39+5 – Skrækhistorier og kærlighed

Ingen baby endnu. Hun blev i dag skønnet til at veje 3500 gram, hvilket er 300 gram mere end hvad Otto vejede da han blev født 40+2… Det fejrede jeg med en brownie fra Meyers.

Freelancer er taget på arbejde, Otto sover og jeg har krøllet mig sammen på sofaen. Jeg er tung, træt og i et sært humør. På den ene side vil jeg gerne have hende ud NU, på den anden side nyder jeg al den tid jeg har med mine drenge lige nu, og så er jeg faktisk lidt bange. For at føde. Kan ikke slippe tankerne fra min første fødsel, hvor jeg forsøgte at lagre oplevelsen og smerterne i min hjerne, mens jeg næsten messede til mig selv at jeg ALDRIG måtte udsætte mig for det igen, desuden er jeg blevet overdynget med rædselshistorier om 2. gangs fødsler, hvor kvinderne knap har nået at opdage at de er i fødsel til at de står med et menneske på vej ud af sig midt på bagtrappen. Hvorfor gør kvinder egentlig det? Ser en højgravid og straks går i gang med at fortælle om den der kusine, der fødte et dødeligt sygt barn, eller om naboen, der ikke engang nåede ud af taxaen, grusomme fortællinger om flækkede skræv og uopdagede moderkagerester. Jeg har lige sagt at jeg har termin i overmorgen, kunne vi lade være med at tale om den slags lige nu? Min egen forskruede hjerne har rigeligt med bekymringer og har ikke brug for inspiration til mere lige nu tak.

Når det er sagt så er der virkelig også et hav af søde og rare kommentarer, tilbud om hjælp til alting, gode venner, der står klar med brede skuldre, lånebiler og overskud, komplimenter til min store krop og kærlighed i stride strømme, og det er al den godhed jeg forsøger at fokusere på nu.

I morgen aften tager jeg ud og spiser med min mand, lørdag er det min terminsdag, den bruger jeg nok på at være smågnaven og søndag føder jeg. Ja.

 photo Skaeligrmbillede 2015-04-09 kl. 20.09.05_zpsohcnnqkw.png

26 replies
 1. Skalotteløg says:

  For mig var det vigtigt, at Manden havde styr på basics, hvis nu fødslen skred hurtigt frem. Hold igen på hovedet, støt det, ikke hive i navlestrengen, pak baby godt ind – jeg tænkte, at så skulle det nok gå. Det fik vi heldigvis ikke brug for, men jeg var helt tryg ved, at han vidste, hvad han skulle og ikke skulle 🙂

  Svar
 2. Trine says:

  Altså jeg havde verdens bedste 2. fødsels! Fuld kontrol, 6 timer fra første ve til hun var født – så ingen fødsel på bagtrappen eller i taxaen. Ingen bristninger og den skønneste jordemoder! Det var en rigtig god oplevelse.
  Jeg har også en fra august ’09 og en fra 11. april ’13 🙂
  HELT VILDT MEGET HELD OG LYKKE..

  Svar
 3. Luna says:

  Jeg har født to unger på hhv 4550 og 4930 g og mit underliv fungerer altså helt normalt stadigvæk. Hovedet er det eneste “hårde” der skal igennem, så om junior er tyk på maven, det gør ingen forskel. Jeg hepper på dig og håber du føder søndag, som du håber!

  Svar
 4. Ditte K says:

  Befriende, at jeg ikke er den eneste. Jeg shuffler konstant mellem utålmodighed og megapanik. Krydser fingre for, din tidsplan holder stik! Held og lykke med det hele 🙂

  Svar
 5. Rikke says:

  Kære Sneglcille – og -lille!
  Midt i historier om bristninger og andre voldsomheder som man bare SÅ lidt har brug for at høre, når man selv har en baby, der skal ud any day/hour/minute.
  Jeg vil bare lige sende et helt heppekor af gode tanker – og minde om at for hver skræk-føde-historie er der fem fede-føde-historier som man ikke hører.
  Jeg har fx to af sidstnævnte i historiebogen – men vil spare dig for noget næsten ligeså slemt som skrækhistorierne: idylliserede, rosenrøde fødselsberetninger om hvor sejt det føles, hvor naturligt det er og hvor meget din krop kan det her – for enhver kvindes fødselsoplevelse og krop er så individuel, at det jeg blot vil ønske dig, er en oplevelse af at kunne følge med! Du er sej – du har din rolige mand og lige om lidt er Hormonella på vej videre! Rock on og go get her (out)!

  Svar
 6. Sarah says:

  Jeg vil bare sige, at det hele nok skal gå og alle de tanker du har dig, er bare fordi det hele er lige om hjørnet. Nyd tiden med dine to drenge, hvad enten den bliver kort eller lidt længere.
  Kh Sarah

  Svar
 7. Vickie says:

  Kære snegl
  Du ser fantastisk ud!
  Glem de dårlige historier. Hold fokus på, at du har prøvet det før. Ingen fødsler er ens, men både du og din krop har en idé om hvad der skal ske denne gang og ja, du ved det gør ondt, men det positive er jo, at man er forberedt på det anden gang.
  Og 2. gang behøver altså ikke at gå hurtigere end første gang – taler af erfaring.

  Held og lykke med det hele. Du bliver helt sikkert sej til det.

  Svar
 8. Jeanette | Villa Villekulla says:

  Du er simpelthen en stanglækker højgravid kvinde! Wauw, du bærer den babypige flot 🙂

  Her var nr. 2 en drømmefødsel. Jo, det gik da lidt hurtigt, men drømmefødsel non the less. Det bliver din også på søndag. Glimrende ugedag at føde på i øvrigt (ikke så travlt på fødegangen ;))

  Svar
 9. Mai Stine Alkestrup says:

  Held og lykke til dig!! Vil bare lige tilføje til de gode historier, at min 2. Fødsel gik dobbelt så hurtigt som den første, men at jeg næsten ikke fik nogle bristninger denne gang. De bedste ønsker for din fødsel

  Svar
 10. Lisa says:

  Hov-hov, så holder vi!

  Min fødsel nr. 2 krævede kun to overfladiske sting – efter bedøvelse var det a piece of cake!

  Den tog akkurat samme antal timer, minutter, sekunder som fødsels nr. 1: 8 1/2 time (give and take 😉 ) men det er vist også ok, når jeg regner fra første vé og til baby var ude.

  Den lille møgunge (lig med super dejlig bette tøs) tog ved med det samme – aldrig et sekunds overvejelser om, om hun fik mælk nok.

  Det gjorde da nas, ja!, men jeg var meget mere med og havde styr på smerten.

  I ain’t sayin’ it was a walk-over, men det var slet ikke i nærheden af min første fødsel, hvor jeg var helt lost.

  Snegledame, du skal nok klare den.
  Masser af lykke til 🙂 <3

  Svar
 11. Mette T says:

  Også her gik 2.fødsel meget bedre end 1.fødsel. Begge fødsler var igangsat, med det det nu kan medføre af vestorm m.m. Men nr.2 var lynhurtig, jeg var på hospitalet, ingen nævneværdige bristninger og fik en stor sund dreng på knap 4200g. Alt i alt en god oplevelse. Og min krop var helt med på hvordan sådan en baby kommer godt ud, det er fordelen ved 2.gang 🙂

  Svar
 12. Trine says:

  Er det ikke kun lige nu, sådan før hun skal fødes hvor du er utålmodig, at det virker farligt? Bare tænk på hvordan det bliver bagefter, når du ligger med hende på brystet og næsten har glemt hvor hårdt det var at føde. Og tænk på hvor mange år hun skal være ved din side, mod hvor lang tid sådan en fødsel tager 🙂 Det er en lille bitte ting, og alle kvinder klarer det helt fint! Du har endda forberedt du helt vildt, det er der rigtig mange der slet ikke har. Koldt vand i blodet, du skal se det nok går super fint 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Stine Goya. Går nærmest ikke i andet. Den hedder Fantastique, og fåes også med korte ærmer (Den hedder ‘brush’)

   Svar
   • Line says:

    Hvor kan man købe den fine kjole henne nu??
    Det virker lidt til at den er udgået, eller bare udsolgt i hele verden ? 🙁
    Mine andre kjoler springer snart 😉

    Svar
    • Sneglcille says:

     Jeg tror ikke den findes længere, desværre. De laver den med korte ærmer og guld prikker ved jeg.
     Den er ret fin.

     Svar
 13. Amalie says:

  Jeg melder mig lige i koret af damer der siger havde en god andengang fødsel. Jeg har ikke selv børn endnu, men mine veninder nikker genkendende til frygten pga manglende kontrol ved første barn. Men de blev SÅ positivt overraskede over hvordan de denne gang kendte forløbet og kunne arbejde sammen med kroppen og være “in the zone”.

  Selvfølgelig er du mega nervøs, men du har forberedt dig SÅ godt, du har din dejlige mand ved din side og en Otto, der er ved at springe i luften af spænding over at møde sin søster!!

  Svar
 14. Lone Sole says:

  Jeg syntes anden gang var meget bedre end første gang. Man ved jo at man kan, når man én gang har gjort det, og det hjalp ret meget. Og ja, det gik noget hurtigere og vi nåede kun lige på fødestuen, men helt ærligt, så var det helt ok. Man er bare mere cool anden gang. Og nu har du jo et stk stærkt mandfolk med, der kan hive dig de sidste meter, hvis det bliver nødvendigt, så hep hep – af sted og fød! 😉

  Svar
 15. Lena says:

  Du skal bare se, Cecilie….. 2. fødsel kan slet, slet ikke sammenlignes med 1. fødsel. Du kender din krop bedre nu, og din krop har prøvet st føde før. Så du vil være mere “med” i det der er i gang. Jeg havde en 30 timers fødsel 1. gang og det endte med overflytning til Riget og alt andet gejl. 2. gang var en fødsel, lige som jeg havde håbet på, med tid til at samle mig, være til stede og ikke mindst vide hvad der skete og hvad der kom ud af de store anstrengelser – et smukt, smukt barn. God fødsel – glæder mig til at se billeder af Prinsessen søndag eftermiddag så….. Knuus Lena

  Svar
 16. Katrine says:

  Det skal nok gå super godt 🙂 Ingen tvivl om det.
  Nu har jeg kun født én gang før for små 4 år siden, men nummer to er godt på vej, så jeg har også tænkt de der tanker. Første fødsel var nemlig en vild oplevelse. Alt gik godt, men for dælen det tog lang tid og knægten stod skævt i bækkenet, så han var altså svær at få ud. 2. gang håber jeg, ligesom du, at vil være præget af følelsen af kontrol og viden om, at ens krop kan det her. Men regner da stadig med at det kommer til at gøre naller.

  Og så hjælper det at være eddikesur hele terminsdagen over at fødslen ikke er gået i gang. Jeg fik nemlig de første veer samme nat, og jeg er overbevist om at det var fordi ham den bette ikke gad at være derinde og høre på mit brok længere 😉

  Rigtig meget held og lykke 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *