Min store lille dreng

‘Far, hvad så hvis jeg begynder at græde på min sidste dag i børnehaven?’
Sådan spurgte min kloge, følsomme, seje dreng i morges da han fulgtes med sin far ned til børnehaven. Svaret var, at det skulle han ikke være bange for at komme til og at det er i orden at græde, det er altid er hårdt at sige farvel, og at det kan være svært at starte på nye ting. Også når man er voksen.

På mandag starter han på fritidshjem. I løbet af denne uge (håber jeg) får han en lillesøster. Det er to vildt store ting! Særligt for en fem årig, og jeg skal virkelig hanke op i mig selv for ikke at hyle over det.

Han kommer til at klare det så fint er jeg sikker på. Både at stoppe i børnehaven på fredag og på sin store dag på mandag. Også selvom, der kommer en baby midt i det hele. Men hvor ville jeg ønske at hun ville skynde sig lidt, den lille pige, så vi lige havde noget tid til at falde på plads. Tanken om at det hele potentielt ramler oveni hinanden kan jeg slet ikke kapere, og for hver dag der går, hvor vi nærmer os fritidshjemsstart, bliver jeg mere og mere spændt på Ottos vegne. Han er også spændt og jeg forsøger at tale med ham om det, uden at smitte ham med min egen frygt omkring det, og indtil videre tager han det i stiv arm. Jeg håber han er lige så sej omkring det mandag morgen når det går løs. Denne gang med en baby i huset (JO! Hun er her fandeme på mandag). Og at jeg også er det. Sej.

Når jeg ikke er ved at brække mig af angst over det, har jeg de positive briller på  – Det er en kæmpe fordel at jeg har barsel, og derfor kan sørge for, at han får en virkelig mild indkøring, med korte dage, fridage og ingen morgenstress, så længe han har brug for det. Men gad faktisk godt at det ikke var lige nu.

 photo foto7_zpseosdwef9.jpg

11 replies
 1. Sara Petagno says:

  Forstår dig udmærket. Jeg var også ved at dø af skræk på Ellies vegne, og det var uden nyfødt midt i det hele. Men det skal nok gå godt <3 Det er et virkelig dejligt fritidshjem, og de er super til at køre nye børn ind 🙂

  Svar
 2. Luna says:

  åh, det er altså også ret stressende, det der med at sende en 5 årlig på nye udfordringer! William skal starte i Mini Dus til maj og jeg er ved at tude, hver gang jeg tænker på det. Jeg er så bange for hvordan han reagerer på så mange nye børn og voksne og det at skulle være på en stor skole. Jeg er seriøst presset og jeg er ikke engang højgravid!

  Svar
 3. Mette says:

  Jeg kender følelsen.. Min datter skal starte i børnehave 1/8, og lillebror er heldigvis sat til at komme i starten af juni.. ❤️
  Men det bliver to store ting på meget kort tid + en rejse til Litauen inden børnehavestart.. Det bliver meget for det lille hoved

  Svar
 4. Mette says:

  Jeg forstår dig virkelig godt.
  Stod i samme situation sidste år.
  Dog er min Nicoline både sensitiv og signalstærk .
  Hun startede sfo i april, 11 juni blev hun storesøster, hvor hun skulle undvære mig i en måned. ( lå indlagt 1 måned på neonatal ) og i starten af august startede hun 0 klasse. .
  I starten gik det som smurt. Indtil vi rendte ind i september. Så gik hun helt i sort ..
  Men der er ikke andet for end at tage en dag ad gangen 🙂

  Svar
 5. Malou says:

  Håber sørme også for jer at baby kommer snart – kan udemærket godt følge dig i at det er lidt pres hvis det hele falder oveni hinanden.

  Min mellemste skal også starte i mini SFO her til maj. Det virker han heldigvis ok med – det var straks værre da de til forældremødet i sidste uge sagde til os at det ville være bedst hvis børnene var tilbage i SFO den sidste uge af sommerferien så de havde vænnet sig til at være der igen inden skolestart… Der er vi så i Spanien – og kommer hjem dagen før skolestart – så nu har jeg herre dårlig samvittighed… 🙁

  Malou
  http://Www.singlehviskeren.dk

  Svar
 6. Lou says:

  Wow! Du har da lige spurgt om gode råd til børnehave vs skovbørnehave :)! Rigtig meget pøj pøj med det hele. Jeg fødte min den første i januar og det er jo det mest fantastiske man kan opleve. Ingen følelse slår vist, at få ens lille bøf op på maven for første gang <3

  Svar
 7. Josephine says:

  Som trofast læser ved jeg godt at du ikke er så alternativ, men da jeg blev utålmodig med min fødsel (og blev truet med at blive sat i gang) fik jeg modnende zoneterapi hos Lisbeth Hecksher på Østerbro. Hun er god! Jeg fik det torsdag til middag, fik små veer søndag (virkelig til at håndtere) og fødte tirsdag. Jeg håber det hele bliver som du ønsker!

  Svar
 8. Kristine Makienok says:

  For ikke at nævne min søn som flytter til sommer? Hvor blev de 19 år af ?
  Nyd det for pokker, det går alt for stærkt!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *