Urimelig type på hormoner

Min lørdag brugte jeg på at være sur, irritabel og ked af alting. Alt føltes besværligt og intet godt nok. Jeg snerrede af både barn og mand, og var konstant på tværs. ‘Det er eddermame svært at være sammen med dig, når du er i så dårligt humør’ kom det forsigtigt men bestemt fra min kæreste. Herefter spurgte han om jeg ikke nok ville lave et eller andet, der kunne få mig i bedre humør, så ville de gå på legeplads imens. Det fik mig til at græde og hvæse noget med at, hvis min egen familie ikke kunne holde mig ud hvem fandenihelvede kan så, og det eneste jeg ville var at være sammen med dem jo, men iiih nej de skulle da nok slippe, SÅ!. Midt i mit udbrud kom Otto ind i rummet, kiggede opgivende på mig, så på sin far, og konstaterede så ‘Hormonerne styrer min mor…’
Og så gik de to og efterlod den sure tykke type i lejligheden.

Helt flov over egen opførsel fandt jeg et øjeblik efter mig selv krøllet sammen på sofaen, alene hjemme, med et helt kanelbrød foran mig. Meget kliche, meget tiltrængt.

 photo instahormon_zps7f602a21.jpg

Jeg var stadigvæk sur i betrækket da de kom hjem et par timer senere, dog på en mere trække-på-skuldrene-og-grine-af-den-sure-dame agtig måde, og i dag er jeg gudskelov lidt mere mild i det, og mest bare virkelig sulten.

Der er mange dejlige ting ved at være gravid, som jeg prøver at minde mig selv om. Men også ret mange knap så dejlige ting, som jeg er endnu bedre til at minde mig selv om. Det mindst fede ved det er i mit tilfælde altså personlighedsspaltningen, der indimellem gør mig til en pivet, hysterisk, bekræftelsesjagende type. Jeg håber virkelig at hun flytter ud samtidigt med SneglLille. Gerne før.

Må i øvrigt lige tilføje at grunden til Otto ved, hvad hormoner er, skyldes bogen ‘Mor har en baby inde i maven’ af Lars Daneskov, som min mor har købt til os. Otto har efterhånden mere styr på graviditet end mig. Hvis I har, eller kender børn, der skal have små søskende, kan jeg varmt anbefale jer bogen.

5 replies
 1. Tanja says:

  Altså jeg siger det lige igen: ham der Otto han er bare cool!
  Men Cille selvom du er en sur type lige nu, så er det da ret fantastisk at din kære kæreste ikke bliver fristet til at ryge med på dillen, så I ender med en ulykkelig graviditet. Hep hep, for manden som er den konstruktive type når nu mor er styret af hormonerne 😉
  Kh Tanja
  PS de der lorte hormonerne kunne da godt lige tag og skride så du kunne få lidt fred til at nyde snegllille i maven <3

  Svar
 2. Henriette // Blondinemor says:

  Den bog læste vi også da jeg ventede lillebror 🙂 Den er super fin! Villum var mest optaget af siden, hvor babyen er på størrelse med lakridskonfekt dog! Har desværre ingen gode råd for er selv ret styret af mine hormoner. Lige pt har jeg det månedlige for første gang efter graviditet nummer to, og havde helt glemt, hvor gal del slags kan gøre et ellers positivt menneske!

  Svar
 3. Lena says:

  Årh, den bog har jeg også. Og, den er fra da jeg ventede min søn, som nu er 17 år ( og en rigtig teenager/partyabe = farvel nattesøvn…igen). Bogen kan virkelig anbefales til alle kommende storesøskende❤️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *