39+0, jammer og en forsvunden jahat

En uge til termin og her kommer utålmodigheden. Som alligevel ikke helt kan betegnes som utålmodighed, for egentlig er jeg ok med, og i øvrigt også indstillet på, hvis hun først kommer om en uge, eller mere. Jeg er bare virkelig træt af ikke at kunne være i min krop. Jeg har baby ud af begge ører, jeg vågner flere gange hver nat, på grund af sovende lemmer, spark i ribben og/eller organer, en fyldt blære, halsbrand eller andre ulideligheder. Freelancer må vende mig i løbet af natten, for hvis jeg ikke når at vågne og vende mig selv, låser min krop sig fast i den stilling jeg ligger i og gør mig utilpas.

I dag ramte jeg et nyt stadie af træt! Hvor det i går primært var fysisk, blev det i dag toppet psykisk også. Jeg har jeg grædt og været virkelig urimelig, uden helt at vide hvorfor. Opført mig som en teenager, en overvægtig uforskammet teenager, og på ingen måde været til at være i rum med – som min søde tålmodige fantastiske mand så fint formulerede det inden han gik ud af døren med de to drenge ‘Jeg forstår virkelig godt at det er tungt og hårdt lige nu, men vil du ikke godt gå lidt ud i solen mens vi er væk og prøve at lade op, for det smitter helt vildt at du er så skidesur’ …  Så græd jeg lidt mere, meget mere, over at jeg sådan skræmmer min familie væk og ikke engang kan holde til at tage med på familiebesøg, men så stoppede jeg igen, sendte ham, freelanceren, en kærlig tanke og har nu taget tøj på, ringet efter forstærkning i form af veninde og bevæger nu langsomt, men sikkert min store krop ud i solen, finder noget kaffe og pakker hende pubertetshystaden væk igen. Jeg kan ikke lide hende.

Og så finder jeg lige en stor jahat til mig selv på vejen, samt nogle påskeæg til verdens mest tålmodige drenge: Freelancer, Otto og Leo, som undskyldning for deres hormonramte sølle mor/kæreste/stedmor.

God solskinsdag derude.

 photo foto5_zpsbiqzzuyj.jpg

 

13 replies
 1. Signe says:

  tak! For at lade mig vide at jeg ikke er den eneste der er urimelig. Jeg har lige siddet og følt mig som den største lort fordi jeg har været så muggen på det sidste. Både op til min fødsel men også her bagefter, hvor hormonerne raser i min krop og gør mig til en irritabel mokke, som påpeger alle de andres handlinger konstant 🙁 men måske er det meget normalt og vi bliver vel os selv igen på et tidspunkt. Men det er sgu hverken rart for os eller dem omkring os 🙁

  Kram til dig. Jeg håber det hjælper med lidt hygge

  Svar
 2. Katrine says:

  Du har fandme været heldig med ham Freelancer. Det er dælme en klasse måde at sige ‘get a grip, woman!’ på. Håber sol og veninde hjælper på humøret – du har en smuk baby på armen inden længe!

  Svar
 3. Maja says:

  kan du så ikke købe nogle ekstra påskeæg for mig??!
  Jeg har det virkeligt på samme måde, er også gravid i 39+0 i dag! Har så lige toppet den her graviditet med at ligge med høj feber det meste af denne uge og ligger nu tilbage med kæmpe forkølelse og en hoste, så min ja-hat er meget LANGT væk! Vil ikke mere – kan ikke mere!! Så du kan nok forestille dig, at jeg ikke har været så rar at være sammen med de sidste par dage og stadig ikke er

  Svar
 4. Marie says:

  Det der kan jeg virkelig godt huske. Jeg gik 14 dage over tid – og det føltes som virkelig, virkelig styg pms (selvom sammenligningen måske ikke er så yndig lige der). Heldigvis havde jeg en rigtig god fødsel. Jeg sagde nej til at blive sat i gang medicinsk og fik i stedet akupunktur, hvilket var en virkelig fin beslutning. Jeg kunne bevare kontrollen og vejrtrækningen så nogenlunde i de syv timer det stod på. Alt godt til dig, håber dine hormoner lige indstiller deres rasen lidt (:

  Svar
 5. Linda says:

  Sender lidt hep i din retning. Jeg er ikke helt så langt som dig, men jeg glæder mig godt nok også til at få min krop igen. Måtte sætte mig på mine hænder, for ikke at kvæle min søster til påskefrokosten, fordi hun lige havde været ude at løbe, og jeg kan bare sidde her og være fed. Og der kommer en guldmedalje lige om lidt og alt det der. Men jeg vil gerne være med til, at vi godt må sige højt, at det også bliver rart nok at være eneste beboer i hylsteret igen.

  Håber, at solen, kaffen og æggene var gode til dig.

  Kh

  Linda

  Svar
 6. Lotte says:

  Åh, hvor er det befriende at læse dine – ærlige – tanker. Har en uge til termin i morgen og kan på mange måder ikke overskue det, men prøver (virkelig, men uden specielt meget held) at nyde den sidste tid. Lå fx vågen fra 3.30 i nat med onde, onde smerter i lænden. Og det er ikke engang endt i en fødsel

  Svar
 7. Julie says:

  Åh, det er nitten at ha’ det sådan. Jeg håber, sol og påskeæg hjalp på humøret. Og så vil jeg tilføje, at selv om jeg (også) plejer at være en ret tålmodig optimist-type, har jeg haft et par dage med teenage-crazy humør LIGE FØR begge mine fødsler. Just sayin’- det kan være, det er pigebarnets måde at annoncere sin snarlige ankomst. En gang om måneden har jeg nu også en dags tid eller to, hvor jeg ikke begriber, hvorfor alle andre end mig selv er idioter. Og min stakkels kæreste og vores stakkels børn undrer sig over, hvor deres normalt så omgængelige kærsste/mor er blevet af og hvem det raving mad pms-monster, der er flyttet ind i stedet, er.

  Svar
 8. Rikke says:

  Nu skriver jeg det mest irriterende svar, man overhovedet kan give, oven på sådan et velskrevet indlæg, for du rammer spot-on hvordan alle gravide har det når man rammer de sidste uger inden termin.
  Man kan ikke mere, kroppen er maks presset, man glæder sig til at få søvn, uden at blive ramt af baby fødder og arme diverse indvendige steder. Spændingen spreder sig for hvordan fødslen kommer til at gå, og hvornår det går i gang. Det er en sej omgang, men for fanden hvor er du altså en flot gravid.
  Håber, du snart føder 🙂

  Svar
 9. Ida says:

  Årh hvor jeg føler med dig! Jeg tudede mig igennem hele den sidste uge inden termin – og samtlige 11 dage, jeg gik over.
  Kram til dig og håber, hun snart kommer til verden – indtil da; du er SÅ flot gravid 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *