Skal vi snart have en baby?

Jeg er skruk, sådan for alvor, for første gang nogensinde.
Egentlig troede jeg, at jeg da havde oplevet følelsen før, men det viser sig bare, at det har jeg ikke. Tidligere har det blot været en følelse af, at det da kunne være dejligt med en baby, men ikke mere end det. For tiden føler jeg decideret mine æggestokke baske (!) når jeg ser en nyfødt. Og ja, det er kun lige over et år siden, at jeg sidst fik en selv, og nej vi skal jo ikke have flere. Suk.
Eller hvad?

Det taler vi lige for tiden rigtig meget om herhjemme. Det med et barn mere. Har vi råd, har vi tid, har vi lyst. ? ? ?

Vi hælder mest til, at vi ikke skal have flere, men omvendt er vi også enige om, at hvis vi skal, så skal det være snart. Selvom det har været helt fantastisk, at der gik så længe imellem Otto og Uma – Det var der jo så også mange gode grunde til, detaljen med at vi lige brugte små fem år fra hinanden for eksempel – så skal der helst ikke gå så længe, hvis vi skal have endnu en. For så er der pludselig 11-12 år imellem Otto og den. Og selvom jeg vil anbefale alle at få børn med 5-6 års mellemrum, for det er virkelig genialt og har fungeret fuldstændig fantastisk for os, er jeg ikke frisk på, at vente fem år til, eller tre for den sags skyld. Også selvom der er klare fordele ved det.

Økonomisk skulle vi nok finde ud af det, det gør man jo. Lysten er der, nok især fra min side. Jeg har faktisk hele tiden forestillet mig, at jeg skulle have tre børn. Men hvis vi valgte at få en mere, vil det også pludselig gøre mange ting mere omstændigt. Jeg forestiller mig, at man ikke bare skrider til LA som vi gjorde tidligere i år, at vi ikke bare kan finde pasning, hvis vi trænger til kærestetid, og i de weekender vi har min bonussøn, ville vi ikke engang kunne være i en almindelig bil allesammen. Og vi ville nok også blive nødt til at flytte i noget større, længe før beregnet.

Det er den slags vi taler om lige nu. Ikke fordi at vi nødvendigvis skal tage en beslutning nu og her, men fordi det er rart at tale om og få forventningsafstemt, så vi ikke om fire år står og fortryder, at vi ikke bare gjorde det.
Min fornuft siger pt, at vi skal lade være, min krop skriger, at vi skal gøre det. Bare en til. En lillebitte en.

Hvad fremtiden bringer ved man jo ikke. Altså SLET ikke. Det er vi om nogen levende bevis på. Men jeg kan godt lide at tænke over det, at drømme og at snakke om det med ham jeg skal være sammen med så længe vi vil. Hvilket jeg på nuværende tidspunkt tror, er altid.

IMG_6171

46 replies
 1. Louise Josefsen says:

  Jeg er selv mor til tvillinger på halvandet år, og pt i gang med uddannelse.. Jeg er simpelthen også så skruk, og hvis jeg ikke havde bare en lille smule fornuft, så havde jeg været gravid igen nu, og igen og igen og igen.. Meeeeeen det må vente til uddannelse er færdigt. Det er blevet skubbet nok pga twins! Jeg forstår dig så godt 😅😅

  Svar
 2. Julie says:

  Min ældste er på alder med din ældste, hendes lillesøster 18 måneder yngre og deres lillebror forventes færdigbagt om en måned. Der har ikke været et gran af fornuft over familieplanlægningen fra vores side – vi har ingen plads og fordi vi heller ingen penge har, får vi sikkert aldrig råd til at flytte ind i noget større end de 70 kvadratmeter, vi har – eller til en bil, en rejse eller en middag ude i byen uden børn. Men vi har verdens sødeste børn, og så virker alt det andet sekundært. Og du har altså også nogle ret søde børn, så jeg hepper klart på en forøgelse af sneglefamilien. Hvis I vil. Den slags skal man kun gøre, hvis man virkelig ikkr kan lade være, tænker jeg.

  Svar
 3. Pernille | MorMedHjertet says:

  Sikke en sød kommentar, Julie 🙂

  Vi har to børn med 21 måneders mellemrum og jeg har hele tiden tænkt, at det kunne være dejligt med en mere relativt snart (min yngste er samme alder som din Uma)… Men wow, det har alligevel været et vildt år med to SÅ små børn. Men om jeg ville gøre det om? TOTALT! Nu skal vi bare lige have et lille pusterum før der igen skal tænkes på familieforøgelse. Hyggeligt du deler den slags tanker i øvrigt <3

  Svar
 4. Louise says:

  Er det ikke noget med, at man kun fortryder de børn man ikke fik…? Jeg stemmer for – sådan noget kan ikke gøres op i logik! – og selvfølgelig kan I smutte til LA med tre børn! Når jeg ser på mine venner, er der nogen der kan alt med 5 (!) børn og nogen der intet kan med 1….
  Tá/tør et eventyr mere – gør det 😍
  Kram fra hende der snart håber det lukkedes at få den første

  Svar
 5. Tine says:

  Gør det, gør det, gør det!!! Man fortryder aldrig de børn man får, kun dem man ikke får! Og jaja, det er sikkert en sandhed med modifikationer. Men helt almindelige, fornuftige og gode mennesker fortryder ikke.
  Jeg vil osse ha’ tre og startede langt senere end dig, så skal osse ha’ ham far-typen med på den snart! Så hvis I gør det, så gør det lige, så vi kan følges ad igen (det gjorde vi næsten med min datter og din Uma – det var hyggeligt, når nu man havde læst din blog så længe). GØR DEEEEEET!!!! 😀

  Svar
 6. Maria says:

  Just do it! Du er jo tydeligvis ikke færdig med at få børn, og så tror jeg I kommer til at fortryde, hvis I ikke gør. Hilsen Én der går med præcis samme tanker

  Svar
 7. Helle says:

  Gør det. Eller det skal jeg jo ikke bestemme, min mand har to i forvejen, men vi venter en sammen. En lille spire, det er altså det vildeste, kan næsten ikke vente, der kommer til at være hhv 11 og 16 år mellem hans to første, men hey, så har vi barnepige/dreng 😉.

  Svar
 8. M says:

  Hej sneglecille. Nu får du lige et råd med på vejen fra en ikke-mor, men som selv er lidt skruk, men ingen børn om 3-4 år (tror jeg😂). Jeg er hverken for eller imod, men mit råd ville være at vente minimum et halvt års tid endnu. Skriv evt ned på en blog hver gang du har baby-tanker i hovedet, og så kan du om et halvt år se tilbage om I virkelig vil det her barn eller ej. 🙂 på det halve år sker der vel også en lille udvikling i sneglefamilien, hvilket jeg tror vil kunne give en mere sikker mavefornemmelse til den tid. Uanset – børn er skønne og man skal heller ikke lade undskyldninger komme i vejen, men oprigtigt føle efter i sin mave. Held pg lykke med det 👏🏻😊

  Svar
 9. Maja says:

  Do it!
  Vi er 3 børn i min familie og har både rejst i New Zealand og USA. Desuden laver I så enormt kønne børn, at det ville være en skam ikke at sætte endnu én til verden 😉

  Svar
 10. H says:

  Du er en fornuftig kvinde, lad skæbne bestemme, som den altid har gjort for dig, det fungerer bedst i jeres snegle familie.

  Svar
 11. Linda says:

  Jeg er også skruk ad helvede til for første gang ever.

  For mit eget vedkommende tror jeg (for ved man nogensinde den slags med sikkerhed?) at det handler om, at Frida er den sidste, jeg skal have; at jeg er færdig med dén fase af mit liv. Det kan jeg næsten ikke holde ud, for .. ja, du ved det jo selv. Søde babyer og magiske førstedøgn, og så er der jo det fantastiske, at de vokser op og bliver til fantastiske børn.

  Men jeg er ret sikker på, at hvis jeg fik én mere, så ville den her følelse opstå igen bagefter. Og igen, hvis jeg fik nummer 4 og nummer 5 og nummer 6.

  Og så er jeg også endt på, at det er federe at have lidt overskud i hverdagen, og så at det hele ikke falder HELT fra hinanden, når livet smider et elller andet i hovedet af én, end det er at køre på 98% af sin makskapacitet, så man vælter, hvis det blæser for meget.

  – men når alt det er sagt, så er det jo umuligt at lade være, hvis først man kommer forbi et bestemt punkt:)

  Svar
 12. Mette says:

  Altså. Selvfølgelig skal det være en fornuftig beslutning. Men det er af min overbevisning, at I kan fortryde ikke at have fået en lille en mere. Men I vil ikke fortryde at få en lille en mere. Gør det! Jeres børn ser jo også for cute ud. Alt det praktiske finder I alligevel nok ud af. Det gør man jo. Go’ sneglefamilien!! 🙂

  Svar
 13. Fru Z says:

  Jeg har 2 voksne børn & kan derfor kigge tilbage på beslutningen om ikke at få det 3. barn vi flirtede kraftigt med tanken om, den lille nuttede efternøler.
  Jeg kan 100% sige, at vi ikke har fortrudt det barn vi ikke fik. Men vi havde nu nok heller ikke fortrudt det hvis vi havde fået det…

  Svar
 14. Kathrine says:

  Jeg er helt fuldstændig overbevist om at når ens kærlighedsyngel er et sted mellem 12-18mdr, så sker der noget I ens hormoner = man bliver så sindssygt skruk, nærmest så man kan kravle på væggene. Jeg tror det er fordi at børn er så cute iden alder og meget af det krævende er ovre.
  1 år og 3 måneder efter min datters fødsel blev jeg gravid igen – helt planlagt og jeg elsker at have to unger så tæt. Man er inde i baby rytmen og de nyder spist af hinanden.
  Vi gjorde der fordi vi havde lyst og fordi vi laver lækre unger og det på en eller anden følelsesmæssig måde gav mening at lave et kærlighedsbarn mere. Fuck prsktikken, dine børn ligner enojiis <3

  Svar
 15. Emma says:

  Ej kunne være for skønt hvis I fik endnu en lille snegl!
  Jeg er SÅ så så skruk. Jeg køber i smug baby tøj og græder også lidt fordi jeg altså bare er så skruk. Jeg har ingen endnu, men min kæreste er også lidt skruk. I smug.

  Svar
 16. Mia says:

  I min familie er vi 3 piger, der er 7 år mellem mig og min yngste søster og 3 år mellem mig og min ældste. Jeg E.l.S.K.E.R at vi er 3, det er fedt. Mine forældre havde ikke overmange penge, vi tog på ferie til Italien om sommeren og Frankring om vinteren i vores gamle biler og skrålede Springsteen og Dr. Hook hele vejen fra bagsædet… Mine søstre er mine bedste alt, så let kan det siges 🙂 Nu har jeg selv en datter på 5 måneder og jeg drømmer om at kunne give hende det samme, for børn tror jeg bare det er knald-hyggeligt at være mange.
  Det ser ud til at I har nogle dejlige unger, lav I bare nogle flere af dem 🙂

  Svar
 17. Ida says:

  I er sgu så gode til at lave børn, så jeg hepper på én mere! Min mor med 3 voksne børn og en bonusdatter oveni sagde forleden, at hun ville ønske, hun havde fået 1-2 børn mere!

  Svar
 18. Emili says:

  Jeg siger GO, og så kan vi være på barsel sammen. Det kunne jo være SÅ hyggeligt!! : ) Lad os lige time næste gang vi ses ; )

  Svar
 19. Jannie says:

  Sødt at dele baby-overvejelses-tankerne med os andre.
  Sidder dog lige og små-fniser lidt for mig selv, da baby nummer 3 så måske bliver tvillinger. Det er set før, og kronprinseparret er jo et godt eksempel herpå 😉

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi har godt tænkt tanken. Vi kender fem par (!) der har fået tvillinger inden for de seneste tre år.
   Og faktisk tror vi muligvis at min graviditet med Uma startede som en tvillingegraviditet. I hvert fald var der en tom blommesæk til første scanning i uge 7. Så det er klart med i vores overvejelser.

   …Selvom det sgu også ville være ret fantastisk. … Jeg sagde jo at jeg var skruk!

   Svar
 20. Marie says:

  Vi skulle ikke have en mere. Vi fik nr. 2 i 2013. Det var rigeligt. Jeg var færdig med babyer og være presset på søvn og økonomi. Søren dans’me om ikke jeg fik lavet en 180’er. Nu er jeg mor til 3. Den mindste er 2,5 måned. De andre 2,8 og 6. Der er nok at se til. Men det er stort! Og helt rigtigt. Så rigtigt at jeg frygter, at jeg vil laver en 180’er igen, når jeg siger, at vi aldrig skal have flere. YIKES. Jeg hepper på jer. Eller.. på den rigtige mavefornemmelse..

  Svar
 21. Marie says:

  Du er helt utrolig heldig, at du kan have den slags overvejelser. Det er da for skønt. Jeg ville så meget lave en treer, hvis jeg var jer. Praktikken til side. Jeg har altid ønsket mig en stor flok, den første kom af sig selv, men nummer to har vi kæmpet for at lave i halvandet år, og der er ikke bid endnu. Altså synes nærmest, at du er forpligtet til at lave flere, når nu du kan, haha (-; Dine børn ser også så dejlige ud.

  Svar
 22. Fru Skov says:

  I feel you! Er også skruk.. er igang med at lave en 2’er. Jeg tror altså foråret spiller en stor rolle for graden af skrukhed. Jeg bliver det i hvert fald meget mere i sommerhalvåret end om efteråret/vinteren. Så skønne som jeres unger lader til at være, tænker jeg, at verden ikke ville tage skade af nogle flere af den slags 😀 jeg er nok den type, der ikke tager alt det praktiske så tungt, og bare tænker “go for it” !

  Svar
 23. KatrineH says:

  Det bedste du kan give dine børn, er søskende!!! Thats a fact! Jeg har 2 børn og fortæller dem ofte, at de skal betragte hinanden som en gave her i livet. Det er de sjældent enige med mig i😉, men kan jo se, hvor meget glæde de har af hinanden. Jeg fortryder bitterligt at jeg ikke fik det 3 barn, men pga. bekvemmelighed og praktiske undskyldninger blev det aldrig til noget.
  Ens børn har altid hinanden – også efter ens død, så de vil aldrig stå uden familie!
  Har selv 2 brødre, hvilket gør tanken om mine forældres død en smule mindre skræmmende.
  Kom i gang, når I er klar! – man fortryder aldrig de børn man har, kun de børn man ikke fik!!!

  Svar
 24. Maria says:

  Husk på, at det kun er de færreste, der vil indrømme at fortryde at få et ekstra barn. Når du læser alle de her beskeder, kan du hurtigt blive inspireret til at få et til barn (det ville jeg også), men husk på, at der er mange, som mig, der vil anbefale dig ikke at gøre det – men som måske ikke lige skriver det.

  Jeg er helt enig i, at børn er noget af det vigtigste i vores liv og skaber en glæde, der går ud over alt andet.
  Men for et parforhold er det umenneskeligt hårdt og med mindre den ene kan være hjemmegående, så vil jeg på ingen måde anbefale det.
  Mit bedste råd: Fokuser på, hvad du allerede har af guld i dit liv og pas rigtig godt på det (med mindre i ikke begge behøver arbejde fuldtid eller i kan få en au pair).

  Svar
  • Anne says:

   Er simpelthen så enig med Maria. Ro på, nyd jeres familie.
   Selvfølgelig fortryder man ikke at have fået sine børn. Men jeg kender flere, der efter nummer tre eller fire har indrømmet, at det lagde et mega pres på den eksisterende familie. Det er ikke kun lyserødt.
   Men jeg er også sådan en, der kun har to børn og aldrig har ønsket mere.

   Svar
 25. Camilla / Chatterings.dk says:

  Gør det! Jeg bliver helt skruk på dine vegne. Måske fordi jeg selv er mega skruk for tiden, hvilket kan forekomme en smule underligt, da jeg er gravid og ikke burde kunne have fodret min skrukhed på bedre vis. Jeg var bare ikke skruk før, baby satte sig fast, men det er jeg nu. og jeg forstår dig så godt!

  Der kommer let kommentarer, der fortæller, hvor hårdt det er med flere børn. Jeg har dog selv fire søskende, og selvom mine forældres liv derfor i høj grad har omhandlet børn, har de aldrig virket til, at det har været skidt. Det har nærmere været en gave. En hård gave, men det hele værd. Og når jeg ser dem nu, kun med to hjemmeboende, med masser af tid til romantik, klap i måsen og romantiske ture til Paris, Rom etc. så har jeg svært ved at se, at det ikke skulle de være de hårde valg værd. Nu har de bare en god håndfuld børn, der klarer sig selv, og endnu større grund til at elske hinanden – og det her blev rodet! Gør det! Selvfølgelig ikke på mest naive facon, men det lyder heller ikke til, at du svæver i nogen form for benægtelse. Det bliver hårdt, men jeg er sikker på, at det også bliver det værd. I ved jo hvordan man gør 😉

  Svar
 26. Cille says:

  Er der ikke et mundheld, der siger noget i retning af, at man ALDRIG fortryder de børn man får. Kun dem man IKKE får?
  Jeg synes så meget I skal gøre det – vi har samme overvejelser – her er den mindste lige blevet 7, så derfor er det ligesom ‘for sent’. Skynd jer mens I endnu har en anden, der er lille…

  Svar
  • musse says:

   Vores yngste er også 7, den ælste 9, og jeg er gravid igen. Planlagt!:)) Jeg kan love dig for at de store glæder sig:)

   Svar
 27. Trine says:

  Nu er jeg selv ud af en søskendeflok på 4, så jeg har også selv en ide om, at jeg i hvert fald skal have 3 børn. Mine forældre blev skilt da jeg var otte år, så min mor har passet os alene, da vores far ikke havde den store interesse i vores liv. Vi har aldrig manglet noget, hverken tøj, mad, legetøj osv. Jeg er sikker på, at i nok skal finde ud af tingene sammen hr. og fru snegl. Jeg er meget tæt knyttet med mine søskende på trods af der er en ret spredt aldersfordeling, men det er først kommet ‘rigtigt’ i vores voksen liv. Så hvis vi havde været tættere aldersmæssigt, havde det været endnu bedre som barn.

  Svar
 28. Marie says:

  Åhh, kender det SÅ godt! Jeg er lige startet på arbejde efter barsel – har to børn på hhv 3 år og 7 måneder. Jeg får ingen søvn, har ikke været til frisør i noget der minder om årevis, kæmper stadig med graviditetskilo og amme-udfordringer. Men uanset det hele, så er jeg så klar på en 3’er! Bliver helt bims når der er gravide eller helt små nyfødte i nærheden. Ville være så klar på at få en mere – min mand er lidt mere tøvende. “Risikoen” for tvillinger kan han virkelig ikke helt komme over. Og risikoen for (endnu) en lyn-fødsel er han også lidt nervøs for. Hvor vi ender, det må tiden vise, men ihh, en lille nyfødt er nu altså ikke at kimse af! Samtidig så er der selvfølgelig også noget ret fantastisk ved sammenhængende søvn, jævnlige frisørbesøg o.lign….😉

  Svar
 29. Ditte says:

  Gør det, gør det, gør det!

  Jeg har seks søskende og det er seriøst det bedste i verden.

  Jeg selv er gravid med min første, men jeg vil sgu have fire. Ihvertfald tre. Måske fem.

  Svar
 30. Annette Aarre Dalsgaard says:

  Jeg er mor til to drenge på 10 og 13 år…og SKRUK!
  Vi besluttede for to år siden, at vi skulle ikke have flere, så manden blev snittet. Og nu er det for sent….og vi er begge SKRUK…Pis!!!

  Svar
 31. Cecilie says:

  Jeg tror de færreste fortryder de børn de får – kun de børn de aldrig fik – just saying 🙂 Men selvfølgelig skal alt det praktiske og ikke mindst de menneskelige ressourcer være tilstede…

  Svar
 32. Merete says:

  Gør det! Ej, jeg aner det ikke. Jeg er bare lige så skruk – og nummer et er ikke engang et år! Jeg havde ALDRIG troet, jeg kunne blive skruk og har heller aldrig været det før. Men for fanden, hvor er vi bare slet ikke færdige med at få børn! Tror dog gerne manden (og mit arbejde) vil vente liiiidt endnu…

  Svar
 33. MajBritt says:

  Jeg elsker linjen: “Min fornuft siger pt, at vi skal lade være, min krop skriger, at vi skal gøre det. Bare en til. En lillebitte en…” 😄 Dertil skal det nævnes at det bestemt også kan anbefales at have to år i mellem sine rollinger 😍

  Svar
 34. Julie says:

  I fald det bliver JA, så husk at tænk på din krop <3 Graviditeter med mindre end 18 mnd. imellem er noget af det der har størst betydning for ens helbred både under og efter graviditeten. <3

  Svar
 35. Gitte says:

  Uha ja, det er vildt at være skruk.
  Jeg er gravid med nr. 3 og er allerede så småt begyndt at sukke over at jeg gerne vil have en nr. 4 også.

  Svar
 36. Klara says:

  Det er faktisk lidt sygt, så glad jeg ville blive hvis I skulle have en baby til!!! Er selv mega skruk, og glæder mig til jeg selv en dag skal have en lille en (en lillebitte en…) men indtil da KLART go for baby number 3! Du har jo de sødeste emojibørn, vi er vilde med emojibørn! Og så kan du jo lave en (daglig kanske???) graviditetsupdate!
  Knus fra mig
  PS. Dejlig blog, din dejlige dame

  Svar
 37. Trine says:

  Når man laver så usandsynligt lækre børn, som dig og freelancer gør, kan jeg virkelig godt forstå, at man gerne vil have flere. Nøj, hvor er de bare vidunderlige. Jeg har set videoen af Uma på Instagram utallige gange, og har haft hendes virkelig nuttede lyde på hjernen hele dagen. Jeg vil faktisk påstå, at jeg kan dem udenad nu. Så jeg siger GO!

  Svar
 38. Katrine O. says:

  Årh det er et farligt indlæg at læse… jeg er også så mega skruk, og min lille pige er kun 6 mdr.! Jeg var slet ikke skruk på samme måde, da vi fik vores første for 5 år siden. Det var som om at der ligesom var nok tid til at suge alt det med en lille nyfødt ind ordentligt. Her anden gang har hverdagen bare drønet af sted og hun røg ligesom bare ind i familiens rytme og var her “bare”, som en dejlig tilføjelse til vores lille familie. Nu er hun så 6 mdr., og hun kan møve sig afsted, er begyndt at spise rigtig mad og har bare en masse interaktion med sin storebror. Så jeg føler lidt at jeg er gået glip af de der magiske første uger/måneder, hvor man bare ligger i sengen med sin lille baby og dimser rundt derhjemme, fordi man jo skal op og have den store i børnehave, handle, vaske tøj og tænke på alle mulige praktiske ting. Ved ikke om det er også er årsagen til at du er skruk, men tror i hvert fald det er derfor, jeg er 😉

  Svar
 39. helle says:

  du skriver “jeg vil anbefale alle at få børn med 5-6 års mellemrum” må jeg spørge hvorfor ??? jeg har 5 børn de er mellem 29 og 11 år og det funger fint …

  Svar
  • Sneglcille says:

   Fordi jeg synes det er en god aldersforskel, der i den grad har fungeret perfekt for os. Skriver jo ikke at andet ikke dur, bare at 5-6 år er virkelig optur.

   Svar
 40. A-S says:

  Hejsa. Siden dette indlæg har jeg gået og tænkt på det der med 5-6 år mellem første og næste barn. Har du ikke lyst til at skrive om, hvorfor du synes, det har fungeret så godt? Har selv en dreng på 3 ½ og er stadig ikke rigtig klar til nummer to:-)
  Tak for dine dejlige skriverier!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *