Og så blev jeg bange

Midt i blogflytning har mine tanker været et helt andet sted også. Den sidste uge har været virkelig lang, og jeg forudser at den næste bliver om muligt endnu længere. På en måde har jeg allermest lyst til at grave mig lidt ned indtil det hele er overstået, men det kan jeg af gode grunde ikke. Egentlig ville jeg vente med at skrive uddybende om det, da jeg ikke ved så meget lige nu, så det bliver lidt noget rod. Men som jeg beskrev det i sidste uge, fylder det meget, så det sætter en slags blokering op, og jeg håber at når jeg nu fortæller lidt om hvad det er der foregår, at det kan være det bliver nemmere at slappe af og kunne skrive om noget andet uden at føle, at jeg holder noget inde.

I påsken opdagede jeg noget i mit højre bryst, noget som ikke plejer at være der. En knude. En ret stor en oven i købet. Og så blev jeg bange.

Tirsdag, som var den første dag efter påskeferien fik jeg en tid hos min læge. Herefter gik det ret stærkt. Samme dag, om eftermiddagen, røg jeg nemlig videre til et mammografi – Altså et røntgenbillede af mine bryster. I samme omgang en ultralydsscanning og en undersøgelse hos hvad jeg vil beskrive som en bryst-læge. Noget jeg troede ville gøre sådan, at jeg kunne gå hjem samme dag med afklaring og ro i maven. Desværre blev det ikke helt sådan. For jeg kunne ikke få et endeligt svar, og blev tværtimod sendt videre i systemet. En uge er gået og om få timer skal jeg på Rigshospitalet og have foretaget en biopsi af den tingest, der sidder i mit højre bryst.

Hvad jeg ved lige nu er sparsomt. Jeg er blevet beroliget af to læger, der uafhængigt af hinanden mener, at der er tale om en ganske uskyldig godartet cyste, altså en slags væskeansamling af en art. Trods beroligende ord og gode statistikker er jeg alligevel ikke tryg. Ikke endnu. Særligt uvisheden og ventetiden nager mig. Jeg er skiftevis bange og helt rolig, og det er nok det der er det værste lige nu – Ikke at vide om der er noget at være bange for.

Jeg drømmer forfærdelige ting. Kommer til at forestille mig lige så modbydelige ting. Alt imens at hele omverdenen og jeg selv forsøger at berolige mig. Det er jo højst sandsynligt ingenting.

Men hvad nu hvis det er?

IMG_4999

83 replies
 1. Julie says:

  Puha, det er ikke for sjovt da! Jeg håber på det bedste og krydser alt hvad der krydses kan. Og tag du dig så alt den tid du har brug for, vi læsere er her stadig når du vender tilbage 🙂

  Svar
 2. Mathilde says:

  Årh søde, søde Cecilie! Jeg kan godt forstå, at du er bekymret og at bloggen ikke er vigtig nu. Som fast læser er det “rart” at vide, hvordan det går dig, men du skal ikke stresse over bloggen. Bare koncentrér dig om at tage nogle dybe indåndinger, kys dine børn og mand lidt ekstra og så krydser vi andre fingre for, at det self nok skal gå dig godt og at lægerne har rart i at den er godartet!

  Svar
 3. Wencke says:

  Shiit, en forskrækkelse, Cecilie! Held & lykke senere idag – krydser fingre for du får det eneste rigtige svar (at det bare er et chokoladepåskeæg, du har slugt) <3

  Svar
 4. Sofie says:

  Kunne forestille mig at ens tanker virkelig kan fucke én op, når man sådan går i uvished. Jeg sender en ordentlig omgang gode tanker afsted til dig. Forhåbentlig kan de opveje lidt. Du er rocker sej og alt skal nok gå 😊

  Svar
 5. Line says:

  Puha, sikke en omgang. Jeg sende dig masser af varme tanker, god karma og store kram i din retning, og krydser fingre for det bedste <3

  Svar
 6. Søs / Frk NV says:

  Kan dæleme godt forstå du er nervøs, selvom det sikkert ikke er noget alvorligt. Ventetid og uvished er virkelig noget af det værste jeg ved, for så er man ladt alene med egne tanker :-/ Er selv lidt af en katestrofetænker, så det er altid der mine tanker søger hen, hvis jeg står i en utryg situation, mens jeg sjovt nok har al overskud i verden til at tænke positivt på andres vegne. Krydser fingre og sender en masse gode tanker din vej!

  Svar
 7. Lika says:

  Kære Cille

  Jeg sender de bedste tanker og store kram til dig. Jeg håber, at det alt sammen ikke er noget, der er alvorligt. Selv hvis det skulle være, så er chancerne for at blive rask super super gode. Det skal nok gå fint, Cille <3

  Svar
 8. Anna says:

  Hej Snegl
  Jeg var den tur igennem for 1 års tid siden. Jeg gik til lægen fordi jeg havde opdaget en knude, og blev vildt forskrækket da ord som kræftpakke, udredning for brystkræft osv. blev sagt. Derfra gik det vildt stærkt og 2 dage efter var jeg til mammografi, ultralyd og biopsi – alt sammen på samme dag heldigvis. Så ventede en frygtelig uges ventetid og så endelig svaret som var at der ingenting var galt. Det er der i langt, langt de fleste tilfælde ikke – 9 ud af 10 brystknuder skyldes helt uskyldige ting. Så selvom jeg sagtens kan huske, hvor svært det er at holde de skræmmende tanker væk, så hold fast i at statistikken er på din side. Men hold op hvor man bare kan nå, at slå mange mentale kolbøtter mens man venter og næsten have hele livet op til revision.

  Svar
 9. Ravn says:

  Hvor kan jeg bare sætte mig ind i din frygt! For et par år siden fandt jeg også en knude i mit bryst, og jeg blev virkelig angst – og du har endda også børn, hvilket med garanti forstærker frygten. Jeg håber virkelig for dig, at det først og fremmest ikke er ondartet, men også at du snart får svar, så der kan komme ro på igen – jeg følte ikke bare, at det var nogle sten, der blev fjernet fra mine skuldre, det var sgu to elefanter. Jeg føler virkelig med dig og håber på alt det bedste!

  Svar
 10. Sofie R says:

  Puha, sikke en omgang. Kan slet ikke forestille mig pludselig at skulle tage stilling til sådan noget. Forhåbentlig har de to læger helt ret, og der er ikke tale om noget farligt. Jeg håber på en positiv opdatering herinde når tid er 🙂 Tak fordi du deler.

  Svar
 11. Anne says:

  Uvished er virkelig en kælling. Håber alt det bedste for dig, men kender godt følelsen af uro indtil man får afklaring.
  Synes du er modig og det er flot af dig, at du deler det. At snakke om tingene og dermed få det ud kan gøre underværker. Så bliver det ikke til en klump i maven, som bliver større og større.
  Held og lykke, jeg håber alt det bedste for dig.

  Svar
 12. Tanja says:

  Åh nej Cille, det lyder ikke rart og ventetid i sådan en forbindelse er bare så frygtelig. Krydser fingre for at ventetiden er det værste der har ramt dig. Kh Tanja

  Svar
 13. Maja says:

  Sender alle de bedste tanker i din retning! Må den næste uge gå hurtigt og svarene være af positiv karakter.

  Svar
 14. Fenja says:

  Jeg ved ikke om min kommentar kan hjælpe, det håber jeg lidt?

  Min mor var til rutinemæssig mammografi (scanning af brysterne) i 2014, og der fandt de en kæmpe knude i hendes bryst. Allerede på stedet kunne de nærmest sige det var kræft. Hun blev også sendt videre til ultralyd osv, og blev fortalt at de næsten var 100% sikker på at det var kræft. Det var det også, ingen tvivl. Hun fik fjernet en kæmpe knude og flere lymfeknuder. Hun er i dag helt kræftfri og har været til en ny GOD mammografi her i år.

  Så jeg håber for dig, at lægerne “bare” går med livrem og seler, og vil være 100% sikker, selvom alt tyder på det ikke er kræft. Hos min mor var der nemlig INGEN tvivl på noget tidspunkt. Min mor fik desuden svar på biopsi osv på ingen tid, for som lægen sagde “man får kun SÅ hurtig en behandling, når det er alvorligt”…

  Jeg håber på alt det bedste for dig, søde Cecilie. Jeg krydser alt for at det bare er en harmløs cyste, og at du/I snart får lidt vished! Det er så forfærdeligt med frygten og uvisheden 🙁

  Kram!

  Svar
 15. M says:

  Kære Cecilie,
  Jeg har tidligere været igennem præcis samme type udredningsforløb, og det med at være en godartet svulst. Jeg kan 100 % sætte mig ind i dine tanker. Jeg fik tilbud om at få den fjernet kirurgisk, men takkede nej, da det ville blive meget synligt på mit bryst (stor svulst, lille bryst). Jeg levede med den i 7 år og i forbindelse med p-pille stop og graviditet forsvandt den pludselig! Jeg vil bare sige – vi har alle masser af cyster rundt omkring i kroppen, det føles bare meget skræmmende, når vi pludselig kan mærke dem… Din krop har været igennem mange hormonelle svingninger de sidste to år. Måske din cyste er er resultat af det? Som du selv siger – så er statistikken på din side 🙂 Jeg er sikker på, at det hele nok skal ende godt for dig. Mange tanker til dig

  Svar
 16. Kristina says:

  For helvede. Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive. Andet end at jeg krydser alt hvad jeg har og sender kærlighed til dig.

  Svar
 17. Marie says:

  Årh for helvede….Jeg sender dig de BEDSTE og POSITIVE tanker. Jeg håber at du hurtigt får vished og ro. Alt det bedste herfra.

  Svar
 18. Karina Viki says:

  Åh nej, krydser alt hvad krydses kan for et godt svar når du får svaret! Jeg har selv stået der for godt 7 år siden, som nybagt mor til førstefødte – 2 laaaange mdr gik jeg til undersøgelser før de fandt frem til at det var en helt uskadelig sprængt mælkegang (hvor sygt det end lyder) der bare skulle heele lige så stille selv og jeg igen kunne slappe af, så åh hvor jeg kender de tanker du har lige nu… Håber du også snart kan slappe af 😉

  Svar
 19. Kia says:

  Sikke en forfærdelig situation af stå i. Ventetiden føles uendelig! Sender dig alle de positive tanker og god karma jeg kan!

  Svar
 20. Merete says:

  Jeg ønsker dig alt det bedste – og en hurtig afklaring <3
  Jeg fik lavet en scanning af en knude i mit bryst sidste uge, heldigvis bare en cyste. For et par år siden en biopsi med samme resultat, ventetiden er rædselsfuld. Håber du snart kan ånde lettet op. Kram!

  Svar
 21. Kim says:

  Årh… Kender skrækken. Vi venter også svar på nye scanninger og det skræmmer mig så meget…
  Krydser fingre for dig. Er sikker på det er ok

  Svar
 22. Gitte says:

  Eij! Ved næsten ikke, hvad jeg skal skrive. Håber håber håber, at det ingenting er <3 Kæmpe kram til dig

  Svar
 23. Tina says:

  Uvidenhed er det væreste og det der får tanker til at vandre. Håber alt det bedste. Nogen gange er livet bare en f…. Bitch. ❤️

  Svar
 24. Camilla says:

  Kære Cille,
  Jeg stod selv i samme situation for 3 år siden. Det var en godartet polyp de fandt og opererede ud. Uvisheden er forfærdelig og ens tanker kommer på vanvittig overarbejde. Jeg sender dig de bedste tanker – det hele skal nok gå! ❤️

  Svar
 25. JJ says:

  Sikke en frygtelig skræk, du har fået sat i livet. Det er jeg virkelig ked af, at du og dine nærmeste skal gennemleve. Sender dig varme tanker og alle gode ønsker! <3

  Svar
 26. Anne Kathrine says:

  Kære Cille

  Jeg krydser fingre for at det ingenting er og sender dig varme tanker. Hvad jeg gerne vil sige, er derfor forhåbentlig ikke rettet mod dig, men imod andre, der måtte læse med og som har kræft tæt på livet.

  Vi har et meget stærkt og meget dygtigt sundhedssystem. For et år siden fik min mor brystkræft og til at begynde med gik vi i panik. Alle sammen. Græd og var ulykkelige – og det må man gerne være. Men nu, efter jeg har været tæt på systemet og fulgt min mor, og efter jeg ved et tilfælde blev forskningsassistent på et projekt, der arbejder med mental rehabilitering efter brystkræftbehandling, er jeg meget mere rolig. Det er en lortesygdom – ingen tvivl om det. Men brystkræft især er ikke en sygdom, der må sætte så meget frygt i os, at vi begynder at tvivle på livet.

  For rigtigt rigtigt mange mennesker er brystkræft en sygdom man opdager. Knuden bliver opereret væk og man er “kirurgisk rask”. Herefter gennemgår mange et ubehageligt kemoforløb og træls strålebehandling; men efter et halvt år i hænderne på dygtige læger og sugeplejesker, står man på egne ben igen og skal mest af alt kæmpe med det mentale og de bivirkninger, kemoen kan give. Langt, langt de fleste bliver raske – og overlevelse er slet ikke et udtryk, jeg synes det giver mening at tale om når vi har med brystkræft at gøre.

  Jeg glæder mig til den dag, der findes en kur imod kræft. Den dag, hvor der er en kur imod brystkræft er vi meget meget tæt på.

  Ros dig selv for at du har fundet knuden og tager det alvorligt. Du er stærk og sej!

  // Anne Kathrine

  Svar
 27. Katrine says:

  Kære Cecilie
  Jeg håber det gik godt på Riget. Jeg står i præcis samme situation. Skal derind på torsdag og have svar på biopsi og mammografi. Det er røvnederen og får de ubehageligste tanker til at flyve rundt. Men det værste er uvisheden, og den glæder jeg mig altså til at få udryddet. Kram og tanker til dig og mig, vi skal nok klare det!

  Svar
 28. Maria says:

  Øv, sikke noget lort!
  Jeg fandt en stor knude i mit bryst forrige sommer, og jeg var også rædselsslagen. Ventetiden var forfærdelig. Heldigvis, viste det sig ikke at være noget – håber på det samme for dig.
  Stort kram

  Svar
 29. Cecilie says:

  Åh, det er så ubehageligt. Var igennem lidt af den samme tur, da Pelle var 1 år. Heldigvis var det ikke noget, men ventetiden og tankestrømmen var frygtelig. Kram og gode tanker din vej <3

  Svar
 30. Mette says:

  Søde Cille sender dig masser af karma og styrke og krammere 💗💗💗💗💗. Forstår så godt at du er bange og at det NATURLIGVIS fylder alt lige nu! Pas på dig, vi skal nok være her stort knus

  Svar
 31. Signe says:

  Åh nej Cecilie ❤️ Mange tanker til dig! Lige meget hvor mange gange de prøver at berolige en, så er det bare svært at finde ro, før man har det endelige svar i hånden!

  Kram til dig

  Svar
 32. Skalotteløg (Charlotte) says:

  Åh, altså 🙁
  Krydser fingre for det bedste resultat. Du har nok fået det nu, så det her kommer nok lidt sent, men jeg kender mange, der har prøvet det, hvor det viste sig ikke at være noget farligt. Jeg håber, lægerne har ret, når de siger, du ikke skal være bange.
  Selvfølgelig tænker du de tanker. Selvfølgelig.
  <3

  Svar
 33. Sophie says:

  Jeg var ude for det samme under min graviditet, hvor der oven i købet også kom blodigt sekret ud af mit ene bryst.. Det var virkelig ulideligt at skulle vente på svar, men lægerne var søde. Og det viste sig heldigvis ikke at være noget. Min veninde er læge og arbejder netop inden for dette felt og beroligede mig med, hvor dygtige lægerne er blevet. Det hjalp en del at tænke på. Jeg tror alt nok skal gå fint. De bedste tanker herfra. 🌸

  Svar
 34. Sine says:

  Åååh.. Jeg har været igennem præcis det samme. Heldigvis for mig viste det sig, efter to biopsier, at det nemlig var en ufarlig cyste. Men sikke mange tanker man kan nå at gøre sig indtil man får vished. Jeg håber du får samme svar, som jeg fik.
  Ønsker dig det bedste ❤️
  Mange tanker

  Svar
 35. Julie says:

  Åh hvor jeg sidder her på den anden side af skærmen og tænker på dig og dine og håber på det bedste for dig. Mange tanker og cyberkram herfra!

  Svar
 36. Louise says:

  Kære ‘Snegcille’
  Det må være slemt med ventetiden og tankemylderet. Men godt du var modig nok til at kontakte lægen …. og lige så modigt at du deler dine tanker med os.
  Ønsker alt det bedste for dig og familien og krydser fingre for dig.
  Dbh
  Louise

  Svar
 37. Maria Trier says:

  Kære Cille,
  Var det samme igennem, da mit barn var på samme alder som Uma (og skrev vist faktisk en artikel om ventetiden) – alt var ok, og det er jeg overbevist om at du også er.

  Skriv endelig!

  Svar
 38. Louise says:

  Kan 100 % sætte mig i dit sted.Sender alt det bedste i din retning!Kys og kram dine elskede og tænk kun på Jer. Vi tænker på dig!

  Svar
 39. Anette says:

  Kram på dig ❤️ Det skal nok gå. Hvis der er noget, og det er der sikkert ikke, så er de virkelig dygtige til at behandle. Min mor har lige været igennem det med forstadier og stråling, og de var så søde og rare og hjælpsomme alle sammen, så hun følte sig i gode hænder. Det var i Herning, men mon ikke de er mindst lige så rare og dygtige i København 🙂

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] meget respekt respekt for folk, der kan skrive om det svære, når de står i det. Lortemor og Sneglcille […]

 2. […] indlæg skrev jeg, at for tiden var bange for, om jeg får brystkræft. Dagen efter postede Sneglcille et indlæg om en mulig knude i sit bryst. Det gjorde mig bange! Ikke fordi jeg tror, at der er er […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *