Uma 6 måneder

I fredags var det et halvt år siden at Uma endelig meldte sin ankomst, fem dage efter termin. Siden da har hun tryllebundet og charmeret alle på sin vej og i særdeleshed os der bor sammen med hende. Hun er mild og rolig, og på samme tid vil hun frem i verden. Hun råber højt af dyr, særligt katte, snakker med alt sit legetøj, holder øjenkontakt med alle hun møder, og ligner en tegneseriefigur med sin ene lille fortand, kæmpe smil, store øjne, morgenhåret og stritørerne. Når hun griner, hvilket hun gør ofte, siger hun som en delfin og det er verdens bedste lyd. Jeg elsker hende fuldstændigt grænseløst. At det kan lade sig gøre at elske flere mennesker på den der helt abnormt voldsomme måde, er ret fascinerende. Det var ellers en af de ting jeg havde svært ved at forestille mig da jeg var gravid, at det ville være muligt at elske nogen lige så højt som jeg elsker Otto. Ens kærlighed bliver ikke delt, den vokser bare, og for første gang forstår jeg udmærket dem, der får rigtig mange børn.

Hun møver sig afsted hen af gulvet, og det er bare et spørgsmål om tid, før hun knækker kravle-koden, tror jeg. Allerede nu har hun hevet en enkelt lampe på gulvet, plus det løse, og det varer ikke længe før vores pæne voksenhjem med bøger, Louboutins, tequilaflasker, kaktusser, lamper og fotoudstyr i frøhøjde skal børnesikres. Ting skal op, ledninger skal have strips, og skabe, låger og skuffer have de der irriterende børnesikringer. Og så er der alle de ting vi ikke før har lagt mærke til kunne blive et problem. Synlige kobberrør i køkkenet for eksempel, virkelig pænt, virkelig ikke børnevenligt.

Hun er dygtig til at spise. Vil helst selv, så det får hun lov til. Sigter efter munden, rammer ofte øjet, til stor frustration, men hun bliver bedre hver dag. Er ovre modermælkserstatning om dagen, gider faktisk overhovedet ikke den åndssvage flaske, som hun skælder ud hver gang den nærmer sig, på nær om aftenen, hvor hun gerne tager en ordentlig godnatbajer inden sengetid. Så nu får hun rigtig mad 4-5 gange om dagen, hvor jeg, når det er muligt, smugler mælk i til hende.

Hun sover stadigvæk helt skørt om dagen, 3-4 lurer a max (!) 45 minutters varighed, til gengæld sover hun fra 19 til 6.30, kun afbrudt af en enkelt flaske ved 03-tiden. Og som mor til en dreng der i halvandet år var vågen minimum 4 gange hver nat, er det som at være på spa-ophold.

Det er så fedt, at følge hendes udvikling og selvom det er vildt at hun allerede er et halvt år, og det på en måde er lidt trist at der ikke er mere baby tilbage, begynder det simpelthen at blive så skægt, virkelig at kunne se en lille personlighed blomstre.

 photo Image-11_zpsr1dmaxyg.jpg

7 replies
 1. A+K/VenterPaaVinBlog says:

  Hold op, er der allerede gået et halvt år? Wauw 😀
  Men sikke et, dejligt indlæg – hvor er hun dog sej og dygtig til mange ting!
  Skal nok blive festligt, når kravleriet begynder – så må Otto agerer fart-politi 😀

  Men hey: Tillykke til Uma med først halvleg. Lyder som 6 mrd i skønt selskab, det er hvertfald en fornøjelse, at få lov at følge med!

  – Anne
  http://Www.venterpaavin.blogspot.com

  Svar
  • Amalie says:

   Min søn har sovet præcis 37 minutter fra han var 4 måneder til nu hvor han er nlæsten 8 – men den sidste uge er han begyndt at sove længere – så der er håb forude – typisk at det så starter lige npr det er hans far der skal til at på barsel :-/

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *