Det er jo bare yoghurt.

For nyligt modtog jeg en kommentar her på siden, der gik på om mit ægteskab virkelig er så perfekt som jeg giver udtryk for. Den kom lidt bag på mig, og det var en af dem, hvor jeg ikke helt vidste om den skulle læses med glimt i øjet, som et reelt nysgerrigt spørgsmål eller til den mere dømmende side. Sådan er det relativt ofte med det skrevne sprog, særligt kommentarer på et medie som dette.
Men det fik mig da til at tænke over om jeg ubevidst maler et billede af vores liv som værende rosenrødt og perfekt. Ærligt talt er det ingen af delene, men det er faktisk ret fedt alligevel. Vi er så forelskede som jeg tror det skinner igennem her, og vi bliver faktisk sjældent uvenner. Men selvfølgelig sker det. For selvom vi er røvgode til at kommunikere og taaaale med hinanden i det her ægteskab, så har vi selvfølgelig også skænderier og små åndssvage sammenstød med hinanden engang imellem, selvfølgelig. Særligt i perioder, hvor søvnen er sparsom og økonomien skrabet. Begge dele er tilfældet lige nu, så der bliver snerret lidt mere og vendt nogle øjne. Senest var det en snak om en soyayoghurt, der var blevet spist, hvilket gjorde mig irriteret da jeg i min nedtrapning af mit overforbrug af kage, blandt andet bruger yoghurt som substitut når lysten til snøfler tager over. Så at den var blevet spist bag min ryg udløste en irritation, der gik udover min ellers betænksomme husbond. Efter at have diskuteret om hvorvidt det var fair eller ej at blive så bitter over en lillebitte spist yoghurt, henover aftensmaden i et par minutter, sukkede ældstebarnet højt og spurgte om det ikke var lidt åndssvagt at tale så meget om det, når det bare var en yoghurt. Og det har han jo sådan set ret i. Men ikke desto mindre er det præcis sådan noget, der også foregår her i vores billedskønne ægteskab.
Så nej, vi er nok ikke så perfekte som det måske ind imellem ser ud, faktisk er vi lige så almindelige og til tider åndssvage som de fleste andre. Det giver bare lidt mere mening at skrive om alt det der er fedt, end om spist yoghurt og sure miner.

Jeg er i øvrigt stadigvæk lidt muggen over det med den yoghurt.

Screen Shot 2016-05-18 at 21.50.14

15 replies
 1. lovisen says:

  Synes det er fedt at i er totalt in love.. og er personligt helt klart fortaler for at det er det positive i livet der skal fylde, og at de negative ting vi alle oplever, ikke skal tage mere plads end godt er. Og så tænker jeg da heller ikke at det vil være så fedt at have alle sine små ægteskabelige diskussioner udstillet på de sociale medier. ..
  Jeg er helt klart fan af din positivitet, som jeg på ingen på synes er for lyserød eller kvalm (og jeg er absolut IKKE romantiker)

  Svar
 2. Pia says:

  Syntes slet ikke du overdriver, I er fantastiske sammen :-). Herhjemme bliver jeg pissed hvis ungerne drikker min Pepsi max!!! De kan ikke engang lide det siger de !!! Nallerne væk så :-). Rigtig god rejse

  Svar
 3. Ditte says:

  Jeg bliver sku ked af det når jeg læser dit fine og ærlige indlæg. Ked af, at folk sidder derude bag skærmene og føler behov for at tale ned til dig fordi du er lykkelig eller brokke sig over dit indhold. Kan man ikke lige lugten i bageriet kan man smutte over til det næste virtuelle bageri. Vi læsere bør jo egentlig bare være taknemmelige over det I dygtige bloggere serverer for os hver dag: god underholdning, inspirationen, tidsfordriv og stof til eftertanke. Ikke stille krav til X antal indlæg per dag eller i hvilken grad man som blogger må være lykkelig, knotten, sund eller usund.
  Jeg synes det er skønt at se hvor glade I er – og har man bare lidt livsindsigt, ved man jo godt st selvom du oftest serverer det glade ansigt, så er der INGEN! i verden der er glade og lykkelige hver evig eneste dag. Ikke engang Ole Henriksen😉
  TAK for dejlige og lykkelige indlæg😃

  Svar
 4. Lena Jacobsen says:

  Godt indlæg og rigtig god blog med stor inspiration og fed humor 🙂
  Noget helt andet så vil jeg høre dig om din hårvask, som du siger sker få gange ugenligt. Bruger du så badehætte, når det ikke skal vaskes eller gør du det vådt uden shampoo? Jeg forsøger nemlig at trappe ned på hårvasken, men kan ikke lade være med at få hovedet under bruseren, da det jo bare er dejligst :o)

  Svar
  • Sneglcille says:

   Enten har jeg det i en knold, og prøver så vidt at undgå at få det vådt, og ellers skyller jeg det bare 🙂 For det er rigtigt, det føles mest lækkert at have håret med.

   Svar
 5. Marie says:

  Min mand åd en hel æske ferrero rocher, vi havde fået til vores første parmiddag efter vi flyttede sammen.
  Det er 6 år og to børn siden, og jeg er stadig sur på ham.
  Men det er sgu meget fedt, når tingene er så gode, at man kan skændes lidt over en fucking yoghurt eller chokolade.
  Synes på ingen måde du maler det lyserødt. Overhovedet.

  Svar
  • Camilla says:

   Min mand spiste en æske med chokoladeskildpadder som JEG havde vundet i mandelgave. Det er 2 år siden. Jeg bruger det stadig mod ham så tit jeg kan 😉

   Svar
 6. Maja says:

  Nu sidder jeg her, og vil bare helt vildt gerne vide hvilken soyayoghurt, det er du spiser? Jeg synes det har været helt vildt svært at finde nogle der smager godt :/ det samme med mælk, som ikke er komælk. Kan du anbefale en variant?

  Svar
 7. M says:

  Spørgsmålet er vel mere hvad er perfekt?
  Et perfekt ægteskab er vel lige så meget et hvor der er plads til at være sur over en spist yoghurt – hvor man kan være sig selv og ikke være den man tror andre vil have man skal være. Hvis der ingen uoverensstemmelser er, bliver det sku da kedeligt i længden. Man har vel valgt hinanden af en grund, så jeres ægteskab er perfekt på jeres måde og hvis ikke det var perfekt havde i jo nok ikke valgt anderledes. et perfekt ægteskab er ikke altid et hvor man er enige om alt og aldrig gør noget den anden synes er træls, man er den perfekt kone eller mand, for hvad vil der sige? Det er kun en selv der bestemmer hvornår noget er perfekt.

  Svar
 8. Mirjam says:

  Ja, jeg synes sgu der er lidt lyserødt i din verden i ny og næ, men helt ærligt (og også helt plat), så synes jeg det er ret fedt at vide, at det for pokker også er muligt at være så drøn forelsket, mens man skal være forælder og træne og studere og have gode venner og arbejde og spise soyayoghurt og passe ind i alle de kategorier, man nu engang skal. For ifølge overraskende mange i dette skrevne medie virker det efterhånden som en umulighed. Så har vi andre da i det mindste noget lækkert at bestræbe os – eller håbe! – på i vores egne hverdage. I øvrigt synes jeg faktisk, at lyserød er FLOT.

  Svar
 9. Pernille | MorMedHjertet says:

  Jeg er vild med, at min mand godt ved hvad han helst skal svare, hvis jeg spørger “du kan slet ikke lide de røde vingummier, vel?” Dét og så aldrig at lægge sig til at sove, hvis vi er uvenner er en fin formel for os og det virker som om, I har fundet den formel, som virker for Jer og det er da bare så pissegodt gået! Hurra for kærligheden, perfekt eller ej <3

  Svar
 10. Karina Simonsen says:

  Fint indlæg! (igen) Jeg har også hørt – bare på baggrund af facebook-opdateringer! – at jeg maler livet lyserødt. Det synes jeg overhovedet ikke. Jeg synes bare ikke selv, det er fedt, når folk opdaterer “Lortedag” hver anden dag, selvom vi alle ved, at vi alle har lortedage og skændes med vores nærmeste, uanset hvor meget vi elsker hinanden. Skilsmisseovervejelser (eller bare små brokkerier) bør IKKE postes altid – synes jeg. Yoghurtkampen er et fint eksempel. Det er et godt eksempel på, hvordan selv os, der har det rigtig godt sammen, kan finde noget at skændes om – men måske var det ikke blevet til et yoghurt-indlæg, hvis det ikke lige havde passet ind her som eksempel.
  Noget helt andet: Jeg har overvejet, om du mærker nogle efterdønninger indvendig efter din forskrækkelse i påsken med knuden i brystet? Måske vil du skrive lidt om det. Bare hvis du synes. Jeg tænker, det måske kan sætte tanker i gang, som man ikke kan slippe igen – selvom det endte godt!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *