Oftest stillede spørgsmål: Bryllup

Der falder en del spørgsmål af både her på bloggen og på min Instagram (@sneglcille) – Jeg forsøger at svare på de fleste og ofte går de samme igen, og igen, og igen. Derfor vil jeg løbende besvare dem samlet i kategorier. Dermed ikke sagt at jeg ikke fortsat vil svare på spørgsmål ellers – på nær måske lige det der med hvem der er Ottos far, ikk.

Først gælder det bryllupsspørgsmål.

_DSC9532

HVOR kan man købe din kjole? Just Cavalli forhandles, så vidt jeg er orienteret ikke et fast sted i København – Der har ind i mellem været udvalgte varer i forskellige butikker. hvis jeg ikke husker forkert (dette er jeg ved at undersøge om jeg gør) har Rue Verte ind imellem haft nogle Just Cavalli sager og det samme har Suite og måske Another Nue plus nogle andre highend butikker. Just Cavalli forhandles altså på nettet, hvilket selvfølgelig gør det en anelse bøvlet i forhold til at prøve deres kjoler. Jeg var så svine privilligeret, at jeg via en kombination af mit daværende job, bloggen, en veninde, der til min fordel er moderedaktør og min mands kontakter, havde mulighed for at få fingre i kjolen hos et showroom, der havde kjolen inden den kom til salg, og de lånte den til mig. Jeg har senere hen købt den, fordi det simpelthen ikke gav mening for mig ikke at have den i mit skab. Skærmbillede 2016-02-29 kl. 21.12.34

For nylig linkede jeg til den på bloggens facebookside, fordi den var kommet på udsalg på Cavallis side. Den blev lynhurtigt udsolgt derefter Desværre. Jeg lover lover LOVER, at jeg siger til, hvis jeg støder på den igen. Og nej, jeg er ikke interesseret i at sælge, eller låne min ud. Skoene jeg havde på er fra Chloe og er fuldstændig fantastiske at have på og ikke mindst SÅ smukke. De kan købes HER

(affiliate link)

12004088_10153495768065399_5731354145246990601_n

Hvordan lagde I budget og hvad var jeres budget? Åh manner. Når det kommer til økonomi og budgetter, er vi ikke de rigtige til at give råd. Vi havde ikke et budget. Andet end at det skulle være så billigt som muligt. Billigt blev det bare ikke. Selvom vi trak på en del tjenester og fik nogle gode aftaler i hus, løb det hele op i sidste ende.

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 21.20.46

Vi endte med at bruge lige under 100K, hvilket er virkelig mange penge, men vi fik altså også virkelig meget for de penge, så vi fortryder det ikke et sekund. Men hvis jeg skal give et råd, må det være kun at spare der, hvor det alligevel ikke betyder lige så meget for jer.

Screen Shot 2016-03-01 at 11.23.12

Vi lavede fra starten af en liste over de ting, der var vigtigst for os, og der gik vi så også all in. Det var for eksempel sådan noget som drikkevarer, hvor vi købte den dyre champagne, de dyre øl og den gode sprut, vores påklædning, musik, fotograf og kameramand (yes, der kommer en film), ringe og nogle få andre ting.

Screen Shot 2016-03-01 at 11.27.00

Hvilke ringe har I og hvordan valgte I dem? Vores vielsesringe er lavet af Otilia Van Pold. Jeg var faktisk på en eller anden måde ret overrasket over, at Michael ville have en vielsesring. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men jeg tror bare, netop fordi at bryllup og ægteskab slet ikke er noget vi har talt om før, eller forestillet os for alvor, at det ikke var en selvfølge. Men det ville han og det endte med at han gik meget op i det med de ringe – Meget mere end mig. Og faktisk så jeg ikke vores ringe før aftenen inden brylluppet. Pænt nervepirrende, men også romantisk at han gik så meget op i det og brugte så meget tid på især min ring. Jeg elsker at det er ham, der har valgt den. De er begge i rødguld – Hans er en del bredere end ‘normalt’, og min er rund og har den fineste pudeformede diamant. Ringen under min vielsesring er den han friede til mig med, den er fra Marlene Juhl Jørgensen.

IMG_6512

Skal I på bryllupsrejse? Bryllupsrejsen er endnu en af de ting, der står på den liste over det vi ikke vil spare på . Den skal have hele armen. Så derfor venter vi til at der er penge til det og til at Uma er stor nok til, at vi synes hun kan undvære os mere end en enkelt nat, og omvendt. Det bliver nok en kickass Airbnb villa et eller andet eksotisk og smukt sted. Vi får se – Det er langt ude i fremtiden.

Screen Shot 2016-03-01 at 11.40.19

Hvorfor droppede i middagen, og hvorfor var jeres forældre ikke med til aftenfesten? Vi elsker begge to bryllupper, men er begge to ikke fans af selve middagsdelen. Vi talte længe om mulighederne for, hvordan vi skulle løse det. Om vi skulle invitere forældre og søskende ud og spise, om vi skulle lave mad selv, eller helt droppe det- hvilket faktisk var det vi endte på – at droppe middagen, og det var først få dage inden at min bror foreslog at lave mad til os, når vi alligevel skulle over til mine forældre med børnene inden festen. Alle var inviteret til aftenfesten, men fordi vores børn jo skulle passes, og at ingen af vores forældre eller bedsteforældre er specielt festlige i den forstand, og med garanti ville være taget hjem efter en eventuel middag, gav det lidt sig selv. De var med hele dagen, og det var helt fantastisk.

Screen Shot 2016-03-01 at 11.44.48

Hvorfor fravalgte I taler og brudevals? Ingen af os bryder os specielt meget om at være midtpunkt – Særligt min mand, finder det enormt ubehageligt. Så vi vidste fra starten af at taler var udelukket. Det var faktisk ret smart, for vi endte med at få et hav af breve på vores gavebord og nogle lange beskeder i gæstebogen i stedet for, som vi kan gemme for altid.

Screen Shot 2016-03-01 at 11.48.04

Brudevalsen blev frabedt af samme grund. Men som I måske husker slap vi ikke, og det er jeg virkelig glad for. Ikke at jeg havde savnet den, hvis den var udeblevet, men det var fuldstændig perfekt at det skete. Også selvom at der ikke var meget vals over den. https://www.youtube.com/watch?v=EzZmYEKQxAw  

Hvad er dit bedste råd til bryllupsplanlægning? Lad være med at lade andres forestillinger, fordomme og drømme komme i vejen for det I selv vil. Rigtig mange vil gerne, i god mening, komme med deres mening om hvordan de synes man bør gøre, og det er nemt at lade sig påvirke af andre. Skid på det og gør lige præcis, hvad I drømmer om. Jeg er så glad for at det var det vi gjorde. Der var et par situationer, hvor vi nemt kunne have ladet andres behov fylde mere end vores egne, og lige præcis på ens bryllupsdag er det sgu i orden at skære igennem og sige at det bliver som det bliver. Alt gik fantastisk og det er minimale ubetydelige detaljer jeg gerne ville lave om, hvis jeg kunne. Råd nummer to: Sørg for at uddeleger opgaver på dagen, hvis der noget der skal ordnes – Her var det Donuts, der skulle hentes – Det gjorde mine veninder. Det eneste I skal den dag er at blive gift, og være til jeres fest. Vi havde hyret et par ekstra hænder til receptionen i form af to piger, der stod for at hælde champagne op og sørge for at der ikke manglede noget – De hjalp også til med at rydde op løbende. Om aftenen havde vi udover bartendere også en afrydder, og så rengøring dagen efter.

Det var uden tvivl en af de bedste dage i mit liv, og det eneste jeg for alvor er ærgerlig over er, at vi ikke kan gøre det igen … Og igen.

_DSC9538

Vores bryllupsportrætter er taget at fotograf Anja Poulsen.

Reportagebilleder fra reception og fest er af Emil Edward

Se mere fra brylluppet på Instagram under #Sneglebryllup

7 replies
 1. Sarah says:

  Ih, jeg bliver simpelthen aldrig træt af at læse om dit virkeligt fine bryllup! Hvis jeg nogensinde skal giftes, så håber jeg, at min kæreste kan overtales til at gå lidt i jeres retning – han er nemlig meget traditionelt anlagt med kirkehejs, suppe/steg/is-facon og fjorten taler i sekundet. Dét et jeg absolut ikke!

  P.S. Jeg holder så meget af at læse din blog! Du er virkelig en sej dame!

  Svar
 2. Stephanie Christensen says:

  Dejligt at se billeder, og læse om jeres bryllup! Er stor fan af, at i holdt det på jeres egen måde. Og hvor fedt, med flødeboller, god øl og Kalles Kaffe! Virkelig inspirerende. Med alle de traditioner og meninger der er mht. bryllupper, så kan man nogengange glemme, at man jo helt selv bestemmer, hvordan man vil fejre sit eget bryllup. Derfor er det bare skønt at læse om jeres fantastiske og unikke bryllup!

  Svar
 3. Joy says:

  Dejligt indlæg og super flotte billeder! Kender godt det med at man gerne gjorde det igen, igen og igen!

  Svar
 4. Kenia says:

  Hej Cecilie!
  Tak for din blog! Jeg læser med stor interesse dine indlæg om jeres bryllup, da jeg selv går og planlægger den store dag til august. Jeg synes, at flødeboller var en genial idé i stedet for tung kage og vil spørge dig, hvor I fik fat i flødebollerne til jeres reception? 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Flødebollerne var fra Summerbird. De kan bestilles i en af deres butikker, og vist også på nettet. Man kan også leje en opsats til at stille dem på. Det er ret fint også. Men vi nøjedes bare med flødebollerne 🙂

   Svar
 5. C & the City says:

  Jeg havde aldrig nogensinde tænkt over, at man kunne droppe middagen. Som i aldrig! Men det er jo helt genialt.
  Godt fundet på. Bare lidt æv, at Alt for Damerne omtaler det som et “bodegabryllup”. Det er, i mine øjne, noget helt andet, og jeg synes at Jeres virkede helt genialt.

  PS – Hvad lavede gæsterne i tidsrummet mellem reception og fest? Ved du det?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *