Virkeligheden starter om 24 dage

I går fik vi brev fra pladsanvisningen… Jeg åbnede min e-boks app med bankende hjerte og forventede nok mest at der var tale om et informationsbrev af en art, men det var mere end bare det – Uma har simpelthen fået vuggestueplads, næsten to uger før vores behovsdato. I den vugger jeg havde heppet allermest på.
Som I nok så på Snapchat, Instagram og Facebook var den besked ret ambivalent for hendes forældre, særligt for mig. Jeg er lettet over, at vi har fået en plads inden min barsel slutter, og endda i drømme-institutionen, men samtidigt er det vedmodigt at skulle vinke farvel til det rolige barselsliv – og at skulle aflevere hende hver dag. Omvendt er hun totalt klar og det skal nok blive pissegodt.

Om 24 dage sgu. Hvilket betyder, at hun får en hel måneds laaangsom indkøring med korte dage og god tid til at vænne sig til det. Hvilket virkelig er et drømmescenarie for mig. Også selvom jeg måske lidt synes, at 10 måneder er meget tidligt at komme afsted. Men Uma er klar, så det bliver jeg nok også.

De næste tre uger skal voldnydes. Virkeligheden venter derude, og det glæder jeg mig faktisk en lille smule til.

Skærmbillede 2016-01-07 kl. 10.15.36

3 replies
 1. Tine says:

  Uh… Min 11 mdr. gamle baby er lige startet og jeg er slet ikke klar til det. Indtil videre synes hun det er toppen, men vi har også kun været der 2 dage a en time. Og jeg har været i nærheden hele tiden. Jeg bliver SÅ irriteret på folk, når de siger: ” Det er godt for hende.” Næ! Jeg er ikke i tvivl om at det er på tide at hun kommer mere ud og møder andre børn hun kan spejle sig i. Men jeg tror altså ikke på at så små børn har “godt” af at være sammen med fremmede voksne mennesker i stedet for deres forældre. Hvis jeg kunne, tog jeg et halvt år mere med hende, men med ture i legestue flere gange om ugen. Sådan er verden bare ikke indrettet for mig.
  Når det så er sagt, så skal det nok blive godt og vi skal nok klare den. Og det bliver da osse rart at være andet end mor konstant. Men for helvede, jeg føler dit “Fuck”.

  Svar
  • Cille says:

   I hear you. Tror heller ikke det som sådan er ‘godt’ for dem at være uden mor og far – ja, de skal ud og have flere udfordringer og opleveler. Men det optimale var nok at det var sammen med mor eller far. Men sådan er det jo sjældent muligt. Og så er det bestemt også godt nok. De klarer det så fint – bare man ikke forherliger institutionen som ‘det bedste’. Det er det bedste i de omstændigheder og med de valg vi tager :-).

   Og Cille – held og lykke. Det er altid både fedt og tårevædende at vænne sig til det :-).

   Svar
 2. Mille says:

  Nu tager nysgerrigheden simpelthen over – har du fået et job?? siden du skriver om en begrænset indkøringsperiode på en måned 😉 😉 😉

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *