Sneglehuset 2.0

Jeg elsker vores lejlighed. Den er forholdsvis stor, den har gode rum og der er højt til loftet. Jeg elsker vores murstensvægge, stukken, dobbeltdørene og så er der altanen, åh altanen! Alt det gør, at jeg sagtens kan leve med verdens mindste badeværelse og de skæve gulve, der hælder så meget, at man er fucked hvis man taber noget, og udelukker at vi nogensinde kan eje noget med hjul på.

Vi har det dejligt her, men selvom vi fik ordnet en helvedes masse dengang jeg flyttede ind for to år siden, nåede vi aldrig helt ordentligt i mål, og der er en masse af de løsninger vi valgte dengang, som har vist sig ikke at være holdbare i længden. Vi vidste jo for eksempel ikke, at der et år senere ville komme en baby, vel.
Så der skal til at ske lidt igen. Derfor har vi nu besluttet, at det er blevet tid til en tiltrængt makeover. Ikke en omfattende af slagsen, men der skal lidt maling til, lidt omrokering og en hulens masse opbevaringsløsninger på plads. Særligt det der med opbevaring . Vi SKAL have styr på nogle holdbare opbevaringsløsninger, da vi simpelthen har så mange ting, og alt for lidt opbevaringsplads, så det skal løses, og så har vi besluttet os for, at omrokere, sådan at vi bytter om på soveværelse og stue – Primært fordi vi skal have en ny seng. En større seng. Hvor vi ikke behøver at ligge i spænd når Otto kommer listende i løbet af natten, og alle vågner i et råddent humør med ømme kroppe. Slut med det.

Det bliver godt, og jeg glæder mig, men jeg har muligvis lidt brug for jeres hjælp; Måske kender I nogle seje interiørblogs, eller gode Pinterest boards med inspirerende billeder, rigtig gerne med smarte (og pæne) opbevaringsløsninger. Jeg har egentlig en ret klar ide om, hvor jeg vil hen og hvad jeg kan lide sådan rent indretningr- og stil-mæssigt, men det er måske ikke nødvendigvis det mest praktiske eller logiske, og jeg kan også komme til at sætte mig lidt for hårdt fast på noget, og så se mig helt blind på andre potentielt bedre og pænere løsninger. Så måske lidt snuseri rundt omkring kan give lidt gode ideer.

Det vi i hvert fald skal have fikset er:

 • Entre – Skoopbevaring (for fanden, altså! – Sko alle steder)
 • Soveværelse – Jeg har vildt svært ved soveværelsesindretning. Er meget bedre til de andre rum. Hjælp?!
 • Altan – Seriøst, vi skal have styr på den altan. Pt består den af et æbletræ i en potte, fire jordslåede puder og et vakkelvorn bord. Det er så sørgeligt og nærmest en hån.
 • Stue – Vores stueplads bliver halveret. Smart og hyggelig inspiration søges
 • Køkken – Vi skal have malet vores gulv i en mørk farve (bliver idiot af det hvide højglans, der skal vaskes en gang i timen nærmest, som vi har nu). Har allerede fundet en virkelig sej teal agtig farve, skal bare lige overbevise min bedre halvdel.
 • Børneværelset – Opbevaring, opbevaring, opbevaring. Og en ny køjeseng med gooood plads under underkøjen fordi: Opbevaring.
 • Gardiner – Jeg hader gardiner, men de er svære at undvære og jeg er ved at blive skør af vores grimme rullegardiner, der har hængt her altid.

Åhmanner, listen er allerede længere end jeg kan overskue, men altså. Det bliver skidegodt. Men, seriøst, hjælp gerne lige, ikk?

Screen Shot 2016-04-11 at 23.19.05

38 replies
 1. Line says:

  Bo Bedre siger jeg bare – spørg dem og lav en serie – eller IKEA – anyhow – måske kan du tjene på det samtidig – win win! 😊

  Svar
 2. Laura WE says:

  Der har netop været tema i enten boligliv eller boligmagasinet (online) om skoopbevaringsløsninger. Måske det er noget at hente der 🙂

  Svar
 3. Louise says:

  Til soveværelset; Ikeas brimnes seng i 180×200 ( er 180 nok?), med 4 kæmpe skuffer under til op opbevaring.Den er genial.Hvid, simpel og kan rumme alt!

  Svar
 4. Lika says:

  Du kan godt glæde dig til en større seng. Vi købte en ny, da jeg var højgravid og hold op jeg elsker den seng. Den er så fucking stor og jeg elsker det!!! Magtede slet kke en trekvart mandsseng mere. Et sandt helvede. Mht skoopbevaring så har jeg dengang jeg boede i en ret lille lejlighed været glade for IKEAs sorte skokasser. De kan stables på hinanden og er ret praktiske. Måske ikke kønne som sådan, men alligevel ret neutrale. Og billige – det er vel ok. Ellers findes skokasser også i andre slags – mener Passion for fashion har nogle fine. Jeg følger hende ikke, men har set et billede af deres gang engang og det var nogle pæne skokasser.

  Svar
 5. Gritt says:

  Hjemme i vores mikro hybel, som snart skal rumme 5 mennesker skal vi også konstant tænke i opbevaringsmuligheder i indretningen. Alle senge herhjemme er bygget oven op kommoder. Så er der masser af opbevaringsplads, men kommoderne tager ikke ekstra gulvplads. Vi er så glade for det.

  Svar
 6. Stine says:

  Stuen: vi har en bænk i stuen som egentlig er en reol. Så der er opbevaring i den.

  Har du overvejet en stil som hænger i loftet. Hæng den på en sådan måde drn kan trækkes side når ungerne skal bruge gulvpladsen og ellers er det sgu et hyggeligt sted at sidde ar læse eller bare gynge med ugerne . Eller ungerne med hinanden. Krogen kan så også bruges til en stof Tippi eller lignende hvis Leo og Uma skal bygge hule. Eller Otto og Leo skal have en boksepude.

  Svar
 7. Karina says:

  Jeg har mine sko stående på billedehylder. Har ikke meget plads i min gang, men de små fra IKEA passer lige perfekt bag døren 😊

  Svar
 8. Kirstine says:

  Ved med skoene har min bror og hans kæreste samme problem, de læste det ved at kæbe nogle ret fede læder stropper som kunne hænge bag døren også op i højden også. Udover fandt de noget der kunne sidde på indersiden af skabe uden det gik udover opbevaringspladsen i skabet.

  Jeg har kommet mange af vores ting i skabene i plastikkasser, så kan de stables og der er mere orden på rodet.

  Svar
 9. Julie says:

  Ift. seng, så kan det være en fordel at have opbevaring nedenunder. Min egen blev lavet af en rigtig god boxmadras+topmadras med IKEA køkkenskabe nedenunder. Det var nemt og billigt og har aldrig sovet bedre – og er heller aldrig rullet ned af den;-)

  Svar
 10. mikala says:

  åh – hvis du får et godt tip til sko-indretning, så del det lige, ikke? Det er et evigt problem hjemme hos os… Og tjek ikeahackers.net Der er mange fantasifulde løsninger (ikke altid pæne :-/ )

  Svar
 11. caroline says:

  Efter at være flyttet til København og have fået verdens mindste soveværelse, så er jeg faktisk endt ret tilfreds med resultatet: seng og skab. (Der er heller ikke plads til andet ;))
  Vi bruger kun vores soveværelse til at sove i nu, og det er faktisk rigtig ret. Kan helt klart anbefale det. Kunne slet ikke forestille mig at have skrivebord m.m. stående derinde nu 🙂

  Svar
 12. Laura says:

  Jeg købte for et års tid siden et sengestel fra IKEA med to skuffer i hver side. Det er virkelig genial opbevaring og jeg kan slet ikke forstå hvor alt det lort var før 😉
  Jeg har det der hedder Brimnes: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S39902937/#/S99902939
  Men de har også det her:
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S79019228/ (nok uden den grimme gavl!).
  I vores gang skal min far sætter en hylde op over entredøren til opbevaring af handsker, sko, huer osv når de ikke er i brug. Selvom det tager lidt lys må det være sådan.
  Generelt synes jeg at man skal tænke opbevaring i højden i de gamle københavnerlejligheder, hvor der alligevel er så højt til loftet. Altså med skabe, reoler osv som når næsten til loftet.

  Svar
 13. Marie // maries fabrik says:

  Så kom lige med en plantegning, særligt i forhold til gangen, og hvad med overtøjet?
  @frugoberg har en fed løsning på deleværelsebørneværelse, kan ikke huske om i er ude i den slags.
  Tænkt over hvilke behov i har for opbevaring. Hvad skal opbevares og hvor. Skal det bruges ofte skal det helst være lige ved hånden, mens andre ting lettere kan bo fx i skabe oppe under loftet eller i andre rum end de bruges.

  Svar
 14. Cille says:

  Jeg glæder mig meget til at følge opgraderingen herinde – der kommer billeder Ik? Vi står lidt i det samme – og skal lave lidt om hist og pist. Førts for står dog køkkenet som vi så småt skal have gang i. SÅ – gode tips og ideer til fede køkkener modtages meget gerne 🙂

  Svar
 15. Catrine says:

  Vi malede vores køkkengulv sort, og det kræver i den grad også vask hvert 5. minut, så det vil jeg ikke anbefale.

  Svar
 16. Tarkoflen says:

  Lad for Guds skyld være med at male gulvet ensfarvet 🙈 Jeg har prøvet alt fra lyst gråt til mørkt og det er bare noget hø, man kan se ALT på det! Følger med i forhold til opbevaringstips, dem kunne jeg også bruge nogle af ☺️

  Svar
 17. Camilla / Chatterings.dk says:

  Jeg er simpelthen kæmpe fan af, at du stiller netop de spørgsmål nu! Min kæreste og jeg flytter ind i vores nyerhvervede lejlighed om to uger, og jeg er simpelthen så træt af vores nuværende skoløsning, der lyder: de står rundt i alle kanter i gang og soveværelse. De stresser jo!

  Svar
 18. Ida says:

  Mht. til soveværelses-opbvaring er jeg ret stor fan af opbevaring under sengen, altså, en dobbeltseng der er “hævet” fordi den står oven en base af skuffer og skabe. Det er også ret hyggeligt!
  Desuden elsker jeg slagbænke, der både er flotte (nogen er i hvert fald) og kan fyldes med ting og sager!
  Held og lykke med indretningen! 🙂

  Svar
 19. Cassandra says:

  Hvis du kan bruge det til noget, har jeg et Pinterest board, fra da jeg ville optimere vores egen altan. Puder, tæpper og blomster gør underværker! https://dk.pinterest.com/casshemm/balcony/

  Og så købte vi de her smarte klik-gulve, der er totalt nemt og får ens altan til at ligne en million. Bedste investering, og så er det endda billigt! (Findes også i andre farver, og de er behandlet, så gulvet ikke tager skade ved regn pg sne) http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/90234226/

  Svar
 20. Sofie says:

  Jeg vil gerne anbefale EPJ DESIGN, og især Shoeracken til en enkelt opbevaring af sko, som ikke fylder noget. Man kan få den ikke alle mulige farver – også til børneværelset. Tjek det ud på epj-design.dk. Instagram:epj.design eller på Facebook EPJ Design.

  Svar
 21. Sisi says:

  Åh hvor jeg kender det med opbevarings-udfordringerne! Bor på to værelser, med absolut INGEN skabsplads – og verdens smalleste entre! Så følger spændt med her og håber på gode tips 🙂
  Det med skuffer under sengen tror jeg i hvert fald godt kunne blive en løsning hjemme hos mig..

  Svar
 22. Natascha says:

  Til den smalle gang m højt til loftet: tjek IKEAs smalle køkkenskabe i 40 cm bredde. De kan fittes til de mindste steder og er super til al slags opbevaring. Hvis man vælger skuffer nederst kan hvert familiemedlem have en skuffe til huer, regntøj osv.

  Svar
 23. Maria says:

  Vi havde samme udfordringer på manglende opbevaring, men det er løst nu med Ikeahack af en malmseng.. Det mest geniale ever!! Der kan være flyttekasser, kufferter, babytøj/sager, ALT under vores 180*200 seng.. Sengen er tilmed blevet en god højde, så man bare svinger benene ud (men farlig højde for modige 1 årige).. Google Ikeahack og malm bed, det er så nemt at lave 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er mega smart.
   Og virkelig lidt smart, at vores helt nye seng, som snart kommer, er 30 cm høj. = der er intet plads under. Men den er pæn.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *