First world problem #1 – SOFA

Jeg skal have ny sofa.
Rettelse: Jeg skal have en sofa. Det er efterhånden over 10 år siden jeg fløj fra reden og jeg har aldrig rigtig haft en sofa. På nær da jeg boede i et bofællesskab og vores stue bestod af tossede genbrugsmøbler, ølkasser, fyldte askebægere, tomme flasker og to sofaer med slappe fjedre.
I en kort periode i min nuværende lejlighed, havde jeg en lille bitte hvid IKEA-sofa, som jeg nærmest boede i da Otto var spæd, men den røg hurtigt ud fordi den både var grim og ukomfortabel.

NU skal det altså være! Jeg bestilte for noget tid siden en pisse pæn sofa, i en virkelig fin lys grå farve. Men nu er jeg kommet i et ornligt’ dilemma… Lad mig involvere jer:

foto(3)

(Billeder fra sofakompagniet.dk)

Jeg har bestilt sofaen nederst på billedet … Og den er jo pæn, altså virkelig pæn og passer sådan set til alt, synes jeg. Og den er som sagt bestilt og skal hentes om ikke så længe. Men! Jeg er i mellemtiden kommet i tanke om at Hov! Jeg har et barn, og jeg er i øvrigt heller ikke selv et motorisk geni, særligt ikke når der er kaffe, rødvin og chokolade involveret (tror måske jeg bliver FOR begejstret) – Jeg er med andre ord bange for at den ellers nydelige sofa simpelthen bliver en fedtet og plettet sag i løbet af et par måneder (mjaaeh timer). Så nu overvejer jeg, om jeg skal lave min bestilling om og gå for den mørke (øverst) … Selvom jeg ikke er helt lige så glad i låget over den, men dog kan hælde rødvin udover mig selv og rulle rundt i marsbarer, eller som jeg kalder det: fredag aften, uden at blive ked af skjolder og snask, som ikke kan fjernes/skjules…

Så det er pt noget af det, jeg bryder min hjerne med for tiden. Ja ja, first world problems. Fortæl mig gerne hvad pokker jeg skal gøre?!

21 replies
 1. Mette says:

  Vi har den mørke af dem på mit job. Den er meget skinnende i det, ikke så frækt. Man kunne håbe, at stoffet på den lyse er pænere 🙂

  Svar
 2. Anja Sand Bjerre says:

  Hold fast i den nederste og imprægner den evt. Med noget nano-spray inden brug. Det skulle få væske til at perle af. 🙂

  Svar
 3. Sanne says:

  Har selv sådan en lys uld en. Troede også at det ville gå helt galt, eftersom jeg har et barn på snart 2. Men det er super let at tørre af og kan renses. Du kan evt give det noget imprægnering. Vi lægger et tæppe over siddepladserne, hvis der skal drikkes rødvin i den. God undskyldning for at købe et dødlækkert (vaskbart) tæppe! Livet er sgu for kort til ikke at vælge drømmesofaen, når du nu endelig får din helt egen.

  Svar
 4. Københavnerhjerte says:

  Jeg har lys-grå i stuen og 4-årige tvillingedrenge med ligemeget krudt i bagen, og endnu ikke en plet i sofaen. )Den har indtil videre klaret den et år.. Det er sgu egentlig ok. Men de sidder heller ikke rigtig og spiser i den… 😀

  Hvis det er den du vil have (den grå) så go for it. Og køb nogle lækre tæpper der kan tåle lidt marsbar eller det der minder. Man kan jo lige smide sådan et hen over hvis der er lige lovlig meget marsbar på menuen eller rødvin.

  Og god idé med imprægnering. Det burde jeg os gøre…

  Svar
 5. Gitte says:

  Jeg har 2 drenge på 4 & 5 år, og i min sofa er der pletter af tis, bræk og chokolade ( jeg er blevet voksen og har købt kartoffelmel), men imprænering glemte jeg desværre da vi købte sofaen. Så køb den grå og imprægner den! Så kan du både nyde den farve du helst vil have og vin/slik i den… Min søn tror nu at der skal kartoffelmel på når han kommer til at tisse på badeværelses gulvet!!! “Moaaaar skynd dig at hente noget kartoffelmel” ha ha….

  Svar
 6. Signe // Copenhagen Kiddo says:

  Den er svær. Jeg kan også bedst lide den lyse, men vi har selv en lys, og der er altså kommet en del skjolder på. Vildt ærgerligt. I starten lagde jeg et tæppe under, hvis vi skulle spise fredagsslik, men efter et par måneder er jeg typen, der glemmer det. Og så skal der ikke så mange uheld til, før det kan ses.

  Jeg ville virkelig ikke vælge at imprægnere den, eftersom jeg tænker, at I kommer til at bruge den en del. Jeg er nok lidt hysterisk på det område, men de forskede fx i nanopartikler på mit tidligere job, og man kender ikke effekten af det endnu. De fandt dog ud af at det kunne måles i fostervandet på de gravide, og havde en mistanke om at det nok ikke var så pisse sundt for os.

  Ok det blev langt. Mit svar er: vælg den mørke 😀

  Svar
 7. Camilla says:

  Rent æstetisk er jeg helt med dig på den lyse, men jeg ville vælge den mørke af praktiske årsager. Vi skiftede sidste år en 4 år gammel lysegrå sofa ud (Bokoncept sag betrukket med kunststof), og måtte konstatere at den havde fået ret mange grimme skjolder på trods af, at der kun havde været børn på matriklen i fire måneder af dens “levetid”.
  Det er dødkedeligt ikke at vælge dét man vil have, men min selverkendelse fortæller mig at jeg ikke selv ville kunne holde den lyse pæn – jeg kan nemlig også mægtig godt lide at spise chokolade i sofaen 🙂

  Svar
 8. Louise says:

  Vi har lige fået præcis samme sofa som på nederste billede og fårk den er pææææn og passer til alt. Vi har 2 børn på 4 år og 1 år og ja det er måske lidt sart i farven,men vi har da formået at fredagssnacke i den og de voksne har spist der. Ingen pletter endnu 🙂 Så hold du bare fast i den lysegrå 🙂

  Svar
 9. Maria says:

  Jeg har selv denne sofa fra sofakompagniet: http://www.sofakompagniet.dk/butik/thea-3-pers-sofa-andie-gra/
  Og vi elsker den! Den er meget lys i farven, ja. Men den har klaret adskillige måltider og spildt rødvin- endda tre gange på samme aften. Doh!
  Men det vaskes ret nemt af, fordi der er uld i stoffet som ikke absorberer væsken. Den er fantastisk, og jeg har også af og til børn i huset, og man kan slet ikke se når slikkepinden er blevet tørret af i sofaen 🙂
  Så god fornøjelse med den lysegrå!

  Svar
 10. Modedullen says:

  Tag den mørke!

  Vi har intet mindre end to lyse sofaer – og to børn (nu 4 & 6 år). Og vores sofaer ser ALDELES rærlige ud – pletter over det hele. Og ja, de er endda imprægneret i sådan noget supersmart nano-pjat (det er også lykkes mig at vaske kuglepen osv af den ene i tidernes morgen), men helt ærligt? Det er et HÅBLØST arbejde at holde dem rene, og jeg har givet op og forliget mig med tanken om, at vores sofaer ligner løgn – og så må vi få nogle nye engang om nogle år, når ungerne ikke partout skal vælte rundt i den (og moderen er blevet dygtigere til at spise chokolade uden at spilde!

  Svar
 11. Laura says:

  Jeg kender mig selv godt nok til at jeg ville gå efter den mørke – og det bliver jeg vidst også nødt til, for den sofa er da så fin! Og faktisk mangler vi også desperat en ny sofa her. TAK for tip!

  Svar
 12. Stephanie says:

  Min veninde har den mørke model og jeg synes virkelig den er fin, så jeg tror ikke du vil fortryde den. Jeg har selv en mørk sofa og har spildt alle mulige ting og sager i den uden det kan ses – min veninde med en lys sofa har skjolder, der ikke kan gå af og det er så ærgerligt.

  Svar
 13. josephine says:

  Helt klart den lyse, og så køb et par fine tæpper, måske endda nogle der også er lidt billige.. House Doctor kunne måske have nogle fine nogen. Det der nanospray ville jeg altså holde mig langt fra, i øvrigt.
  Mine bedsteforældre har haft helt lyse, næsten hvide, stofsofaer i 50 år, de bliver bare renset engang imellem, tror det koster omkring 6-700 kr (for to sofaer), og de har altså overlevet knap 3 generationer af fedtede børn og rødvinsdrikkende voksne indtil videre.

  Svar
 14. Linda says:

  Jeg havde samme dilemma, da jeg skulle have gulvtæppe i stuen. Det lyse var klart pænest, synes jeg. Det mørke lignede sådan en lille smule asfalt.

  Så jeg spurgte tæppemanden, som uden at tøve svarede: “Du bliver. Så. TRÆT. af det, hvis du tager det lyse, for du kommer til at sidde på nåle hele tiden, fordi I skal “passe på””

  Jeg fulgte hans råd, og sender minimum to gange om ugen en taknemmelige tanke i hans retning.

  Mvh

  Kæmpe-motorik-klyden

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. Sneglcille siger:

  […] sofa ankommet og den er sgu ret pæn, selv med peanutbutter på sig (ahmen for helvede, det var jo det jeg sagde). Jeg endte i noget helt klassisk Bolia, der matcher mit nye liv som voksen med fuldtidsjob, […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *