Ventetid og uvished – Bag facaden

Det er nu fem dage siden, at jeg fik taget en nålebiopsi fra knuden i mit bryst. De fem dage har føltes som uger og selvom jeg i den grad prøver ikke at tænke for meget over det, for der er jo intet jeg kan gøre udover at vente, og forsøger for fuld smadder, ikke at få det til at fylde alt, er det sværere end jeg får det til at se ud. Det fylder simpelthen så pisse meget, jeg tænker på det stort set hele tiden. Når folk spørger hvordan jeg har det, altså sådan i smalltalk-regi, smiler jeg sammenbidt og svarer ‘Fiiiint’, selvfølgelig, men i virkeligheden har jeg lyst til at vise dem det blå mærke fra biopsien og vræle dem op i hovedet, at jeg er nervøs og bange for at jeg fejler noget og at jeg slet ikke kan klare at jeg intet ved. Jeg kan mærke den hele tiden, knuden, og selvom jeg inderst inde ikke tror, at den er ond eller at det overhovedet er noget farligt, er jeg stadigvæk utryg, og jeg glæder mig ubeskriveligt til at få afklaring.
For som sagt er det lige nu uvisheden og ventetiden, der er allerværst.
Jeg håber, at I vil bære over med mit små-personlighedsspaltende adfærd, hvor jeg går fra at tale om træning og parfume til at hyle over ventetid og knuder. Sådan er det også på den anden side af skærmen. Livet fortsætter, men bliver afbrudt af tunge tanker og snakke, og indimellem sammenbrud, hvor jeg bliver bange og ked af det. Det er trættende og jeg kan slet ikke vente på at få afklaring. Ligegyldigt hvad svaret måtte være, er alt bedre end ikke at vide noget.

IMG_5371

 

17 replies
 1. Josephine says:

  Ventetid er røv! Og hold nu kæft jeg synes du er sej sådan at lade hverdagen og diverse blogindslag få lov at eksistere, samtidig med alt det der fylder dine tanker.
  Du er mega sej – alle kærlige tanker til dig og din familie ❤️

  Svar
 2. Maria says:

  Ventetid er ulideligt!! Min kæreste er i onsdags kommet i en kræftpakke, 4. Gang på lige så mange mdr. Der har heldigvis ikke været noget de andre gange, og det tror vi heller ikke der er nu, men lægerne bliver ved med at undersøge for kræft, og det slider! Hver gang man er sluppet for bekymringen, kan man starte forfra nogle uger senere.

  Hvis man er som jeg, og gerne vil gave svar NU!! Og ikke kan vente på lægerne, kan man jo kigge på sundhed.dk, under laboratoriesvar og patologi. Der står svaret tit et par dage før lægesamtalen. Man skal dog tænke sig godt om inden, for det er jo ikke sikkert, at der står det svar man håber på.

  Håber du snart får en afklaring og at svaret er godt!

  Svar
 3. Heidi Kjeldgaard says:

  Ventetid er noget fanden har skabt. Jeg kan godt forstå du er bange. Det vil enhver i din situation være.

  Jeg krydser fingre for dig, og håber knuden er harmløs og at du snart finder ro og glæde uden den altoverskyggende bekymring som følgesvend. Jeg tror på det er ganske fredeligt . Det skal det være.

  Kram til dig

  Kh Heidi

  Svar
 4. RikkePrikke says:

  Åhh, hvor jeg jeg godt forstå dig…Det er en forfærdelig ventetid, og selvfølgelig er du nervøs.
  Jeg har selv været der…Det var heldigvis en mælkekirtel der var hævet…Den var ikke faldet ned efter amning….
  Jeg sender dig gode tanker og krydser alt.

  Svar
 5. Camilla / Chatterings.dk says:

  Det er SÅ forståeligt! Jeg kan forestille mig, at alt andet føles lidt ligegyldigt og mister perspektiv: hvorfor rydde på? Træne? Vaske tøj? Knuden trumfer. Jeg håber bare, at du kan gå ud i det dejlige vejr med din dejlige familie og spise en kæmpe is og holde en lille pause fra bekymringerne. Lige meget hvad skal det hele jo nok gå!

  Svar
 6. Stine says:

  Åh, sender dig tusind tanker og cyber-kram! Uvisheden er ULIDELIG! Du klarer det virkelig godt. Jeg krydser alle mine fingre for en snarlig afklaring.

  P.S. Er VILD med sneglen Otto har tegnet!

  Svar
 7. Emma says:

  Jeg føler så meget med dig. For 3 år siden, fik jeg taget en biopsi af en knogle i min fod, da der var mistanke om knoglekræft. Der gik 14 (!) dage inden jeg fik svar, og det var ulideligt. Jeg var dengang 16 år gammel, og jeg gik mildt sagt i panik. Det var dog heldigvis gode nyheder jeg fik da jeg endelig fik afklaring.
  Jeg sender positive og varme tanker i din retning og krydser hvad der krydses kan, for at der intet ondt er! Du er så sej.

  Svar
 8. Mette says:

  Så mange tanker og krammere din vej søde ❤️❤️❤️. Forstår sgu godt du er bange og bekymret og at du har så mange følelsesmæssige rutcheturen! Det ville jeg også have! Svar du ærligt, når du blir spurgt om, hvordan du har det og vælt det ud på bloggen, som du føler behov for. Så smider vi opmuntrende hilsner og krammere tilbage ❤️❤️❤️ Knus

  Svar
 9. Rasmus Nielsen says:

  Jeg synes det er rart at se, at du giver plads til at lade det fylde! Det ér en stor ting, og selvfølgelig trænger det sig på..! Kan dog rigtig godt lide at du så bruger tid på at sætte ord på det!
  Mange tak!

  Svar
 10. MulleF says:

  For helvede og al mulig øv! Det er da også frygteligt at gå og vente på svar på en biopsi. Jeg kan godt forstå du er ked af det og bange, for selvom du har fået at vide, at det “nok ikke er noget”, så står du jo lige nu uden at vide det med sikkerhed.
  Sender kæmpe trøstekrammer din vej – jeg er sikker på det ikke er noget, og jeg håber du hurtigst muligt får det bekræftet. <3
  KNUS

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *