I mørket

Otto er begyndt at sove med lyset tændt. Det skyldes en blanding af voldsomme mareridt, der fortsætter når han vågner, fordi han er desorienteret, og hans eget ønske om at have det tændt da han, efter eget udsagn, tænker for meget og ser ting, der ikke er der – i mørket. En følelse jeg godt kender. Både fra da jeg var barn og fra nu. Min hjerne vandrer også når det er mørkt, ikke som da jeg var barn, hvor jeg forestillede mig blodige monstre på mit vindue bag gardinet, og mænd med skelethoveder og lange benede fingre siddende på hug ved vasketøjskurven, nej nu er det nærmere tanker om fremtid, fortid, nutid, drømme, ønsker, bekymringer og lignende der fylder i mørket. Dog oplevede jeg det som Otto taler om forleden, da jeg vågnede og der stod en mand i mit soveværelse og kiggede på mig. Jeg skreg højt og brød hulkende sammen, ikke særligt heroisk, og heldigvis var det bare min kæreste, der kom sent hjem fra job, og som listede rundt for ikke at vække os, men i et par sekunder troede jeg at der var nogen, der havde brudt ind, for min hjerne og mørket havde udskiftet hans ansigt med et andet. Fy for pokker. Godt, at det som oftest bare er regninger, arbejde og fremtidsplaner, der optager mig når mørket falder på.

Indlægget her bliver i øvrigt skrevet i komplet mørke, hvor jeg kun kan ane et lyseblåt skær fra børneværelset, det skal nok holde både monstre og indviklede tanker væk, for store og små.

Godnat.

 photo foto3_zps4f380d38.jpg

3 replies
 1. Anne Mette says:

  Nårh, lille mand. Da jeg var lille lå jeg også og så alle mulige uhyggelige ting i skyggerne. Set i retrospektiv var det nok en blanding af en enormt livlig fantasi og at jeg nok skulle have haft briller noget tidligere..

  Svar
 2. Live fra Lolland says:

  Det er også mig det der. Jeg kan aldrig bare slukke lyset og så falde i søvn på 2 minutter. Når jeg er stresset eller lignende, så hjælper det ikke engang med lys, så bliver fjernsynet sat på timer med en rar serie på, som jeg har set 100 gange før, så der ikke sker noget ved at lukke øjnene mens den kører. Det var ikke så slemt mens jeg boede i København, for der er jo altid masser af baggrundsstøj, men nu bor jeg jo på en stor gammel, gård med masser af underlige lyde, og ingen der går rundt nede på gaden og griner eller noget. Så er det rart med lidt lys eller et fjernsyn tændt.

  Svar
 3. Gitte W says:

  Føler med den lille mand. Der er intet værre end mareridt, og den måde, de bare kan farve hele resten af din dag på. De kan være svære at efterlade i sengen, når man står op.
  Håber at det blå lys hjælper ham 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *