I øvrigt #57

 • Havde Uma og jeg den hyggeligste weekend uden drengene. Det er jo ingen sag at have et enkelt barn! (i hvert fald ikke når man plejer at have fuldt hus)
 • Fjernede jeg i går min første flåt. Eller det vil sige jeg skulle have fjernet den. Fra Ottos ryg. Men den sprællede (!) og mindede lidt om en edderkop, når man rørte den, så Freelancer fik æren.
 • Er jeg simpelthen så langt nede i gear i de her dage. Jeg giver sommerferien skylden og er ret lykkelig for at min familie er i samme sindsstemning
 • Skal vi se på et sommerhus i næste måned, og jeg er nærmest allerede flyttet ind, mentalt.
 • Sagde jeg lige at vi var nede i gear allesammen, men jeg kan pt høre at min mand er ved at bore et eller andet op inde i stuen
 • Havde jeg først skrevet dvask istedet for nede i gear, og så så at Cana havde brugt samme ord i et nyudgivet indlæg. Vi er åbenbart gået i symbiose, selvom hun har flyttet sine lange ben til Polen for en stund.
 • Pokemon Go? Nej. Bare nej.
 • Har jeg spist så meget flødeis den sidste uge, at jeg nu har hud som en teenager. Forslag til mælkefri alternativer modtages med kyshånd (jeg synes dog ikke, at blendet frossen banan gør det for mig)
 • Følte jeg at jeg var med i en film fra 80erne da Otto i morges stak hovedet ind i soveværelset og på syngende Vesterbrosk sagde ‘ Altsåeh boller I, eller hvad?’
 • Overvejer jeg lidt om Otto og Leo skal have en spillemaskine af en art. Noget Playstation agtigt. Jeg er bare bange for at den overtager for meget fornuftig tid. Altså min tid. Jeg kan ikke styre den slags.
 • Måtte jeg sende en hel bestilling tilbage til ASOS, altså på nær et par solbriller. Jeg ved ikke om jeg var fuld da jeg trykkede køb eller i en form for alderskrise, der var i hvert fald lårkort, overalls og lyserøde sneaks for alle pengene.
 • Lavede jeg i går vegetariske boller i karry med stor succes. Hvis der er stemning for det deler jeg gerne opskriften.
 • Fortsætter lyden af boremaskine og nu også møbler der flyttes, så jeg må hellere se, hvad det er der foregår. Så meget for sommerferie-dvaskhed….

image

44 replies
 1. Sara says:

  JA til opskrift. Det er endnu ikke lykkedes mig at få lavet en god vegetarisk boller i karry..

  https://www.youtube.com/watch?v=tV-NJsBi2pk Måske kunne de her hjælpe på flødeis problemet? Ved ikke hvordan de smager, så bare lige videoen i går. Jeg er heller ikke fan af blendede bananer.

  Oooooog kan vi få en snapchar update på hvad der blev boret op i stuen? Nu er jeg helt nysgerrig jo!

  Svar
 2. Sisse says:

  Nu ved jeg godt, du ikke nødvendigvis er så glad for soyaprodukter. Men Tofuline laver en jordbæris, der er så glimrende, at den faktisk smager af ægte is. Deres vanillevariant er også god. Men IKKE kakaoen, synes jeg! Jeg har købt dem i kvickly og superbrugsen, mener jeg.
  Derudover har Go’ Is også nogle ret læx varianter. Dem har jeg købt i Meny. Nogle gange også i Fakta.

  Og så kan man som regel få vildt gode ispinde og isvafler i Rema1000. De er vist også fra Tofuline og hedder “pearl” eller noget i den dur.

  Det er i hvert fald den slags, jeg tyr til, når sorbet ikke længere kan klare mine is-cravings! 🙂

  Svar
 3. Cecilie says:

  Jeg hopper med på vognen der anbefaler Tofuline og Chriis. Og så har 7/11 en rismælks isvaffel som seriøst er den bedste mælkefri is jeg nogensinde har smagt. Tofuline isvaflen er også god, men måler sig altså ikke med Rice eller hvad søren den hedder 😛

  Svar
 4. Julie says:

  Netto har i denne uge en vegansk økologisk is på tilbud. Jeg har ikke selv prøvet den, men har set den flere gange lure på mig fra køledisken.

  Svar
 5. A+K/VenterPaaVinBlog says:

  Hvad angår flåter løb det mig koooldt ned af ryggen på snap. Fik en efter en spejderlejr som barn, og vagtlægen flåede den ud med en stor tang, og jeg havde kun “pinlige prinsesse”-trusser rene, fordi de andre var til vask fra lejr-turen.

  Ps. Og stemmer i:

  Hep:

  https://www.google.dk/search?q=rema+1000+tofu+is&espv=2&biw=1280&bih=593&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjqxIqZif3NAhXDHJoKHVVDCekQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=rema+1000+tofuline&imgrc=zwrQdMf3wbMYOM%3A De her er en fast del af Rema1000’s sortiment og smager 100% autentisk – jeg er fan. Og da det for nyligt blev serveret til intet anende selskab i vores familie, var der heller ingen der opdagede, det ikke var mælkebaseret is.

  – A

  Svar
 6. Louise says:

  Prøv Ismageriet på Kongelundsvej! De laver de vildeste is – lækre sorbeter med alt fra havtorn til rabarber og mælkeis med både nutella, peanut-karamel-chokolade – jeg kunne blive ved!

  Svar
 7. Laura E says:

  Jeg har set laktosefri varianter fra Hansens is. Ved ikke om det er selve mælken eller laktosen der gør det (eller måske nærmere ikke gør det) for dig, men det er måske et forsøg værd. Har set den flere gange i Irma. Synes også det hjælper at blende en avokado (ikke fossen) i de dér banan’is’, så de får noget fedme – måske også en mulighed 🙂

  Elsker i øvrigt ‘I Øvrigt’!

  Svar
 8. Skalotteløg says:

  Ellers er der LCHF-varianten, hvor der godt nok er fløde i, men jo altså ikke sukker (jeg ved ikke, om det er det ene eller det andet, du slår ud af, så smider den med i puljen)

  3 æggeblommer piskes
  Smages til med vanillekorn (og evt. noget Sukrin eller frugt for at gøre den sødere)
  Vendes forsigtigt i 3 dl flødeskum
  På frys i 1-2 timer

  Svar
 9. Mirjam says:

  IH ÅH JA, opskrift på vegetariske boller i karry, please. Det når næsten min craving for vege-hottere. Barndom all over the place.

  Svar
 10. Nielsen says:

  Måske er det fordi jeg bor i Udkantsdanmark men hvorfor er det så vigtigt at få is uden mælk og fløde??

  Svar
 11. L says:

  Jeg har præcis samme problem med mælkeprodukter som dig, og må efter års intens research desværre komme med det skuffende svar, at der ikke er nogen is der kan hamle op med rigtig flødeis. Jeg beslutter mig blot indimellem for at Hansens vanilleis eller et besøg hos social foodies er det præpubertære look værd. For det er det!
  Men en avocado-lime sorbet, gin&tonic sorbet og social foodies’ “Dyrehaven” er brand gode alternativer hvis bumser virkelig er ilde set. Prøv det!

  Svar
 12. Line Amalie says:

  Min yndlings hjemmelavede is består af frossen mango (evt. den der frostblanding med eksotiske frugter fra Føtex) blendet sammen med kokosmælk og lidt limesaft. SÅ godt!!

  Svar
 13. Denise says:

  Stort ja tak til opskrift 😀
  Både quinoa-dellerne og bøffen lavet på sorte bønner er afprøvet med stor succes, mums!!
  Hav en dejlig dag

  Svar
 14. Pia says:

  Jamen… Hov. Mælkeprodukter og uren hud. Hænger det sammen? Jamen.. DET ville forklare en del >sindsygt overrasket emoji<

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ikke nødvendigvis, men for mig gør det i høj grad. Allerede efter en måned kunne jeg se en kæmpe forskel. Det er værd at afprøve i hvert fald.

   Svar
 15. Cecilie RH says:

  Prøv at købe soyais fra det relativt nye brand kaldet Chriis! Det smager super dejligt og tilmed helt syndigt. Det kan købes i (næsten) alle Coops butikker.

  Svar
 16. Karoline says:

  Sidste sommer forsøgte jeg mig med hjemmelavede ispinde. Gav jordbær fra frost et opkog og blendede med kokosmælk – særligt den tykke del øverst på mælken var god. Tilføjede lidt salt og hyldeblomstsaft og så på frost. Smagte vanvittigt godt.

  Svar
 17. Sara says:

  Uh det er jo mit speciale 😉 Chriis og Tofuline fra Coop, Go is fra Netto, Rema 1000 har både “Go is”, soya pindeis med choko overtræk og soya isvafler i pakker. Nicecream i Elmegade og på Enghave Plads. Byens bedste mælkefri is fås efter min mening hos Isábella (torvehallerne og smallegade). De har både sorbet is og is lavet på rismælk. Bla. en med 70 procent chokolade, som smager åndssvagt godt!

  Svar
 18. Mia says:

  Ja tak til opskriften søde Cille! 🙂 Og måske du kan lave et indlæg om hvorfor du hedder SneglCille? 🙂

  Svar
 19. Tina says:

  Hey Cille,
  Fik du nogensinde delt opskriften på vegetariske boller i karry? Eller er det bare mig, der ikke kan finde den herinde? 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *