Mat mandag med Marabou

 photo Skaeligrmbillede 2015-09-28 kl. 11.00.30_zpso9mzgqwu.png

Instagram @sneglcille

 

Min mand kom hjem fra Sverige i går, med svenske lækkerier. Reglen er nemlig, at for hver overnatning han er væk, skal der hjembringes en plade Marabou (når det er Sverige altså. I USA er det poser med M&Ms og Trader Joe’s snacks, i Frankrig Valrhona, Tyskland Kinder og så videre). Han var hjemme i en lille time, tog på arbejde, kom hjem og spiste aftensmad og sov, og kørte igen i morges, klokken 6, ud i en skov vistnok, og jeg regner ikke med at se ham igen før engang onsdag morgen. Så tager lige et par græsenke dage mere. Hvilket er fint, hvis jeg da bare ikke var så mega træt. Så træt at jeg lider af voldsomme barselstømmermænd, I ved grå hudtone, kuldskær, sukkercravings, distræt, ømme led, sviende øjne – sådan havde jeg det i årevis da Otto var lille, så i virkeligheden bør jeg slet ikke klage over et par enkelte dage i den tilstand, men altså, når man ikke er vant til det, føles det faktisk værre, synes jeg.

Uma som jo ellers har været ualmindeligt (og uventet) dygtig til at sove igennem lige siden starten af hendes tid udenfor maven, er begyndt at vågne om natten, meget. Ikke for at spise, ikke fordi hun er ked af det, men fordi at hun i søvne ruller sig om på maven og derved vækker sig selv, og mig. I nat skete det cirka en gang i timen, og jeg er derfor en anelse træt og grå i dag.

Da jeg kom hjem efter at have afleveret ældstebarnet i skole, og åbnede køkkenskabet for at tage et glas frem, fandt jeg smørret fra morgenmaden stående på en hylde side om side med glas og tallerkener, hvilket bare understreger min hjernes tilstand på denne mandag.

 photo Skaeligrmbillede 2015-09-28 kl. 11.00.54_zpsg6d7r9vs.png

Instagram @sneglcille

Selv nu, 3 kopper kaffe og et par rækker Marabou senere, er jeg stadigvæk fuldstændigt færdig i både krop og knold. Og jaja, jeg bør sove når hun sover, men jeg hader at sove om dagen, og desuden føler jeg at jeg får mere ud af at nyde stilheden, her foran skærmen. Havde egentlig tænkt at jeg ville bruge dagen på at komme min mail-indbakke i bund, har nemlig forsømt den længe, så er spændt på hvad jeg er gået glip af, hvis noget overhovedet. Men kan godt mærke på min hjernes tilstand, at det måske ikke bliver i dag.

Så. Træt.

Der findes faktisk ved nærmere eftertanke slet ikke nok Marabou i det her hjem. Men så er det jo ‘heldigt’ at Freelancer drager tilbage til Stockholm allerede om en uge, virkelig heldigt *indsæt selv sarkastisk emoji*.

4 replies
 1. Sandra says:

  kan så godt forstå dig at du ikke gider at sove når barnet sover – har det (og har haft det) på præcis samme måde – også selvom jeg hverken er på barsel ell. har baby i hjemmet lige pt.. Men stilheden skal nydes på anden måde end at sove den væk 😉

  Har du prøvet marabu m lakrids? den er vandvittig god, og spiser faktisk sig selv 😉

  Svar
 2. Alexandra says:

  Jeg forstår virkelig godt det med at nyde stilheden og ikke have lyst til at sove om dagen. MEN i denne barsel har jeg – til forskel fra den første – sovet mangelure i sengen sammen med min baby. Og det er bare så hyggeligt! Især når man vågner hvis man har en lille puttebaby 😉

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *