Følelser post-barn

Hold kæft, hvor er der mange følelser i spil år man sådan er nogens mor. Virkelig meget panikangst f.eks. og Kærlighed selvfølgelig. Lad mig komme med et par eksempler.

 • Panikken når man  er forsinket, og i fuld fart på vej til børnehavebussen, ser forældre fra selvsamme børnehave MED deres børn i hånden, på vej væk i modsatte retning. PiiiiS!
 • Kvalmen, der indtræffer hver gang man kommer til at læse en overskrift, hvor noget forfærdeligt er sket med et barn.
 • En gispende mavefølelse, som føles fuldstændig som en hardcore teenageforelskelse, når ens afkom gør noget sødt, eller bare sidder og er.
 • Arrigheden og stressen, som stiger lige så langsomt op og gør dig varm og rød i hovedet, når barnet skriger og spræller og teer sig midt i en supermarkedskø.
 • NU SKAL DU KRAFTEDDERMAME SOVE DIN LILLE LORT!-følelsen når barnet på 2. timer ligger og karter rundt i sin seng.
 • Angsten for at miste.
 • Kærlighed så stor, at det gør ondt og man indimellem glemmer at trække vejret.
 • Dårlig samvittighed og følelsen af at have svigtet, eller ikke være tilstedeværende i perioder , hvor voksenlivet fylder mere end hvad et barn kan og skal forstå.

Skærmbillede 2014-01-09 kl. 20.53.00

10 replies
 1. Casper says:

  Kan godt genkende alle de føleser, og kan ikke just sige jeg er mor men derimod far.

  kan tilføje følelsen af et knust hjerte, når dit barn bryder ud i hjerteskærrende gråd fordi du eller andre siger et eller andet som for deres verden til i øjeblikket at bryde i grus.

  Svar
 2. Pernille says:

  Av! Kun oplevet et par af tingene endnu, men jeg VED bare at de allesammen er lige om hjørnet, også for mig! Hvad med når det i et glimt går op for én af de skal flytte hjemmefra en dag? Benægt benægt benægt!!!!

  Svar
 3. B says:

  Virkelig godt skrevet. Det er nemlig hele følelsesregistret der kommer i spil. Det er nemlig alt lige fra helt fantastisk til helt forfærdeligt at få barn. Det føles som om ens hjerte er vokset, har delt sig og er med hvor ens barn er. Og hver dag føler man sig heldig at fået tildelt lige netop sit barn og opgaven at ruste dem til livet. Og en smule forundret over at “nogen” har turdet give én den opgave…
  //B

  Svar
 4. Tina Hoffbeck says:

  Ja der er rigtig mange følelser forbundet til det at være mor.

  jeg har selv en voksen datter med leukæmi, som lige er blevet opereret og ligger stadig på Rigshospitalet, fordi det ikke helt gik efter planen.
  Og så sidder jeg her med alle mine talenter og har præcis mange af de følelser du lige har listet op.

  Derfor elsk jeres børn hver dag også når de er fløjet fra reden. Kvalitet er alt afgørende, for ingen af os ved hvornår tiden er udløbet.

  Tina Hoffbeck
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *