Update fra et et eller andet sted på Middelhavet

image

God formiddag!
Jeg befinder mig i skrivende stund på 15. dæk på en ordentlig moppedreng af et skib. Der er tale om ‘Harmony of The Seas’, der er et Royal Caribbean krydstogtskib – som jeg i går checkede ind på sammen med min mand. I det døgn har den, som I har set på diverse sociale medier, stået på en hel del drinks, lidt basketball, udforskning af det enorme skib, lidt flere drinks og en fantastisk udsigt fra alle vinkler. Vi var begge to komplet overvældede, forpustede og en anelse overstimulerede da vi i går klokken 23 lagde os til at sove i vores kahyt på 8. dæk.

image

Vi har netop taget hul på dag 2, som er vores sidste dag inden turen igen går hjem. Lige nu er min mand gået ned for at træne, for der er selvfølgelig også et træningscenter her, med en udendørs løbebane, det er klart. Snart skal vi mødes for at sole os på et par liggestole med udsigt udover havet, for efter en dag med fuld knald på i går og en morgen med pressemøder og skrivearbejde, er det lige præcis hvad jeg har lyst til. Solskin på min vinterblege krop og frozen yoghurt i maven, og måske et besøg på Jamie’s restaurant til frokost (Ja, den Jamie. Oliver altså).

image
Det er i øvrigt mit første møde med et cruise. Jeg har aldrig været så meget som i nærheden af det før nu, og jeg er både imponeret og overvældet. Det er sådan noget jeg som barn og helt ung enormt gerne ville opleve, men jeg har aldrig haft muligheden og heller ikke selv undersøgt den måde at rejse på da det på en eller anden måde virker så over the top. Og jeg må sige her et døgns tid inde i min rejse, at det er lige præcis hvad det er. Altså over the top. Her er alt, fra basketbane, indendørs skøjtebane, udendørs klatrevægge og svævebaner, til cocktailbarer, Starbucks og casino, for ikke at tale om de mange mange spisesteder, pools, ismaskiner (som i lav din egen softice – Don’t mind if I do, igen) og vandrutschebaner. Listen fortsætter for evigt og da vi allerede tager hjem i morgen, er det umuligt at nå at se det hele. Men at vågne i morges med udsigt udover havet på et sejlende skib med solen bragende ind ad vinduerne er nok noget af det vildeste jeg længe har oplevet og var nærmest det mest imponerende.

image

Jeg glæder mig til at fortælle endnu mere. Hvis der er andre nysgerrige cruise-jomfruer derude som gerne vil vide noget specifikt om oplevelsen, så sig endelig til. Jeg deler meget gerne.

image

Og det her er cirka sådan vi har det, det meste af tiden…

Turen er en pressetur og jeg er inviteret af Royal Caribbean.

22 replies
 1. Trine says:

  Sikke en skøn tur i er på!
  Jeg kunne godt tænke mig at vide om det er en ferie form eller forlænget weekend form der er værd at tage små børn med på? Vi har talt om at gøre det nogle gange (altså inden børn), men er lidt skeptiske om det egner sig som ferie form i børnehøjde? Hvad er dit indtryk trods i ikke selv har børnene med?

  Svar
  • Sneglcille says:

   JA! Det er helt overdrevet børnevenligt. Det kommer selvfølgelig an på børnenes alder, men altså fra to år og op tror jeg det er et hit. Der var børnepool, børne liggestole, legeland, Shrek var der (!), der er gratis is, spillehaller, legepladser, minigolf, alt.

   Svar
 2. May says:

  Jeg har været på et krydstogt fra NYC til Bahamas og meget lyder som på den Norwegian-big-ass-båd jeg var med. Men jeg vil meget gerne høre noget mere om maden – er den god og er den all inclusive? På Norwegian var der et par restauranter der var inkl. og de andre ku man betale et mindre beløb for at benytte. Og hvordan er poolområdet? Og er der wifi (kan jeg næsten gætte der er)? På Norwegian var det nemlig til noget nær 5 $ i minuttet, det var skisme en dyr omgang 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Maden er fin synes jeg. Ikke fantastisk, men bestemt heller ikke dårlig. Det er ikke all inclusive, men der er steder, hvor man kan spise uden at betale og så selvfølgelig nogle betalingsrestauranter også. Der flere poolområder, både til dem der vil feste, dem der vil slappe af (det var os) og til børn. Wifi er der, men det er ret dyrt. Lige omkring 100,- om dagen tror jeg man skal regne med 🙂

   Svar
 3. Julie says:

  Kunne godt tænke mig at vide om man kan mærke at man er på et skib? Altså i forhold til bølger og søsyge.

  Svar
  • Anna says:

   Lige præcis min tanke også! Har kun været en tur på Oslobåden og der kunne man godt mærke det, men sådan et skib du er på, er trods alt lidt større, tror jeg?

   Svar
   • Sneglcille says:

    Altså, jeg er ikke specielt søstærk og jeg jeg mærkede intet. Det gynger ikke, og bortset fra et par få gange, hvor jeg lige trådte et skridt til siden når jeg ville fremad, lidt ligesom når man rejser sig fra sin stol efter et glas vin for meget, var der intet. Jeg har heller ikke mærket noget efterfølgende og det er faktisk der det plejer at være værst.
    Det er så gigantisk et skib, så det lader til at ligge ret steady i vandet, men jeg ved selvfølgelig ikke om det er anderledes i høje bølger, men tænker det umiddelbart ikke.

    Svar
 4. Catharina says:

  Skal på tur med skibet til oktober – en slags bryllupsrejse med mand og barn på 2,5 år. Er rimelig spændt. Glæder mig til at læse flere indlæg omkring skibet 🙂
  Hvad er egentlig inkl. i den pris man betaler? Ved der er mad og drikke, men er det på alle restauranter eller?
  Og hvad med underholdning og aktiviteter – er det inkl.?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ej, hvor spændende. Det skal du glæde dig til. Underholdning og aktiviteter er gratis. Det er ikke alle restauranter, der er inkluderet, men der er en del. God tur!

   Svar
 5. Cille says:

  Jeg var på krydstogt i middelhavet i 1996 – med min gymnasiekæreste (ja, jeg blev student i 1997!!). Det var i hvert fald uden vandrutchebaner. Men jeg husker alligevel at det var fedt og dejligt.Meeeen ikke min foretrukne ferieform.

  Svar
 6. Camilla says:

  Hvordan med bølgegang? Jeg bliver søsyg ret let (som I jeg kan ikke tage færgen mellem Sjælland og Jylland uden at blive utilpas), så det har afholdt mig fra den type rejse, men min mand vil så gerne og har snakket om det i flere år.

  Svar
  • Mette says:

   Jeg kan sige, at jeg har været på cruise over Atlanterhavet, og der var kun 1 dag ud af 12, hvor jeg var søsyg. Skibet er så stort, at man nærmest ikke mærker det 🙂

   Svar
 7. Liv says:

  Se den. Verden har brug for at folk sætter sig ind i dette før de vælger et cruise som ferieform.

  Svar
  • Sneglcille says:

   😳 Wow. Tænk, det anede jeg ikke. Selvom det i bakspejlet nok skulle have været indlysende. Tak, og shit.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *