Hvem er jeg og er der egentlig mere kaffe?

Jeg er træt! Og i et ret røvet humør. Egentlig er Uma hvad jeg vil betegne som en nem baby. Ingen voldsomme skrigeture, hun sover gerne 4-5 timer i streg om natten, hun er ret lækker og finder sig i både larm og lange ture i barnevognen. Men de sidste par dage har hun klynket og været utilfreds fra ved 18-19 tiden og helt frem til hun giver efter for søvnen ved 23 tiden. Jeg ved ikke om hun har ondt, umiddelbart ikke da der ikke er tale om decideret gråd og skrigeri. Men mere sådan grynten, pjevs og hylen, men kun i et par minutter ad gangen. Imellem brokkeriet enten blunder hun eller charmer os med smil og nuttede lyde. Resten af dagen er hun en drøm. Sover lange lure og er glad. Det er det vildeste gætte-show med sådan en baby. Vi ved ikke hvad det er. Ifølge min ‘Vidunderlige uger’-app skulle der ikke være et tigerspring under opsejling, men lur mig om det ikke alligevel er noget i den retning, at min fremmelige unge dame har gang i. Igen. Til dem der ikke aner hvad et tigerspring er, – why would you – det er jo ærlig talt en lortebetegnelse – kan jeg afsløre at det er sådan noget som nogle vistnok hollandske klogeåger har skrevet en bog om. De mener at alle babyer skal igennem en række udviklingsspring og at de mens de spring står på er lidt utidige og kede af det, så nu render der en masse forældre rundt og råber tigerspring hver gang deres babyer opfører sig lidt røvhullet, mig selv inklusiv. Med Otto bemærkede jeg ikke tigerspringene før de var overstået og han pludselig kunne noget nyt. Med Uma mærkede vi det første helt tydeligt. 4-5 dages voldsom klynkeri, lidt ala det hun har gang i nu, og pludselig kunne hun genkende os, pludre og smile.

Så måske har hun bare taget forskud på glæderne. Håber at det betyder at hun inden for de næste par dage lærer noget nyt. At sove 8 timer i træk, eller at lave kaffe til sin mor. Det kan selvfølgelig også bare være at hun har nogle dårlige dage. Ligesom visse andre (det er mig). Den slags har det jo med at smitte. Gudskelov at jeg købte en kanelsnegl på størrelse med Umas hoved på vej hjem fra fritidshjemmet i dag! Det hjalp mig igennem. Alle ved at det meste kan kureres med hvede og glasur. Bare ikke efterfødselskrop. Ohwell. Jeg squatter en anden dag.

Nu vil jeg ligge mig ind til den øffende baby, der lige nu er i ret godt humør for første gang i aften og lige nu ligger og øver sig på at tale inde i mørket. Det lyder næsten lidt som en beruset due. Forestiller jeg mig. Prrryyy prrh.

 photo IMG_6096_zpsggi2qtml.jpg

10 replies
 1. Trine says:

  Tak for alt det du deler. Min datter er født d.17.april og det er simpelthen så rart at følge med i din ærlige blog. Tak fordi du ikke kun skriver om alt det gode. Det hjælper at vide at det ikke kun er mit humør som svinger maks!

  Svar
 2. Marlene Høj says:

  Med sådan en lækkermås, så gør det ikke noget at hun laver lidt ballade en gang i mellem 😀
  God weekend!

  Svar
 3. Nadja // drengemor.dk says:

  Hun er sgu for kær – det er helt vildt! Men ja, nogle gange er det altså ikke nemt at vide, hvad de vil, de små bæs… englebørn 😉
  Jeg fandt først rigtigt ud af ved barn nummer to, at der var noget, der hed tigerspring, og jeg nægtede at være en af dem, der gik rundt og ventede på alt det skrækkelige om det næste gadehjørne, så jeg tog det, som det kom, og anede ikke, om surhed skyldtes tigerspring eller bare dårligt humør. Og det gik helt fint 😉
  Trods dit humør måtte jeg altså bare trække på smilebåndet over dette indlæg – det er SÅ godt skrevet! Jeg håber, at hvede og glasur gjorde underværker 😉

  Svar
 4. Ane Egebak says:

  Hej Cille

  Først og fremmest: tak for dejlig blog!

  (Denne kommentar er skrevet kl.03.42, ammende, så bær over med sløj grammatik og stavefejl)

  Vores lille Ingrid opfører sig præcis lige sådan, og har gjort det i 5 uger nu – hun er 8 uger gammel. Hver aften, nærmest uden undtagelse, skal der skriges lidt, og helst ikke soves så meget før kl.22-23 stykker. Resten af dagen er hun helt rar. Først tænkte jeg også “Tigerspring!!” Men nu, efter 5 uger, tænker jeg mere forlænget ulvletime (hva sker der for rovdyrs-betegnelserne?!), og har forliget mig med tanken om at sådan er vores aftner bare… Måske en slags hævn for at være så nem resten af tiden? En lille reminder om at så let skal det ikke være…

  Anyways, held og lykke med det hele og tillykke med guldklumpen!

  ❤️ Ane

  Svar
 5. Solrun says:

  Kender du de her søvnhjul? De er i Sundhedsplejerske Helens bog om søvn. De er ret fantastiske og har passet på begge mine børn. Måske Uma allerede nu har brug for rutine på søvnen (hvis I ikke allerede har det). En lang lur kl 9-11 og kl 13.30-15.30 og så en powernap kl 18-19. Min erfaring er, at man lige skal stoppe op der kl 18 og sætte ind på luren, for det er jo et tidspunkt, man har travlt og lader måske baby være baby og sidde hos en, når man spiser for nogenlunde at få ro. Men hvis du har en slyngevugge, så er den ideel til den lur. Og det gode ved den powernap er, at man får madro og baby er udhvilet til sengetid ved 21/22-tiden.

  Svar
 6. Laura says:

  Selvom du er træt, skriver du altså godt! Når du en dag afslutter en bog, vil jeg læse med. Jeg har ikke selv børn – er ikke engang gravid, men du skriver alligevel fængende, og det giver mig lyst til at læse med – og læse mere 🙂

  Svar
 7. Tine says:

  Årh jaer, hvor jeg dog også hader udtrykket “tigerspring”! Det er næsten ligeså irriterende som “pseudo-tvillinger”. Der er jeg dog glad for at “Vidunderlige Uger”-app’en kun refererer til det som “spring”. Men temmeligt irriteret over at jeg har betalt for en app, som tilsyneladende er blevet til vha. Google Translate. Hvad sker der lige for det?! Er også træt og småsur…lissom min baby.

  Svar
 8. Tine says:

  Haha… Kanelsnegl på størrelse med Umas hoved!! Der skreg jeg lidt af grin! Hurra for dig og din fantastiske skrivestil!! – og pøj pøj med de gryntende aftener

  Svar
 9. Lisa says:

  en beruset due! Haha elsker at følge med herinde! Specielt med en lille baby så jeg kan forberede mig selv og kæresten lidt på hvad vi har i vente om 3 måneder! 😀 tak fordi du skriver så sjovt og ligefrem! Keep up the good work!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *