Tak, og lidt om den første tid

Først og fremmest TAK! Jeg er fuldstændig blæst væk over jeres reaktioner, kommentarer og lykønskninger. Ord kan ikke beskrive, hvor svært det har været ikke at involvere bloggen og jer de sidste par måneder, og hvor stor en lettelse det var i går, endelig at kunne skrive indlægget og trykke udgiv. At I derefter lagde bloggen ned, og at min besøgsrekord sprang i luften i løbet af få timer, gjorde det kun endnu mere overvældende. Tak!

 photo Skaeligrmbillede2014-10-07kl191656_zpsd1692d35.png

Jeg er 14 uger henne og har termin i April. Jeg er dermed gået ind i 2. trimester, hvilket kun kan blive bedre end første, hvor jeg har været komplet flad. Vi taler to måneder forklædt som karklud – Ingen energi, intet overskud og med kvalme døgnet rundt. Vores Barcelona-tur i slutningen af August stod i kvalmens tegn for mit vedkommende, og mens Michael smovsede lækker tapas, skaldyr og aioli, nippede jeg til hvidt brød og cola, ofte med det ene øje lukket, i et forsøg på at få rummet til at stoppe med at snurre rundt. Skide romantisk!
Al min energi er blevet brugt på mit arbejde og jeg nåede mange dage knap nok ind ad døren i vores lejlighed om eftermiddagen, inden jeg havde skiftet om til noget blødt bomuld og lagt mig fast i en fosterstilling. Vi måtte afmelde vores måltidskasser, da det var spild af penge, eftersom at alt mad, særligt efter klokken 16, gav mig akut kvalme. Sidstnævnte kæmper jeg stadigvæk med de fleste dage, men det er billigt sluppet, sammenlignet med det konstante kvalmefængsel jeg var fanget i de første 10 uger. Med andre ord, er jeg ovenud lykkelig for at være et sted nu, hvor jeg kan holde mig oprejst og vågen til senere end klokken 20, og ikke behøver at spise som en fugl.

Selvom det ikke ligefrem er en planlagt graviditet, og nok ikke kunne være dårligere timet, er vi simpelthen så glade og spændte! – Den der glæder sig allermest er uden tvivl Otto, der allerede nu taler om og med babyen hver dag. Han mener bestemt at der gemmer sig en lillesøster, for man kan jo ikke blive ved med at få drenge, som han siger… Til november skal jeg scannes igen, så der finder vi ud af om han får ret.

Som I kunne se på billedet i går, er jeg allerede blevet ret gravid at se på, i hvert fald når jeg tager tøjet af. Jeg er endnu på det stadie, hvor jeg påklædt bare ligner en taljeløs barbapappa figur. Men jeg tvivler på, at min chef synes det er passende, at møde op med bar mave, så det lader jeg være med og dyrker i stedet pt det løse oversized look, og ser frem til at blive lidt tykkere, så jeg undgår de flakkende øjne i elevatoren på arbejdet, hvor folk ikke helt tør sige tillykke, da det i virkeligheden bare kunne skyldes vores kantineordning, at min talje er forsvundet.

14 replies
 1. Skalotteløg says:

  Meget kvalme er jo tegn på en pige, siger de, der sladrer i ammestuer… Det passer for mit eget vedkommende – har haft kvalme nogenlunde lige siden ægget satte sig fast for otte måneder siden…
  Har kun den her ene graviditet at bygge påstanden på, men så passer det til gengæld 100 procent ;D

  Svar
 2. Caroline k says:

  Åhhh! Utroligt man kan blive så glad på et andet menneskes, som man ikke kender, vegne!
  Har fulgt med i 3-4 år og jeg hepper så meget på jer!

  Svar
 3. Cæcilie says:

  Min ældste søster døjede også rigtig meget med kvalme (hun fik forresten også en pige) – hun fik at vide af lægen, at jo mere kvalme, des sundere baby. Så selvom det er pisse øv at det giver så mange gener allerede nu, men forhåbentligt er det tegn på en glad og sund baby, der hygger sig i maven, med samtaler med storebror. Håber for dig, at andet trimester behandler dig bedre.

  Svar
  • Emili says:

   Nu havde jeg selv mega meget kvalme og endte op med en glad og sund baby. Men altså hva så med de kvinder, som overhovedet ikke har kvalme? Tror du/din søster/læge så at de får en… Usund baby?! Den holder altså ikke …

   Svar
   • Julie says:

    Arhhh, der er jeg med Emilie.

    Jeg har ikke haft synderlig kvalme med nogle af mine drenge. De er, og har altid været, både sunde, glade og raske.

    Svar
    • Marie says:

     Ej undskyld, som læge er jeg altså ikke så god til at sidde de der ammestuehistorier overhørig, så blander mig lige. Vil give Emili og Julie ret. Mere kvalme betyder altså ikke sundere børn. Den gængse forklaring på graviditetskvalme er ændringer i kønshormoner eller ændringer i samspillet mellem nervesystem og hormoner. Den egentlig årsag kendes dog ikke.

     Svar
 4. Julie says:

  Ihhhh TILLYKKE Cille.

  Både med den voksende mave, men sgu da også med at bloggen blev nedlagt pga. trafik, og ikke fordi nogen havde glemt en regning, som andre gange 😀

  Jeg tror også på en pige – hun blir altå pæn. Lige så pæn som storebror.

  Svar
 5. Carina says:

  Et kæmpe stort tillykke.
  Det er jo et helt eventyr I udlever og hvor er det bare fedt at følge med i! Tusind tak fordi du/I deler det med alle os andre.
  Jeg venter selv nr. 2 til midt i marts og har virkelig også bare kastet op i lange baner. Jeg blev anbefalet akupunktur og de første par gange tog det toppen.
  I fredags fik jeg saltvand i drop og igen mandag. Og guesss what! Har ikke kastet op siden torsdag og har stort set heller ikke haft kvalme.
  Måske I har et barselsambulatorium, der tilbyder det samme. Blot et lille tip fra en gravid til en anden 🙂
  Og ja. Hurra for at oversized er moderne. Nu er min mave dog tilpas stor (giga) til at folk ikke er i tvivl. Så kommer alle de “søde” kommentarer om, at der nok er 2 derinde 🙂
  Endnu en gang kæmpe tillykke med den skønne nyhed og håber du får mulighed for at nyde resten af graviditeten med mad i maven 🙂

  Svar
 6. Stine says:

  Stort tillykke – der findes ikke noget bedre end at give sine børn søskende. 🙂

  Jeg har to drenge og en pige og kastede ALT op i fire måneder med drengene. Superfedt, især da jeg ventede nummer tre og min mand måtte overtage alt i hjemmet + alt med børnene fordi jeg kun evnede at ligge som en strandet hval på gulvet i fire timer hver aften.
  Med pigen kastede jeg op om morgenen og ellers ikke, det var fantastisk.

  Nyd resten af graviditeten og nyd alle de små forskelle der er mellem nummer et og to. Det er så fedt at få lov til at få flere børn og jeg bliver helt skruk selv bare ved tanken (der kommer IKKE flere her).

  Mvh
  Stine

  Svar
 7. Lena says:

  Man kan da heller ikke kigge væk bare et par dage, før der er fantastisk nyt. Gravid…. Jamen, jeg blev simpelthen så glad på dine vegne. Livet vil dig godt, efter et par år med rod og mange tanker. Jeg ønsker jer stort stort tillykke. Glæder mig til at blive blog spammet med graviditets historier. Keep them coming ;o). Knus Lena

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *