Noget om navne …

Jeg synes det er svært med pigenavne. Egentlig synes jeg ikke, at man kan have et navn helt klar inden man har set den lille, men alligevel var drengenavnet faktisk på plads, der var ingen tvivl, allerede længe inden jeg blev gravid. Men det får vi jo af gode grunde ikke brug for i denne omgang.

Også Ottos navn var ret sikkert dengang. Vi havde dog to navne i baghånden, hvis nu han kom ud og slet ikke var en Otto. Det var han heldigvis. Min Otto.

Vi behøver som sagt heller ikke, at sætte os fast på ét navn inden hun ankommer, men det er helt klart noget vi taler meget om og der er jo stadigvæk i hvert fald tre måneder til hun er her… Lige nu har vi en liste på 4 pigenavne som er gode kandidater. Jeg har fra dag 1 haft en klar favorit ud af de 4, det samme har Michael, men det er ikke det samme navn… Vi kan begge rigtig godt lide det navn den anden er mest til, men er samtidigt klart mest til vores eget valg…Pis.

Jeg håber inderligt at jeg får min vilje, det føles SÅ rigtigt. Men det er alligevel ført når vi får hende at se i virkeligheden, at det endelige valg bliver taget…

Og hvorfor skriver jeg så ikke, hvilke navne vi overvejer? Fordi jeg har begået fejlen at sige det til folk i virkeligheden, og er blevet virkelig såret over folks reaktioner. Husker det godt fra sidst jeg var gravid.

‘Ej ikke XX, det er SÅ grimt’,
‘XX, er det ikke et hundenavn?’
‘Seriøst?’
‘Hahaha! … EJ!’
‘Jeg kendte en XX engang, hun var mega nedern’,
‘Jeg kan ikke lide XX, så hellere XXX’
.
.. Hold dog kæft.

 photo 82bd5503a413899a97a1952c5963f80a_zps71bf19b6.jpg

 

 

18 replies
 1. Katrine B says:

  Øj, hvor kan jeg godt forstå dig/jer. Da vi begyndte at tale navne sidste år, fik vi også en del reaktioner, vi ikke havde regnet med og selvom Vera ikke var favoritten hos omgivelserne, så kunne de jo ikke forestille sig, hun hed noget andet nu. Tror heller ikke vi næste gang siger noget om navnet/navne.
  Vi havde skåret det ned til Ingrid eller Vera kort inden fødslen og jeg var på et tidspunkt så sikker på Ingrid, at jeg hat et billede, hvor det står hen over maven. Hun var bare ikke en Ingrid. Hun var en Vera 🙂 Så jeg kan kun bakke op om at have alternativer – så håber jeg bare, I bliver enige, ellers må Otto være tungen på vægtskålen (han er da mors dreng ikk ha ha). God søndag!

  Svar
 2. Laura says:

  Jeg tror faktisk jeg har en tendens til det modsatte, når jeg bliver præsenteret for babynavne. For ikke at såre nogen, bliver det nok mere til “Ej det er da sødt”-agtigt om alle navne – også selvom jeg måske ikke er helt begejstret. Jeg ved egentlig hvad der er bedst? For når det nu gælder noget som navne, vil man måske også gerne have at folk er ærlige, hvis de bliver spurgt – men selvfølgelig skal man heller ikke såre andres følelser! Jeg håber I løfter sløret for navnet til jeres pige, når tid engang er 🙂

  Svar
  • Tine says:

   Jeg tror, du har fat i den lange ende, Laura! Så længe folk ikke direkte spørger: “Hvad synes du om XX?”, så er der ingen grund til at svare et: “Vi har tænkt på XX.” med et “Ej, det er grimt!” eller den pænere udgave: “Det er jeg ikke så vild med…” Så hellere den neutrale: “Ih, hvor fint.” Men bevares, hvis folk direkte beder om ens mening, så synes jeg da, at man skal sige det – på en pæn måde. 🙂

   Svar
 3. Jeanette | Villa Villekulla says:

  Det er sjovt, for det er præcis samme historie, vi havde med vores børn. Først en dreng, så en pige …

  Vores søn skulle hedde Aksel. Ikke så meget pjat. Vi var enige, så snart der var to streger på testen.

  Da jeg blev gravid anden gang, skulle en eventuel søn hedde Viggo (Otto var faktisk også oppe at vende). Men, heller ikke så meget at rafle om.

  Men så skulle vi have en pige!

  Vi kunne begge godt lide hinandens pigenavne, men vi holdt fast på vores hver især. Da hun var 5 dage gammel, gav min mand sig, og jeg fik lov til at give hende “mit” navn 🙂 Håber det bliver sådan hos jer også 😉

  Er det egentlig en mulighed at hun kan hedde begge jeres navne, hvis de passer godt sammen?

  Og så kan jeg virkelig godt forstå du ikke vil ud med det. Folks kommentarer (nogle af dem) er trælse. Men de kommer desværre også, når barnet er født og navnet er offentliggjort.

  F.eks. fik vi den her, da vi stod med vores nyfødte søn: ” … Aksel?! Kan I ikke lide ham, eller hvad?”

  Og ved vores piges navn var reaktionen fra min søster: “Hvad er der nu galt med Freya? Det er da mere normalt”.

  Ja ja, man kan ikke vinde hver gang – og jeg er egentlig også ligeglad nu, for de kan ikke hedde andet 🙂

  Svar
 4. henkogt Hverdag says:

  Min datter hed Sara i 3 måneder.
  3 måneder hvor vi virkelig prøvede at forene os med et navn, vi begge kunne lide – men som bare ikke rigtig var hende.
  Det var først efter dåbsinvitationerne VAR sendt ud, at vi på falderebet ændrede det til Nellie.

  – Jo, det rigtige navn er sgu vigtigt!

  Svar
 5. Karen says:

  Åh, navne kan være noget værre rod… Min mor og hendes bedste veninde talte ikke sammen i månedsvis, fordi de engang “kom til”, at fortælle hinanden hvad de synes om de børnenavne de hver især har valgt.
  I bund og grund er det jo bare virkelig subjektivt, hvad man kan lide, og det kan være svært at forklare hvorfor man synes om et bestemt navn… Jeg synes at det handler rigtig meget om mavefornemmelse.

  Jeg er helt vild med et pigenavn, og jeg har efter lang tid fået min mand med på idéen, men de få andre jeg har fortalt det til har nær været ved at falde ned af stolen. Mit “problem” er dog imidlertid, at jeg er pissebange for at nogle af de veninder, som venter en pige, “stjæler” mit navn. At dømme ud fra de få reaktioner jeg har fået, så sker det nok næppe… Haha.

  Svar
 6. Lise Juhl Jepsen says:

  Åh jeg begik samme fejl med min store pige. “Martha?! Er det ikke kun noget køer hedder?” Øh tak for lort. Hun kom nu til at hedde Martha alligevel, men da jeg var gravid anden gang og det igen skulle være en overraskelse havde vi et pigenavn parat, for vi regnede jo med en pige. Hun skulle hedde Rita. Men det var ikke noget jeg fortalte til nogen. Navnet var så tilpas specielt at nogen helt sikkert ville kommentere det. Det er sgu noget hvis man vælger noget fra top ti. Du får sjældent kedelige kommentarer på en Sofia, William, Mads eller Freja.
  Man kan ikke tillade sig at kommentere negativt når først barnet HAR fået navn. Så hedder hun/han jo det. (Jeg kender åbenbart en del uopdragne der ikke kender den regel, for der er da røget verbale finker af panden om både Martha og Arnold )
  Nå men vi fik altså ikke en Rita, vi fik en dreng. Som hed alt muligt fjollet (Mogens Poopenstein fx) i en hel måned mens vi gik og overvejede om han mon var en Georg eller en Alfred.
  En aften så vi The Wonder Years med hovedpersonen Kevin Arnold, og jeg sagde “han kan jo også hedde Arnold”
  Og sådan blev det.
  Min veninde går i øvrigt og spreder det falske rygte i byen at han kun hedder det fordi vi er store Schwarzenegger-fans…

  Svar
  • Sofie Amalie says:

   Det er sgu ikke helt rigtigt, at “Sofie-William”-navne ikke får kedelige kommentarer..
   Jeg kender et par småbørn, der har fået den type navne, og der er virkelig blevet sagt latterlige ting.. “Ej, det er da slet ikke særligt nok”, “Gud, hvorfor vælger I noget så grimt?” osv.
   Fra folk der var til mere specielle navne.. Det er sgu for åndet ikke bare at passe sine egne børns navne 😀

   Vi har et vennepar, hvis ene barn hedder noget, jeg bare ikke kan udstå. Det er SÅ grimt, trashy og besværligt i mine øjne, og barnet kan på trods af ret høj alder ikke udtale sit eget navn… Men det har jeg da ved gud aldrig sagt til dem. De syntes jo, må man formode, at det var helt perfekt, og barnet lærer det vel en dag.
   Men spurgte de mig direkte ville de få en pæn version af min ærlige mening om navnet. Men uopfordret? Nej. Det er godt nok uopdragent..

   Svar
 7. GitteS says:

  Se, du har først rigtig prøvet at få folks latterlige kommentarer, når dit farvorit navn til sønnen er Topper 😉

  For at gøre en lang historie kort, kom han aldrig til at hedde Topper, jeg skiftede hurtigt til Edison, hvilket de også synes var sært, men i fht til Topper var det jo helt normalt navn 😀

  Svar
 8. Trine says:

  Du tar ham under fødslen. Når han vil gøre hvad som helst for dig spørger du ham om han ikke synes det er rimeligt at du får din vilje 😉

  Svar
 9. Caroline // tordenmor.dk says:

  Åh, hvor jeg kender det! Med en søn, der hedder Elvis, har vi også fået nogle mindre behagelige kommentarer med på vejen – selv fra min nærmeste familie! Nogle af dem sved sgu. Men i dag er alle jo helt enige i, at han bare ER Elvis – og ingen tænker på en tyk amerikaner med bakkenbarter mere… Så ja, næste gang holder jeg nok også bare mund – eller som minimum vender jeg ikke den anden kind til, hvis der dukker flabetheder (for det er det altså!) op.

  Svar
 10. Mette says:

  Efter som jeg i sin tid fandt på SneglLille, så tænker jeg at måske i bare skal lade mig bestemme!
  To forslag – Vida ( Hedder min datter til mellemnavn ) Det betyder LIV og det er sgu da smukt
  Eller Vilja -betyder FE / i skoven 😉

  Svar
 11. Trine Lykke says:

  Det er så svært med navne. Begge gange har jeg været helt sikker på et drengenavn, men vi har fået to piger. Den ældste var bare en Leah da hun kom ud – og det var ikke engang et navn vi havde snakket ret meget om. Den lille hedder Ida, men vi tror nu nok hun egentlig skulle have været en Eva…

  Var Leah blevet en dreng skulle hun have heddet Isak, og den lille skulle have hedet Saxe.

  Jeg håber i finder det helt rigtige navn <3

  Svar
  • Caroline // tordenmor.dk says:

   Trine – du har helt ret! Elvis i de lækre år var også min første tanke, da kæresten kom hjem og foreslog navnet (omend inspireret af den anden Elvis, altså Costello). Men skræmmende mange ser ham kun for sig i Vegas-årene, hvilket faktisk er ret synd for dem…

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *