I øvrigt #9

 • Er jeg ikke for fin til at indrømme, at jeg for få uger siden en sen aften tilberedte tæt på et halvt kilo brunede kartofler, som jeg spiste. selv.
 • Forstår jeg ikke hvorfor der findes så meget babytøj med ører på? Altså hætter med bjørneører. Hvorfor?!
 • Har jeg det meget anstrengt når folk omtaler børn som prinser og prinsesser. Jeg har ikke en prinsesse i maven, nej.
 • Er jeg stoppet med at spise slik. Baby er mere til rå fisk, earl grey te og rugbrødsmadder med leverpostej og rødbede.
 • Har jeg igen indtaget en vandret position på den grå Bolia, efter et smut forbi Hvidovre akutmodtagelse lørdag aften pga plukveer og (åbenbart) galoperende blærebetændelse.
 • Skal Otto og jeg være alene hjemme i 12 dage lige straks, hvilket jeg både glæder mig til og frygter en smule på samme tid.
 • Skal de 12 dage helt sikkert nok gå som smurt, særligt med lidt hjælp fra mine gode venner hos nemlig.com
 • Fik jeg nær et hjertestop da jeg så prismærket på den barnevogn jeg har udset mig, seriøst kunne næsten købe den Rick Owens læderjakke jeg har frække drømme om for den slags penge. Såeh, venter lige lidt med at beslutte mig endeligt. Tips modtages med åbne arme! Ved at jeg vil have svingbare hjul, og god plads til indkøb og andet crap under vognen.
 • Er jeg dybt afhængig af Instagram, endnu mere i disse dage, hvor jeg rigtigt har tid til at snage i andres billeder (stay tuned for en Who To Follow part 2 – her på siden. Part 1 er gammel, men stadigvæk relevant – se den her)
 • Må nogen gerne fortælle mig om ‘Smertefri fødsel’ er noget jeg skal smide penge efter.
 • Er The Donut shop åbnet på Nørrebro, og jeg håber og frygter samtidigt, at de udvider og kommer til Vesterbro, for det vil sætte en seriøst stopper for min intention om at få strammet min krop op under barsel, men på den anden side er lige præcis min kærlighed for donuts større end ønsket om stramme lår.

 

sneglcille

Kjole fra ASOS, find den her (adlink)

43 replies
 1. Anne says:

  Det sker bare ikke det her.. Har brugt det meste af weekenden på at komme igennem sneglcille og er nu halvvejs – men så kom jeg til at lukke vinduet ned

  Svar
 2. Mette says:

  Tillykke med graviditeten!
  Gud, hvor kunne jeg ikke være mere enig mht. at omtale sit barn som prinsessen eller prinsen. Jeg venter en dreng til marts og jeg kommer ALDRIG til at omtale ham som prinsen. Jeg hader det.
  Jeg har i øvrigt også undret mig over børnetøjet med ører. Det er da overhovedet ikke kært – er det? Jeg er ny i gamet, så måske har jeg bare ikke fattet, at det er the shit blandet små børn…

  Svar
 3. Johanne says:

  Hejsa

  Og tak for en fedt blog. Jeg fødte mit første barn (Otto) for 7 måneder siden, det var en vild oplevelse, men FED! Jeg tror , at jeg havde sådan en god oplevelse af fødslen fordi jeg blandt andet har deltaget i et “smertefri fødsels” kursus.. Min fødsel tog kun tre timer, men dvs at jeg havde én lang ve der varede 2,5 time (nogen kalder det vist vestorm) og hvis jeg ikke havde lært den vejrtrækningsteknik som de underviser i på kruset, så tror jeg sgu at jeg var gået lidt i panik!!! Min kæreste har også sagt at det var alle pengene vejr, for han kunne godt se at det hjalp mig under fødselen.

  Held og lykke 🙂

  Svar
 4. Julie says:

  Tak for en god blog – jeg er simpelthen så rørende enig i størstedelen af de ting du skriver!

  Havde lige et par kommentarer denne gang:
  Vi fik en barnevogn i barselsgave som jeg virkelig kan anbefale. Det er en Trille Dream Light som er med stort liggemål og drejehjul foran, super god, smart og budgetvenlig!
  Jeg fulgte Smertefri Fødsel-kurset her til foråret og synes det var super godt. Jeg syntes det var røv-hårdt men er sikker på at fødslen havde utroligt meget værre hvis jeg ikke havde haft vejrtrækningen og afspændingsøvelserne at fokusere på.

  Svar
 5. Marie Louise says:

  Jeg fødte vores datter her d. 30/10-14. Jeg synes jeg lærte nogen meget brugbare teknikker hos Smertefri Fødsel. Man skal øve sig i det for at bruge det i fødslen men det gjorde at jeg havde ro på under veerne og ikke følte mig forpint eller at jeg ikke kunne overskue veerne. Jeg havde en god oplevelse og gik også mit ønske om en fødsel uden smertelinding opfyldt!

  Svar
 6. MulleF says:

  Åh hver evig eneste gang jeg ser et indlæg fra dig, så bliver jeg så glad. DU er en skøøøøøøøn blogger, og jeg glæder mig helt vildt til at se hvem der gemmer sig inde i din mave 🙂

  Svar
 7. Romkuglen says:

  BTW – hvorfor i det hele taget hætter på det der babytøj? Jeg forstår der ikke. Var selv glad for stor barnevogn med langt liggemål, men bor også i provinsen. Det er måske ikke must-have på Vesterbro :0)

  Svar
 8. Louise says:

  Jeg har aldrig kommenteret før, men læst med hele vejen fra Otto var baby. Og så glad, som jeg blev for at læse den seneste udvikling i dit kærligheds- og familieliv, tænkte jeg, at det var på plads med en bette kommentar. Jeg tror næsten jeg er lige så glad på dine vegne, som jeg ville være hvis det var en af mine veninder, det var sket før. Jeg under jer alt det bedste!

  – Og så er jeg i øvrigt helt enig mht. “prinsesser og prinser”. Jeg tænker at du har en Snegllille i maven 🙂

  Svar
 9. Kat says:

  Smertefri fødsel er der bedste jeg har gjort. Aner ikke hvordan jeg skulle være kommet igennem min ellers rimelig korte og ukomplicerede fødsel.
  Var det smertefrit? Hell no, men jeg følte jeg havde kontrol. Jeg kunne klare smerterne, gik ikke i panik, blev ikke bange og jeg følte ligesom at det her – det kan jeg klare.
  De gange jeg ikke fik brugt vejrtrækning følte jeg mildest talt at jeg skulle dø.
  Men endte med at have en FED fødsel som jeg ser tilbage på med stor glæde <3

  Svar
 10. Malene W says:

  Åh TAK!! Jeg har det såååå stramt med at folk kalder deres børn prinser og prinsesser og mirakler og den slags shit…

  Svar
 11. Mie says:

  Åh de barnevognspriser!
  Jeg har luret lidt på nogle fra http://mumswish.dk De er designet af 2 danske bedsteforældre, der fik et chok over priserne, så de lavede deres egne og udviklede lidt nye finurligheder. Hele historien bag er faktisk ret hyggelig 🙂 Måske det kunne være noget? De er i hvert fald billige(re)!

  Svar
 12. Jeanette h says:

  Ihh forstår hvert fald godt det med brunkartoflerne. Også selvom jeg ikke er gravid haha! Hvad lækkert er der ikke ved kartofler fra glas rullet rundt i smør og flydende sukker??!

  Svar
 13. Cecil says:

  Jeg har fem dage til termin. Jeg spiser aldrig leverpostej. Bortset fra lige nu hvor jeg gør det dagligt. Ligesom jeg også kværner en kop varm kakao med (rigeligt) flødeskum dagligt. Og spiser en kage.
  Ohhh det er dejligt.
  Men det er begyndt at blive lidt pinligt at købe et horn med hindbærfyld hver eneste dag i den lokale brugs.
  Nåmmen ift smertefri fødsel så har jeg købt hjemmestudiet. Da jeg fødte min søn for 3 1/2 år siden gik det godt – men meget langsom og sindssygt smertefuldt. Dybe vejrtrækninger gjorde at jeg ikke panikkede men jeg skreg på hver udånding i de sidste timer og var helt udmattet da jeg skulle presse (og der havde jeg sgu ikke så meget kontrol). Nu ved jeg jo ikke hvordan næste fødsel bliver, men det har været rart at øve konkrete redskaber. At øve sig i overfladisk gispende vejrtrækning og afspænding og presseteknik. Og jeg har en klar ide om at jeg ved hvad jeg skal gøre hvornår og glæder mig faktisk til at prøve teknikkerne af! (Og til ikke at have 4 kg barn i kroppen mere).
  Ører er mærkelige. Og prinsesse- og prinsefostre pisseirriterende. Lad dog barnet finde ud af hvad det er for et menneske når det kommer ud og se det i stedet for kønnede (royale) stereotyper.
  Roger/

  Svar
 14. Sara Petagno says:

  JA til smertefri fødsel! Har jo som du ved prøvet en fødsel med, og en uden og der er en verden til forskel!!! Virkelig! Bedste jeg nogensinde har kastet mig ud i. Også selvom jeg følte mig virkelig fjollet over at ligge og stønne til en lydfil hver morgen.

  Svar
 15. Signe Ørvad says:

  Jeg gik til fødselsforberedelse hos Apa på Østerbro, som både er motion og virkelig gode fødselsteknikker. Jeg blev sat i gang og alt lå i kortene til forfærdelig fødsel, men jeg var i kontrol hele vejen igennem. Og jeg er endda den største kylling, hvad angår smerte. Jeg tror det vigtigste er at få nogle gode vejrtrækningsøvelser, som du føler dig tryg i. Jeg synes Apa var turen værd fra Vesterbro!

  Angående barnevogn, så har jeg været sindssygt glad for min Emmaljunga med store mobile forhjul. God, stor og foret kasse, som er god til et vinterbarn. Den har kørt Vesterbro tyndt og ser stadig ret pæn ud her efter et år og nu med klapvognsdelen. Bugabooen, som jeg synes er det andet valg, her skal alt ekstraudstyr være fra Bugaboo. Det gør den endnu dyrere… Og så kan det anbefales at købe vognen hos Danmarks Barnevogne på Christmas Møllers Plads – her kan du krejle mest om prisen.

  Håber du kan bruge det til noget…

  Svar
 16. Jeanette // uglemoren says:

  Jeg er/var så enig i hele prinsesse-tingen. Min nummer to var også en pige … og så var det bare ‘eeeej, en lille prinsesse!’ her der og alle vegne. Jeg kunne ikke ha’ det! Kaldte hende aldrig selv for prinsesse. Hun var en pige. Bum. Inden jeg fik set mig om, var hun 2½ år gammel og kunne snakke en helt masse og elskede kjoler. “Se, er jeg ikke en fin prinsesse nu, mor?”

  “Øhhh, jo det er du.”

  Jeg måtte bøje mig for barnet, der, til trods for hun er vokset op med en storebror, der har fuldt knald på biler og løbelege, pludselig helt selv insisterede på at jeg skulle kalde hende for en prinsesse.

  Jeg kalder dog stadig aldrig andres små babypiger for prinsesser 😉

  Angående barnevogn, så prøvekørte jeg min venindes Emmaljunga Edge Duo Combi her i sommers i København. Prislejet er ikke blandt de allerdyreste og den er god! Linker lige …

  http://www.emmaljunga.dk/barnevogne/edge-duo-combi/

  Svar
 17. Maria says:

  Kære Cecilie

  Jeg vil lige tilbyde en modvægt til alle dem, der mener, at du skal tage Smertefri Fødsel kurset. Jeg synes, det er rimelig pricy, og det var ikke min oplevelse under fødslen af det kom mig skide meget til gavn. Det gjorde pisseondt og jeg var ikke i kontrol med noget som helst. Det var en ukompliceret fødsel – tog 8 timer fra første ve. Men. Jeg. Var. I. Chok.
  For et halvt år siden fødte jeg min datter, og brugte ikke teknikkerne fra SF, og det var en mega fed oplevelse.
  Jeg tror, det slet og ret skyldes, at jeg vidste hvad jeg gik ind til, og havde en helt anden forventning til smerten, og så havde jeg jo gjort det før.
  Tillad mig at tease for et indlæg der er coming up på min blog – det skal hedde noget i retning af: “Derfor er det meget nemmere at blive mor for anden gang”. Og det gælder også fødslen.
  Du har en dejlig blog, jeg kan lide din stil.
  Vh. Maria

  Svar
 18. Solrun says:

  Jeg forstår heller ikke babytøj med ører. Nej, det er ikke cute. Og jeg stivner, når nogen omtaler pigen i min mave for prinsesse (termin om tre uger).
  Jeg kan virkelig anbefale kurset Smertefri fødsel. Jeg gik til det, da jeg ventede min søn. Desværre lå han i uk, og jeg skulle ikke nyde noget med sædefødsel. Så jeg har ikke testet i praksis. Men jeg følte mig så klar og mega overbevist. Mit kursusmateriale stak jeg til Sara Petagno, som du også kender, ved jeg (og som også har skrevet her). Jeg træner metoden nu og håber at få lov til at føde helt naturligt denne gang. Det er lige om lidt og vender gerne tilbage med evaluering. Jeg har lånt Anja Bays bog på biblioteket denne her gang. Den er rigtig god og pædagogisk. Ikke mindst motiverende og hjernevaskende – på den positive måde. Jeg tror på det!

  Svar
 19. Katrine says:

  Barnevognstip: Bugaboo Buffalo! Vi lukkede øjnene, kørte Dankortet og har den fedeste vogn (med drejehjul, det kan låses), nem at håndtere og høre lille bitte. Kan komme omkring i indre by og i butikker. Egentlig en kombivogn, så man sparer jo at skulle købe klapvogn senere, da klapvognsdelen følger med. Trods kombivognenes kortere liggemål ligger prinsessen (ha ha just kidding!!)… Ligger VERA stadig i den nu hvor hun er 6 1/2 måned. Vi er vilde med den.

  Svar
  • Katrine says:

   Okay, jeg var vist lidt træt, da jeg skrev ovenstående… Drejehjul, DER kan låses… Høre lille bitte = gøres lille bitte. Jeg skiller den ad og propper i bilen på ingen tid. Glemte at skrive, jeg gik til fødselsforberedelse på APA på Østerbro. Havde ikke en smertefri fødsel. Men havde mange gode tenikker med derfra.

   Svar
 20. Lise Juhl Jepsen says:

  Thank you! For at gøre opmærksom på den ækle uskik det er at omtale babyer/børn som prinsesser/prinser. Fy for pyffer hvor jeg hader det! Og man smiler bare stramt når velmenende mennesker spørger hvordan det går med prinsessen. Det ved jeg da ikke. Jeg er ikke mor til Isabella eller Josephine eller hvad de nu hedder.

  Har du overvejet en genbrugsvogn? Det er jo helt subjektivt hvordan man har det med at ens guld skal ligge hvor andre babyer har ligget, men du kan ihvertfald spare en masse penge og få en luksusmodel til discountpris på den måde. Jeg er fan.

  Svar
  • Christina says:

   Åh TAK! Min svigermor kalder min søn på 4 måneder for “manne” og har gjort det siden han blev født – seriæst, det løber mig KOLDT ned af ryggen; MANNE?! Are you freakin kiddin me??!!

   Svar
 21. Sara says:

  Som barnepige har jeg kørt med maaaange forskellige barnevogne og klapvogne igennem årene, og ved allerede nu hvad jeg selv vil ha’ (Og absolut ikke vil ha’) når jeg engang skal til at købe dén slags… Jeg synes uden sammenligning, at den bedste klapvogn/barnevogn jeg nogensinde har kørt med, er dem fra Stokke! Jeg har kørt med flere forskellige af deres modeller, og jeg synes simpelthen at de er så gode at køre med. Opbevaringen under vognen varierer meget alt efter hvilken model man vælger. Selvom det er en ret dyr vogn, er jeg ikke et sekund i tvivl om at jeg ville købe en fra stokke, hvis jeg skulle købe en nu..

  Svar
 22. Kristine B. says:

  Er helt vildt mega-glad for min Mumswish-barnevogn! Kombi med langt liggemål ogndrejbare hjul foran. Dog ikke vildt meget opbevaringsplads under vognen…

  Svar
 23. B. says:

  Vi har både haft en seed pli og en stokke crusi. Begge kombivognen med drejehjul. Synes seed pli’en var noget værre bras, og der var ikke plads til alt ens tingel tangel under vognen. Men derimod stokke crusi’en – den er en drøm at køre med, og klapvognsdelen er også super god!

  Svar
 24. shm says:

  Har ikke prøvet smertefri fødsel, men synes idéen bag lyder effektiv – ville klart overveje det, hvis jeg skulle gøre flere!
  Jeg har til gengæld haft glæde af.nogle cd’er med hypnoseøvelser til fødslen – noget med at lære at fokusere på noget andet og trække vejret. Øvede dem flere måneder inden – og den fødsel hvor jeg øvede mest, var periodisk smertefri!
  Tror smertefri fødsel minder om?

  Kan også anbefale kendt jordemoder. Betalte for et forløb hos fødeklinikken maia sidst jeg fødte, og det var fantastisk med en jordemoder man kendte,.der også kunne en.masse smarte tricks, som fx at rotere skævtliggende baby – fødte på halvanden time.

  Svar
 25. Mette says:

  Troede aldrig at jeg skulle skrive dette, men Smertefrifødsel er absolut pengene værd. Jeg havde mareridt om min første fødsel og måtte derfor gøre noget, da jeg ventede nr. to. Jeg troede dog ikke en skid på det, men måtte gøre “et eller andet”. Men det virkede fandme….. INGEN udvidelsessmerter!!! Sindsyge presseveer i otte min., som satme gjorde nas, men efter det var det slut. Hun var ude….
  Husk dog at du skal øve, øve og øve. Vejrtrækningen skal være “en vane”. Jeg vil dog også sige, at jeg har hørt om enkelte, hvor det ikke virkede. Hvor der var komplikationer eller det trak ud.
  Held og lykke, også var det ganske fantastisk at få en pige som nr. to. Anderledes og herligt

  Svar
 26. Mette says:

  Du kan også vælge Mindful Moving Fødselsforberedelse i Vanløse. Der gik jeg ved begge mine graviditeter og var fuldstændigt fantastisk! Bedste forberedelse fysisk og mentalt til fødslen og skønne mennesker der:-)

  Svar
 27. Marie-Louise W says:

  Jeg vil bare lige kommenterer på det med smerte fri fødsel. Jeg synes selve kurset var for dyrt og langt væk (bor i Kokkedal), så jeg købte kun bogen og fulgte den. Jeg klarede mine 13 timer på hospitalet med tre runder “bistik” og to ture i det varme vand, så metoden vil jeg klart anbefale! Men man skal øve sig hver dag i 2-3 måneder, så er det sagt.
  Held og lykke!

  Svar
 28. Christine S says:

  Smertefri fødsels kursus – gør det! 🙂 langt de fleste har vist glæde af det. Jeg selv inklusiv, så nu anbefaler jeg det til Gud og hver kvinde.

  Jeg synes det er svært at få god opbevaringsplads under barnevognen, når der er drejehjul på. Synes der var bedst plads under Emmaljungas, men jeg prioriterede at spare et par tusind kroner og købte i stedet en Trille Dream light. Den er helt fin. Drejehjul er bare et must altså!

  Nu vil jeg købe ind til brune kartofler. Tak for dén ide.

  Svar
 29. Lill' Li says:

  Jeg var alt i alt glad for smertefri fødsel-kurset, men fik desværre psykovestorm. Jeg holdt smerterne ud hele den første time med uafbrudte veer, uden at pive det mindste. Men teknikken er desværre ikke så godt egnet til vestorm. Jordemødrene på Hvidovre var i hvert fald ikke helt glade for den hyperventilerende vejrtrækningsteknik, og de havde en teori om, at det kunne give et lavt iltniveau hos barnet i maven, hvilket min søn også fik, og derfor blev han taget med akut kejsersnit efter to timer med vestorm (og kom heldigvis helt perfekt ud). Hans iltniveau rettede sig faktisk lidt lige inden kejsersnittet, hvor jeg var holdt op med vejrtrækningsøvelserne, og bare trak vejret random, fordi jordemødrene bad mig tage dybe vejrtrækninger. Men da jeg stoppede med vejrtrækningsmetoden mistede jeg koncentrationen, og det resulterede i, at jeg fuldstændigt mistede kontrollen over smerterne, og skreg og græd og lå i flitsbue, så teknikken virker i hvert fald på smerterne! Så sats på kurset, men ikke på vestorm.

  Svar
 30. Stine says:

  Smertefri fødsel:
  Do it! Men bevar et åbent sind for alternativer.

  Nummer 1: Født uden smertelindring, udelukkende lattergas og akupunktur. Det var ikke så slemt at føde
  Nummer 2: Var ved at dø af smerte. Ingen – og jeg mener det helt bogstaveligt – INGEN pauser mellem veerne. Jeg fik en epidural og hyggede med manden og lidt lækker mad, indtil jordemoderen sagde jeg skulle presse. Fik rent ilt for at holde min smukke datters puls oppe (hun er helt normal)
  Nummer 3: Født smertefrit – bad om en epidural da jeg ikke kunne mere, men min dreng kom ud i fuld fart, da narkoselægen trådte ind på stuen

  Det er SÅ fedt at føde bare ved hjælp af åndedræt og at mærke, hvordan du kan styre din krop ved det.

  Hilsen
  Stine

  Svar
 31. Nina Claire says:

  Åh de dyre barnevogne! Vi havde samme krav som Jer og endte med en Teutonia Monsun og vi er SÅ glade for den og den kostede “kun” 5.299,00.. Stadig en rimelig læks læderjakke..

  Svar
 32. Laura Terkildsen says:

  Smertefri Fødsel – købte hjemmekurset til min 3. fødsel, øvede præcis det minimum hun anbefaler. And it works … Har født 2. & 3. barn hjemme, så har udmærket samligningsgrundlag. Og DET GJORDE IKKE ONDT, da han skulle ud (og det gjorde det dælme godt nok første og anden gang). Gjorde nallefar op til fødslen! Men ku’ holde det i ave, bevare roen og kontrollen med vejrtrækningen. Just do it

  Svar
 33. Camilla says:

  Ja det er noget underligt noget det med at kalde ens børn for prinser og prinsesser.. Har heller aldrig kaldt min datter for en prinsesse og synes det lyder forkert når andre siger det.. 🙂

  Jeg læste selv smertefri fødsel, men tog ikke kurset – desværre. Kender flere der har haft glæde af det. Og jeg synes det var svært at forholde sig til øvelserne i bogen uden at blive instrueret i dem. Så med den oplevelse du har fra din første fødsel så synes jeg du skal overveje det 🙂

  Skal du mon føde på Hvidovre siden du var derude? Til den tid er jeg måske kommet tilbage fra barsel 😉

  Pasning rigtig godt på dig selv og Snegl-lille.

  Btw. Jeg er også rigtig gode venner med nemlig.com 😀

  Svar
 34. Tine says:

  Ih, hvor er det skønt, at der faktisk er så mange ligesindede, der står af på det der “prinsesse/prins”-halløj. Jeg har ikke haft bare en snert af kvalme under min graviditet – men tanken om at folk skal kalde min proletar-baby for “prinsessen” giver mig lyst til at ørle lidt. Får tics i hjernen af det.
  Anbefaler dig at købe en emmaljunga (har jeg selv gjort). Den vinder TÆNKs test næsten hver gang, både de mekaniske test, bruger-bedømmelser og der er ingen tvivlsom kemi i.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *