Turen går tiiiil …

TAK for de mange mega seje indspark til vores ferietanker. Jeg har læst dem alle, flere gange. Vi har snakket og snakket og snakket og snakket, besluttet os og ændret mening igen hundrede gange, lavet lister om fordele og ulemper, og sjovt nok er vi endt på den destination, der nok havde flest ulemper, men hvis fordele overskyggede resten.

Om præcis en uge tager vi 14 dage til Los Angeles.

Vi købte billetter i går, på den Norske Norwegian side, som en havde tippet om herinde, og vi endte faktisk med at spare lige under 3000 kroner i alt – Så det kan man altså roligt lige tjekke ud, hvis man skal ud af landet.

Jeg glæder mig lige nu allermest til at fortælle Otto, at vi skal afsted. Han har ingen anelse. Vi venter til weekenden med at sige noget, da en uges ventetid ellers bliver virkelig lang tid, når man er seks år gammel. Lige nu glæder han sig til fastelavn på fredag, og så tænker jeg at indvie ham i planerne derefter.

Jeg ser frem til en hel masse ting, men der er selvfølgelig også nogle betænkeligheder, der forstyrrer lidt – Forhåbentlig af den slags, som i sidste ende ikke betyder noget.

Jeg er en anelse bekymret for den lange flyvetur (!) – Otto skal helt sikkert nok klare den. Han er så dygtig til ventesituationer,  til at holde hovedet koldt og til at holde sig underholdt længe ad gangen, særligt hvis der er en iPad  og en malebog + tuscher inde for rækkevidde. Det er mere hende Uma. Tips til at flyve med små børn modtages glædeligt, og meget gerne også nogle gode erfaringer. Jeg tænker selv at hun forhåbentlig sover noget af vejen – Det er desværre ikke en natteflyvning, men hvis hun bare kan sove et par timer, så er jeg glad. Hun græder sjældent, så forhåbentlig holder hun fast i den adfærd når hun er oppe over skyerne også. Vi har aftalt at medbringe de største jahatte vi kan finde, og så ellers bare prøve os frem – og bruge alle de tips vi får raget til os – Så hold jer endelig ikke tilbage med dem.

Jeg tager også gerne imod tips til steder vi skal se, spise, opleve… Og også gerne anbefalinger til et børnevenligt hotel med pool – Vi overvejer nemlig lidt at bruge et par dage på hotel – Tildels for at skåne vores venner, der åbner deres hjem for os i hele perioden, og fordi at en pool og noget roomservice aldrig har gjort nogen fortræd.

Vi tager afsted lige når Uma forhåbentlig er indkørt i vuggestue. hvilket jo egentlig er lidt fjollet – Gudskelov er det indtil videre gået gnidningsfrit og hun er faktisk allerede så godt som kørt ind på bare tre dage, og efter en snak med pædagogen, er jeg noget mere rolig lige, hvad det punkt angår.

I forhold til jetlag og så videre, har en eller anden engang fortalt mig, at det er meget værre for voksne, så det satser jeg selvfølgelig på er tilfældet med mine børn også.

Bekymringer og betænkeligheder a side, glæder jeg mig virkelig meget! Til at opleve Los Angeles, der har fornøjelsen af min mands tilstedeværelse mindst to gange om året, til at se de mennesker vi kender der, hvilket efterhånden er nogle stykker, til at sætte tænderne i en In & Out burger, til Whole foods, strand, M&Ms og til at være sammen sammen, inden hverdagen for alvor rammer den efterhånden ret store sneglefamilie i marts. – Leo skal desværre ikke med, da han skal på sit eget eventyr med ski under fødderne sammen med sin mor og sine andre søskende, men næste gang vi tager afsted på tur, slipper han ikke.

Og herunder ses, hvad størstedelen af min diæt kommer til at bestå af på turen… Bikinikroppen må vente.

Skærmbillede 2016-02-03 kl. 15.38.02

56 replies
 1. Lisa says:

  Jeg har ikke selv børn, men er barnepige for nogle globetrottere.
  Det eneste jeg ved er, at baby ikke skal have en for stram ble på, da tarmene udvider sig under flyvningen.

  Derudover er det godt at holde lidt igen med rødvinen (til de voksne), da det forværrer jetlag.

  Håber I får en fed tur. Jeg skal selv til Thailand om lidt og passe de der søde Aarhus-børn.

  Svar
 2. Pernille says:

  God tur! Er mega misundelig! Mht flyveturen kan jeg klart anbefale og downloade den app der hedder Kids Songs fra Pink fong. ( og lige betale de kroner det koster for en af de store samlinger sange) Den er genial. Det er musik og video og det fanger simpelthen bare. Jeg har selv en søn der er en måned yngre end Uma og han elsker den. Og det samme gjorde hans storebror når vi rejste langt. Og den kan bruges på flyet da den ikke kræver wifi mens man flyver.

  Svar
 3. Malene says:

  Dejligt I valgte LA, det stemte jeg på og har selv lige været der henover julen, 2 dage i Disneyland (MAGISK!) og 3 dage i en lejlighed i Hollywood (lejet gennem Air B’nB, fantastisk beliggenhed midt i Tinseltown, ejet af en pige som er personlig assistent på filmproduktioner)

  Åååh ja In’n’Out er bare det bedste 🙂 Hvis du ikke har prøvet Five Guys eller Shake Shack er det også bare LÆKRE burgere 😀

  Så ja altså jeg stemmer på 1 dag eller 2 i Disneyland! Vi boede på Anaheim Majestic Hotel, billigere end on-site hoteller men rigtig dejligt og stadig i gå-afstand til parken.

  Din mand ved nok mere om hvor I skal tage hen og spise osv. jeg syntes byen var meget uoverskuelig og vi fik sgu nok ikke set nær det vi burde. Vi brugte en hel dag på at vade rundt i Hollywood og se på stjerner (på fortovet, desværre ingen real life movie stars), køre en tur igennem Beverly Hills, Rodeo Drive og Melrose og den sidste dag kørte vi til Santa Monica Pier og Venice Beach. Ingen af steder kom vi rigtigt i dybden med synes jeg, men egentlig er de steder heller ikke SUPER børnevenlige, men måske havde det været sjovere hvis der havde været strandvejr 🙂

  Hav en rigtig fantastisk tur, jeg er mega misundelig 🙂

  Svar
 4. Line Kirstine says:

  Fedt! Det lyder mega lækkert. Vi (min kæreste, datter og jeg) fløj til Bali for et par måneder siden – ca. 20 timer hver vej. Her var baby 7,5-8,5 md. Hun sov ret meget på vej derned og meget lidt på vej hjem. Hun var i strålende humør begge veje – det var hårdest for os. Hun kunne lige præcis være i sådan en flylift der hænger på væggen, så det var dejligt. Næste gang vil jeg gå efter de samme pladser (ekstra benplads) og så tage hendes sleepbag med, så hun kan sove på gulvet. Dette måtte man gerne ved dette flyselskab, baby skal bare op og spændes fast ved turbulens. Jetlag mærkede vi ikke noget til på hende, så det er nok rigtigt hvad du har hørt. Ellers ikke så meget herfra – rigtig god tur!

  Svar
 5. Søs / Frk NV says:

  Jeg besøgte USA for første gang i foråret sidste år, godt nok i New York og DC. Et af ynglings-burgerstederne var Five Guys. Jeg har ladet mig fortælle, at det er en kæde, som er at finde flere steder 🙂 Super gode burgere… og fritter (!!), ej at forglemme.

  Chipotle blev en anden favorit. Det er en mexikansk kæde, som laver lækker mad. Det er fastfood-stilen, men det er knap så tungt (selvom portionerne er ret store).

  Svar
  • Malene says:

   Elsker også Five Guys!! 😀 Chipotle har jeg stadig til gode, til trods for at jeg har een ca 30 min fra mit hjem her i Canada. Vi har også Five Guys men desværre ikke In’n’Out 😀

   Svar
 6. Stine says:

  Vi var der for to år siden med 2-årig, siden har vi fået en baby omtrent samme alder som Uma. Jeg elskede LA og synes det var fantastisk. Ville sagtens gøre det igen med baby på armen. Vi boede på Farmers Daughter hotel som ligger virkelig godt. Og selvom det måske ikke decideret er for børn, synes jeg det var super for os, da der var meget plads og vi kunne gå med klapvogn til Beverly Hills, melrose mm.. Hotellet har en super cool Vibe og mega god mad. De ligger lige overfor farmers market og shopping stedet ‘the grove’ tror jeg det hedder. Rigtig god tur:-)

  Svar
 7. Marie says:

  Hej 😀

  Håber I får en vanvittigt lækker tur. Ud over In & Out, så er Five Guys altså også en burgerkæde I klart skal prøve. Jeg personligt, synes den var langt bedre end In & Out. I forhold til mere børnevenlige aktiviteter, gav jeg et tip om Disneyland – det er et absolut must. Og brug minimum 2 dage på det, da der er to forskellige parker. Mange af deres forlystelser er meget børnevenlige, andre er vilde. Der er noget for alle. Men selv som voksen er det altså ret magisk sådan at være der. Og kom tidligt om dagen. 🙂

  Udover dét, så er der Universal studios, som både er et par film sets, men også forlystelser. Så er der nogle vandlande som også er fede – Raging Waters er Cali’s største. Jeg selv var i den der ligger i San Dimas. Husk klipklappere for guds skyld. 😛 Jeg ved at Seaworld har et vandland også – jeg nåede det ikke selv. Undgå selve Seaworld – deres behandling af dyr er forkastelig. Men vandlandet skulle være fint 🙂 En dag på stranden er absolut også en god idé – dem er der virkelig mange af. Husk Santa Monica Pier, og Venice Beach – men undgå Venice om aftenen – Jeg har en rigtig god ven der bor derovre som fortalte mig at der var en del “gang acitivity” Rental car er et absolut must. Og så ligger der en helt fantastisk morgenmadscafé i Burbank, der hedder Bea’s – ventetiden er sku ikke særlig fed, men maden er FANTASTISK. 🙂 Håber I kan bruge det til noget.

  Svar
  • Malene says:

   Har også anbefalet Disney! og Five Guys haha 😀 Vi havde også 2 dage i Disney, her over julen 2015, det var absolut FANTASTISK. Der er nemlig noget for alle og bare det at være der er nemlig magisk. Det bedste var paraderne! Helt vanvittigt flot lavet 🙂
   Det har en perfekt størrelse til Disney-begyndere synes jeg, med de “kun” 2 parker.

   Svar
 8. Marie says:

  Nårh jo, og så er der Griffith Observatory. Der er fantastisk smukt. Og selvfølgelig skal man køre en tur gennem Beverly Hills og tjekke alle husene.

  Svar
 9. Sine says:

  Masser af snacks til den lille, noget nyt legetøj (bog eller noget) hun kan lege med og så en masse apps til ipad’en. Hvis hun ikke er begyndt på det allerede,kan følgende apps anbefales til helt små: Fagtesange (dog nok ikke lige til turen da der jo er en del lyd på), børnepuslespil, puslespil for børn, App for små børn, farvemonster, pegebog for børn, spil for børn, vine kids, video touch (med dyr, køretøjer, instrumenter m.m.). De fleste er gratis og så kan man for 10-15 kr købe den fulde version. Min søn der nu er 2 har været rigtig glad for især de forskellige puslespil, fagtesange og de forskellige videotouch 🙂 Rigtig god tur – er kun en smule misundelig 😉

  Svar
 10. Anna says:

  Jeg har været i LA et par gange efterhånden, og et af mine yndlingssteder vil altid være “The Grove! Og så foregår der tit nogle ting der, fx fik vi serveret cheesecake fra the cheesecake factory (som btw SKAL besøges på et tidspunkt mens man er i USA 😉 ) mens vi så udendørs bio med UP 🙂
  Og så vil jeg bare anbefale Universal Studies – også købe VIP-billetter.. det er liidt dyrere, men til gengæld får man mad, kommer på et mindre hold og springer alle køerne over til diverse forlystelser. Money well spend 🙂
  Jeg synes ikke Santa Monica pier er noget særligt, da vi var der, var der bare vildt mange mennesker.. ikke rart.. Venice Beach over middag er fint, men som nogle andre også skriver, så er der ikke særlig rart om aftenen (boede der sidst, og vi gik kun kort hen efter mad, og hørte alligevel om nogle, der var blevet stukket ned :/ )
  Glæder mig til at høre om, hvad I finder ud af! 😀

  Svar
 11. Emilie says:

  Der er jo allerede kommet en del tips til oplevelser og hoteller i LA, så der vil jeg ikke byde ind. Jeg vil dog sige, at man nogle gange kan være heldig, at få billige flybilletter fra LA til Hawaii, så hvis man har mod på 5 timer ekstra i flyet (hver vej), så er den stat absolut også et besøg værd. Jeg vil anbefale Maui og Kauai.

  Til selve flyveturen har vi altid taget ørepropper med til de nærmeste omkringsiddende, som vi har delt ud, hvis junior skulle gå amok. Det har dog aldrig være tilfældet, men folk sætter pris på, at man godt ved, det ikke er fedt at sidde tæt på en skrigende baby, og så er de som regel lidt mere rummelige.

  Nyd turen, jeg ville ønske, det var mig der skulle af sted. Det bliver SÅ fedt!

  Svar
 12. Anne says:

  På In and Out burger skal I bestille jeres menu ‘animal style’ – det betyder pomfritter med ost udover det hele. Wow. Bare wow.

  Ellers kan jeg anbefale at tage en guidet bus rundt i Beverly Hills og Hollywood. Det lyder måske lidt tacky at køre rundt i en bus med åbent tag og en guide, men man får simpelthen ikke noget ud af at se de store huse (der ofte ligger bag ligeså store hegn), hvis man ikke ved, hvem der bor der. Og de skilter ikke ligefrem med det, de kendisser der. For en starfucker som mig var det noget af det sjoveste at køre rundt der!

  Svar
 13. Trine says:

  Spise på Gjelina på Abbott Kinney Road i Venice Beach. Plus på en laber økorestaurant på samme gade – kan ikke huske navnet.
  God tur!

  Svar
 14. Nybne says:

  Kan virkelig anbefale morgenmad på Joans on Third! Og ellers så tjek Anine Bings blog – hun har virkelig mange gode tips. God tur! Misunder jer helt vildt

  Svar
 15. Mette says:

  Snup en frokost på Joans on Third, og gå derefter amok i alle de delikatesser de har! Og hav en skøn tur i den lækreste by!!

  Svar
 16. Nattalie says:

  Viceroy Hotel i Santa Monica er for lækkert… Måske lidt pebret, men hvis det kun er nogle dage… Catrine (rock paper…) har lavet en fin rejseguide – den gav mig for vildt lyst til at tage tilbage!!

  Ja-hat og tålmodighed, så klarer I den tur.

  God tur!!

  Svar
 17. Fie Vesterled says:

  Vi har lige været i usa i oktober og brugte 4 dage i LA, hvilket jo ikke er ret meget. Men jeg vil gerne give en meget stor anbefaling til en børnevenlig aktivitet som mine unger i hvert fald var vilde med: La Brea Tar Pits i Berverly Hills var en virkelig sjov og imponerende oplevelse, derudover var krystalkirken også en virkelig fin oplevelse og et besøg værd.

  Svar
 18. Christina says:

  har fløjet meget med unger. Både 5 mdrs bebs til Hong Kong, lidt større unger til Thailand, mallorca, og div andre feriedestinationer, og det bedste tip er nok at ta det heeeelt roligt. Unger ELSKER at de har detes forældres selskab og opmærksomhed i SÅ mange timer. Men kom i go tid. Stresser i blir ungerne hurtig påvirkede.
  Andet og mindst li så godt tip er at skynde jer at kontakte Norwegian for babylift. Hvis pladserne er fri kan i sikkert få babylift til Uma til flyvningen. Der gir meget mere plads og er gratis. Og er de ledige får man dem alligevel selvom barnet er over 6 mdr, hvis man er heldig.
  Og køb endelig lidt snack og vand med (har været spærret inde i en flyver 8 timer m børn UDEN de fløj, og de måtte ikke servere før de fløj, så taler af bitter erfaring. 8 timer uden vand er meget lang tid for en 2 årig) -og et tip fra en mand i en lufthavnen: ta lille klapvogn med som tages med helt ud til flyveren, så kommer men i VIP-køen (eller kørestols/klapvognskøen) og kommer meget hurtigere igennem.
  Selve destinationen har j ingen råd til. Andet end at nyde det. -vores unger har aldrig jetlag, så det er kun os der sys’ det er slemt. Go tur

  Svar
 19. Julie says:

  Vi er lige fløjet til Bangkok med vores to børn på 3 år og en baby på præcis samme alder som Uma. Vi havde en del legetøj med til vores baby, men det hun legede med 90% af hendes vågne timer blev brugt på at undersøge controlleren med lys til skærmen i sædet foran en 🙂 …og ellers stå op og sætte sig ned i sædet og undersøge alt omkring hende i flyet 🙂 vi brugte bæresele til at få hende til at sove – hun er motorisk meget aktiv så vi kan ikke bare vugge hende i søvn – der var bæreselen guld værd.
  God tur 🙂

  Svar
 20. Claudia says:

  Jeg skrev nogle baby-flyve tips ned til mig selv for noget tid siden – kan ikke huske hvor jeg har dem fra, men nogen der har fløjet med babyer:

  Løsne ble – tarme udvider sig
  Voksi med plade hvis man ikke får lift – kan ligge henover armlæn
  Skiftetøj til alle
  Bæresele til lufthavn
  Hørebøffer til baby
  Ørepropper med trykudligner til baby (apotek)
  Varmt tøj + dyne til baby

  God tur

  Svar
  • Sneglcille says:

   Fordi jeg synes det er rart, at kunne følge med i, hvem der følger mig, og for at undgå for meget spam.

   Svar
 21. Maj-Britt says:

  En bæresele, rygsæk til jer hver det er rart at have frie hænder. Masser af snacks, man kan få flere ting gennem tolden når det er til baby. Sut til flyveturen til at forhindre propper. Skiftetøj til alle, ikke fedt hvis Uma gylper/ skider igennem / kaster op og i skal sidde i vådt tøj. God tur.

  Svar
 22. Sara says:

  Jeg har ikke læst alle kommentarerne, så det kan være det er nævnt, men de to bedste flytips til ture med småbørn jeg har fået er en lille pose med en seddel, ørepropper mm til nabopassagerere til at skabe god stemning og mindre stress Over evt gråd og at tage bæresele + sådan en voksiposeplade med, hvis man ejer sådan en. Den kan lægges hen over to sæder, så barnet kan sove ordentligt uden man selv skal sidde helt skævt i flere timer 🙂

  Svar
 23. Kirstine says:

  Ej hvor godt at det faktisk var billigere denne gang med den norske. Som skrevet benytter vi os ofte af det.

  Hvad planlægger i at gøre med klapvogn til hende din kære Uma?

  Iøvrigt vild med hendes pasbillede, (smilede og grinte måske lidt da jeg så det), var selv nede at få lavet til min 5 uger gamle søn, sjov fornøjelse.

  Svar
 24. Anne says:

  I bliver nødt til at køre op af kysten, besøge Malibu og spise på Malibu Farm! Der er så smukt og rart også at komme ud af LA et par dage..

  Svar
 25. Louise says:

  Min far sagde engang, at man bare skulle række sit barn til en fremmede, hvis barnet græd. Som forælder kan man nemt blive anspændt og føle sig enormt ansvarlig over, at der overhovedet kommer lyde ud af de små, og den anspændthed forplanter sig direkte i bebs. En fremmed bliver ikke anspændt på samme måde – og voila, det skulle kurere gråd.
  Jeg ved ikke lige, hvor mange videnskabelige undersøgelser, der ligger bag hans udtalelse…

  Svar
  • Ingeborg says:

   Ej, det tror jeg er et godt råd! Jeg har ingen børn, men ville seriøst elske det hvis jeg fik stukket en baby i favnen. Ikke kun fordi jeg synes de er søde (især din), men også fordi jeg ville have så ondt af forældrene i situationen og ville ønske at jeg kunne (forsøge at) hjælpe.

   Svar
 26. Pernille says:

  Jeg elsker Californien! Og jeg kunne give en stak tips til Los Angeles, men jeg tænker, at din mand har rigeligt i ærmet. Ellers peger jeg jo på det åbenlyse, som andre også har sagt: Universal Studios, Santa Monica, Walk of fame, hvis man er til den slags. Marina Del Rey er altså også et dejligt område i LA.

  Jeg vil derudover slå et slag for en by, jeg engang har boet i, nemlig Santa Barbara, der ligger nord for Los Angeles. Rimelig overskuelig køretur. Der er sindssygt dejligt, og det siger jeg ikke kun, fordi den har en særlig plads i mit hjerte.

  Svar
 27. S says:

  Jeg ville ønske Otto var 15 år ældre, eller at jeg var 15 år yngre. Han er bedårende, og jeg er så betaget af ham. Heldige dig, og heldige hende der får ham en dag 🙂

  Svar
 28. Julie B says:

  The Line er det skønneste hotel i LA. Rå betonvægge, tjekkede dørmænd i Levis, udsigt til Hollywoodskiltet, pool og sidst men ikke mindst deres egen kaffebar hvor man kan hente en morgen latte og en kanelsnegl. Vi boede der sidste år med vores datter som der var 2,5. Virkelig lækkert hotel!!
  Og hvis I har tid så kør en tur til Santa Barbara, på vejen ligger der er giga outlet som er et besøg værd

  Svar
 29. C & the City says:

  Stik det næremste rækker en goodiebag med slik og ørepropper. Om ikke andet så er folk meget mere fremkommelige, når de er blevet tænkt på, på den søde måde.

  Jeg har engang siddet foran 3 fuldstændig skruphystersike skrigende, sparkende unger i 9 stive timer. Så kom forældrene med en kasse Anthon Berg.

  Det hjalp altså gevaldig, men jeg er også nem at bestikke. Og GOD TUR!!!!

  Svar
 30. Lena says:

  Husk at downloade nogle gode børnefilm på jeres IPad, så Otto har noget at hygge med. Det kan være bedre at se på IPad skærmen fremfor flyets skærm. Da vi fløj hjem fra SF virkede skærmene ikke ved vores nabo, så de havde lidt krise med at underholde deres sønner. Ellers, hyg, kys hinanden og nyd livet. Det er min bedste anbefaling. Resten skal I nok hitte ud af… God tur.

  Svar
 31. Maria says:

  Fedt fedt fedt!
  Et lille tip: Tag en sutteflaske med vand med, til når I letter og lander, så får Uma ikke propper i ørene.
  God tur!

  Svar
 32. Anna Warrington says:

  Jeg har ingen tips personligt, da jeg ikke har børn, men kan berolige dig med at min mor overlevede at flyve 9 timer til Vancouver med mig som spædbarn (med kolik) og igen med mig på 4 år (og krudt i røven) OG min lillebror på 4 måneder.
  Jeg aner ikke hvordan hun eller nogen af jer røv seje mødre gør det! men det skal nok gå – rigtig god tur!

  Svar
 33. Camilla says:

  Klapvogn i må medbringe i lufthavnen! Og som kan komme med ind i flyet. Og ville klart betale ekstra for at få de forreste pladser ( hvor der er plads til en vugge) til Uma. Eller et tæppe hun kan være på med legetøj. Og masser af snacks ( man må medbringe det meste baby til ombord på flyet) sutteflaske fungere mega godt til landing og afgang. Bæresele er virkelig også perfekt at have med. Og husk endelig ikke for meget tøj på – man kan hurtig komme til at kampsvede når den lille skal sidde fastspændt på dig :0) pisse mega god tur…

  Svar
 34. F says:

  I skal tage på Abbot Kinney Bvl (Venice Beach) og spise på Gjelina. Jeg var der til morgenmad, og det var SÅÅ lækkert, men de har vist både frokost- og aftenmenu også. På gaden ligger der desuden den ene efter den anden spændende, lille butik.
  Og derudover så er Santa Monica selvfølgelig uundgåeligt og helt fantastisk!

  I burde også tage en tur til San Diego, hvis det er muligt! Der er vist kun et par timer i bil, så vidt jeg husker. Og den by er paradis – især i Pacific Beach og Ocean Beach. I Pacific Beach skal I tage på PB Local og spise overdrevet lækker mad – de har alt muligt, og til ret gode priser.

  FUUUUCK, jeg ville ønske, det var mig….

  Svar
  • F says:

   Jeg glemte at nævne Egg Slutt i downtown. En burger med ost, spejlæg og andre snaskede sager. Det er ret nyt og skule være mega hypet blandt de lokale. Det ligger også i et food court, som er værd at tjekke ud. Og så serverer de cold brew kaffe på øl-lignende flasker, hvilket bare er blæret.

   Svar
 35. Pernille | MorMedHjertet says:

  Ekstra tøj til både Jer og hende, i tilfælde af at hun skulle blive dårlig undervejs. Legetøj tror jeg måske I får på flyet(?) men det kommer nok an på selskab. Bæresele til lufthavnene og evt hvis I skal op at gå rundt med hende og vil hvile armene. Ingen erfaring med store børn, men alle siger man kommer langt med iPad og snacks. Rigtig god ferie!

  Svar
 36. Sara says:

  Hej

  Rejser en del med baby mellem Danmark og Grønland. Her er mine tips:
  1: nemme snacks og masser af dem.
  2: Masser af tålmodighed. Masser af smil.
  3: Book En Babybassinet.
  4: husk Slynge eller lignende.
  5: iPad til den store.
  6: sig ja til hjælp. Al hjælp.
  7: barnevogn kan afleveres helt oppe ved gaten hos de fleste selskaber
  8: hav en drikkedunk med. Så længe den er tom, må den godt komme igennem Security. Så får man den fyldt op af flypersonalet, og slipper for glas der kan vælte.
  9: vær super obs på at pakke pusletasken fornuftigt. Og husk – de tisser altid igennem på flyveren. Bare af princip. Ekstra tøj er vigtigt. Evt også til forældrene (har selv fået opkast over mig fra baby. Min mand er blevet tisset på – aldrig sket ellers…)

  Ellers har bloggeren love taza // rockstar diaries lavet gode guides til at flyve med børn og generelt rejse med børn (inkl at pakke til dem…).

  God tur!

  Svar
 37. Miriam says:

  Jeg har ikke været i LA, siden jeg var 8 år gammel, men jeg har stadig knivskarpe minder fra Disneyland. Hold kæft, hvor var det bare en helt anden verden. Det kræver selvfølgelig nok, at du og Freelancer og synes, den slags er bare lidt sjovt, men det ville i hvert fald være en oplevelse for livet for Otto.

  Svar
 38. Mikala says:

  Hvor fedt for jer! VI var afsted med en på 8 måneder og en på 3,5 år til Florida og stewardesserne var SÅ søde – de havde endda glas med babymad!!! (Vi fløj med Lufthansa)
  Gode tips er:
  Nyt legetøj til baby (helst uden lyd)
  Bog til at tegne i (både stor og lille er meget glad for at få tegnede historier)
  Panodil Junior (for der er virkelig langt over atlanten hvis baby får ondt f.eks. får en tand)
  Masser af kiks og snacks (De er også RIGTIG gode at have, når man vågner midt om natten med et sultent barn)
  Yelp app’en er fantastisk i USA – man kan finde alt inkl. legepladser, børnevenlige spisesteder
  Monterey Bay Aquarium (hvis I skulle få lyst til en køretur og en overnatning)
  Abbott Kinney Road i Venice Beach – der ligger bl.a. en fantastisk kaffebar og nede på stranden er der masser at se på

  Og lad være med at tage for meget babymad med – der er masser af økologisk babymad på hylderne. Jeg var totalt imponeret over udvalget i deres supermarkeder – vores søn blev ret stor fan af søde kartofler 🙂

  God tur – er ikke *spor* misundelig 😉

  Svar
 39. Cille says:

  God tur! Vi har fløjet turen til San Francisco en del gange. De fleste gange uden problemer, men en gang græd C helt vildt hvad der føles som evigheder. Men det gode råd – husk at det ikke er en evighed. Og hvis de græder, så græder de. Ingen dør, selvom de andre passagere sender vrede øjne. De får bare en lektion i rummelighed. Og det kan vi jo alle bruge træning i :-D. De fleste har alligevel også mest travlt med at tænke ‘godt det ikke er mig’.
  Men altså jeg er sikker på det går uden problemer.

  Svar
 40. Nelly says:

  Fløj med min mand til NY i efteråret med en 2-årig og en 5-årig. Vi havde stor glæde af en gavepose med gaver: tegnegrej, skoleopgaver, puslespil, slikposer mm. Det var et hit. Lidt ligesom jul. Når der var krise, fik ungerne en ny gave, de kunne pakke op. Måske det kunne være noget for Otto… Søvn: Jeg har altid et tørklæde med, når jeg flyver. Det fik den store, da hun skulle sove. Så tog hun det over hovedet og sov trygt. Voksi til baby har jeg fra andre flyveture også gode erfaringer med. God tur.

  Svar
 41. Emilie says:

  Uha, hvis I har mulighed for det, så tag et par dage ved Laguna Beach. Og jeg kan varmt anbefale hotellet “Pacific Edge”. Der har du altså altan der praktisk talt går ud over stillehavet, som er perfekt til en aften-øl, når børnene sover.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det lyder virkelig dejligt. Vi har snakket om at køre lidt væk et par dage, så det er helt perfekt. Tak.

   Svar
 42. Tina Bjerrum says:

  Hej Sneglcille
  Da vi skulle flyve til Maldiverne sidste år ved denne tid, gik jeg liste-amok og lavede en mindre PhD om at flyve med småbørn, fordi jeg fik koldsved af tanken om at skulle flyve med min halvandenårige søn i så lang tid. Jeg har skrevet en laaaang liste med tips, tricks, dos and don’ts på min blog. Du får lige det direkte link her:

  https://foerstegangsmor.wordpress.com/2015/02/12/kunsten-at-flyve-med-en-babytumlingborn/

  Håber du kan bruge den til noget 🙂

  Svar
 43. Tilde says:

  Fedt I valgte LA!! Jeg har aldrig været der så vil bare komme med nogen rejse tips. Min veninde sagde til mig ‘præsenter ham for alle I sidder omkring, så har han underholdning’ og det var et mega godt trick. Og hyggeligt. Ellers noget med sugerør eller sutteflaske til take off, skiftetøj, jeg var chokeret over hvor meget jeg selv svedte så også til dig selv 😉 og så vil jeg sige at noget af det mest geniale vi nogensinde købte til vores dreng var en tommy tipee eller hvordan det staves snack cup, sådan en beholder med hank og et låg af silikone der ligesom er kilppet i en sol som barnet kan presse hånden ned i og hive snacks op af, shit vi har brugt meget tid på at få små puffede spelt op af den haha, genialt. Prøv at bede om at sidde på forreste række ved vinduet i stedet for i midten, så kan hun sidde på gulvet i de fleste fly og hygge lidt i det hjørne. Nå ja og så havde jeg købt en meget virkelig lege tlfda vi sku flyve et døgn agtigt for at komme til indien, stort hit og man ku altså ikke rigtig høre den på flyet. En sele kan osse være god.
  Go tur!

  Svar
 44. cecil marie says:

  vi har både fløjet til tanzania (flere gange), miami og san francisco med små børn og det er gået strygende hver gang (7-9-13). Det er lidt nederen med den lange kø til paskontrol i amerikanske lufthavne, men hvis man er foreberedt på den, går det bedre. Især hvis det ikke er midt om natten. Husk, hvis i ikke har købt mad på flyet, at der kun bliver solgt i en relativt kort periode og at der ikke er meget at vælge imellem. God ide at medbringe en masse forskelligt (og vand!!) til børnene. Bæresele er genial så man kan gå lange ture gennem flyet med babyen – og evt få den til at sove der, hvis man er heldig. Sommetider er der lidt plads man kan sætte barnet og lidt legetøj på henne ved toiletterne, men watch out for vrede mænd som insisterer på at have benene strakt ud HELE tiden og som hidser sig op hvis barnet rører deres fødder. Stewardesserne plejer altid at være søde og hjælpsomme. Det er FEDT for jer at i skal flyve direkte. Vi havde to stop både til tanzania og san fran og det er sgu lidt op ad bakke med små trætte børn. Ift jetlag, så kan det godt være det føles hårdere for voksne, men jeg har prøvet flere gange nu at det tager flere dage (op til en uge!) for børnene at komme ind i den nye dagsrytme. Dette behøver ikke nødvendigvis at ødelægge ferien, hvis man bare lissom er klar på at de nok bliver trætte meget tidligt og vågner ekstremt tidligt de første dage. (tip: hav morgenmad på hotelværelset! det er hårdt at vente fra kl 2 til hotellets restaurant åbner). Godt i har 14 dage så i når at blive helt synkroniseret og får mange dage uden træthed. Vi havde faktisk nogle ret fantastiske morgener i Miami hvor børnene vågnede kl lort og vi gik ud og så solopgang og havde det hele for os selv. Hvis i overvejer at leje bil så tjek turo.com – det kan være billigere end udlejningsfirmaerne. Vi har lejet bil gennem sitet i 3 mdr mens vi er i palo alto. Har hørt at akvariet i Monterey er helt fantastisk. Og synes redwood-skovene er en tur værd, bare fordi sindssygt store træer er vilde. God tur!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *