Kritik og at vende skidt til godt

Jeg er fuldstændig håbløs, når det kommer til at modtage kritik. Jeg øver mig virkelig i at blive bedre.
Indtil videre ved at tillade mig selv at blive mopset og ked af det til at starte med, men jeg skal (!) dykke ned i kritikken bagefter og forsøge at lære af det, og se det positive i det. Det går godt. Men øj, det stik, der rammer lige midt i maven og som får kæberne til at spænde sammen og blodet til at strømme opad, når kritikken bliver givet, det hader jeg. Til gengæld er jeg blevet ret pjattet med den følelse der kommer lige efter stikket, skuffelsen og det mopsede. Nemlig gå-på modet og ja-hatten. Det er fedt, og jeg håber at jeg med tiden kan springe det selvdestruerende helt over.

Men det er også noget, der i den grad skal trænes og især nu, da jeg jo om præcis to måneder ikke længere er på barsel og altså derfor bruger de næste 60 dages tid på at søge nye græsgange, hvilket naturligvis kommer til at betyde, at jeg med stor sandsynlighed kommer til at få nogle hak i tuden i form af afslag, skuffelse, afmagt og frustration.

I forgårs var sådan en dag, hvor jeg slet ikke kunne se lyset. Sådan nogle dage har jeg indimellem. Dage hvor jeg raser, banker mig selv i hovedet og driver mine omgivelser til vanvid med min selvkritik. Men præcis som med førnævnte kritik, er mit reaktionsmønster blevet det samme, når det er mig selv, der er afsenderen. Jeg kravler op igen og gør noget. I dag går planlægningen i gang for alvor. Og heldigvis er min hjerne i dag lige så kreativ og optur i dag, som den var tarvelig i forgårs.
Skål for det! I kaffe, naturligvis.

Skærmbillede 2016-01-04 kl. 09.56.09

 

 

4 replies
 1. Ninna says:

  Jeg er i samme båd. Altså ift. at modtage kritik – det går ikke så godt, som det kunne. Hvordan har du arbejdet med at blive bedre?

  Svar
 2. Miranda says:

  Jeg kender det! Ingen skal fortælle mig noget. Noget som helst faktisk. Næ! Kun at jeg er fantastisk og at jobinterviewet blot er formalia, da de naturligvis har set at jeg har set lyset og vil fastansætte mig med det samme.

  Kun en lille smule problematisk tilgang jeg har i jobsøgningsprocessen

  Svar
 3. Karoline says:

  Er helt sikker på, at der venter et fantastisk job til dig snart. Hvem ville ikke ansætte dig? Med din dedikation, kreativitet og humor skal det nok blive godt!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *