Vesterbro

 

Har jeg nævnt at jeg elsker min by? Og i særdeleshed min bydel. Altså Vesterbro. 
Well, det gør jeg. Knus-elsker.  
Skulle du lægge vejen forbi, er her fem steder du bør tjekke ud. 

ENGHAVE KAFFE. 
Hver dag agtigt, klokken cirka 8 indtager jeg min kaffe her. Brygget af Allan, som er en af de tre nydelige mænd, der ejer kaffebaren, og som faktisk var ham, der stod for mit daglige kaffeindtag gennem hele min barsel, hvor han langede cortadoer over disken på mit gamle stamsted.
Nu er Enghave kaffe stedet, der plejer mit kaffeglade hjerte, og her er altid smil, snak, god stemning og ikke mindst fantastisk kaffe (!!!). Det sker relativt ofte at jeg må forbi mere end én gang om dagen. Sååååh, gør dig selv en tjeneste, hvis du er i nærheden, og snup din kaffe der.

ENGHAVE PARKEN + LEGEPLADSEN.
Jeg er særligt glad for Enghave parkens legeplads. Den er mere overskuelig end f.eks. skydebanen, som godt kan virke voldsom og ofte frembringer hjertebanken, tør mund og panikanfald ala -hvorerbarnethvorerbarnet-pasnupåpasnupå-. Enghave er mindre, der er indhegning, men stadigvæk flere forskellige aktiviteter (sand, klatredims, cykler, svævebane og. så. videre.) og så sker det ind imellem at vi rykker over på plænen bag legepladsen og spiser aftensmad der. Også værd at anbefale. Det er så hyggeligt. 

ANNES GADEMAD
Optur. Optur. Optur. På Enghavevej i en kælder, kan du for 65 kroner (40 for børn, hvis jeg ikke husker galt) få dagens ret, som altid er virkelig god og som smager af noget. Der er også nudler, og det er for det meste den version, Otto og jeg ender med at balancere hjem (eller i parken) med. Og der bliver spist op. 
… Nu vi er ved takeout mad, bliver jeg også nødt til lige at slå endnu et slag for MADGLAD, som stadigvæk er min savior, cirka et par gange om måneden. Har skrevet hvorfor, HER.

GRANOLA.
En af mine yndlingsgader i københavn overhovedet, er Værnedamsvej. Der er så fint og småt. Og på midten af den, ligger Granola. På Granola kan du få kaffe og morgenmad fra klokken 7 – og det er altså virkelig god morgenmad. Eggmuffin og pandekager for eksempel. Deres Juicer, smoothies og Milkshakes er også klart anbefalelsesværdige og så er jeg ret pjattet med deres Vitello tonnato sandwich. 

KØDBYEN.
Jeg har et virkelig ambivalent forhold til kødbyen. I vinterperioden hader jeg at komme der. Om sommeren elsker jeg det. Der er en konstant stemning af gadefest og man kan barhoppe, hvilket er noget jeg er rigtig god til og mægtig glad for. Man kan for eksempel spise mad på Fiskebaren, eller Mother, for derefter at hoppe over på Mesteren og lærlingen til en øl eller tre, for derefter at tage en svingom og en dåseøl på Bakken, og derefter dingle tilbage til fiskebaren, hvor der serveres en seriøs god Gin og tonic (de har også snaps, det ved Preben). – Man kan også snildt bruge en hel nat ude på parkeringspladsen, hvor der er fyldt med festglade mennesker og fadøl i plast. Like. 
Eneste dis-like, er mængden af lommetyve. Så pas for guds skyld på dine sager. De er dygtige. Lidt for dygtige. 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *