Opskrift: Havregrødscookies

Screen Shot 2016-03-23 at 13.53.51

Jep! En opskrift herfra. Det sker jo ind imellem, selvom det er ved at være længe siden sidst. I dag gælder det cookies, der er lavet ud af rester fra morgenmaden, der nemlig herhjemme som oftest står på havregrød. Jeg laver altid for meget og har igennem det sidste års tid gjort en dyd ud af at bruge resterne til noget andet. Alt fra havregrødschips, brød og muffins til pandekager, klatkager og i dag cookies er det blevet til.
Det er første gang jeg prøver at lave dem, men de blev mega gode, så gode at Otto tror jeg bliver meget meget rig, hvis jeg sælger ud af dem – Så er der da lidt at falde tilbage på, hvis mit liv som pro-blogger fejler. Godt at vide.

I får nu opskriften ganske gratis. Uden præcise mål dog, da de er lavet ret meget på slump.

Afkølet havregrød (her var der hvad der svarer til to portioner tilbage)
4-5 dl mel
2 æg
1 dl kokosolie (eller anden smagsneutral olie, ja eller smør, hvis man vil)
1 spsk chiafrø
1 tsk bagepulver
1 stor tsk vanillepulver
1 dl rørsukker (eller brun farin  – Det vil jeg selv prøve næste gang)
Hakkede nødder (jeg brugte en stor håndfuld pecannødder)
Hakket chokolade (jeg havde kun en halv plade 70%s liggende, næste gang skal der meget mere i. Reglen er nemlig at man ikke kan putte for meget chokolade i noget.)

Alt røres sammen med et piskeris eller en gaffel. Dejen klattes ud på to bageplader og får så cirka 15 minutter på 200 grader varmluft. Hold øje med dem og tag dem ud når de begynder at tage farve.

De er lidt sejere og blødere i det end almindelige klassiske cookies, men det gør mig nu ikke så meget. Smagen fejler i hvert fald ikke noget.

Jeg forestiller mig at man også kan smide tørret frugt i og måske en banan i stedet for sukker, hvis man vil lave dem sundere. Jeg er nu ikke så bange for sukker, så her fik dejen et godt skud rørsukker – Næste gang vil jeg bruge muscovadosukker eller farin, så de får den der let karameliserede smag.

Lad mig vide, hvis I laver dem.

6 replies
 1. Anna Warrington says:

  Ej, jeg har så ofte prøvet at bage min leftover havregrød til cookies, men det er sgu kikset hver gang! Jeg har tydeligvis glemt både rørsukker, nødder og chokolade… Jeg må prøve din version, de ser pænt lækre ud!

  Svar
 2. Louise says:

  Har lavet dem i dag med smør, brun farin, og hasselnødder, og den sidste lille portion puttede jeg lidt peanutbutter i. Det var godt. 🙂
  Mine cookies blev dog lidt mere en krydsning ala chokoladebolle. Ikke dårlig, men lidt langt fra cookie.

  Svar
 3. Musse says:

  Har lige lavet dem med farin og mandler, minus chiafrø da jeg ikke havde nogen… Ligesom ovenstående blev mine ret bløde, som en flad chokoladebolle! Men mon ikke de bliver spist alligevel:)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *