Når december puster en i nakken

Om jeg fatter at det er december allerede på tirsdag? Egentlig ikke, men noget af det som jeg i løbet af de sidste par år har fundet ud af, er at det virkelig kan være en magisk måned, Det er noget mine børn har lært mig. I går lavede vi ‘lektier’ Otto og jeg. Han skulle skrive en decemberhilsen til en klassekammerat og selv udsmykke postkortet, der var et a4 ark. Der blev hverken sparet på rensdyr, gaver, juletræer eller stjerner, og da han skulle til at skrive selve julehilsnen, blev vi begge tvunget til at tænke over, hvad det er ved julen vi godt kan lide. Personligt siger det mig ikke så forfærdeligt meget, altså det er da en hyggelig aften, og tradition, men jeg er som sagt nok bare først blevet rigtig fan, efter der er kommet børn ud af mig (selv tak for den beskrivelse). Otto tænkte længe, og så faldt svaret, ikke overraskende: Jeg kan bedst lide at få gaver. Da jeg spurgte om der ikke var andet, tænkte han videre og svarede denne gang næsten lidt spørgende: At pakke gaver ud. Vi snakkede lidt videre og jeg sagde at jeg glædede mig til at være sammen med ham og vores familie, til at spise brunede kartofler og til at se ham få gaver. … Han tegnede videre og sagde så efter lidt tid, at han også glædede sig til at se mormors juletræ og til at knække de der store hjernenødder (valnødder), ret gode julegoals synes jeg faktisk.

De sidste par år har vi forsøgt os lidt med pakkekalender, ikke noget fancy, for ofte var det bare en klementin eller en pakke rosiner, der lå i julesokken, til stor glæde utroligt nok. I år bliver det sikkert noget i samme stil, med en lille undtagelse, jeg er nemlig gået imod alle principper og har købt chokoladejulekalender til både Otto og Leo. Den har Star Wars motiv, og er proppet med chokolade, der med garanti aldrig har set skyggen af en kakaobønne. Men altså, alt med måde ikke? Og i en hverdag med økologi og vegetarisk mad, tænker jeg at det er en af de ting, der kommer til at gøre december lidt mere speciel.

Jeg har selv været heldig at få en Summerbird julekalender, men må nok være helt ærlig og sige, at den er blevet spist for længst. Ja, there I said it, jeg har spist hele lortet. Så voksen er jeg.

Til gengæld kan jeg allerede nu afsløre, at der på bloggen igen i år kommer til at være gaveregn i hele december. Jeg har ligesom sidste år indgået et samarbejde med lufthavnen, og var i onsdags ude og finde adventsgaver til jer. Så de næste fire søndage skal I holde godt øje herinde, for man kan altså vinde virkelig fine ting, både til sig selv, til en mand i sit liv og til et barn. Det bliver godt, jeg glæder mig.

Skærmbillede 2015-11-27 kl. 09.31.48

5 replies
  1. Astrid says:

    Åh, hvor jeg hader at du har spist hele summerbirdkalenderen. Nu kigger min summerbirdkalender på mig mens den hvisker “spis mig”, “spis mig”, “spis mig”. Når du kan, så må jeg også!

    Svar
  2. Karoline Munkholm says:

    Fantastisk at du har spist din julekalender! Jeg troede kun det var mig, der ikke kunne holde snitterne fra julekalenderen indtil 1. december.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *