Snapchat, hvordan og hvorfor

Jeg er VILD med Snapchat, fuldstændigt. Jeg fornemmer dog lidt, at det for en del af jer, som følger med her, er urørt territorie, eller at det i hvert fald ikke helt har fanget jer, hvilket jeg som tidligere Snapchat-skeptiker, sagtens kan forstå. Derfor kommer her en lille simpel guide og overtalelse til brugen af SnapChat, eller Snappen som mange ynder at kalde det.

1.
Når du har downloadet og oprettet dig på Snapchat kan du begynde at tilføje dem du vil følge. Det gør du ved at trykke på det lille spøgelse øverst på skærmen, her kan du vælge at tilføje venner enten med brugernavn, hvor du søger på ‘Sneglcille’ for eksempel. Du kan samme sted søge i din telefonbog og se, hvem af dine kontakter der allerede er på, og det vil typisk være de to funktioner du vil bruge mest for at tilføje venner. ‘Tilføj med snapkode’ er også en mulighed – Du har måske set de gule Snapchatbilleder rundt omkring, ligesom det herunder. Dem kan du gemme på din telefon og så uploade det under ‘Tilføj med Snapkode’- funktionen, for at tilføje brugeren som ven. Det lyder måske omstændigt og unødvendigt, men faktisk giver det indimellem mening, for eksempel, hvis folk har et brugernavn, der ikke er nemt at huske, eller hvis man ikke lige har tid til at tilføje med det samme, så kan billedet gemmes og man kan gøre det, når tid og lyst melder sig.

Screen Shot 2016-05-01 at 10.34.04

2.
Nu har du tilføjet dem du vil følge. For at se deres ‘Story’, trykker du nederst i højre hjørne. Her vil være et lilla ikon med tal i, når der er nye Stories at se. Er der til gengæld et ikon i venstre side er det snaps sendt direkte til dig fra en af dine venner. Et rødt ikon betyder et billede, et lilla ikon en film og et blåt ikon en Chat – Altså tekst.

3.
For at tilføje en Snap til din egen Story, altså dem som folk som følger dig kan se, holder du bare den runde knap, som man bruger til at tage billeder med, inde. Du kan filme i ti sekunder, eller tage et billede. Nu kan du vælge om du vil have et filter på, eller du kan skrive en tekst over billedet. Vil du skrive en tekst trykker du på T-ikonet øverst. Vil du tegne på din Snap er det blyanten du skal trykke på og vil du have en Emoji eller flere på, er det klistermærket du skal trykke på. For at putte et filter på skal du Swipe på billedet. Vil du have flere filtre på, holder du din ene finger på billedet når du har fundet det første filter, mens du swiper med en anden finger, for at tilføje endnu et.

Vil du prøve dig frem med de famøse fjolle-filtre – altså dem, hvor folk pludselig er en hund eller har blomsterkranse på hovedet, skal du holde din finger inde på skærmen. Dit ansigt bliver nu ’scannet’ og filtrene kommer frem. Og du kan filme eller tage billedet med det filter du vælger.

Nu kan du vælge, hvis det er et billede du vil sende, hvor længe modtagerne skal kunne se det – Det gør du på uret nederst til venstre. Du kan også gemme snappen på din telefon inden du sender det. -Det er på ikonet ved siden af uret. Din telefon gemmer det nemlig ikke automatisk. Firkanten med plusset i er her du skal trykke, hvis snappen skal kunne ses af alle der følger dig – Altså en genvej til din Story. På pilen længst til højre kan du vælge hvem, du vil sende til. Øverst er det din ‘Story’, hvilket udgiver din snap sådan at alle dine følgere kan se den, når de vælger at se din Story. Derunder ser du alle du følger og du kan vælge at sende til dem direkte, så længe de har en åben profil, eller også har tilføjet dig som ven. Du vælger om du vil have en privat eller åben profil inde i indstillinger som du finder der inde hvor du skulle tilføje dine venner – Altså under det lille spøgelse øverst – Og så på tandhjulet til højre

4.
Du er nu i gang. Måske er du stadigvæk skeptisk og forvirret. Det er helt normalt. Derfor er det bare om at komme igang med at følge dine yndlingsbloggere, dine veninder, dit idol, you name it. Jeg lover at du nok skal blive bidt af det på et tidspunkt. Det tog mig tre år.

Det jeg godt kan lide ved Snapchat og som jeg synes det kan, er at det er umiddelbart og ret ægte. Lige så meget som jeg elsker Instagram, kan det ikke i samme grad det som Snapchat kan. På snap bliver man ligesom lukket ind i folks hverdag og selvom det ofte bare er leverpostej og en sludder for en sladder, elsker jeg  den der følelse af at glo ind i andre folks liv i direkte tid.
Jeg følger selv en hel del, både mine venner, bloggere, min familie, musikere, alle mulige.
For lige at nævne nogle stykker:
Markfalgren – Min svoger, der lige nu turnerer rundt i USA.
Cathrinenissen – Fine Cathrine fra Rockpaperdresses og hunden Frida
Emily.salomon – Emily, der bare som altid er ualmindeligt likeable og fin.
Nanavoxtrup – Netop hjemvendt fra Abu Dhabi. Glad for dillere i alle afskygninger.
Majachocolat – Så meget kageporn, at man næsten ikke kan holde til det.
Fallulahmusic – Det er ingen hemmelighed at jeg har det vildeste girlcrush på Fallulah. Også på snapchat.

Og der er mange mange mange flere.

Vi ses på snappen!

8 replies
 1. S says:

  Og du er virkelig god til at snappe! Video er det der dur, og du mestrer at tale naturligt, sjovt og så er du ikke bange for at dele alt det sjove, gode og hverdagsagtige. Keep up the good work:)

  Svar
 2. Laura says:

  God guide! Jeg begynder også mere og mere at finde mig til rette i Snapchat-verdenen, men det har lige krævet lidt tilvænning (og en telefon, der kan trække programmet, haha). Cathrines blog er i øvrigt Rockpaperdresses og ikke Lovepaperdresses, men det ved du nok 🙂 Det er ellers en fin kombi mellem Lovestick og Rockpaperdresses 😛
  I øvrigt er du virkelig en favorit at følge på Snapchat!

  Svar
 3. M says:

  nu er det ikke for at være nederen men i punkt 2 er der en lille fejl 😉 får man private snaps er det vel den venstre firkant (du har skrevet højre 2 x .. Fnis)

  Svar
 4. Rita says:

  Jeg var også yderst skeptisk omkring snapchat og havde bestemt mig for, at jeg ikke skulle derind. Men efter at ha’ set dine fredagsfølgere her på bloggen, måtte jeg alligevel derind og kigge… Jeg ELSKER snapchat! Og jeg er vild med at man kan gemme hele dagens snap, som en lille film – ligesom din fredagsfølger.
  Skal man igennem youtube for at kvaliteten er i orden? Og hvordan gør man det? Jeg har forsøgt at lægge et par af de samlede snap på facebook (til familie og venner der ikke er på snapchat), men der sker et eller andet med kvaliteten.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *