Nødvendigt når gravid … Fra smørelse til håndvægte og Goya

INDEHOLDER AFFILIATELINKS

Som lovet kommer her en liste over de ting, der har været uundværlige for mig igennem de sidste 36 uger.

Puden som jeg tidligere har skamrost. Den fylder frygtelig meget, men er guld værd! Som støtte når jeg sidder, når jeg ligger og når jeg sover. Jeg spooner den hver nat, har den med i sofaen om aftenen og sidder med den lige nu som støtte i ryggen mens jeg skriver. (Puden er fra Theraline, betrækket har min mor syet.) Og så kan den bruges som ammepude, og en slags babynest, når baby arriverer.

 photo foto 11_zps2gffziak.jpg

Syreneutraliserende tabletter. Halsbrand. Du lede satan! Jeg er lige nu på en blanding af balancid og Gaviscon. Sidstnævnte tager jeg, når jeg vågner om natten, og er ved at skvulpe over. Balancid tager jeg i løbet af dagen, og jeg har både nogle i tasken, i skrivebordsskuffen, i bilen og i diverse lommer. Det tager toppen, men jeg må alligevel indrømme, at intet tager det helt. Altså udover en fødsel, tænker jeg.

Blødt sømløst undertøj. Din røv bliver større, det gør den altså, også dine lår, og dine bryster – og her er stride blonder, elastikker og syninger ikke din ven. Næh du, mikrofiber trusser (i en størrelse større end du plejer. Pis!) og bløde bh’er uden for meget halløj – Den HER elsker jeg! (Og så kan der faktisk findes bløde blonder! Har både haft held hos Change, ganni og gode gamle H&M. Åh, og jeg ved godt at der findes mange, der bliver nødt til at have bøjler og andet for at holde styr på dem. Jeg synes selv min nye lille D-skål er enorm, men den kan sagtens holdes på plads af lidt bomuld, så jeg skal ikke udtale mig om dem med ‘rigtige’ bryster, I skal nok spørge en anden.
 photo Skaeligrmbillede 2015-03-14 kl. 19.35.52_zpsr5fuwcwl.png

Lange toppe – For eksempel Sue long fra Samsøe Samsøe. De koster ingenting og er din bedste ven da de sidder til, holder faconen, og aldrig stumper. Perfekte alene (kan faktisk bruges som kjole de første par måneder) eller under alt.

Stine Goya ‘Fantastique’ kjolen (I sort HER, grå HER) – ‘Brush’ hedder den med korte ærmer – HER. Bedste bedste BEDSTE køb. Den sidder pissepænt, er blødere end blød og i mega god kvalitet. Har skambrugt den langærmede og der er intet tegn på slid. Find den med prikker HER (affiliate)

 photo foto 31_zpsa62gir08.jpg

Håndvægte. Man bliver træt i ryggen og får nogle lidt tarvelige arme af sådan en omgang graviditet, og selvom jeg har haft gode intentioner om at træne jævnligt, skete det ligesom aldrig. Tilgengæld har jeg nosset mig sammen til at bruge håndvægte (2kg) nogle gange om ugen og jeg synes virkelig at det gør en forskel for både min holdning, skuldre, ryg og mine arme. Der findes gode øvelsesvideoer på youtube (og også absurd irriterende af slagsen).

Olie og fede cremer. Huden bliver strukket en del i løbet af sådan ni måneder og det kan både stramme, klø, brænde og nive, det kan vist ikke undgås, men med riiiigeligt smørelse hjælper det en anelse. Jeg har været meget glad for diverse olier (er pt igang med en fra Karmameju med Ylang ylang, men har også skambrugt både Bio oil, og Morrocan oil. Derudover drikker jeg faktisk også olie. En teske fra Amazing Space, hver dag.), Rudolphs Beauty Balm er genial og senest har jeg kastet mig over en stretch marks preventing cream fra Pharmaceris.

 photo foto 21_zpsmg3q6l5r.jpg

Speaking of smørelse… Glidecreme (undskyld svigermor) – kroppen opfører sig lidt anderledes end normalt, og hvis man gider knalde, skal der nogle gange lidt hjælp til.

… Jeg tror det var det. For nu. Kom gerne med tilføjelser.

Følg bloggen og mig på Instagram @sneglcille og på Facebook

24 replies
 1. Tine // frøken fregne says:

  Kan i den grad anbefale lanzoprasol som erstatning for balancid og gaviscon! Man tager en pille hver morgen og vupti: mavesyren er pist væk! Fra uge 36 var de syreneutraliserende bare ikke nok for mig mere. Lanzoprasol nedsætter produktionen af mavesyre og er GULD værd. Har ikke mærket det mindste til syren siden få timer efter jeg tog den første!

  Svar
 2. Louise says:

  Tak for gode råd. Den pude skal straks klikkes hjem! Og kjolen! Hvis jeg kan blive bare halvt så gravid lækker som dig i den.
  Jeg er gået all in på Weleda olie til huden på mave og barm.Ved ikke om det hjælper, men det dufter godt!

  Svar
 3. Melisa says:

  Kan afsløre at de der bh toppe fra femilet med blonder, også er gode til voksende bryster. Og jeg er gået fra en G skål til disse.. De gør ikke noget fantastisk for hvordan de ser ud – altså efter tøjet er kommet på også, men det er raaaart!!
  Har ikke 100 % mod på at skulle ud og finde noget med H.. Det strammer alle de forkerte steder.. Og jeg føler efterhånden at det er mere huer eller hatte jeg køber fremfor bh’er..
  Synes dog de der sue long er liiiiiige lange nok, men har dog en som jeg bruger som kjole.

  Svar
 4. Louise says:

  Fiiine råd! De er gemt til jeg engang (forhåbentlig snart) bliver gravid 🙂
  Den flotte, flotte kjole fra Stine Goya – har du købt den i samme størrelse, eller et nummer større? – tænker om der er stretch i den, og om den kan bruges før og efter graviditet?

  Svar
 5. Gitte says:

  Jeg er også nysgerrig på Stine Goya kjolen – har du brugt den igennem hele graviditeten i din normale størrelse?? Som en kommende tyksak (er 14+1 i dag) er jeg meget interesseret i ventetøj, som både er lækkert nu, når maven bliver kæmpestor og ikke mindst bagefter. Hvis du har lyst til at lave en guide på et tidspunkt, ville den også blive modtaget med kyshånd.

  Svar
 6. Østfronten says:

  – og hvis man nu ikke er til deciderede mavesyretabletter, så hjælper det faktisk rigtig godt at tygge rå havregryn. De er syreneutraliserende, fjerner halsbranden og så kan de jo også fås i øko-udgave. Jep, det var speltmor, der talte. Men det er pissebilligt, altid i køkkenskabet og det virker. Just sayin’

  Svar
 7. Anna says:

  Har du gode forslag til strømpebukser? H&M’s preggo-strømpebukser klør sindssygt på min mave, og gider ikke prøve 100 forskellige, ellers dvs penge på det. 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Altså jeg har droppet graviditets-strømpebukser. Kan ikke holde UD at have noget over maven. Jeg bruger nogle fra Change, der har en blød kant foroven så de ikke strammer, og kan sidde under min mave. Det er vist dem her http://change.com/dk/plain-hosiery-2.html
   Og de holder sig pæne virkelig længe. Har tre par, der bliver brugt i rotation på 4. måned og de er helt pæne stadigvæk.

   Svar
 8. Tina says:

  Hej Cille. Hvordan er din erfaring med creme mod strækmærker? Jeg er selv meget nervøs for strækmærker, men alligevel tilbageholdende mod at investere i creme.

  Svar
 9. Maria says:

  Hej Cille, kan kjolen fra Stine Goya også bruges efter graviditeten eller er stoffet blevet “slapt” (især på maven) efter at man har været lettere udspilet i den? Er nemlig selv gravid i 27 uge og har lige købt en kjole magen til din, men overvejer om det er pengene værd, hvis man ikke kan bruge den bagefter.

  Svar
 10. Louise says:

  Hej Cille.
  Hvordan har du gjort med tøj? Jeg er selv i starten af min graviditet, og går derfor kun og venter på at maven begynder at bule ud. Er det nemt nok at finde tøj, og hvor skal man lede efter den slags?

  Svar
 11. Louise says:

  Jeg har fundet ud af, at H&M har en ‘mamma’-kollektion – fint tøj til gravide til fornuftig pris. Bare lige en opfølgning til mit eget spørgsmål, hvis andre vil vide det! 😀

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] F.eks. den fuldstændig fantastiske “Brush Dress”, som jeg blandt andet har set, at Cecilie fra Sneglcille betegner som én af nødvendighederne under sin seneste graviditet. Den skal jeg vidst lige kigge lidt nærmere på, når vi nærmer os den første i næste […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *