Ferie, vildsvin, røde fødder og en smut-skade …

Aaaaah! Jeg har netop tilbragt seks dage i solskin! Nærmere betegnet Kusadasi, Tyrkiet – med en håndfuld dejlige mennesker. Jeg er nu tilbage på Vesterbro. Vågnede for lidt siden, mens Ramasjang kørte for fuld hammer i stuen. Seriøst, hvornår blev min lillebitte baby sådan en, der selv stod op, tændte fjerneren og smækkede fødderne op i sofaen, helt uden at vække sine sovende forældre. Det er lige dele skræmmende og fantastisk.

Den ramasjang-glade skaterdreng er af Kurdisk afstamning (farfar er tyrkisk kurder), og han har derfor været i Tyrkiet op til flere gange, både for at besøge den del af familien, der ikke bor i Danmark og ikke mindst for at hænge i sin fars sommerhus i Kusadasi, som er der vi har været den sidste uge, med farmor, fætter, far, samt gode venner. Personligt har jeg ikke været i huset siden længe før graviditet og ansvar – og hvis jeg ikke husker helt galt ,bestod min sidste tur til Kusadasi af 14 dage i en Raki-marinade, i selskab med 10 venner, der heller ikke havde planer om børn eller ansvar. Det var dengang.

tyrkiet2

Denne tur var noget anderledes. Op klokken 7, kaffe og morgenmad på taget og ud af døren senest klokken 10 hver dag, for at udforske. Personligt er jeg nok mere til at ligge fladt på noget sand, med en bog, en parasol og en alkoholisk forfriskning i glasset, men når man rejser med børn, er dette hverken muligt eller særlig acceptabelt. Åbenbart.

Til gengæld har jeg lært at slå smut, og det er slet ikke så lidt, for jeg har seriøst prøvet at lære teknikken siden engang i 90’erne – uden held. Men jeg har nu lært det og har ivrigt brugt to dage i vandkanten med to børn og to fuldvoksne mænd, og jeg ser ingen skam i at indrømme, at de tre ældste af os nok var dem, der gik mest op i det. Som resultat har jeg en øm højre arm, samt en bidende smerte i venstre side, da jeg smutter bedst når jeg ligesom drejer overkroppen, mens jeg kaster.

smut

Foruden smut-kastning, har vi mødt et kæmpe vildsvin, er blevet gode venner med de tyrkiske gadekatte (eller nogen er.. altså jeg er… #crazycatlady), været på fantastiske frugt/grønt-markeder, drukket tyrkisk kaffe, spist fladbrød og friskfanget fisk i lange baner og når solen stod på, hvilket den heldigvis gjorde meget, var det som en ægte sommerdag, på dansk altså, Tyrkerne havde lange ærmer og vindjakker på og har sikkert tænkt at vi var sindssyge, i vores badetøj og prustende pyyyyh-vejrtrækning.
Jeg har både fået en fin gylden kulør, blonde (nyklippede) lokker, samt soleksem på fødderne, hvilket er et klart tegn på ferie og sommer, så jeg er mere end tilfreds.

tyrkiet3

I skrivende stund nyder jeg stilheden (minus jungledyret Hugo og Ræven Ritas røst inde fra stuen, that is) –  For selvom jeg elsker at være omgivet af mennesker – og særligt familie og venner, er søndag morgen i sengen med en stærk kop kaffe, ulæste blogindlæg og et tastatur altså også fantastisk.

5 replies
 1. Caroline says:

  Må man spørge om du er sammen med ottos far igen?
  det lyder dog som en fantastisk ferie! Er noget misundelig. 🙂

  Svar
 2. Laura says:

  Det lyder som en helt igennem fantastisk tur til at få ladet energidepoterne op. Bare med din beskrivelse af det, følte jeg næsten at jeg selv havde været afsted – og så kan søndag bare komme an med alle sine praktiske gøremål.

  Svar
 3. Julie says:

  Som den opmærksomme læser bider jeg mærke i ’sovende forældre’…som i flertal… er der mon sneget sig en mand med i flytningen?? 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *