En sukkerjunkie på morgenmad

Jeg er begyndt at spise morgenmad, og dette i sig selv er shocking news. Alle der kender mig ved at min morgenmad som oftest består af en kop kaffe on the go og måske, men også kun måske, et stykke frugt. Men fordi jeg har været ramt af den store stygge dårlige samvittighed, som vi forældre ikke kan slippe for, hvor jeg har følt at jeg ikke får set mit barn nok, da vores dage typisk flyver afsted, og vi kun ser hinanden i et stresset tempo om morgenen, hvor jeg hører mig selv gentage ting som ‘tag lige sko på’, ‘har du spist dine havregryn’ og ‘hvor er din rygsæk’, mens jeg løber rundt i strømpebukser og BH, mens jeg sipper neskaffe og prøver at finde et eller andet, jeg har smidt væk, og så igen helt trætte og brugte over en omgang aftensmad senere på dagen, hvor vi allesammen er røvhamrende trætte. Jeg har med andre ord besluttet mig for at prioritere vores morgener. Så vi står en halv time tidligere op, Otto og jeg, og så laver vi morgenmad og hjemmepresset juice. Vi spiser sammen og læser bøger ved bordet, og hånden på hjertet, vi har ingen morgen-konflikter haft i den tid, hvilket er en fucking bedrift taget i betragtning af hvordan vores morgener har set ud.

Jeg er klar til min medalje nu!
 photo morgenmad_zps8f8a4890.jpg

Min nye morgenmads-livsstil har tilgengæld en sær bivirkning, nemlig hovedpine. Ok, jeg ved jo reelt set ikke om det skyldes morgenmaden, men det er da pudsigt, at jeg har haft det nærmest non-stop, siden jeg begyndte mit morgenmadstrip. Min teori er, at jeg spiser mindre sukker, eftersom at mit blodsukker ikke styrtdykker op ad formiddagen og at min krop derfor kvitterer med en form for abstinens-hovedpine.

Dog har jeg besluttet mig for at fortsætte på denne måde, først og fremmest fordi det er optur at have gode morgener med yndlingsdrengen, men selvfølgelig også fordi at min sukkerjunkie-krop nok har ret godt af det på længere sigt. – Ret passende fik jeg i går et nyhedsbrev fra Aarstiderne, der fra næste uge tilbyder morgenmadskasser. Noget jeg for en måned siden ville have grinet hånligt af, mens jeg fyldte kaffe i mokkakanden, men som i går gav mening og derfor gjorde at jeg trykkede ‘læg i kurv’. Hermed et tip givet videre, til andre morgenmadstosser.

(Nej, Aarstiderne har ikke bedt mig skrive om dem. Jeg betaler selv for både min morgenmadskasse, juicekassen og måltidskassen hver eneste uge. Jeg synes bare det er smart.)

2 replies
 1. Uglemoren says:

  TAK! Det var lige sådan et indlæg, jeg havde brug for at læse.

  Situationen med børnene ved bordet, moren med morgenkaffen i hånden stormende frem og tilbage mellem køkken og badeværelse slyngende om sig med diverse sætninger i bydeform, er mig kun ALT for velkendt.

  I lang tid har jeg tænkt … Vi skal tidligere op. Men så er der alligevel gået snoozeknap i den. Det skal være slut. Jeg kan sgu også så. Allermest for den 2 og 4-åriges skyld. Skynder mig at gå i seng. Nu.

  Og det med sukkeret … jeg tror du har ret.

  Svar
 2. Lille løg says:

  Tid om morgenen er guld værd, hvis man vil undgå konflikter med både store og små, og hvor lyder jeres nye morgen hyggelig og rar i forhold til den gamle 🙂
  Lad os håbe at det bare er en overgangs-hovedpine, som snart går over igen, når din krop har vænnet sig til sin nye gode morgenmadsvane 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *