Ventetøj, mit værste mareridt

Jeg er relativt vild med mode, måske mere end de fleste, jeg bruger i hvert fald gerne mange penge på fyld til mit klædeskab. Jeg er med andre ord virkelig glad for at shoppe, hvilket en graviditet jo i den grad er alletiders mulighed for at gå amok, shoppemæssigt, ikke sandt? Nej, ikke sandt! For jeg har lært, at det forholder sig således, at det meste graviditetstøj enten ligner, at det er skabt til en voksenbaby, gerne har ’sjove’ prints, som for eksempel en fodbold, en bamse eller en sløjfe på maven, eller også har slå-om effekt og a-snit, hvilket ikke klæder mange, i hvert fald slet ikke mig.

Dog har jeg efter et par uger i frustration over, at mit eget tøj sidder underligt, fået browset markedet tyndt og det forholder sig gudskelov sådan, at der rent faktisk findes tøj, der er beregnet til gravide, som ikke ligner, at det er en 12 årigs nattøj.

Jeg kan anbefale butikken Enula 9 på Østerbro, der også har en webshop, som dog har mange ting i den lidt dyrere ende, taget i betragtning at man (forhåbentlig) kun skal være i tøjet i nogle måneder, men jeg er især blevet glad for deres shape strømpebukser fra Spanx mama, der ikke har en stor fed syning op over maven som mange af de billige alternativer for some reason har, og så løfter og former de ben, røv og mave på en pæn og ikke mindst behagelig måde – ALLE pengene værd, selvom de er lidt dyrere end, hvad jeg normalt ville smide efter et par strømpebukser.

Butikken strut på Nørrebro har også et udmærket udvalg, og er helt sikkert et besøg værd, da de blandt andet fører Mamalicious, der trods sit (efter min mening) ikke så pæne navn laver nogle ret pæne ting, til meget rimelige penge. H&Ms udvalg siger mig intet, bortset fra nogle gode sorte basic jeans, er der altså ikke meget at komme efter. Tilgengæld har Topshop og Asos et enormt udvalg, dog er der laaaaangt imellem de gode ting, og særligt Asos er glade for lige at smide noget vandmelon og en tosset tekst hen over der, hvor man er tykkest. Tak, men nej tak! Men der findes altså også guld derinde, til under 500 kroner. Som for eksempel den sorte kjole jeg viste forleden ( HER) ….

Jeg kan også anbefale at stocke seriøst op på Samsoe samsoes Sue long toppe, som er fuldstændig geniale til tykke maver og kan redde de fleste tøjkriser herhjemme. De koster tæt på ingenting og sidder pissegodt på både mave og bryster. Derudover kan jeg stadigvæk være i alle mine oversized Stine Goya kjoler, og kunne snildt finde på at smide penge efter nogle af hendes nye ting, Hvilket jeg havde gjort ligegyldigt hvad, men nu har jeg en voksende krop at give skylden. Smart. Det samme kan jeg sige om Gannis kjoler, geniale! Jeg er nærmest flyttet ind i butikken på Gl. Kongevej, hvor jeg har prøvet flere, som står øverst på min ønskeseddel når julen nærmer sig.

 photo foto6_zps02729fa1.jpg

12 replies
 1. Marie says:

  Ventetøj er så ualmindeligt grimt, så det eneste der sneg sig ind i min garderobe var nogle gode basic ventebukser… Ellers brugte jeg kun alm tøj, basic toppe med fine skjorter over, kjoler eller andet der gave fin plads til maven…

  Ammevenligt tøj er endnu værre end ventetøj :-/ Så det bliver ikke nemmere…

  Svar
 2. Louise says:

  Hej
  Hvor er din denimkjole fra? Leder også desperat efter tøj jeg kan være i, efter jeg allerede i 12 uge har svært ved at være i mit almindelige tøj. Argh!

  Svar
 3. Ida says:

  Jeg har endnu ikke stået i situationen men jeg noterer mig dine tips til den dag kommer! Af samme årsag kan jeg heller ikke give ret mange tips igen som tak – Men et enkelt har jeg da 🙂

  Jeg arbejde på et tidspunkt for designeren Gitte Bomholt som står bag brandet Appeal. I butikken havde jeg rigtig mange gravide kunder som købte vores overdele fra basisserien Semra. Overdelene findes både i en almindelig og lang udgave og med og uden ærmer – Præcis som Samsøe Samsøe laver dem. De er lavet i mikromodal og dermed noget af det blødeste der findes – Også blødere end dem fra Samsøe! Jeg købte mine første toppe derfra i februar 2012 og jeg har dem endnu – Stadig sorte, stadig bløde. Af samme årsag har jeg heller ikke købt noget basis fra Samsøe siden 🙂

  Du kan finde dem online, lige nu nedsat til mellem 91-119 kroner stk (Gælder indtil i morgen søndag klokken 21.00); http://appeal.as/webshop/varegrupper/appeal-4139/kjoler-4109/

  God weekend!

  Svar
 4. Camilla says:

  Tak for lidt inspiration – er førstegangsgravid i 12. uge og har lidt det samme “problem” allerede som Louise ovenfor – at det allerede er lidt svært med sit normale tøj.
  Så det er dejligt at høre lidt om dine tanker om det, for H.O.L.D. N.U. O.P. der findes meget grimt derude…! Så tak 🙂

  Svar
 5. Louise says:

  Rigtig fint indlæg! Forstår ikke de som syntes at det er smart at have printet tekst hen over mavsen, jeg vil gerne være fri!
  Apros apros ønsker, måske du vil dele din ønskeseddel, til os der ikke er helt så langt endnu…? 🙂

  Svar
 6. Caroline says:

  You and You, i Skydebane (har også webshop)! Dér er endelig nogen der har fattet at man godt vil være pæn selvom maven er stor

  Svar
 7. Trine says:

  Kan anbefale Stine goyas brush dress/fantastic hedder den vidst i modellen med lange ærmer – du vil kunne passe den frem til presseveerne og man kan snildt klippe huller under “lapperne” på brystet og voila et stk über diskret (og blød og behagelig) ammedress In tha house… Bedste er at man altså på ingen måde kan se hullerne pga lapperne og kjolen stadig bruges efter ammeræset

  Svar
 8. Kim says:

  Hej Cecilie og jer andre

  Tak for en super tråd med inspiration til nogle fede mærker til ventetøj (både ægte og falsk).

  Vi har brugt den som inspiration til det ventetøj vi sælger hos mammashop (http://www.mammashop.dk/graviditet/ventetoej.html)

  Jeg kan se at tråden er lidt gammel, så hvis I har fundet nogle andre mærker I vil anbefale så send mig gerne en mail eller læg en kommentar, vi elsker at få inspiration fra vores målgruppe 🙂

  Mvh
  Kim fra MammaShop

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *