Kropsbillede og misforståelser

I morges blev mit forløb med Sif afsluttet, og jeg kommer til at komme med et uddybende indlæg om mine resultater. Men først lige noget lidt andet, og alligevel ikke.
Jeg har ovre på Bahne-bloggen skrevet et indlæg om mit selvbillede efter min anden graviditet. Jeg var faktisk mere ked af det over hvordan jeg så ud end jeg har indrømmet både her og der. Men i hvert fald, gjorde jeg jo noget ved det og jeg kan helt ærligt sige, at det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv.

I indlægget, som I kan læse her, skriver jeg om det med konstant at være utilfreds med sin krop, men ikke at kunne nosse sig sammen til at gøre noget ved det, og derfor bare brokker sig lidt mere. Og så skriver jeg, hvor meget det har givet mig, rent faktisk endelig at have gjort noget.

Der er et par stykker, der har taget indlægget på en helt anden måde end det er ment. Jeg har modtaget nogle lidt gnavne mails, og også på facebook er der enkelte, der har ytret deres mening. Om mig og om indlægget. Et indlæg jeg havde håbet ville sætte et andet indtryk hos folk. Et indtryk, der opfordrer til netop ikke at tæve sig selv, men i stedet at gøre noget, et eller andet, ved den følelse. Men for alt i verden ikke at lade stå til og lade den overskygge alt andet. For den er så drænende og modbydelig.

Men som sagt, mit træningsforløb er overstået og jeg vender snart tilbage med mine resultater, der i den grad kan mærkes. Og så er jeg ved at overtale Sif til at lave en særlig bootcamp for jer. Som jeg så meget har tænkt mig at snige mig med på.

image

16 replies
 1. Rikke / MrsMom says:

  Hvor ser du bare dejlig ud! Og hvor er det godt gået at du har gjort noget ved din egen følelse – som (syntes jeg) kan være svær når al overskud og energi går på de mindste fremfor en selv. God inspiration! 🙂

  Svar
 2. Skalotteløg says:

  Nu kan jeg jo ikke vide, hvad folk har skrevet til dig, men forestiller mig det er noget med, at det er okay ikke at træne og være ked af sig selv. Eftersom de er gnavne.

  Åh, hvor ville det dog være dejligt, hvis folk kunne holde lidt op med at føle, at de valg, andre mennesker tager, er en direkte kritik af deres lidt anderledes valg.

  Jeg er glad for, du har skrevet det (begge) indlæg, for som sædvanlig inspirerer du mig med dine ord. Jeg føler aldrig, du taler nedsættende til mig – og jeg er ellers pismisundelig på din slanke figur og evne til at tage ned og træne (derfor er det egentlig meget rart at læse, at du ikke bare er sprunget glad ned til fittnes, og altså ikke er et over-menneske ;))

  Svar
 3. Louise says:

  Jeg tror at det som rammer mig ved indlægget er din afslutning. ‘Hvis jeg kan, så kan alle.’ – det kan nemt læses som en: ’så kom i gang’-kommentar. Og så bliver indlægget netop bare en kilde til at man kan slå sig selv noget mere i hovedet, over at man ikke bare gør det.
  Jeg synes det er dejligt for dig at du er blevet glad for din krop igen – jeg har selv tabt 28 kg og mærker præcis disse glæder ved at selvtilliden er i top.
  Men det er et svært og betændt emne, som det er rigtig svært at skrive om, for folk kommer lynhurtigt til at føle sig truffet.
  Når folk spørger mig om tips og hvordan jeg gjorde og kom i gang og hvad min ‘great awakening’ var, så svarer jeg ganske simpelt at der ikke var nogen – man er klar, når man er klar. For det var det som skete for mig.
  Jeg kan se med dit indlæg, hvor du vil hen, men jeg kan også lige præcis se alle faldgruberne.
  Denne kommentar er ikke for at sige at kritikerne har ret, det er mere for at prøve at komme med et perspektiv på, hvorfor de ser og reagerer som de gør – jeg har selv været en af dem 🙂

  Svar
 4. Louise says:

  Et tungt emne… Og den evige debat om at slanke mennesker ikke må ytre sig om krops idealer. Jeg er der – har været der hele livet. Mine jeans str 26 må ikke stramme… Mit maveskind må ikke trænge til at blive strammet op, jeg må ikke sige nej til kage … osv osv. Tak for det varme emne og vi ved vel alle hvornår vi har det bedst i egen krop, lad det forblive sådan.

  Svar
 5. C & the City says:

  Jeg kan overhovedet ikke se problemet i det indlæg hos Bahne. At all!

  Men det er jo altid nemt at være sur for en sikkerheds skyld jvf de sure kommentarer

  Svar
 6. mormormedstiletter.dk says:

  Jaaa, i tiden er emnet jo lidt meget debatteret og det er sørme nok svært ikke at få tæsk, når man er så frisk som du at udgive indlæg om det, for nogle, meget følsomme emne! Men godt at du alligevel gør det, for der skal være plads til alle!

  Svar
 7. Johanne says:

  Jeg er så klar op en bootcamp! Jeg har lige fået mit 2. barn og har hele tiden vist at jeg ville få den følelse med min krop efter fødsel, så jeg har faktisk fået et træningsforløb (frit valg) af min kæreste 😁 så jeg er KLAR 💪

  Svar
 8. Maria says:

  Hold op, du er noget af en mama-hot! Jeg bliver så glad, når jeg ser kvinder, der er lidt ældre end mig selv og har fået børn og alt muligt og stadig (eller igen) har stærk, fast og slank krop. Så er jeg ikke længere så bange for, at få hverken børn eller blive nogle år ældre. Det er dejligt at følge dig her på din blog! 🙂

  Svar
 9. Ingeborg says:

  Av, den er også svær! Jeg kan godt se at man skal tænke over hvilket signal man sender, men det synes jeg virkelig også at du gør. Ingen af dine indlæg handler om thigh-gap eller nødvendigheden af at gå fra en str. 36 til 34, men om at være tilpas med sin krop. Og det kan jeg i den grad relatere til, selvom jeg ligger et godt stykke over dig, BMI-wise. Der vil altid være nogen der føler sig stødte, uanset hvor meget du anstrenger dig for at formulere dig politisk korrekt. Jeg håber ikke det afholder dig fra at skrive om emnet, det er meget motiverende! Stort tillykke med at du er blevet tilpas i din krop igen 🙂 (og også lidt tillykke med dit stofskifte 😅😂)

  Svar
 10. Stephanie says:

  Personligt synes jeg du er en kæmpe inspiration generelt og endnu mere ifht dit træningsforløb!! 🙂 Det er første gang jeg har fået følelsen af, at ‘måske kan jeg også!’. Normalt når bloggere går i gang med træningsprogrammer plejer jeg bare at scrolle lidt forbi de posts 😉 Og til de sure kommentarer du har fået – jeg kan godt se, at dit indlæg måske kan opfattes stødende, eller hvad man kalder det. Emnet er jo, som de fleste andre her siger, meget ømtåleligt! Og det er nok næsten umuligt at gøre alle tilfredse, når man begynder at udtale sig om kropsbillede og sundhed. Jeg synes det er en fin måde du gør det på!

  Svar
 11. Maria says:

  Jeg synes du er vildt sej! Og jeg er virkelig fan af hvordan du har fundet måden der virker for dig.
  Selv er jeg begyndt at løbe om morgen – og jeg hader både at løbe og stå tidligt op. Men pludselig en dag hadede jeg endnu mere at være i dårlig form og ked af at alt mit tøj var blevet for stramt. Og min motivation til at komme i gang var helt sikkert hjulpet på vej af at se dig give den en skalle og høre dine tanker omkring det hele. Så egentlig vil jeg gerne sige tak for at det – det har hjulpet mig i gang 🙂

  Svar
 12. Mette says:

  Jeg synes det var et rigtigt fint indlæg, Cecilie. Jeg er selv der, hvor graviditet, fødsel og efterfølgende barsel har givet mig en helt anden ro og et (tiltrængt!) afslappet forhold til min krop. Jeg blev totalt benovet over hvad kroppen kan, så selvom mine røv er forsvundet, brysterne er blevet flade (eller det ene er i hvert fald, der er stadig en slat mælk tilbage i det andet) og jeg generelt godt kunne strammes lidt op, så har jeg det godt. Og det er jo dét det hele handler om..

  Og så kom jeg til at tænke på -fordi du skriver for Bahne – hvad med Snailcilly? Håber ikke de kritiske kommentarer tog lysten fra dig.

  Svar
 13. Coco says:

  Nu må folk slappe af…Kan absolut intet forkert læse i dit indlæg! Tværtimod – synes det er mega motiverende!

  Svar
 14. Freja says:

  Bare fordi man ikke er ‘tyk’, så kan man altså godt føle sig utilpas i egen krop uanset hvad, og især hvis man før har synet anderledes. Hvor er det sejt du står frem, som et eksempel på, at det altså også er okay at føle sig forkert på det punkt, selvom man ikke er decideret overvægtig! Træning er sundt på alle måder, når det er på den måde du gør det! Stor ros til dig – dem der er gnavne er bare misundelige 🙂

  Svar
 15. Selma says:

  Jeg synes også, at du balancerer et følsomt emne rigtig fint. Personligt virker det motiverende på mig og jeg fandt mig selv i gåraftes svingende en kettlebell mens jeg ventede på at kanelsneglene i ovnen blev færdige 😀 😀 😀

  Dine ord om at man da for pokker da selv bestemmer over ens vægt og udsende ramte mig. For det er så rigtigt. Slut med at slæbe på de der ekstra 5 kilo flæsk. Nu skal der ske noget….og jeg er SÅ meget med på den bootcamp. Count me in 🙂

  Svar
 16. Line says:

  Lige allerførst: du er simpelthen så forbandet lækker, Cecilie!

  Og så til emnet: Det er jo det, der desværre er den ærgerlige konsekvens ved alt det kropsfokus, utopiske krosidealer og krav, især kvinder får smidt i hovedet. Desværre har vi en tendens til at tænke:”Hvis hun ikke er glad for sin krop, hvad skal jeg dog så være for min
  ?” eller “Hvis det er ‘tyk’, må jeg jo være enorm”. Pointen er jo, at det ydre og indre ikke nødvendigvis hænger sammen. Hvorfor ikke tænke:”Jeg er glad for min krop, så kan andre også være det.”?

  At det i dette tilfælde er så skønt og dejligt for dig, at du har fundet mere ro ved din krop – som jeg læser det – ikke fordi, den lever mere op til kvindemagasiner og modeblade, men fordi den er stærkere og sundere.

  Det er så ærgerligt, at både fat og skinny shaming er skyld i at fjerne al fokus fra at være glad for og føle sig hjemme i sin krop.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *