Symbiose

Uma er nu 9 uger gammel. I menneskesprog betyder det lidt over to måneder. I løbet af den tid har jeg været væk fra hende to gange: Den ene gang da jeg skulle på posthuset, den anden da jeg skulle et smut i Superbrugsen. Begge noget der rundt regnet tog 25 minutter, og resulterede i noget hurtig vejrtrækning, svedige hænder og konstant overvågning af telefon, selvom hun jo altså bare var derhjemme sammen med sin far imens.

I morgen er planen at jeg skal til en reception, om aftenen, på et diskotek (eller en club som det vel egentlig hedder) med Freelancer, uden Uma. Min mor og min stedfar skal være i vores lejlighed imens med begge børn. Jeg er lige dele spændt og angst. Jeg trænger (!) til at gøre noget ud af mig selv, til at snakke med mennesker, til ikke at lugte af gylp, til at være sammen med min kæreste uden børn, og jeg trænger til en drink.  Meeen. Jeg er så meget i symbiose med den lille nuttede køddukke kaldet Uma, at jeg kan mærke en mild form for panik brede sig, når jeg tænker på i morgen aften. Jeg har delt min bekymring med både min bedre halvdel, samt mine forældre, SÅ planen er indtil videre, at de kommer herhjem som planlagt i morgen – og så må vi se om jeg, når klokken slår 20:00, har mod på at tage med min kæreste til fest, eller om jeg hopper ned i slyngevuggen til Uma. Jeg håber på det første. Hvilket bringer mig til næste problem: Tøjkrise! Jeg går stadigvæk i graviditetstrusser og jeg er ret sikker på at jeg endnu ikke kan være i størstedelen af mit ‘pæne’ tøj. Men så bliver jeg vel nødt til at shoppe mig ud af det. Pokkers.

 photo IMG_8480_zpsnptquauk.jpg

9 replies
 1. Ann-Sophie Iuel-Brockdorff says:

  Jeg synes at du skal tage den der prikkede jakke på, den er jeg ret vild med, og har beundret den på dine billeder længe – hvor er den fra?
  Og undskyld at jeg er så dejlig overfladisk og kun tager stilling til din tøjkrise, det er desværre det eneste jeg kan relatere til, da jeg ikke har børn…… Men derfor elsker jeg alligevel din blog:-)
  Bedste hilsener,
  Ann-Sophie

  Svar
  • Sneglcille says:

   Den er også pæn. Fra Stine Goya. Sidste år godt nok, men mon ikke Trendsales eller lignende kan hjælpe 🙂

   Svar
 2. Lika says:

  Hej Sneglcille

  Som helt nybagt mor og med en allerede fiasko-ammehistorie så tidligt er det så godt at kunne læse din historie og andres kommentarer om emnet. En kæmpe hjælp, når man føler sig forkert blandt meget sundhedspersonale, der ryster på hovedet af en, når det gang på gang på gang ikke lykkes. Min dreng er kun få dage gammel, men var de første 2 dage så ulykkelig og desperat at vi besluttede at give ham mme. Så forandrede han sig på de efterfølgende dage til sådan en glad og tilfreds dreng, at jeg godt kan se at det er løsningen for os. Jeg forsøger stadig at gøre det jeg kan for at få det til at lykkes men det ser ikke ud til at det går den rigtige vej. Så mme er løsningen for os, men derfor er det stadig svært, da man føler/pfte kan føle at det kun er det næstbedste.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er jeg glad for at læse. Det er mega svært, men det er mere svært at have et ulykkeligt barn (og ødelagte babser).
   Tillykke med den lille og med din beslutning om flaske. Du er en fantastisk mor, uanset om amningen kommer op og køre eller ej. Husk det.

   Svar
 3. Diversetanker says:

  Åh, hvor kan jeg godt huske, hvor svært det var at give slip de første gange og lade andre tage over. Og jeg kæmper stadig, nu dog på en anden måde, da de er blevet 4 og næsten 2 år. Nu forsøger jeg at overvinde mig selv og lade dem tage på miniferie hos min far (som er den af bedsteforældrene, som jeg er mindst tryg ved – hvis jeg da kan tillade mig at sige det). Har bare mest lyst til at holde dem hjemme hos mig, hvor jeg kan passe på dem.
  Ha’ nu en rigtig skøn aften i byen i morgen! 😉 Og tak for en dejlig blog!

  Svar
 4. Susanne says:

  Tak for en fuldstændig fantastisk blog! 🙂 Hvor er din lille pige dog fin, tillykke med hende! Et hurtigt (overfladisk – undskyld) spørgsmål: Hvor er dine solbriller fra?

  God barsel og god sommer!

  Mvh, Susanne

  Svar
 5. Susanne says:

  Det er nu meget naturligt du har det sådan. Synes du skal mærke godt efter i maven, hvad der føles rigtig for dig (og ikke tage hensyn til hvad andre mener). Jeg synes begge dele, både at tage ud og blive hjemme, kan være lige så rigtigt. Men det er jo kun dig der ved hvad der er bedst for dig og Uma! 🙂 Jeg stod aldrig rigtig overfor den type dilemma under min barsel, og tror først jeg var ude uden min datter da hun var omkring et halvt år! Det gik nu rigtig fint. Men som sagt synes jeg man må mærke efter hvad der er rigtig for en selv. Uanset er det kun en kort periode af ens liv man har så små børn, så man skal i hvertfald ikke presse seg ud hvis man egentlig ikke vil. Hvis man derimod rigtig meget har brug for det, bliver man nok en bedre mor af at gøre det 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *