40+5 – Hysteri og mistet selvironi

…. Jeg har ikke født, og jeg har nu ramt en væg af frustration. I går aftes hylede jeg i en time, på den grimme måde, hvor tårer og snot og rablende ord fik frit løb, fordi jeg ikke magter tanken om potentielt at skulle gå 10 dage længere. Freelancer kæmpede for ikke at komme til at grine, og jeg forstår ham godt, for det ER lidt noget pjat at blive slået ud af, men jeg kan ikke gøre for det. Der er meget lidt humor og selvironi tilbage i mig, hvilket er fuldstændig latterligt, når man tænker over det. Hun skal jo nok komme. Men lige nu synes jeg bare slet ikke, at det er sjovt. Særligt fordi det nu med garanti kommer til at ramle sammen med Ottos skift fra børnehave til fritidshjem.

Kommentarer som ‘Hun kommer, når hun kommer’, ‘De har nok bare beregnet terminsdagen forkert’ og ‘Hun kommer på sin fødselsdag’ orker jeg ikke flere af. Selvom jeg godt ved, at folk bare forsøger at være søde. Vil hellere bare have et medstemmende ‘Det er sgu da også noget lort, hva’, eller bare stilhed.

Jeg forsøger stadigvæk at få det allerbedste ud af ventetiden. Spiser god mad, går lange ture, laver aftaler i det omfang jeg magter (og forsøger ikke at bide hovedet af folk, der kommenterer på babys forsinkelse), men når aftenen kommer og der ingen tegn på fødsel er, udover de plukveer, der har snydt mig de sidste 2 uger, bliver jeg nedtrykt og skuffet. En følelse, der kun bliver værre dag for dag.

Kan jeg godt selv høre, hvor absurd det lyder? JA. For helvede ja. Venter jo på noget ret optur, og når hun først er her kan det jo være ligemeget om det skete i lørdags eller om en uge (piiiv!) – Men ikke desto mindre er det sådan jeg har det.

Jeg håbede sådan da jeg gik i seng i går at jeg ville vågne med godt humør og et tålmodighedsboost (eller med veer). Det gjorde jeg ikke.

 photo 0d40b0487e7fd13228d56785bc1f81e6_zpsxli9n8wx.jpg

Følg bloggen og mig på Instagram @sneglcille og på Facebook

39 replies
 1. Jeannette says:

  Føler med dig og ville selv være lige så hysterisk. Jeg synes du har været tålmodig længe. Håber du får en skøn dag og hun for pokker da snart plobber ud af sin hule.

  Svar
 2. Anna says:

  Åha hvor kan jeg bare nikke genkendende til det! Jeg endte simpelthen med at slukke min telefon til sidst – gad bare ikke flere (velmenende og søde) beskeder, opringninger og kommentarer om, hvorvidt jeg havde født, stadig var gravid og lignende. De ville jo nok få det at vide når hun var kommet 😉 Så JA det er da bare vildt irriterende og frustrerende at gå og vente <3 Jeg tudede forresten også over det nærmest hver dag fra termindatoen, så du er ikke alene der 😉

  Svar
 3. Amalie says:

  10 dage har aldrig føltes så lange før, som når man har passeret terminsdato. Det er herre ok at græde snot. Man er blevet ‘lovet’ baby på en bestemt dato. NOGEN må kunne stå til regnskab! … Eller i det mindste betale en form for dumme-bøde!

  🙂

  Svar
 4. Tine says:

  Da jeg stod om morgenen på min terminsdato og der ikke var gang i noget, blev jeg hurtigt enig med mig selv om at hun havde tænkt sig at blive hængende for evigt eller i hvert fald så længe, at jeg liiige ville nå at få strækmærker. Var allernådigst sluppet på trods af 20+ ekstra kilo. Så jeg gav mig til at støvsuge og vaske trapper, bare for at provokere hende lidt. Kvart over fire næste morgen gik det så i gang og hun var ude kort inden uret skiftede til en ny dag. Jeg forstår udemærket at du er utålmodig, jeg nåede selv at blive det, selvom jeg ikke rigtigt havde nogle gener ved at være så stor udover besvær med at binde mine sko, let forpustethed og halsbrand i nogle timer 3 dage inden termin. Og jeg nåede kun op på 40+1. Så I feel you. Hepper på jer!

  Svar
 5. Lene says:

  Jeg gik 12 dage over inden jeg blev sat i gang. I de næsten to uger jeg ventede forsøgte jeg at holde modet oppe. Men en dag jeg havde været til tjek på sygehuset kom jeg hjem til den 3-årige, der ved synet af mig begyndte at græde. Han var så skuffet over, at jeg ikke havde lillebror med hjem. Så græd vi lidt sammen og grinede endnu mere sammen bagefter, fordi lillebror var så fræk. Det er så pisse frusterende!!

  Svar
 6. superheltemor says:

  Nu er jeg ekspert i at gå over tid – har gået sammenlagt 51 dage over tid – og to af gangene kom der skub i fødslen, da jeg fik akupunktur og hindeløsning hos jordemoder helle Ella på Christianshavn. Google hende!

  Svar
 7. Line says:

  I feel you!! Gik selv en uge over og vågnede hver morgen med kæmpe skuffelse og på-grænsen-til-gråd over at jeg ikke var gået i gang i løbet af natten.
  For dem der ikke har prøvet det lyder det måske tåbeligt, men man gider fucking ikke mere. Og det kræver faktisk også en del mentalt at sætte sig op til fødsel – og bedst som man tror plukkeveerne er ægte veer, så går de fandme i sig selv igen. Lorteøv. Kæmpe medfølelse herfra.

  Svar
 8. Skalotteløg says:

  Selvfølgelig tuder du og er frustreret! Det er jo et helvede til sidst. Jeg kender i hvert fald ikke nogen, der nød de sidste to uger efter termin, heller ikke dem der ikke døjede med bækkenløsning, halsbrand, vand i kroppen og shit.
  Det er bare ikke sjovt, og så bliver det lige toppet med, at det vil ramle sammen med en tid, hvor du meget gerne ville kunne være der for din anden guldklump. Det gør det jo ikke nemmere at vente.

  Jeg havde det på samme måde med, at vi kom tættere og tættere på juleaften. Argh! Kom nuuuu, baby.
  Prøvede selv alting. Akupunktur, hindbærbladte, the works. Fødte 40+6 efter 26 timer med opstarstveer, der blev sat i gang af min mand. Hvis du forstår…

  Svar
 9. Marie says:

  Det er noget lort og det er pissefrustrerende at gå og vente! Jeg fik en besked fra en veninde, der nærmest var fornærmet over, at jeg ikke havde noget nyt at fortælle hende – hun gik jo bare der og ventede i uvidenhed!!! Nå men undskyld da, at jeg ikke har nogen nyhed at dele endnu og at jeg ikke bare popper ungen når jeg lige har lyst :/

  Svar
 10. Cecilie says:

  Jeg var i risiko for for tidlig fødsel fra 32+ pga SSF, men gik til 41+3, med første ve 41+0… Var alle sarkastiske svar igennem til “har du født?”-spørgsmålet – tilsidst, midt i mine 69 timers veer (som vi ikke havde fortalt nogen om), fik jeg lavet en passiv-aggresiv “har stadig ikke født, nej”-status på Facebook. Det hjalp!

  Håber, hun snart kommer – for ja, det er fandme noget lort at vente, når man er tung og træt og bare ikke gider at vente mere!

  Svar
 11. Julie says:

  Det er fanme noget lort, hva!!

  Jeg drømte forleden at du fødte fredag (altså imorgen!) – til gengæld drømte jeg også at det var en dreng, og at scanningsdamen havde taget fejl

  Svar
 12. Line says:

  Sådan, tror jeg, stort set alle gravide på overtid har det 😉
  Det VÆRSTE, jeg hørte, da jeg var på overtid, var folk, der sendte VESTØV min vej. OMG!

  Svar
 13. Marie says:

  Jeg føler med dig, for satan det var hårdt med den ekstra tid. Jeg gik fjorten dage over. Jeg oplevede også veninder, der helt fornærmede spurgte, om der ikke snart skete noget. Faktisk forlod jeg en veninde på en café, fordi hun spurgte – jeg var ved at gå ud af mit gode skind (det har vi grinet meget af siden). Til gengæld var det en god fødsel! Så det er jeg sikker på, at det også bliver for dig.

  Svar
 14. Elin says:

  Jeg havde det på helt samme måde – endte med at gå ni dage over.
  Jeg kan anbefale akupunktur hos en jordemoder der hedder Helle Ella – hun giver også hindeløsninger .. Jeg gik i fødsel samme aften som jeg havde været hos hende .. Og for mig var det os bare rart at føle at jeg havde gjort alt hvad der anbefales for at sætte det i gang !
  Skal for en dejlig blog – det er så hyggeligt at læse med!
  Knus og tanker fra elin

  Svar
 15. Malene says:

  Du har sguda ret til at være sur. Jeg ville også være pisse sur. Og hyle. Meget. Hvis ikke man må være en kælling når man passerer 40+ hvornår fanden må man så? Sender varme tanker din vej, og kom så lillesøster.

  Svar
 16. Henriette says:

  Ønskr
  Er dig en god fødsel. Er det ikke noget med at de fleste fødsler går i gang om aftenen/ natten. I dont know, er sikker på at det bliver lige om snart du har hende ude. Jeg føler med dig, gik selv over tid sidst, men det virkede altså med sådan en hindeløsning. Måske det var et forsøg værd?

  Svar
 17. Lise says:

  HINDELØSNING! Kan stærkt anbefales – Det har virket hver gang for mig – sidst gik jeg 12 dage over tid, så var bange for igangsættelse – men det virker SÅ godt det der

  Svar
 18. Julie says:

  Jeg synes, det er imponerende, at du overhovedet forsøger at undgå at bide hovedet af folk, der spørger, om du har født endnu. Jeg bed sgu bare hovedet af dem med det samme for at undgå at høre det tåbelige spørgsmål fra deres side endnu. “Ja, jeg har da skidemeget født, har jeg glemt at fortælle dig det?!”. Jeg har stadig ikke forstået, hvordan folk, der nogensinde selv har født, kan få sig selv til at stille sådan nogle lamme spørgsmål. Jeg brugte de 14 dages overtid i graviditet nr. 2 på at gøre gode ting for mig selv – få graviditetsmassage, gå i svømmehallen, gå tur og spise kager. Ikke at noget af det satte nogensomhelst fødsel i gang, men et eller andet skal man jo få ventetiden til at gå med.

  Svar
 19. Lina says:

  Jeg prøver med et forsigtigt ‘jeg var ude for det samme’, og de mange plukkeveer op til fødslen gjorde (ifølge jordemordren), at min fødsel blev så god, som den gjorde… God karma herfra!

  Svar
 20. M says:

  Med alt det lækre mad du sever kan jeg da godt forstå hun ikke vil forlade din mave, når hun kommer ud til kedelig mad hverdag det næste lange stykke tid 😛 Nyd det gode vejr, mens hun beslutter sig for, hvornår hun har været den irriterende lillesøster længe nok og endelig vil se verden. God dag til dig 🙂

  Svar
 21. Marie says:

  Jeg forstår dig (og katten på billedet) så glimrende.
  Har selv termin på mandag, og jeg har helt indtil nu været overbevist om, at jeg ville føde før tid. I disse dage skifter jeg mellem at hygge mig gevaldigt med al den tid jeg har og at løbe forvirret (og gnavent) rundt og gøre rent i køkkenskabene.
  Heldigvis er mine omgivelser ikke begyndt at plage mig endnu, men jeg er ved at blive idiot af at lytte så intenst til min krop. Hver eneste plukve, jag i lænden eller ømhed et eller andet sted i kroppen bliver overanalyseret. Det KUNNE jo være starten på et eller andet.

  Svar
 22. Rosa says:

  Kære snegl. Det hele skal nok gå. Du har alverdens ret til at være sur og irriteret og utålmodig. Din indlæg skriger af, at du gerne vil være noget andet end det, der er lige nu: pisse meget gravid og måske lidt kort for hovedet. Men det er så mega ok at have det som du har det; det må du altså ikke have det skidt med. Forstå mig ret; du må have det så skidt som du har det, men ikke skidt over at have det skidt. Det er da så naturligt bare at ville have hende ud nu som nogen ligesom havde lovet. Det jeg prøver at sige er nok bare, at jeg ville ønske at du lyttede til dit eget råd og giver dig selv lov til at have som du har det: “det er sgu også bare noget lort hva”, fordi det er det.

  Svar
 23. Sofie says:

  Prøv evt. zoneterapi med fokus på igangsættelse. Det hjalp for mig, da jeg var gået en uge over uden NOGEN som helst tegn på en snarlig fødsel. Tre timer efter behandlingen fik jeg begyndende veer – og de blev ved til jeg fødte. Var meget skeptisk og regnede ikke med det kunne have den store effekt – gik derhen og tænkte at om ikke andet var det sikkert dejligt med lidt “fodmassage” – og så kun en bonus hvis det satte lidt skub i tingene. Men det gjorde altså 🙂

  Svar
 24. Malene says:

  Jeg nåede at blive nervøs for at gå over tid allerede i uge 37… Var nervøs for at føde for tidligt indtil uge 34! Og i de 3 mellemliggende uger, var jeg bare generelt hormonelt præget (for at udtrykke det diplomatisk). Jeg lavede både aftale med min egen jordemor i 40+6 og med privat jordemor i 41+1 ugen inden jeg ramte termin, så de begge kunne løsne hinder på livet løs! Og om ikke sndet, gav det ro i sinden, at være en dmule proaktiv i projekt “krop-fød-nu-for-helvede-du-er-bygget-til-det”! Anne Ruby kan anbefales…

  Svar
 25. Trine says:

  Ejmen hvem gider at være slave i sin egen krop længere end nødvendigt? Kan du ikke ringe og lyde meget fortvivlet i telefonen til nogen der kan give dig noget vestimulerende? Alternativt kan du true med ellers at klare det selv.

  Svar
 26. C says:

  Nå men så vil jeg spørge dig om noget helt andet: hvad størrelse er din Stine Goya kjole? Hvis nu en str. xs sidder pænere end en s på en ikke-gravid krop, kan man så også regne med den kan give sig nok uden at man ligner en pølse?
  Held og lykke med det hele, du er sej

  Svar
 27. Mette says:

  Det er lort med lort på! Heldigvis har du glemt det lige om lidt. Men forstår så godt dilemmaet ift din store søn!

  Svar
 28. Astrid says:

  Åh hvor røg jeg lige 5 mdr tilbage i tiden. Genkender præcist dine tanker og følelser! Jeg gik så til 43+2. No shit! Du kan klare det! Held og lykke og ønsket om en snarlig fødsel 🙂

  Svar
 29. Sanne says:

  Nøj hvor kan jeg godt forstå du er ved at gå til. Jeg fødte en lille pige for 10 uger siden. Min søn blev født i uge 33 så jeg var både bange for, men havde også en forventning om, at jeg ikke ville gå tiden ud denne gang. Det gjorde jeg så…. Men folk spurgte allerede fra uge 34, om der ikke snart var noget i gære???!!Jeg var ved at flippe ud til sidst. Endte med at tage 22 kg på, kunne knap gå pga bækkenløsning og har fået nogle flotte flotte mama tatooes ( læs: lorte strækmærker) jeg havde så mange plukveer at jeg 6 gange troede jeg var i fødsel. Mit ansigt var svulmet op til ukendelighed og havde så mange hager jeg knap kunne tælle dem. Men da hun så kom var det den nemmeste fødsel. Fire timer fra første ve til hun var ude. (Første gange havd ejer 48 timers veer inden de fik ham ud) Den her fødsel var helt helt anderledes og helt fantastisk! Håber så meget du snart får lov at få din krop ( nogenlunde ) alene igen og at den lille dame gir dig en nem fødsel!!

  Svar
 30. Karen says:

  Faldt lige over dit gamle indlæg…

  Er selv 40+5 i dag, og er så småt ved at ramme muren af frustration. Havde lige brug for, at blive mindet om at jeg ikke er alene i verden… 🙂

  Håber sgu snart at det er hendes fødselsdag!

  Svar
 31. Mette says:

  Det her indlæg og kommentar gav mig lige et lille håb og følelse af ikke at være alene! Jeg er 40+4 i dag og har været utålmodig, og periodisk lettere hysterisk, den sidste uge! Vores datter ramte termin og jeg havde (naivt nok) ikke tænkt som en mulighed at gå over tid denne gang. 2 stk hindeløsning og akupunktur har bare ført en masse plukkeveer med sig.
  Jeg orker ikke “finde”’på flere ting jeg kan bruge tiden på – jeg vil bare have veer. Og heller nu end om en time!
  Men tak fordi et gammelt indlæg lige kunne give mig lidt mod!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *