Om sponsoreret indhold på Sneglcille.dk

For at gøre det helt gennemsigtigt, kommer her et par ord om de overvejelser jeg gør mig, når jeg siger ja til at indgå betalt samarbejde, samt en lille forklaring på, hvad det nu lige betyder, når der enten står ‘Sponsoreret’ eller ‘Affiliate’ i starten af mine indlæg.

Hvad betyder sponsoreret og affiliate?
Når jeg i starten af et indlæg skriver at det er sponsoreret (det skal man i øvrigt som blogger. Det er ikke nok at skrive det i bunden, eller med små bogstaver. Det skal fremstå helt tydeligt. Også når der er tale om affiliate) betyder det at jeg får et honorar for at udarbejde indlægget. Altså er der en kunde, som har kontaktet enten mig eller Bloggers Delight med et produkt, en oplevelse, eller noget tredje, og spurgt om jeg  er interesseret i at skrive om det. Hvis jeg er det, stiller jeg for det meste nogle spørgsmål for at være sikker på at undgå misforståelser, eller at stå i en situation, hvor jeg ikke kan stå inde for det alligevel. Dernæst bliver der aftalt en dato eller en periode, hvor indlægget skal udkomme. Det skrives af mig og udgives på det aftalte tidspunkt. Kunden følger selvfølgelig med i hvordan der bliver taget imod det, og der er ofte også trackinglinks, der viser om I klikker på indlægget og på de links, der er i det.

Affiliate derimod er noget anderledes. Den simple forklaring er, at jeg linker til en vare med et kodet link, der fortæller webshoppen at det er mig, der har linket til dem – Hvis I så køber varen der er linket til, får jeg en procentdel af salget. Det er typisk mellem 5% og 20% jeg får af. salget.

Sidstnævnte laver jeg en del af for tiden, primært fordi jeg synes det er virkelig sjovt at lave.

Hvilke overvejelser gør jeg mig, inden jeg tager imod et sponsoreret indlæg?
– Jeg siger altid nej til indlæg, hvor jeg bliver påtvunget ordvalg, eller materiale der ikke er mit eget (billeder, videoer, tekst).
– Jeg siger kun ja, hvis jeg kan forestille mig, at det var noget jeg ville skrive eller vise, uden at blive betalt. Derfor er der også sjældent negative anmeldelser om noget herinde, da jeg ikke er interesseret i at teste noget, der ikke passer ind.
– Giver det mening og er det sjovt og ikke mindst aktuelt for mig som menneske og for min blog.
– Jeg kan som sådan ikke købes. Jeg vil hellere sige nej til ti indlæg i træk og så tage nogle flere skriveopgaver on the side end at poste noget på bloggen jeg ikke kan stå inde for, eller ikke føler matcher min profil og person.

Hvor meget siger jeg ja til?
Et slag på tasken; Jeg siger nok ja til 30-40% af de tilbud jeg får. Og det er bare de betalte indlæg. Hvis vi beregner dem som tilbyder at betale i gavekort, produkter, omtale eller goodiebags, er det tal noget lavere.

Hvor ofte/hvor meget spons vil der være på Sneglcille?
Jeg vil og kan ikke sige præcis hvor meget eller lidt her vil være, for når jeg vælger som jeg gør, vil der naturligvis være perioder med mere betalt indhold og perioder med mindre eller ingen. Det er lidt ligesom, at jeg ikke vil love hverken jer eller mig selv, at jeg udgiver et bestemt antal indlæg om dagen/ugen. Nogle dage udgiver jeg ikke noget, andre en, to eller tre gange. Sådan kommer det også til at være med det sponsorerede indhold. Hvis der tre fede kampagner lige i rap, så tager jeg dem ind, hvis der ikke er noget, så gør jeg ikke. Det eneste jeg lover, for det har jeg lovet mig selv, er at jeg ikke siger ja til noget, der ikke giver mening.

Jeg håber ovenstående kan opklare lidt, samt gøre det en anelse mere gennemskueligt, hvad de forskellige ting egentlig betyder og hvordan jeg blandt andet får penge i lommen udover freelance-skriveri rundt omkring og selvfølgelig bannere – som jo er dem der er på sitet imellem indlæg og ja, over det hele – for dem får jeg selvfølgelig også betaling for. Betragt dem lidt ligesom annoncerne i damebladende.

Og igen, jeg er fuldt ud bevidst om, at uden jer ingen mig. Altså online-mig i hvert fald. Jeg lytter, jeg lærer og jeg er totalt vild med jer.
Tak for muligheden for det her og endnu mere bare tak fordi I er her.

spaf

 

23 replies
 1. C says:

  Du har en dejlig balance, og det er jeg vild med! Jeg har droppet flere blogs, fordi jeg lige så godt kunne tænde for TV3 i en reklamepause. Men fortsætter du som i den seneste måned, så er jeg her også om seks måneder 🙂

  Svar
 2. Betina says:

  Du er min yndlings blog pt.
  Jeg har opdaget dig lidt sent, og i starten virkede du lidt….jaa..altså overhovedet ikke min type. Men du er vokset på mig. Fordi du er ærlig. Sjov. Fordi du tør svare igen, f.eks da du blev beskyldt for at tigge spons ifbm. Rejsen.

  Jeg er vild med din skæve familiekonstallesion, jeg elskede at følge dit bryllup og jeg synes du balancerer det hele dygtigt med spons

  Svar
 3. Charlotte says:

  Helt enig med C. Jeg har også droppet flere blogs af samme årsag. Men du gør det rigtig fint og personligt, så det generer på ingen måde mig som det er nu 🙂

  Svar
 4. Camilla says:

  Jeg synes det er fint med spons. Efter du er starter med det, er der vist kommer flere indlæg, hvilket jeg eeeelsker. Så bliv bare ved med det. 🙂 ift linksene på tøjet du har fundet, er det så muligt at skrive priser på det? Synes det er så træls at skulle ind og klikke på hver ting for at se prisen. SUen rækker ikke så langt, så kan ligeså droppe de dyre ting med det samme. Mange roser til din blog.

  Svar
 5. Rikke says:

  Hej Cille. Jeg har før mistet interessen for blogs jeg fulgte i tykt og tyndt fordi der kom for meget og for ligegyldigt spons (måske især pga af sidstnævte), men jeg synes du gør det rigtig
  fint og relevant. Jeg elsker at følge med på di blog og på snappen. Kh Rikke

  Svar
 6. Ida says:

  Jeg vil også gerne stemme i – de sponsorater, du laver, er lækre og relevante, så jeg tænker egentlig ikke over, at du tjener lidt på det. Og jeg er vild med, at du modererer det, så der ligesom er en balance mellem det sponsorerede og det ikke-sponsorerede. Jeg bliver ved med at følge med!

  Svar
 7. Alexandra says:

  Dejlige C,
  Tak for en fantastisk blog. Jeg var til at starte med ked af, at du havde valgt at gå den professionelle bloggervej, da jeg elskede din ligefremhed og bloggens samme. Jeg klapper dog foreløbig i mine små hænder, for du gør det med bravour og det føles hele vejen igennem som om du har dig selv med. Et indlæg som dette gør det kun endnu tydeligere.
  Jeg har flere gange været ude for hos andre (meget!!) professionelle bloggere, at jeg med min sunde fornuft kunne gennemskue, at det var et spons-indlæg, men at jeg alligevel skulle lede grundigt efter mærkaten. Sådan noget gør mig bare så træt og opgivende som læser..

  Jeg tænkte på, om du kan linke til de officielle “regler”?

  Tak for en fantastisk blog! Og alt det bedste til din lille familie

  Svar
  • Missjeanett says:

   Det er virkelig også nederen, hvis det ikke står der tydeligt, men – og det er et kæmpe men! – Der er desværre også bare kommet en gængs holdning og tro på, at de fleste bloggere lyver og snyder. Jeg er også meget tydelig omkring, når jeg er sponsoreret, men alligevel er jeg to gange på en måned blevet skudt i skoene, at jeg var blevet betalt for indlæg, som jeg ikke havde fået noget som helst for. Hverken penge eller andre ting. Det ene var endda bare min begejstret anbefaling af en ny café i byen. Men fordi det var informativt (omkring menukortet og åbningstider), så MÅTTE jeg være betalt, skrev læseren i en meget sur kommentar. Og det er da ærgerligt at vi er kommet dertil – at man ikke længere kan lave anbefalinger der bare kommer af rent begejstring, fordi ingen længere tror på at man selv kan mene noget uden at være betalt. Så selvom vi som bloggere har et kæmpe ansvar og pligt til at oplyse læserne rigtigt, så må folk ude på den anden side også lige køre ned for mistroen. Jeg kender ingen bloggere som bevist “snyder” deres læsere.

   Svar
   • Maria says:

    Men tror du ikke det er fordi, at man som læser har oplevet at føle sig snydt? Altså, ikke at jeg siger at du snyder, men jeg har set flere bloggere, der pludselig, samtidig, lovpriser et eller andet produkt, som virker totalt random ift. hvad de normalt skriver om, uden at nævne at det er sponsoreret. Der tænker jeg som læser, at de er da godt nok pudsigt at alle skriver om det lige pludseligt.
    På et tidspunkt var der også en masse bloggere, der nærmest samtidigt, lovpriste Ystad Salsjôbad og skulle dertil, og der undrede jeg mig også.

    På et tidspunkt, var der en stor blogger der havde omtalt noget, hvor jeg tænkte at der burde stå, at det var sponsoreret. Der spurgte jeg pænt om det var tilfældet,og hun endte faktisk med ar tilføje at det var sponsoreret.
    Vil give dig helt ret i,nat der ikke er nogen grund til at angribe jer. Man kan jo altid spørge pænt, hvis man undrer sig.

    Svar
   • C says:

    Jeanett, jeg har lige så meget respekt for dig, som jeg har for sneglcille. Jeg er slet ikke i tvivl om, at I ikke fylder jeres læsere med bullshit. MEN, når jeg kommenterer at en blogger, som laver virkelig mange sponsorerede indlæg, spiller med ufine metoder fordi hun først nederst i sit indlæg skriver, at det er sponsoreret – uden at fortælle af hvem -, så bliver jeg gal. Jeg henviser til lovgivningen, men hun dropper at udgive kommentaren. Sådan nogle brodne kar i branche. rammer, desværre og ufortjent, bloggere som jer, der har styr på jeres spons. Og det må I gerne blive skide sure over, det er bare ikke læsernes mistro, der opstår af ingenting, det er dele af branchens arrogance overfor modtageren.

    Svar
    • Miss Jeanett says:

     Kære C og Maria,

     Tak for ros! Og jo, jeg ved godt, at følelsen nok er opstået fordi nogle ikke har spillet med åbne kort. Og det er pisse nederen for os andre og jeg kan kun være enig med jer i, at det ikke er ok. Men burde man omvendt så ikke begrænse den mistro til den blogger, hvor man oplever disse ting og ikke til, at alle bloggere pludselig snyder? Jeg angriber ikke jer to overhovedet og jeg forstår alt I skriver. Jeg læser selv masser af blogs og har også selv siddet med følelsen af, at noget virkede lidt mærketligt. Men det betyder kun, at min tillid til den ene blogger, som jeg har oplevelsen med, bliver ændret – ikke til alle andre.
     Overført kunne man sige, at det svarer til, at en fyr er en klovn på en date og pludselig mener man at alle mænd er svin. Jeg ved ikke, om I forstår min pointe? Det er bare ærgerligt, at alle bliver skåret over en kam.

     Jeg ved skam godt, at jeg lever af den troværdighed jeg har med mine læsere og den dag den er væk, så ryger jeg nok også. Så jeg værner meget om den. For som Cille skriver – ingen jer, ingen online os 😉

     Svar
     • Maria says:

      Tak for svar. Jeg forstår virkeligt godt hvad du mener. Det er skide ærgerligt, at man bliver mistroisk. Men du har ret i, at jer der gør det meget tydeligt, ved man efterhånden godt hvor man har.
      Jeg læste godt den sure kommentar du fik, og det synes jeg på ingen måde er i orden.

      Jeg synes bare jeg har set flere store blogs (hvor jeg tænker at de har styr på reglerne), som kke giver ren besked, hvor jeg har følt mig snydt som læser, og det går nok lidt ud over alle blogs, selvom det ikke giver mening.

      Jeg vil gerne sige, at jeg sætter stor pris på jer, der spiller med helt åbne kort. Der er dejligt!

 8. Mette says:

  Dejligt at du er så klar i mælet på at holde reglerne (har jeg nu heller aldrig tvivlet på) og dejligt st du kun tager de ting ind, som du kan stå inde for og som du skriver ” at det var noget jeg ville skrive eller vise uden at blive betalt”. Det er næsten vigtigst for mig 😄

  Svar
 9. Miriam says:

  Jeg har aldrig læst blogs før jeg helt tilfældigt faldt over din og jeg må sige jeg nyder så meget at følge med! Du er stadigt den eneste jeg læser, men det kan vel ændre sig :-). Du gør det så godt. Du er naturlig, oprigtig og har både humor og relevans.

  Svar
 10. Lotte says:

  Tak for tydeligheden. Sponsorerede indlæg er virkelig noget der kan få mig til at UN-follow i en vældig fart, men hos dig fungerer det. Tror både det er fordi du er kritisk ift hvad du laver og tydelig omkring det. MAGTER ikke de bloggere der liiiige pludselig ud af det blå har et lille blogindlæg om havetrampoliner, bobbles figurer eller flyverdragter hvor man sidder med WTF fornemmelsen tilbage. Det er lidt som reklamer i tv, dem zapper jeg også væk fra i en fart.

  Svar
 11. Mette says:

  Hej,

  Jeg er en af dine silent readers og jeg er ret glad for din blog. Det er en af de få blogs hvor jeg har tillid til afsenderen. Og det er derfor også en af de få blogs jeg vender tilbage til og følger jævnligt, så tak for det.

  Jeg synes du håndterer denne side af mediet, virkelig smagfuldt. Jeg er ikke imod det kommercielle som princip og synes det er et forståeligt valg. Især i det forhold som det indtil videre har eksisteret herinde.

  Men ingen af os er jo novicer i internet, reklame og medier. Vi er alle vokset op med det, og jeg dømmer benhårdt. Hvis jeg føler mig udnyttet som læser, så kigger jeg måske stadig forbi bloggen men jeg vælger bevidst ikke at følge deres links til ting jeg evt er interesseret i. Bloggeren har kun sit gode navn og læseren har kun sine klik med musen. Hvis mediet skal fungere må man jo have en gensidig respekt.

  Jeg vil gerne støtte bloggere for deres arbejde, men jeg vil ikke snydes til det.

  For eks er jeg ret vild med pudderdåsernes politik. De har en fast afsuttende linje i bunden af alle indlæg med adlinks og en tydelig overskrift på alle spons indlæg. Det kombineret med en synlig link i sidebar med forklaring til bloggens holdning/politik, der opdateres, synes jeg personigt, er en respektfuldt og gennemskuelig hådtering.

  Jeg har et spørgsmål til din præsentation af spons-aftaler. Det er sjældent det bliver gjort tydeligt præcis hvilke præmisser aftaler indgås under. Derfor er jeg ret interesseret i din præsentation af emnet. Kan du uddybe de sidste linjer lidt mere? :

  “Dernæst bliver der aftalt en dato eller en periode, hvor indlægget skal udkomme. Det skrives af mig og kunden følger nu med i, hvordan der bliver taget imod det. Og så bliver jeg betalt.”

  Jeg læser det som om at kunden skal godkende ikke bare din anmeldelse af produktet, men også dine læseres reaktion? Altså vil du kunne resikere at de ikke betaler dig hvis vi læsere, ikke responderer “rigtigt”?

  mvh
  Mette

  Svar
  • Sneglcille says:

   Nej nej. Det er klodset formuleret af mig. Jeg bliver selvfølgelig betalt lige gyldigt hvad. Indlægget er jo skrevet. Det var blot for at beskrive, hvad der sker i processen.
   Som jeg også skriver, er det vigtigt for mig, at der ikke er et krav til hvad jeg skal skrive. Dermed er præmisserne fra min side af bordet i hvert fald, at jeg har kreativ frihed.

   Svar
 12. Pernille says:

  Jeg er stor fan af din blog og kom med dette indlæg til at undre mig over noget generelt (som måske mest er henvendt til andre bloglæsere):

  Hvem er det egentlig der har bestemt at bloggere kun kan bevare deres street cred (og deres læsere) hvis de minutiøst redegør for alle detaljer i deres forretningsmodel, laver undskyldningsindlæg for hvorfor de ikke har været så aktive eller fisker efter emner? Call me crazy men jeg har intet imod “illusionen” og jeg kan altså også sagtens vente indtil det næste indlæg.

  Jeg ved jo godt at interaktionen mellem blogger og læser er temmelig essentiel for selve konceptet, men altså alligevel.

  Pointen er: Jeg synes bare bloggere skal gøre deres ting og bevare bukserne (fra Asos?) på! Og det synes jeg faktisk du er sindssygt dygtig til! Du virker mega sej, tænksom, skide sjov og lader til at have et STORT hjerte. Og derfor læser jeg altid med.

  Svar
 13. Astrid says:

  Jeg har vist aldrig kommenteret herinde før, men læser trofast med – du er en af de suverænt bedste skribenter, der blogger (prøver at undgå at sige “blogland”).
  Vil bare lige sige, at jeg for første gang faktisk ikke har været skeptisk over at en af mine yndlingsbloggere går “pro”, for det har indtil videre bare resulteret i velskrevne, personlige sponsorerede indlæg og endnu flere velskrevne, personlige ikke-sponsorerede indlæg, som jo er det allerbedste i verden. Anyhow.. Har læst med i mange år, og ville bare lige give en kæmpe thumbs up!

  Svar
 14. Helga says:

  Det er måske bare mig, og måske slet ikke muligt, men jeg har altså altid godt kunne tænke mig at se noget skævt spons. Tænk hvor sjovt det kunne være hvis du reklamerede for tænnisstrømper eller alkoholfri øl. Jeg tænker med et glimt i øjet og din fine skrivestil kunne det blive ret sjov!

  Svar
 15. Mette H says:

  Tak for i indlægget – fedt at du så tydeligt præciserer at du kun reklamerer for ting du alligevel ville fortælle om. Du virker yderst troværdig, og er i øvrigt en super blogger. Vi smutter ikke – no worries:)

  Svar
 16. Lovisen says:

  Jeg kan sagtens forstå at I der har bloggen som job er nødt til at lave spons og reklame, det er jo sund fornuft. Vi kan som læsere vælge de indlæg fra, så behøver det jo ikke være mere besværligt. Synes man en blogger bliver for kommerciel, kan man jo vælge bloggen fra. Jeg tror mange af os læsere har været der….
  Det jeg personligt især synes er dræbende ved de indlæg er, at lige pludselig ser man indlæg for samme produkter på mange forskellige blogs, og så bliver det bare lidt øv… F.eks. har der lige været brusere og opbevaringskasser mange steder – og de indlæg trykker jeg bare læst på, på bloglovin, så slipper jeg for dem.
  Men der er det jo firmaerne der måske skulle blive bedre til kun at sende produkter ud til enkelte bloggere af gangen, og så bare over en længere periode. Tror faktisk også det salgsmæssigt vil have en mere positiv værdi.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *