Navneleg #5

… Navnet Uma kom i spil et par måneder inden termin efter en cafetur med mine to damer Nanna og Rachel. Vi havde spist meget hippe pizzaer på Neighbourhood i Istedgade, og tog en aftenkaffe på Von Fressen, hvor snakken faldt på pigenavne. Nanna har en Mollie, hvilket faktisk var freelancers favorit-pigenavn dengang jeg ventede Otto og vi lavede en backupliste med pigenavne, hvis nu Otto skulle vise sig at være en pige. Ikke vigtigt for historien her, men en meget sjov detalje. Tilbage til aftenkaffen på Vesterbrogade, hvor der blev slynget navne på bordet, på dette tidspunkt var det primært Carla og Hannah jeg hældte til, men som tidligere nævnt var vi alligevel virkelig langt fra at sætte os fast på et navn.

‘Hvad med Uma? Det er sådan et dejligt navn’ sagde Nanna midt i en længere samtale, hvor en del gode, knap så gode og ikke mindst fjollede navne havde meldt sig, og hun fortalte samtidigt at Uma havde været på tale dengang hun ventede Mollie, men at hendes mand ikke havde været lige så opsat på det som  hende. Vi snakkede videre, men Uma havde i den grad sat sig og da jeg sagde det til freelancer senere samme aften var han meget positiv, og op på tavlen kom altså Uma.

Men hov, man må faktisk ikke stjæle hinandens babynavne og da slet ikke sine bedste veninders. NEJ, det må man ikke. Men jeg spurgte Nanna, flere gange efterfølgende, selv inden vi havde rigtigt forelsket os i navnet, og hun forsikrede mig om at jeg ikke havde stjålet noget som helst og at det ville være en ære, hvis vi tog navnet til vores pige.

Uma stod på tavlen med Hannah og Olga helt frem til få uger inden fødslen. En eftermiddag fik jeg en sms fra Freelancer. ‘Jeg er vild med Uma’ … Jeg havde det på samme måde, og nu er der ingen tvivl. Overhovedet. Uma er Uma og vi er vilde med hende…

 photo Skaeligrmbillede 2015-05-23 kl. 15.41.16_zpsy1ryb26l.png

17 replies
 1. J. says:

  Det er virkelig et perfekt navn til hende! Hun ligner så meget en Uma <3 Og I (og hende selv en dag) vil blive så glade for, at der ikke er 20 andre i børnehaven og skolen med samme navn!

  Svar
 2. J. says:

  I øvrigt så har jeg en gåde, som jeg simpelthen ikke kan løse. Et af de første billeder du postede af Uma på Instagram fik jeg til at tænke på en stenalder-dame fra Anders And.. Hun optrådte engang imellem og jeg husker hende som lidt besat af Anders And og i stenaldertøj og med kølle. Jeg kan dog simpelthen ikke finde billeder af hende, når jeg Googler – men når jeg ser billedet af Uma tænker jeg på hende! Siger det dig noget som helst?? 😀

  Svar
 3. Mette says:

  Ej, slap dog af! Der er simpelthen grænser for HVOR postgraviditetsgrådlabil man må være. Men det her indlæg fik altså også de våde øjne frem hos mig. Shit mand. Men i er bare så søde, altsår…!

  Svar
 4. Nina says:

  Jeg må jo bare sige at Uma rocks! Vi er også helt forelskede i navnet, som vores datter også hedder. Vi forbinder det slet ikke med Uma thurman, som de fleste altid refererer til, når de spørger hvad Uma hedder. Til gengæld har jeg læst at det betyder “hest” på japansk og så er det jo et helt almindeligt navn i Indien. Jeg har en indisk kollega som altid spørger med skønneste indiske engelsk: how’s Uma! Kh Nina, ninamoberg (insta)

  Svar
 5. Pernille says:

  Det er sjovt, at man kan se på sin lille nyfødte baby, hvilket navn der passer præcis til hende. Vi kaldte vores datter Liva inden hun blev født. Så så vi hende… Og den lille tykke babypige var virkelig bare super meget en Anna. Og nu er Anna 10 år og kunne ikke have heddet andet.

  Svar
 6. Joy says:

  Jeg blev mor til en lille pige sidste år og der stod valget mellem Ava og Uma. Vores datter kom til at hedde Ava 🙂 Stort tillykke med hende. Hun ligner dig rigtig meget på ovenstående billede.

  Svar
 7. Julie says:

  Hej, lige noget helt andet,mså ville jegnhøre hvad du synes om jeres Leander vugge som jeg kan se du har på instagram. Er selv gravid og er i junglen om hvad man skal vælge. Så er i glad for jeres? Vi har også kig på nature sway, jeg kan bare ikke finde ud af om barnet har godt af ikke at ligge på en fast hård madras. Taaaak for en lækker blog, når der kommer nye indlæg bliver jeg altid glad, du er mega sej.

  Kh

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi bruger den primært om aftenen, altså når vi sidder i stuen og hun blunder lidt. Om natten sover hun i en tremmeseng (i en babynest).

   Til det er den perfekt. Vi er glade for den, men som seng vil jeg ikke anbefale den. Det er lidt bøvlet at få et sovende barn deri.
   Gad tilgengæld SÅ godt at prøve den der Natures sway slyngevugge, men 2000 kroner er eddermame pebret.

   Svar
 8. Sif says:

  Jeg var ret overrasket, da I valgte Uma. Nok mest fordi det slet ikke var på min radar – har kun hørt om Uma Thurman faktisk 🙂 Det passer ellers godt til hende. Det ville Olga faktisk også, men der er du nok uenig.

  Svar
 9. Pia Ea says:

  Sikke en sød pige og hun ligner en Uma. Det er underligt jeg skriver det for vi har selv en “lille” Uma og hun ser helt anderledes ud hihi
  Fantastisk navn, hvis man må rose sit eget barns navn. Vi fik en lille pige i 2013 og der var vi slet ikke i tvivl om navnet. For i 2008, fik vi en dreng Noah ( troede det blev en pige) så allerede der havde vi navnet Uma klar.
  Al held og lykke med jeres pige.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *