Don’t try this at home – Om hjemmeklip og snobberi

Ottos hår var blevet så langt, at det både generede hans udsyn og dermed også dækkede hans ualmindelige (hvis jeg selv skal sige det) smukke grønne øjne. I nakken var det heller ikke helt godt og i virkeligheden var det bare blevet noget værre rod med den frisure. Jeg har altid svoret kun at få ham klippet hos en frisør, fordi jeg er en snob, der synes at hjemmeklip er for dem, der køber buræg, holder ferie i Lalandia og går på Jensens bøfhus (shallow much?). Dog faldt dråben, da Otto i morges måtte røre i havregrøden med den ene hånd og med den anden holde hans lange lokker til siden for overhovedet at se noget.

‘Du skal klippes i dag’ blev returneret med et skeptisk blik og kommentaren ‘Hos Dorte ikke? … Dorte er Ottos frisør, som desværre har en del ventetid, og da planlægning for tiden lidt går op i hat og briller herhjemme, er det ikke lykkedes mig at få en tid til ham hos Dorte.

Så efter lidt overtalelse, noget ninjaturtles på Netflix og et løfte om ’sejt ninja-far-hår-der-stritter-lidt-til-siden’ og tanken om at vi altid kunne gå maskinklip-vejen igen, gik jeg igang med at klippe mit stakkels barn. …

Og… Bortset fra et par ujævnheder her og der (jeg vælger at kalde det tekstur) synes jeg faktisk, at jeg er sluppet ok fra det (ved ikke om Dorte eller nogen anden med en uddannelse indenfor faget er enige), min indre snob har ikke taget skade og barnet virker ret tilfreds med resultatet, hvilket må siges at være det vigtigste.

 photo Skaeligrmbillede2014-08-16kl143511_zpsa51dcb91.png

Jojo, et semester på frisørskolen ude i Nordvest tilbage i 2001 er ikke spildt …

13 replies
 1. Laura says:

  Jeg fik forventningsfuldt til det andet indlæg og håbede der ville være billeder af resultatet med maskinklipningen 😉 Desværre ikke. Denne gang ser dog ud til at være lykkedes ret godt! Tid i NV er aldrig spildt 😉

  Svar
 2. Signe says:

  Det er du da sluppet vildt godt fra. Min Folke insisterer på sit lange hår, som han er så glad for, men jeg tror jeg bliver nødt til st lokke ham til frisøren, for det ser virkelig ud til at genere ham og irritere øjnene. Jeg frygter bare en frisør der klipper det ALT for kort 😉

  Svar
 3. Mette says:

  Mine unger har kun været til frisør en gang og jeg var såååååå skuffet og sur over de mange penge jeg brugte, for hold da op hun klippede skævt og en frisure der passede hende. Ikke hvad vi havde bedt om så jeg er omvendt snob 😉 Hjemmeklip all the way for det er pænest og Jensens bøfhus for så kan vi spise ude oftere, da det er pænt billigt:)

  Svar
 4. Superheltemor says:

  Det er du da sluppet vildt godt fra!
  Jeg synes det er overraskende svært at klippe hår.
  Klippede for nogle år siden et af mine piger pigers hår så skævt, at frisøren (som jeg løb ned til, for at få skaden rettet op) overbærende sagde noget om at den slags så hun tit – når børnene selv havde haft fat på saksen. Fortalte hende aldrig at det var MIG og ikke den fem årige der havde begået frisuren….
  Siden har jeg holdt mig til småskændt pandehår, men aldrig hele håret igen!

  Svar
 5. Lise Juhl Jepsen says:

  Jeg er også snob med det der lanlandia og Jensens – vig bort! Men jeg klipper stadig mit barn selv. Det går som regel ok. Bortset fra sidst, hvor pandehåret blev riiiimelig skævt. Hvis hun dog bare gad sidde stille…
  Jeg klipper i øvrigt også min mand, og jeg syne selv jeg gør det bedre end hans frisør/barber. Yusuf som kun klipper herrer for 139 kr. Og ivrigt giver dem alle den samme frisure.
  Jeg er udover at være en snob med det der Lalandia, også totallo nærig. Det er mest derfor jeg selv klipper barnet.

  Svar
 6. Louise says:

  Han kommer til at få pigerne til at vende sig på gaden når han bliver ældre! Damn en lille hjerteknuser! <3

  Svar
 7. Helle says:

  Hvor er han bare virkelig virkelig virkelig smuk! Jeg er normalt ikke så stor fan af gammeldags navne til børn.. Men jeg har fundet ud af, at hvis barnet er smukt (eller bare kønt..) så synes jeg at de gammeldags navne er ultra seje! Med andre ord, Otto er en ultra sej og meget smuk dreng! (Og man er jo ikke i tvivl om hvem han ligner, og hvor generne kommer fra 🙂 )

  Lige lidt ros på en højhellig lørdag!

  P.s synes sgu håret er sejt!

  Svar
 8. Sofie says:

  Det har du sguda klaret meget godt! 😮
  Det kunne jeg ikke (og får heller ikke lov at barn 1 eller 2), så jeg holder mig til frisør vejen – og det er ikke pga snobberi, simpelthen fordi jeg er bange for at ødelægge deres fine, lyse hår 😀

  Svar
 9. Sofie says:

  Haha, jeg synes da maksimalt, at folk der trækker deres børn til dyre frisører netop er dem, som jeg viger bort fra! Det er da folk, der har kokset ud i hovedet over mængden af penge, der skal bruges på deres små poder 🙂 Hjemmeklip for the win!

  Svar
 10. Mie says:

  Det er fandme den flotteste hjemmeklipning, jeg længe har set! Kommer du ikke og klipper mine børn? Har for længst droppet at gøre det selv – det ligner noget der er løgn, hvis jeg går i gang med saksen… Stor respekt herfra!

  Svar
 11. Marie says:

  Frisørskolen i NV, 2001? Så har du gået der, da jeg prøvede at blive klippet der. Noget skulle man jo tale om undervejs, så jeg spurgte ind til uddannelsen – og den søde studerende fortalte om valgfagene. Hun havde for eksempel “Fisolofi”. Man er jo høflig, så for at give den stakkels pige en chance for at rette den gale udtale spurgte jeg “undskyld, hvad sagde du?”, og hun gentog så højt og tydeligt “Fisolofi!”.
  Nåja, men ok, hvis hun så bare kunne klippe. Det kunne hun desværre ikke. Måtte insistere på, at de 3-4 cm forskel på længden i højre og venstre side ikke gik som “lige langt”, og jeg lignede en puddelhund da jeg gik derfra. Har sidenhen gladelig betalt for en færdiguddannet frisør… Altså, til mig selv. Ungerne får hvad jeg kalder “stenalderklip”, indtil de brokker sig 😉

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *