Om blogging, fremtid og nye udfordringer

Lige nu er jeg jo på barsel og det er jeg en god portion tid endnu, alligevel er mange begyndt at spørge ind til hvad jeg skal når den er slut. Inden min barsel var jeg ansat hos ALLER, hvor jeg skrev om mode, livsstil og gossip på IN.dk og ELLE.dk. Et job jeg holdte meget af, både på grund af arbejdsopgaverne, men i særdeleshed også på grund af mine kollegaer. Desværre var jeg projektansat, og da jeg gik hen og blev gravid inden min kontrakt udløb (ups!) og dermed ikke havde mulighed for at forhandle en fastansættelse, som ellers var mit mål dengang jeg startede, har jeg måtte genoverveje min karriere, eller i hvert fald er jeg blevet tvunget til at tænke fremadrettet, samt opsøge nye muligheder. Jeg brænder for at skrive og jeg brænder for web og sociale medier, så der er i hvert fald ingen tvivl om, at det bliver noget i samme dur, jeg skal lave, når jeg til foråret igen skal ud på arbejdsmarkedet. Jeg har nogle ideer, og jeg har nogle kontakter, som jeg helt sikkert vil gå videre med når tiden nærmer sig, og der er jo altså stadigvæk lige et par dage tilbage (eller et halvt år), men derfor kan man jo godt forberede sig og drømme lidt imens.

Hvorfor ikke bare bruge bloggen til at tjene pengene? Tjo. Det er klart en mulighed. Og det kommer jeg også til, i et begrænset omfang. Fordi jeg bruger bloggen som jeg gør, som ventil og frirum, er de sponsorerede indlæg så sjældne som de er. Og det er ikke en retning jeg har planer om at gå. Bloggen bliver ikke min levevej, i hvert fald ikke kun via sponsorerede indlæg, men måske som et springbræt til noget mere. Foredrag for eksempel. Bøger. Samarbejdsaftaler med magasiner, eller virksomheder.
Mange forstår det ikke. Hvorfor gør du det ikke ‘bare’. Det er da fjollet når du har muligheden. Og ja, det er det måske også i nogens øjne. For jeg siger nej til mange ting, og gode penge, men det skal også give mening, for mig og for jer.

Det kan sagtens være at Sneglcille bliver meget mere end hvad den er nu, også kommercielt, men det bliver ikke som reklamesøjle som sådan. Jeg vil noget andet, noget større, noget anderledes, noget der ikke findes endnu, tror jeg, hvor jeg stadigvæk kan styre det hele selv og holde det sparsomt og reelt. Jeg nøjes ind til videre med ind imellem at takke ja til oplevelser, produkter, events og muligheder, der giver mening for mig (og chokolade, jeg ER til salg for chokolade).
Sådan bliver det ved lige indtil jeg enten får tilbudt et samarbejde, der giver mening, eller selv opfinder den dybe tallerken, for det ville da være en drøm at kunne leve af at være Sneglcille. Hvis det giver mening?

Dette er i øvrigt ikke en lussing til dem, der laver sponsorerede indlæg, overhovedet og tværtimod. I get it, og jeg har kæmpe respekt for det og for dem, der gør det, og tilmed er gode til det. Til tider endda en anelse misundelig over at det fungerer. Det er bare ikke for mig, lige nu.

Når jeg fortæller om min baggrund og om mine drømme, kan jeg ikke lade være med at grine lidt, ikke fordi det er underholdende eller sjovt, men fordi at det faktisk er lidt tosset og måske naivt, at jeg er så rolig omkring at det hele løser sig, selvom jeg hverken har et flot stykke papir fra Uni til at bakke mig op, eller på nuværende tidspunkt en ide om, hvad der skal ske på den anden side af barselsland. I stedet for at lade mig hyle ud af den på grund af det usikre, forsøger jeg at tage det som en kæmpe gave. Der er næsten frit valg på alle hylder, ja forstå mig nu ret, jeg ved godt at jobs ikke hænger på træerne og at det med stor sandsynlighed bliver en kamp, jeg mener det bare som, at jeg har en mulighed for at starte forfra på en eller anden måde. Det er sgu da meget sejt.

Glæder mig til et helt nyt kapitel. Også selvom jeg ikke kender hverken start eller slutning, men det er en del af det sjove. For mig.

 photo Skaeligrmbillede 2015-10-05 kl. 09.42.19_zpsyyvd1xjg.png

32 replies
 1. Anne says:

  Problemer er kun skabt for at løses og udfordringer det gør en klogere på livet. På sig selv. Så længe man ikke er bange for at smøre ærmerne op og tage fat, skal der nok komme smør på brødet og salt på ægget. Tænker også en god portion positiv livstilgang hjælper en del. Og humor! Hvilket det virker til du besidder ret godt. God barsel.

  Svar
 2. Marianne Luna says:

  Det lyder som en vildt god måde at se det på, altså det med at starte forfra og ikke være bange for det. Virkelig.
  Jeg øver mig selv i ikke at bekymre mig for meget over den der fremtid, og jeg synes heldigvis også, jeg bliver bedre og bedre til det. Både med alderen, men faktisk også, fordi min faglige selvtillid stiger. Bekymringer er altså ikke noget, man bliver et bedre eller sjovere menneske af, jo.
  Pøj pøj med det hele! Jeg er vildt spændt på, hvad du finder på at lave. 🙂

  Svar
 3. Taja says:

  Jeg må nok tillægge mig de mange som mener, at det da for din blog er lige til højrebenet at gøre den til din levevej. Når det så er sagt må jeg indrømme at jeg synes at flere andre af de større blogs er blevet mere og mere reklamesøjle og mindre “sig selv”. Jeg kan godt forstå det. Det handler jo også om at få penge i kassen og heldigvis er de (næsten) altid gode til at blande de sponsorerer med deres egne.
  Men jeg nyder at læse om sneglcille og en af grundende hertil er helt sikkert at den er så meget dig og ikke så meget reklamesøjle. 🙂

  Svar
 4. sus says:

  Jeg springer faktisk over alle de blogs som har mange sponserede indlæg. Jeg gider dem ikke! Anmeldelser (ærlige!) af produkter/bøger/gaver etc. er OK, men lige så snart jeg føler en blog er en reklamesøjle, så dropper jeg den. Så please lad være med det, jeg elsker din blog! 😛

  Svar
 5. Rikke says:

  Wow! Hatten af for at du kan tage det så roligt. Jeg er så småt ved at droppe ud af uni. Nu sover jeg dårligt om natten, har kæmpe uro i min mave hele tiden og græder lige lidt ind i mellem fordi jeg ikke ved hvad jeg skal nu. Dumme fremtid!

  Svar
  • Sneglcille says:

   Åh, men det gør jeg da også engang imellem. Hyler over det usikre og bliver selv usikker. Men. Jeg har stået i denne her situation så mange gange og det løser sig altid. For 3 år siden forlod jeg et pisse godt (og sikkert) job fordi det slet ikke føltes rigtigt i maven, anede ikke hvad der skulle ske. 7 måneder senere arbejdede jeg på ELLE og IN. Det er sgu ok at gå i knæ over det usikre, over modgang og afslag, så længe man rejser sig igen. Eyes on the prize 😉 Og hvor er du i øvrigt sej at du gør det, hvis det er det der føles rigtigt indenunder uroen. Jeg tror det er mega sundt at miste jordforbindelsen et øjeblik og lige ryste posen lidt. Held og lykke for helvede!

   Svar
 6. Tine says:

  Det ER da mega spændende sådan at have muligheden for at tænke – og begynde – på noget nyt! Det kan da være angstprovokerende ikke at vide, hvor du er om 1 år, men jeg tror, det kommer tifold igen, at du tænker det som en mulighed og ikke som en ulykke 🙂
  Og kæmpe kæmpe respekt og thumbs up for, at du lader bloggen være som den er. Jeg ELSER at læse med på din side, hvor der ikke er al mulig reklamegejl og irrelevante spons. Jeg læser også med hos dem, der gør det, men at du ikke har det, gør bare din blog endnu mere unik og særlig! Så hatten af for, at du kan modstå tilbuddene.

  Svar
 7. Katrine says:

  Hvad den bog der?! Jeg glæder mig sådan til at læse den:) Held og lykke med den nye start jeg heppe fra den anden siden af skærmen.

  Svar
 8. Sabrina says:

  Det er en virkelig cool måde at se på det på, jeg er sikker på at du nok skal finde på noget fantastisk at tage sig til. Jeg står selv i den virkelig frustrerende situation at jeg tidligere på året blev færdiguddannet, men jeg kan simpelthen ikke få et arbejde. Hold nu op hvor det stinker, der er bare virkelig mange om budet..
  Hvad er du egentlig uddannet som? det slog mig lige da jeg læste indlægget at jeg ikke ved det.

  Jeg glæder mig til at se hvad du finder på af spændende sager når tiden kommer

  KH

  Svar
   • Sneglcille says:

    Tak. Ingen uddannelse udover en snart 15 år gammel afgangseksamen. Ikke noget jeg som sådan anbefaler, men for mig har det indtil videre fungeret fint, det har bla den fordel, at jeg har væsentlig mere erhvervserfaring end mine jævnaldrende.

    Svar
 9. Trine says:

  Sejt du er så rolig!!! Men jeg er nu heller ikke i tvivl om, at du ender et fantastisk sted, så det gir god mening ikke at stresse over det 🙂 Og så melder jeg mig lige i koret der bifalder din anti-kommercielle stil (og din skrivestil generelt) – elsker at den slags stadig findes…!! You rock!!

  Svar
 10. Live fra Lolland says:

  Ja, jeg tænker også på din bog. Lav den selv, evt. med hjælp fra crowdfunding hvis du ikke selv har midlerne til det. Jeg har nu lavet to med hjælp fra crowdfunding, jeg har helt sikker kun 1/10 af dine læstertal, men den sidste fik da skrabet næsten 40.000 kr. sammen (selvom målet endda kun var 30).

  Jeg synes din blog passer fint til sponsorerede indlæg, jeg får i hvert fald ikke ondt i røven af, at du laver et par stykker. Og ja, ellers er du jo bare skidesjov og velformuleret, du lavede da engang en klumme, var det ikke noget der også kunne kombineres?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Har overvejet det, men er nået frem til at den skal igennem en redaktør.
   Hvilket indtil videre er lykkedes, men der er stadigvæk noget vej endnu.

   Jo, jeg havde nemlig en klumme engang. Og elskede det. Det kunne sagtens være en mulighed, hvis jobbet ikke lige kommer dumpende 🙂

   Svar
 11. Maria says:

  Jeg læser en del blogs, men følger ingen fast, borset fra dig. Har næsten været med dig fra start…

  (min kæreste er begyndt at synes det er lidt creepy, når jeg begynder at fortælle, som om jeg kender dig!)

  Men jeg er blevet hængende pga din originalitet og troværdighed. Jeg passer helt ud, når andre bloggere nærmest synkront poster et billede af deres nye vase ellers Llamas flotte gulv etc. og dernæst sponsoreret indlæg og reklamer – må indrømme, jeg synes ikke det fungerer.

  Du gør det godt. Bliv ved med at “Keep it real”…

  Svar
 12. Caroline says:

  Jeg ELSKER din blog fordi den er så jordnær og reel. Kæmpe meget thumps up herfra fordi du tør og evner at lade bloggen forblive så menneskelig, efter så mange år. Jeg er fast læser lige fra starten. Du gør et kanon stykke arbejde!

  Svar
 13. Trine says:

  Skidt med bekymringer om fremtiden lige nu, der er tid nok. Tak for en skøn blog, jeg er ny læser (har fulgt med de sidste par uger), men jeg er VILD med dig. Tak for din ærlighed, der er sku rart at se der er almindelige mennesker derude også. Synes der er mange bloggere der præsenterer det fejlfrie og perfektopstillede hverdag og verden igennem deres blogs og instagram. Så TAK for dig.

  Svar
 14. Katrine says:

  Jeg elsker din blog, blandt andet fordi den er alt andet end en reklamesøjle. Du gør det så godt 🙂

  Svar
 15. Hanne says:

  Hvor fedt at du tager det så cool, at du ikke ved hvad fremtiden byder. De to første gange jeg var på barsel havde jeg ikke noget job i den anden ende, og må sige at jeg var lidt træt af det. Da jeg så i 2013 kunne gå på barsel for tredje gang var det fra et fast job (i det offentlige) og så var der meget mere ro på for mig. Men mit faste job dumpede faktisk ned i skødet på mig mens jeg var på barsel nummer to, så tingene løser sig jo ofte.

  Svar
 16. Mette H says:

  Du har den der coolness, lækkerhed og it-girl factor som gør at alle synes du er vildt pæn, interessant og spændende. Du skriver virkeligt godt, har en fed stil mode-wise og du har humor. Seriøst, det er jo bare et spørgsmål om tid før nogen prikker dig på skulderen med et job. Jo, det er 🙂

  Svar
 17. Louise says:

  Kære Cecilie!
  Du skriver fantastisk og din ærlighed gør dig ægte og giver mig som læser en virkelighed jeg kan relatere til.Den giver mig ikke præstationsangst ift at være mor og kæreste.Derfor er du min ynglingsblogger.
  Alle skal tjene til dagen og vejen og du mister IKKE mig som læser med sponsorede indlæg eller aff.links.Du har pisse god smag og den må gerne dele ud af.
  Kh Louise

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *