Seriemani

Vi er ret pjattede med serier herhjemme. Vi har altid gang i mindst én fælles serie, og mindst én hver for sig. Freelancer er ret glad for alt det jeg ikke gider, jo mere eventyragtigt og langt ude jo bedre. Så han får Game Of Thrones, Vikings og den slags for sig selv. Jeg eeeeelsker komedier og synes stadigvæk at Friends holder 100 procent! Freelancer hader sådan noget ‘pjat’, så Friends og Modern Family er mine serier, nåhja og Girls (og den store bagedyst. Jeg elsker det lort).

Sammen har vi i løbet af de sidste par år set:
The Walking Dead (mangler dog den seneste sæson. 5’eren var ret skod, så vi mistede lidt fokus)
Breaking Bad
True Detective
Prison Break
Lost
Bloodline
Homeland
The Killing
Top Of The Lake
The Fall
Orange is The New Black
House Of Cards
The Jinx

Vi er lige nu i gang med:
Narcos
Fear The Walking Dead

Vi skal se:
Ja, hvad pokker skal vi se?! Snart er vi færdige med Narcos og da der kun kommer ét afsnit Fear The Walking Dead om ugen, har vi brug for en ‘binge-serie’ til de andre dage. Kom med anbefalinger! Det må gerne være lidt nervepirrende (men ikke for uhyggeligt! Og helst ikke noget med børn, som kan gøre en sart type som mig ked af det).

 photo Skaeligrmbillede 2015-09-21 kl. 20.50.39_zpszbuady8n.png

132 replies
 1. Lika says:

  Pretty little liars.. okay, nok ikke heeelt i klasse med de andre, men jeg synes den er død-spændende på teenage-måden.

  Svar
 2. Kristina says:

  Empire!! Masser af hip-hop, familiedrama og ghetto på den dyre måde 😉 2. Sæson kommer onsdag, og jeg glæder mig!

  Svar
 3. Jeanne says:

  hvis det må være en sjov serie, så er jeg virkelig nødt til at anbefale The Office (den amerikanske version). Har set den så mange gange og et alligevel ved at dø af grin hver gang. Humoren der i et meget underspillet (synes jeg) og jeg elsker bare den serie. Den bør i altså se!

  Svar
 4. Mette says:

  Sæson 5 er den seneste sæson af The Walking Dead. Sæson 6 har premiere her i USA d. 11 oktober, bare en venlig reminder 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Nå, for pokker. Jamen, så er det nok 4eren der sutter. Ved i hvert fald at der er en sæson ude som vi ikke har set.

   Svar
 5. Maya says:

  The Blacklist – fordi James Spader spiller så sindssygt godt!

  Californication – selvom man bliver lidt skør af den og kalder alle for motherfuckers

  How To Get Away With Murder – Viola Davis er for vild en skuespiller

  The Affair – er selv lige startet på den men den virker lovende

  Svar
 6. Cecilie W says:

  The Newsroom
  The Wire
  Scandal
  Revenge

  You are welcome! Og med fare for at synge med i det samme kor som alle andre: Game of Thornes er genialt. Jeg er slet ikke til eventyrhalløj normalt, men det er sååååå godt.

  Svar
 7. Ditte says:

  The Americans. Handler om et amerikansk ægtepar der i virkeligheden er KGB-spioner. Serien starter i 1981 til Phill collins trommer, læg dertil 80’er forklædninger, walkeman, monjeans (som hovedrollen rent faktisk kan bære), NERVEPIRRENDE afsnit (fuck, bliver de nu afslører!?!) og en KGB-kontaktoerson forklædt som Mrs Bucket, men ISKOLD. Ligesom resten af Sovjetunionen. Det er gode gamle Felicity der er den kvindelige spion og hende og hendes mand er toplækre. Og brutale. Og de er udelukkende sammen proforma. På 16. år da serien begynder. Og de har to børn sammen for at agere a Real American family. Den er spændende, underholdende og, ja bare se den! Og i en den sjove boldgade: se Silicone Valley- tror du vil elske den. Og Looking om homoseksuelle i San Fransisco er et lille mesterværk. To sæsoner- man skal lige et par afsnit ind. Mega flotte fyre!

  Svar
 8. Trine says:

  Chuck – den ser virkelig kikset ud, hvis man tjekker coverfoto. Men jeg synes det er spændende

  Weeds

  Suits – Lækre mænd!

  White collar – Lækre mænd!

  Svar
 9. Ditte says:

  Momjeans sku der stå. Og en maser andre tastefejl. Damn Mine pølsefingre rammer forkert på iPhones minikommentarfelt. 🙂 men serierne holder virkelig!

  Svar
 10. Karoline says:

  LUTHER! Fuldstændig eminent og røvuhyggelig, men den bedste serie jeg har set længe. Idris Elba er fantastisk og det er SÅ ærgerligt, at der ikke er flere afsnit end der er. Men hvis I leder efter noget spændende/uhyggeligt/fængslende, så er den absolut mit bud 🙂

  Svar
 11. Jane says:

  Du har overstået et par ynglings:
  Suits
  Newsroom

  Sad som klistret til skærmen. De er seriøst møggode. Urimelig gode faktisk. Go nuts! Er allerede dødtræt af, at jeg har set dem 😉

  Svar
 12. Sarah says:

  Person Of Interest! Virkelig god og gennemtænkt – og pæn hovedrolle! Samtidig er der mange afsnit pr. sæson, så den varer lidt længere 😉
  En god, dansk serie: Broen!!

  Svar
 13. Christina Palle says:

  Kæmpe anbefaling på Dexter herfra. Jeg har selv set alle de serier du nævner, og må erklære mig skyldig som den vilde binge-watcher, og Dexter er virkelig god med både indhold, spænding og fangene karakterer og relationer. Jeg er fan og har selv været der op til flere gange! Og så er der seriøst mange afsnit at få igang med at binge 😉

  Svar
 14. Anna says:

  Suits, White Collar og Newsroom er virkelig gode, men hvis det skal være lidt mere spændende er Blacklist virkelig godt! 🙂

  Svar
 15. Katrine O. says:

  Til jer:
  Mad Men på HBO Nordic – alle sæsoner er på nu. Virkelig fed!

  Masters of Sex på HBO Nordic – meget a la Mad Men men med meget mere sex

  Sons of Anarchy på Netflix – der er dog nogle af afsnittene som er meget hårde for et sart moderhjerte (og også faderhjerte for den sags skyld)

  Til freelancer:
  Marco Polo på Netflix – hvis han er vil med GoT så vil han også kunne lide denne

  Og til dig:
  Pretty Little Liars på Netflix – den er totalt teenageagtig men mega spændende og faktisk også lidt uhyggelig til tider

  Svar
 16. Sarah says:

  The wire
  The americans
  Sons of anarchy

  I må (for Guds skyld!) ikke kaste jer ud i Dexter, da der simpelthen sker noget et moderhjerte ikke kan rumme. Det er godt nok et par sæsoner inde, men stadigvæk.. det fulgte mig i min hverdag, særligt fordi serien selvfølgelig er sindsyg god og hans karakter er vild. Men et sart moderhjerte kan ikke rumme det, jeg kunne i hvert fald ikke!!!

  Svar
 17. Sarah says:

  The Jinx
  The Returned (den franske version!)
  Sherlock Holmes
  Bored to Death

  Og så de sjove til dig:
  Parks and Recreations
  Scrubs

  Svar
 18. Sandra says:

  Jeg anbefaler som mange andre også Suits (nice guys in nice ties) og The Newsroom og den meget oversete Orphan Black. Er så solgt til den. Spændende og thriller agtig på den gode måde.

  Svar
  • Linnea says:

   Og nårh ja, Wayward Pines! 24 timer er faktisk også virkelig spændende, omend noget brutalt. Men der er mange sæsoner, så en god ‘binge’-serie.

   Svar
 19. Sisse says:

  The jinx kan i klare på en søndag og den er helt fantastisk. Og meget anderledes. Har lige vundet en Emmy i nat. Jeg har ikke Været oppe og køre over en serie afslutning som den!!
  Ellers the fall

  Svar
 20. Signe says:

  Jeg kan anbefale Orphan Black. En kvinde, der finder ud af, at hun er en klon, da hun ser en anden kvinde, som ligner hende selv på en prik, springe ud foran et tog.

  Svar
 21. C & the City says:

  S.U.I.T.S. !!
  Hvordan du har kunnet overse Harvey Spector, er mig en gåde 🙂

  Derudover The Newsroom (som jeg nu har set 3 gange), The Affair, The Americans og Lilyhammer. (Man skal lige ind i den)

  Og husk at 5 sæson af Homeland kommer nu 🙂

  Svar
  • Maria says:

   Unbreakable Kimmy Schmidt * Skulle der stå ! Sikker på det er en vinder hvis du er til komedier

   Helt nye: Halt and catch fire (ala mad men)
   A Young docter’s notebook

   Ellers må jeg tilslutte mig din mand, Got er og bliver den bedste

   Svar
 22. Camilla says:

  Better Call Saul
  Kingdom
  Newsroom
  The Affair
  Episodes

  … og Game of Thrones. Er heller ikke til fantasy/ridder/viking/rustning/hest, men det glemmer man, når man ser denne fantastiske serie.

  Svar
 23. Ditte K says:

  Jeg er svært kræsen i forhold til serier, men jeg binge-watchede White Collar. Den bliver bedre efter de første par afsnit, og så græder man lidt over, at der ikke er flere afsnit til sidst….

  Svar
 24. Marie says:

  Jeg kan anbefale en del, som i forvejen er nævnt her: Californication, The Office (jeg er nu glad for både US og UK, eeelsker Ricky Gervais), Sherlock Holmes og selvfølgelig klassikeren Twin Peaks.

  Men jeg vil også gerne slå et slag for en af de bedste dramaserier jeg har set. Den har vist altid været lidt overset herhjemme, det er som om den aldrig har fået sit gennembrud – Friday Night Lights (HBO). Den er fyldt med godt skuespil, stemningsfuld musik, smukke billeder og drama i perfekte doser. Okay nu taler jeg den måske lidt op, det er jo bare en serie, men jeg ELSKER den. Den foregår i Dillon, en lille flække i Texas, og omdrejningspunktet er footballholdet på den lokale High School (Coach Taylor spilles af geniale Kyle Chandler (Bloodline) og Taylor Kitsch (seneste sæson af True Detective) spiller bad boy fullback Tim Riggins). Da min kæreste foreslog at vi skulle se den, kan jeg huske at jeg tænke, at jeg ikke rigtig gad sådan en serie der handlede om sport. Men den handler jo i virkeligheden mest om alt det der foregår uden for banen. Clear eyes, full heart, can’t loose. Se trailer her: http://youtu.be/AG37AylK1_s

  Svar
  • Birgitte says:

   Friday Night Lights
   Ja, jeg er også hooked på den.
   Og så en serie jeg ikke FATTER andre ikke har opdaget: Justified (med superfrække Timothy Olyphant). Se bare ét afsnit. That’s all I’m asking.

   Svar
 25. Jeanette says:

  I skal helst klart se The Americans! Den er altså virkelig god og spændende. The Affair er også helt fantastisk, men der er kun en sæson endnu (2. sæson starter snart) så den er ikke super god at binge-watche.

  Svar
 26. Heidi says:

  Newsroom
  Masters of Sex
  Luther

  Underbelly.
  Please Like Me
  De tre øverste har mange andre også anbefalet, men de er virkelig også vanvittigt gode. De to nederste er australske seriee. Underbelly er krimi/drama (kan vist ses på netflix) og Please Like Me er komedie.

  Svar
 27. ashley says:

  and FYI i watch friends all the time too! the other night i watched the episode where ross and rachel break up and cried as if i had no idea it was going to happen!

  Svar
 28. Marie S says:

  I mangler jo simpelthen nogen af de allerbedste, you lucky dogs!:

  The wire
  Six feet under
  Mad men
  Masters of sex

  Og Transparent startede glimrende ud med 1. sæson.

  Selv tak…

  Svar
 29. Emma says:

  Jeg istemmer mig Californication! Den er så velskrevet og dynamikken mellem skuespillerne er perfekt! Næstsidste sæson (vistnok 6eren) er noget af det sjoveste, jeg længe har set 🙂 Amerikanske Netflix har det hele – eller HBONordic.

  Svar
 30. Simone says:

  Her hjemme ser vi alle de serier i ser
  Men her er nogle som også er vildt gode 🙂
  1. Dexter
  2.Boardwalk Impire
  3.Fargo
  4. Suits
  5. SOA
  6. Ray Donnavan

  Svar
 31. Nikkie says:

  The Americans og Sherlock Holmes er vi set sammen herhjemme (udover en række af dem du nævner).

  Ellers kan jeg som de andre også klart anbefale suits, white collar og how to get away with murder.

  Hvis du endnu ikke har kastet dig over Scandal eller The good wife, så har de to serier mine varmeste anbefalinger!

  Jeg er blevet overtalt til Games of Thrones som næste fælles projekt – selvom jeg er skeptisk! Men må vide, what the fuss is about.

  Svar
 32. Cecilie says:

  Min kæreste og jeg ser også serier sammen – jeg er ikke så god til det der med film, men serier er bare så geniale!
  Vi begyndte at se Suits efter en ven havde anbefalet mig den. Jeg læser jura, så serien faldt mig naturligt interessant, men jeg tvivlede på at min kæreste ville blive særligt fanget af den. Jeg tog heldigvis fejl – han er næsten mere vild med serien end jeg er! Så skynd jer at kaste jer over Suits! Flotte, intelligente mænd i jakkesæt, smukke kvinder i det lækreste tøj og så selvfølgelig en virkelig god historie! Go go go!

  Svar
 33. Rikke says:

  Du skal da have cougar town på din egen liste, hvis du ikke har set den, skønne courtney cox og masser af rødvin.

  Ellers er der Orphan black

  Og lige nu ser jeg Bates Motel, lidt wired men alligevel fængende.

  Svar
 34. Lisa Westy says:

  Har I ikke set Banshee? For real!?!?

  Sæt i gang! En Amish gangsterboss (Ulrik Thomsen), en undsluppen fange der bliver sherif, masser af slåskampe, sex og kriminalitet i en lille søvnig amerikansk by.
  Den er GENIAL!

  Svar
 35. Marie says:

  Jeg stemmer også for The Americans! Hele dobbeltlivs-aspektet er sindssygt godt formidlet og giver stof til eftertanke, samtidig med at spændingsniveauet er højt. 3. sæson må gerne komme snart!

  Svar
 36. Cille says:

  Jeg stmmer også klart for Dexter – de første 4 søsoner er fænomenale. Herefter bliver det trættende – måske er serien faktisk lige så fin, men man bliver bare lidt træt af konceptet. Men indtil da – f.æ.n.o.m.e.n.a.l

  Svar
 37. Therese Warpe Jensen says:

  Nu har jeg ikke læst alle kommentarer, men kan klart anbefale Sons of Anarchy, resten af The Walking Dead, Fringe , Peaky Blinders 🙂 Det er helt sikkert must !!!

  Svar
 38. Johanne says:

  Jeg stemmer også for Suits, Californication og Dexter! Virkelig godt 🙂 Og jeg har også slugt Downton Abbey, men det kunne lyde som om, det ikke er noget for din mand 😉

  Svar
 39. Didde says:

  Parks and Recreation med Amy Poehler. Den er i stil med Modern Family men sjovere. Der er 7 sæsoner.

  Veep med Elaine fra Seinfeld. Den er sjov og fyldt med bandeord. Der er 5 sæsoner.

  Begge serier går rigtig godt sammen med ren afslapning og hygge.

  Svar
 40. Malle says:

  God idé med noget serie-inspiration til efteråret, MANGE tak for det 🙂

  Jeg kan anbefale Twin Peaks – ret uhyggelig stemning, men dermed også hyggelig at samles om på sofaen med varm kakao, popcorn og mandens hånd at holde i, når det bliver for freaky… Og så kan man jo se den som optakt til den nye omgang mystik, der er ved at blive indspillet i disse dage.
  Vil også anbefale Matador – hyggelig, nostalgisk og med fine skuespillere. Kan eventuelt bruges som modgift, når man sidder der i sofaen med øjne så store som tekopper efter de Twin Peaks-afsnit, der har et lidt vel højt niveau af uhygge 🙂

  PS: Stort tillykke med brylluppet. Har virkelig nydt at læse om det og kan især genkende den helt særlige følelse, der opstår, lige inden man skal sige ja. Fantastisk oplevelse!

  Svar
 41. Helleq says:

  I mangler da helt sikkert fangerne fra Oz – eller Oz, som den hedder. Orphan Black er ret fed og I kan også se Bones igen og Kyle XY. The Bletchley Circle er meget engelsk , men ret god 🙂

  Og en tøseserie- Drop dead diva. Let underholdning…

  Alle kan ses på netflix.

  Svar
 42. Liva says:

  Nu mangler Mad Men jo på den her liste, og det kan jeg slet ikke forstå.
  Det må da næsten være, fordi I har set den hver for sig?

  Ellers så skynd jer!

  Derudover:

  Boardwalk Empire

  Svar
 43. Anne Louise says:

  PARKS & RECREATION!!!!
  Den er på HBO.
  Hvis du elsker Venner, New Girl og Girls vil du også elske denne her serie, og Amy Poehler er helt genial i den.

  Svar
 44. Signe says:

  Jeg har læst mange af forslagene i kommentarerne og der er mange gode! MEN MEN MEN hvorfor har ingen skrevet Scandal på? Det er en af de bedste serier nogensinde (totalt afhængighedsskabene)!

  Svar
 45. Katrine says:

  SUITS… For dælen da.. Og det kan kun gå for langsomt…. Lækre mænd, New York.. What’s not to like 🙂 Sæt igang…

  Svar
 46. Josephine says:

  The Vampire Diaries – Spændende på den dér teenage-uhyggelige måde + flotte mænd
  White Collar – Hvis man er til den slags
  Pretty Little Liars – Lidt teenage-agtig, men stadig uhyggeligt
  Sons of Anarchy – Fordi den bare er god

  Svar
 47. Aviaja says:

  Jeg kan virkelig anbefale:

  1. American horror story – så vild en serie.
  2. Bates Motel – så spændende!
  3. Mr. robot

  Svar
 48. Thilde says:

  Jeg melder mig i koret af serie-anmeldere og smider et par titler på listen: Jeg vil på det varmeste anbefale Rome. Det er et HBOBBC samarbejde, og er en af de dyreste serier der er produceret, hvilket kan ses i kvaliteten af set-design og kostymer m.m. Den handler om de sidste år af den romerske republik og skildrer både livet for rige og fattige. Det er en sværd-og-sandaler-serie, men ikke af fantasy-drager-og-magi-typen (ikke at der er noget galt med fantasy). Det eneste dårlige, jeg kan sige om den er, at der kun er lavet 2 sæsoner.
  Derudover vil jeg også anbefale The Good Wife (velskrevet rets-politkdrama med et godt cast), Orange Is the New Black (spændende insider-skildring af livet i kvindefængsel) og – som andre før mig – White Collar og Suits.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Så næsten hele første sæson af Dexter, men fik simpelthen sådan kvalme. Men måske jeg skal prøve igen, med Freelancer.

   Svar
 49. Sofie says:

  Eeeeeej, Mad Men <3 Elsker den serie, og har lige set sidste afsnit i dag, og fældede altså lige en tåre eller to. Den serie har en helt særlig plads i mit hjerte 🙂 Se den!

  Og så skal jeg igang med Veep og Narcos.

  Svar
 50. Ditte says:

  Orphan Black er vi lige startet på og virker lovende. Mr. Robot er intet mindre end fantastisk og så er Black Mirror bestemt også tiden værd.
  Hvis I er til seriøse krimiserier, så er The Fall (miniserie med Gillian Anderson) og Murphys Law virkelig klasse.
  Twin Peaks kan man altid gense, Jeg bor dog midt i en skov med ugler und alles. Har ikke nerver til at være alene hjemme, når jeg har set den…

  Svar
 51. Nattalie says:

  Peaky Blinders – din fotograf hubby vil sætte pris på de lækre billeder, du vil elske kostumerne. FED serie… Netflix

  Svar
 52. Malene says:

  Åh jeg er den største seriejunkie og har set næsten alt du nævner and then some. Havde selv svært ved at komme i gang med SOA (Sons of Anarchy) men da de første par afsnit var omme var både min kæreste og jeg hooked!!

  Svar
 53. Pernille says:

  The Knick af Steven Soderbergh – m bla Clive Owen som kokain-afhængig læge i 1910’s New York

  You’re the worst – rigtig sjov amerikansk serie om et kærestepar og deres venner

  Portlandia – hipster satire – enormt skægt

  Noget helt andet – The Great British Bakeoff – den engelske version af Den Store Bagedyst – 100 gange bedre end den danske og det bedste afslapningstv – men man bliver meeeeget kagesulten:)

  Svar
 54. Line B says:

  Kære Cecillie
  Jeg er normalt en af dem, som bare læser med i dit liv. Du er så vild, så stærk, så handlekraftig uanset dine op og nedture. Respekt at du deler så meget med os. Tit overvejer jeg starte en blog, men altid er det blevet ved tanken fordi der er så mange blogs. Så hvordan skiller man sig lige ud, det er jo 10000 $ spørgsmålet. Du skiller dig du, det er okay kalde børn nogle røvhuller, når de ikke vil sove og det er ok at skrive pik og patter. Emma Gad ville nok vende sig i graven hvis hun læste med. 🙂

  Jeg vil dog også lige komme med en anbefaling, hvis du har HBO: http://www.imdb.com/title/tt2937900/?ref_=nm_flmg_act_4

  Så mørk, så hudløs en serie hvor Clive Owen ikke ligefrem er Guds bedste barn.

  De bedste hilsner

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *