Vindblæst, udmattet, hjemvendt

Tirsdag aften, vi er lige kommet hjem (så københavn bed din sidste bøn… Var den næste sætning min hjerne satte igang. How very 90er af den). Fredag morgen spiste vi morgenmad med søde, rare, pæne venner, der havde tilbudt os at stille deres bil til rådighed – sådan at vi kunne trille afsted mod Nordjylland for at deltage i et event i Fårup sommerland. Se, normalt er både ord som bilferie og sommerland noget, der får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig og giver mig akut lyst til noget med procenter, men i takt med at ham der Otto bliver ældre og virkelig sætter pris på den slags ting, bliver jeg nødsaget til at pakke mine fordomme og snobbethed langt væk, for hans skyld. OG her på den anden side må jeg bare sige at Fårup er fucking fedt. Sjældent har jeg oplevet så gennemgående god behandling, og så i en forlystelsespark?! Seriøst, måske er det bare fordi jeg som københavner er vant til noget helt andet, men jeg og freelancer var og er totalt på røven over høfligheden og opmærksomheden i hver eneste krog af Fårup sommerland, og det samme gælder personalet i Skallerup Klit (og ja, vi har fnist og sagt ’som man siger’ i et væk over ordet klit, som er et gennemgående tema på de kanter) hvor vi boede. Det er sgu lidt af en omvæltning for sådan nogle djævleøboere som os.

Vi skulle egentlig kun være blevet til lørdag aften, men den friske luft trak i os, og vi er altså først trådt ind ad døren på Vesterbro for en håndfuld timer siden. Det var tiltrængt med sådan et par dage, også selvom det har betydet at kære lille Uma har været noget mere tosset om aftenen end normalt, på grund af nye rammer og overstimulans. Og det var da heller ikke ren idyl hele tiden, jeg skal da være den første til at indrømme at hele vestkysten vist hørte da jeg brølede til Otto at han skulle stoppe med at svare mig igen, og at det heller ikke var mit stolteste øjeblik da jeg fornærmet trampede væk fra freelancer og førnævnte fritidhjemsdreng på stranden, fordi jeg havde en varm baby i en vikle på kroppen og derfor ikke kunne være med til alt det sjove. Men, hvad er en familieferie uden lidt drama og galskab? Kedelig.

Den 5 årige gik ud som et lys da vi kom hjem og jeg kan tydeligt høre hans tunge vejtrækning fra rummet ved siden af. Den gryntende næsten 8 uger gamle Uma, som netop har fundet ud af at hun har hænder – store sager!, er langt om længe faldet i søvn, og det samme er den 32 årige, som vistnok  har styr på alle sine lemmer, på hver sin side af mig, og jeg mærker et snert af lykke som jeg sidder her i mørket, i et skær af computerskærmens lys og gadelamper, og med lyden af biler som konstant baggrundsstøj, lykke over at være tilbage i mit liv på 2. sal.

 photo Skaeligrmbillede 2015-06-09 kl. 23.37.51_zpsqfngnvfl.png

4 replies
 1. Nina says:

  Elsker at I morer jer lige så meget over ordet klit som vi gjorde. Vi holdt ferie i Skallerup for to år siden hvor vi bla faldt over en vej med navnet Lones Klit – den røg også lige på facebook 😉

  Svar
 2. Mette says:

  Det er ikke bare jer – de ER for vilde til det der med service i Fårup Sommerland. Jeg blev så imponeret over det for et par år siden, at jeg faktisk tog mig sammen og skrev til dem, at jeg aldrig havde fået så konsekvent god service på dansk jord før.

  Svar
 3. Louise says:

  Just saying: De har vundet stor international pris for deres service – og just saying: mange af de ting du oplever med amning gør sig desværre også gældende for os der får kejsersnit. Jeg kan til stadighed undre mig over, at fremmede eller bekendte ser kejsersnit/amning/lignende som card blanche til at træde alt, alt for langt ind i det private rum med nærgående spørgsmål – og domme.

  Svar
 4. Mette says:

  Fedt at Fårup Sommerland har så god styr på servicen! Djurs Sommerland er virkelig også fantastiske på det punkt, og vi glæder os altid til at komme tilbage. Der er altid kæmpe smil på medarbejderne – især i forlystelserne, hvilket er vildt, når man tænker over, hvor mange de må sige “Hii yaaaa, god tur!” til i løbet af dagen.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *