Halvvejs

Jeg er nu halvvejs i min graviditet. Jeps! I går fortalte min pregnancy app mig at jeg nu var 20 uger henne og at baby er på størrelse med en mango – i sidste uge sagde den tomat. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg er nede med at sammenligne min baby med frugt, men ok… Siden mit lidt opgivende indlæg i sidste uge er det faktisk gået ret meget i den rigtige retning. Mit blodtryk er endeligt normalt, og foruden træthed og den der forbandede nældefeber, som holder mig vågen om natten et par gange om ugen, har jeg det ret godt. Jeg craver stadigvæk pebermyntefyldt chokolade og danskvand, men derudover er mine madvaner ret normale (hvis altså 2-3 gange morgenmad kan kategoriseres som normalt).

Vægten holder jeg ikke øje med, men min mave er vokset på rekordtid og især er der sket meget den sidste uges tid, hvor der også i den grad er kommet gang i hende mangoen derinde. Hun strækker sig, skvulper rundt, sparker og fylder godt. Følelsen af en baby under maveskindet er altså noget af det mærkeligste! Jeg havde faktisk glemt, præcis hvor syret en fornemmelse det er, og da de første rigtige spark, der kunne ses og mærkes udenpå maven, kom for et par dage siden måtte jeg klukgrine og smågræde lidt på samme tid, fordi det var så vildt at ligge der med en sovende femårig ved siden af mig og en halvbagt baby i maven, og en kæreste laaaaangt væk, og ikke mindst det virkelige klare minde om, hvordan det var i min første graviditet, da netop den følelse af de allerførste spark fik mig til at bryde sammen henover mine forældres spisebord, fordi det skete midt i mit livs største krise og jeg slet ikke kunne rumme at det pludselig blev så virkeligt, som det gør når sådan en lille fidus begynder at sparke. Livet er eddermame en sær rutsjebanetur, men jeg er virkelig glad for, at jeg steg på.

Freelancer er over halvvejs i sit amerikanske eventyr og jeg glæder mig til at få ham hjem om små fire døgn. Det har ikke som sådan været hårdt hårdt at undvære ham, Otto og jeg har hygget os helt vildt og hverdagen har hængt fint sammen, men vi savner ham selvfølgelig, og der har været et par gange, hvor jeg ville ønske at han havde været her, for eksempel som da snegllille for alvor gav rigtige livstegn fra sig for første gang, men når det så er sagt, tror jeg det er ret sundt for alle parter at savne lidt (meget) og på en eller anden måde blive bekræftet i, at det er det helt rigtige vi har gang i… Særligt taget førnævnte rutsjebane-loop i betragtning.

 photo Skaeligrmbillede2014-11-23kl214225_zps5f82b89d.png

 

7 replies
 1. Ditte K says:

  Jeg er 19+5, og har undret mig ret meget over, hvilken frugt der kom efter tomaten ifølge den app. Forrige var en avocado, og den er mig bekendt større end en tomat. Forvirringen er total, men mango it is!

  Svar
 2. Henriette // Blondinemor says:

  Åh den der følelse af vild baby under maveskindet er så vidunderlig 🙂 Når jeg ikke er gravid kan jeg ikke rigtig forklare mig selv præcist hvordan det føltes.. Det er nok som fødslen. Åh bliver helt skruk af dit søde indlæg!

  Svar
 3. Kristine says:

  Tillykke med at være halvvejs:) Jeg stoppede med at kaste op i uge 20, så det var en meget dejlig tid 🙂 Mht. din pebermyntetrang, så ville jeg stoppe med at spise det. Jeg kan godt blive dårlig af pebermynte og faktisk slå ud af det. Tror ikke det er alle, som kan spise det. Prøv at holde en pause med chokolade og pebermynte, og se om du måske slipper for nældefeberen. Blot et forslag! Håber resten af din graviditet bliver god 🙂 Kh

  Svar
 4. julie says:

  Jeg læste dit indlæg i går aftes og har ikke kunne tænke på andet end de der mint-m&m’s siden! Og jeg er ikke engang den mindste smule gravid. Men jeg skriver speciale, det kan godt sammenlignes lidt. Tyk bliver jeg også af det, så jeg kan jo altid lege, jeg er gravid. Men ihh ja, baby under maveskindet er altså det hyggeligste. Og så stort når faren også begynder at kunne mærke alt det, der sker på den anden side af maveskindet.

  Svar
 5. Ida says:

  Tillykke med de 20 uger 😉 Jeg forstår heller ikke helt sammenligningen med frugt … jeg er i 38 nu, så min lille pige skulle være på størrelse med et græskar. Det er i hvert fald et meget langbenet, aktivt og stærkt græskar, så 🙂 Kh

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *