Pakkekalenderens magt

Jeg har aldrig fået pakkekalender som barn. Det har Otto heller ikke.Endnu.
Sidste år havde han en julesok, som jeg puttede en klementin i, hver dag. I år havde jeg heller ikke tænkt mig at lave en pakkekalender, men bare køre samme stil som sidste år med noget frugt og lidt halløj, i den der strømpe. For det siger mig egentlig ikke noget og jeg har altid tænkt at det lidt var noget pjat (men jeg plejede også at hade julen, så hvad fanden ved jeg om hygge). Men SÅ fik jeg pludselig lyst til at gå all in.
Otto glæder sig absurd meget til jul, hans største ønske lige nu er, at vi skal gå ud og købe julepynt, og jeg må IKKE gøre det uden ham. Han taler om nisser, og snevejr og risengrød nonstop og det smitter altså. I dag fandt jeg så mig selv i Søstrene grene med en kurv proppet med malesæt, biler, klovnenæser, balloner, puslespil og slikkepinde? Pakkekalender coming så meget up.
Hvorfor ikke?! Altså jeg ved jo ikke, hvordan vores liv ser ud til næste år, jeg tvivler på at jeg når at blive fyret og/eller føde flere børn inden for de næste tolv måneder, men helt ærligt aner jeg det jo ikke, og når jeg tænker på alt det, der er sket bare i år, tager jeg ingen chancer.
Så ja Otto får en pakkekalender og han aner det ikke og jeg glæder mig så meget til at se hans åndssvagt nuttede ansigt, når han finder ud af, at der hænger 24 pakker og venter på ham.

Skærmbillede 2013-11-27 kl. 18.54.22

Jeg postede ovenstående billede på Instagram tidligere. – Det er der kommet en temmelig interessant debat ud af. Om pakkekalender.

11 replies
 1. Jeannette says:

  Er jo ikk epå instagram, så kan ikke se debatten, men det lyder da lidt spændende hvad folk har af holdninger til det.. Her har vi en slags advendtskalender med gaver både lørdag og søndag hos henholsvis mor og far.. Min dreng valgte selv sidste år at han gerne ville have færre gaver, da de så kunne være lidt større end hvis det er 24 gaver… Men han fylder osse 9, så det er nok noget andet. Jeg tror din Otto bliver ellevild.. han er jo rigtig ved at forstå julen og alle dens gode, hyggen m.m. nu når han er blevet 4… Jeg håber du får det gladeste fjæs når han ser din overraskelse.. 🙂

  P.S. Jeg har også altid hadet julen, men min dreng kan få lidt julehygge frem i mig 😀

  Svar
  • Sneglcille says:

   Du kan bare trykke på linket og derefter på billedet magen til det i indlægget, så kan du se kommentarerne også selvom du ikke selv har en bruger 🙂

   Svar
 2. Signe says:

  Nu har jeg ikke børn endnu, og det oplever jeg tit som et argument for at jeg overhovedet ikke må udtale mig om noget som helst med relation til børn. Nu gør jeg det alligevel.

  Jeg har selv fået pakkekalender én gang som barn, men min mor syntes det var alt for stressende (3 børn = 72 gaver!), og droppede det. Jeg savnede det ikke. Siden fik jeg en lille snack i min “sok” hver dag og adventsgaver. Jeg tænker at gøre det samme når jeg får børn – af flere årsager. For det første ved jeg ikke om sådan et overload af gaver gør børn gladere end bare det at der er “noget” – et stykke frugt, en hilsen fra nissen osv. Jeg tror det symbolske “at få” betyder mere end hvad man får.

  På det seneste er jeg også begyndt at interessere mig for forbrug, og i den optik (sorry, skriver lige opgave, kan ikke finde ud af at snakke normalt) er pakkekalendre et ligegyldigt overforbrug. Fordi man skal give en gave hver dag, bliver det nogle billige gaver, som der måske bliver leget med én gang, og så bliver de glemt i en skuffe. Et eller andet sted synes jeg derfor det er spild.

  Og dette er ikke personligt ment mod dig. Otto bliver sikkert ekstatisk. Jeg har længe gået med disse tanker, og nu fik jeg endelig en mulighed for at dele dem – derfor 🙂

  Svar
 3. Cecilie says:

  Jeg er med på alle gode argumenter mod pakkekalender. Og alligevel glæder jeg mig til min datter er gammel nok til at jeg kan lave en til hende. Jeg fik det som barn, og jeg elskede det! Bare tanken om at mine forældre havde gået og tænkt på mig og købt alle de små fine ting 🙂 det må blive et af de steder hvor lysten vinder over fornuften for mig!

  Min datter er i øvrigt ni måneder nu, men vi overvejer faktisk at stjæles et vennespars geniale ide: en duploklods hver dag!

  Svar
 4. Rie says:

  Jeg fik ikke pakkekalender som barn, men nissen (JOHOV) lagde en lille ting i en julekrukke hver nat, små ting som en slikkepind eller pebernødder eller et lille puslespil/malebog i weekenderne .. Det gjorde lige december en tand mere magisk 🙂

  Svar
 5. Kit // A + K = ♥ says:

  Pakkekalender er mine øjne det fedeste.
  Det er en tradition, som binder min familie sammen. Det korte af det lange, er at mor laver kalender til os søstre, jeg laver til mor og mor laver en kærestepakkekalender til far.
  Det er noget vi glæder utrolig meget til, hvert år. Vi pakker den første pakke op sammen, hver 1. december morgen, og når juleferie kommer, pakker vi de sidste gaver op sammen igen, selvom vi 2 ældste søstre er flyttet hjemmefra for mange år siden.
  Når der købes ind til kalenderene i løbet af året, bruges der masser af tid og energi på, at finde noget helt særligt til modtageren. Det er ikke noget, som bare skal overståes eller gøres af pligt. Det er ganske enkelt fordi vi ikke vil undvære det. Der flyver endnu flere sms imellem os, mens det står på, da vi skal høre om gaver, sende et tak eller vise hvordan vi nu anvender den fine nye ting.
  Jeg ville meget nødigt undvære alt den hygge der er forbundet med traditionen – indholdet af gaverne er dejligt, men slet ikke så vigtigt (:

  Svar
 6. Mia / Den Pæne Overflade says:

  Jeg er simpelthen nødt til at melde os på banen her. (Selvom jeg er langtfra er mor )

  At tænke på et andet menneske, har ALDRIG NOGENSINDE VÆRET SKADELIGT!
  Dette bliver jo netop ikke gjort, fordi O plager og sætter sig på gulvet i protest. Det bliver jo gjort netop, fordi du selv har lyst. Fordi det er den smukkeste tanke som menneske og i øvrigt også som mor at have, at ville glæde og overraske et andet menneske. It’s everything.

  Der er KÆMPE (og jeg mener her kæmpe kæmpe) forskel på at give en pakkekalender, fordi folk forventer store gaver, masser af forkæleri osv og så det at overraske med noget de aldrig havde forventet. Det er fandme (og nu bander jeg fordi folk er blevet så ”uuuh jeg må ikke give mit barn noget som helst, ellers bliver de snot forkælede) de små ting der tæller! Som barn, som voksen – igennem hele livet.

  Jeg har til tider fået en pakkekalender – og vidste aldrig hvad der var i, om det bare var et æble, en slikkepind eller noget tredje. Og jeg glædede hver dag, jeg var evig taknemmelig over, at min mor gad at bruge tid på at lave en til mig! og det er jeg i øvrigt stadigvæk. Men det betyder ikke at jeg har fået et forskruet billede af hvad pakker er og venter på at folk giver og giver og giver mig. Nææh. Tvært imod måske. Det er altid mig, der sætter en ære i at finde fantastisk personlige gaver og overrasker folk med værtindegaver og kager. Fordi jeg elsker at se glæden i deres øjne. (ikke for at de kan klappe mig på skulderen og kategorisere mig som et godt menneske). Hvilket i ps. kan læse mere om hos mig;
  http://paeneoverflade.blogspot.dk/2013/10/det-er-de-sma-ting-der-tller.html

  Og selvfølgelig koster det tid, og selvfølgelig leger de måske kun med den bil én gang. Men det gør de måske også med den 300 kr. dyrere ting der ligger under træet juleaften. Og for the record – en pakkekalender kan snildt laves for under 150 kr. Og så ville jeg måske mere satse på et glimt af glæde i 24 dage frem for 1..

  Jeg siger GO GO GO – det er en helt fantastisk tanke. Og præcis, at du vælger at leve i nuet og tænke på din søn er skide stort.. Jeg er sikker på at han bliver overrasket og meget glad!

  Svar
 7. Katrine says:

  Min mor lavede altid pakkekaldender til mig, da jeg var barn. Jeg kan ikke huske nogen af de gaver jeg fik, men det står stadig som et af mine allerbedste barndomsminder, fordi det var en tradition og fordi det var fra mor. Nu er jeg 19, og har i år lavet en pakkekalender til min mor, for første gang – hun fortjener en for de mange hun har sammensat til mig.

  Svar
 8. Jytte says:

  Det var min mormor der lavede til os, da jeg var lille. Mine søskende, som er en del ældre end mig, fik spørgsmål som de havde dagen til at besvare og fik en krone for rigtigt svar. Blandt legetøj og nogle himmelske chokoladeblomster med nougatfyld fra Irma (vi snakker 70’erne) fik jeg en del glas-engle i gaverne, de hænger på mit juletræ hvert år. Jeg var vel 8-10 år den gang, nu er jeg 42. Jeg elsker de engle, og min mormor der ville have været 101 nu, får mange kærlige tanker.

  Svar
 9. Christine says:

  Pakkekalender RULES, når man er lille. Jeg ELSKEDE det. Alle de fine pakker, der hang der og ventede. Klart på top 3 over bedste ting ved julen, da jeg var barn.

  Har lavet pakkekalender til min søn 3 gange og til min datter en gang. Men da 48 brugbare gaver blev for uoverkommeligt (og dyrt) gik vi over til adventsgaver i stedet. De var supergade både dengang og i dag, så adventsgaverne bliver til langt ind i teenageårene..

  Klap dig selv på skulderen. Otto bliver så glad 🙂

  Kh. C

  Svar
 10. Karen Ærenlund Brogaard says:

  Jul bliver bare meget hyggeligere når der er børn i billedet. Jeg får aldrig (ALDRIG) pyntet op til jul, men de par år hvor jeg boede sammen med en veninde og hendes datter var det bare hyggeligt at pynte op, også selvom julepynten på træet ræsede rundt alt efter lillepigens forgodtbefindende 🙂 Det med hyggen gælder i øvrigt også for fødselsdage!!! (jeg må til at få mig nogle børn så jeg kan få lidt højtidshygge ind i mit liv igen)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *