vi godt kan sove underskuddet væk i weekenderne 🙂 og hygger os også med at se serier sammen. Vi så Lost sammen fra start til slut en sommer og efterår, hvor min mand ufrivilligt gik hjemme og søgte job – nu er det et hyggeligt minde! Hyggeligt at have ups and downs at se tilbage på sammen – måske ikke hyggeligt… Værdifuldt!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *