Natteroderi

Hvorfor virker jeg bedst om natten?
Det har altid været sådan. Jeg liver op omkring ved 23 tiden, når andre mennesker går i seng.
For seks timer siden lå jeg og kæmpede for at holde mig vågen, mens jeg læste Rasmus Klump i køjesengen. Nu er jeg lysvågen, mens jeg laver lister, skriver mails til folk, skriver tanker og vrøvl ned og spiser appelsiner.
Når Otto vågner klokken 5:30 (oh yes), som han har gjort de sidste mange dage, fortryder jeg så meget, at jeg ikke bare tvangsputtede mig selv i seng ved 22 tiden, som et almindeligt menneske.
Suk.

Jeg bør jo bare sove nu så. Altså nu nu. Og ikke skrive ligegyldige blogindlæg om selvforskyldt mangel på søvn, og overveje liiiiige at kværne et enkelt afsnit “The real housewives…” for at slukke hjernen ordentligt. Nej. Jeg sover nu, det gør jeg.

Kan faktisk nå fire timers søvn, hvis jeg skynder mig.

10 replies
 1. byMelchiors says:

  Som du kan se, har jeg det på PRÆCIS samme måde. Stærkt irriterende. Sidder fx nu og tænker: “Gå i seng og skriv resten af din ansøgning i morgen”
  Men jeg VED, at der kan jeg intet huske og alle de geniale (Eller noget….) ting, kommer til mig mellem kl. 23 og 02 – og det kan jeg jo lige så godt udnytte. Hvilket jeg i dén grad fortryder når vækkeren ringer kl 6.20 🙁

  Svar
 2. Miriam says:

  Klokken er nu 2.29, såeh… Ja. Det er tilsyneladende der, YouTube flyder over med videoer, jeg liiiige skal se. Men der er dog heldigvis intet barn, der vækker mig klokken lort. Kun en kat. Og han lader mig sove videre, når han har fået mad!

  Svar
 3. Birthe says:

  Den bedste tid af døgnet starter efter kl. 21. Sådan er det bare.. Tankerne bliver större og flyver bedre. I hvert fald indtil man læser skriblerierne i notesbogen næste dag. Hehe. Med kærlig hilsen fra det ene B-menneske til det andet fra Birthe.

  Svar
 4. Sjubis says:

  Kender det kun alt for godt.. det er så dumt! især om morgenen hehe 🙂 Og så bruger jeg i øvrigt liiidt for meget tid på “real housewifes…” 😉

  Svar
 5. Kristina says:

  Jeg har det på samme måde. Eller, altså, af en eller anden grund skriver, osv. jeg bare bedst når det er mørkt. Jeg læser hjemmefra, og i en periode var jeg rigtig god til at stå op kl 4.30 sammen med min kæreste, og så gå i gang med at læse og skrive dér. Nu er jeg begyndt at gå i seng samtidig med ham.. og så lister jeg mig ud af sengen når jeg har ligget vågen i en time og tænkt over sjove blogindlæg, osv. Det er jo for dumt. Jeg forudser store problemer for mig selv når sommeren sætter ind og jeg kun kan skrive fra kl 24-04.. der bliver nok lidt stille på bloggen til den tid.

  Svar
 6. Løvinden says:

  Hvorfor du virker bedst om natten ved jeg ikke. Men jeg har det på samme måde. Jeg elsker aften- og nattetid og er notorisk for-sent-i-seng menneske. Meget lidt praktisk med to mindre børn i huset. Der er en ro, fordybelse og klarhed over de sene timer. Jeg har en gang læst noget med, at glædesfølelsen hos de fleste stiger om aftenen og topper ved 22-tiden. Måske det kan have noget med modviljen mod at gå tidligt i seng at gøre. Måske det bare er kropumuligt for mig at blive voksen nok til at gå i seng på et fornuftigt tidspunkt:-)

  Svar
 7. Mandagsvoksen says:

  Jeg er lavet af samme stof, men er ikke sikker på at det altid har været sådan. Bevares, jeg har altid været en ost til at komme tidligt op, og ikke nået de famøse otte timer, men jeg tror det er en trang, der blev cementeret, da man blev mor. Den enlige af slagsen.
  Jeg fik det i hvert fald sådan, at nu var det satme min tid på dagen, og den skulle ikke gå med opvask, halvsøvn på sofaen og helsøvn efter 21-nyhederne. Det insisterede jeg på, ikke altid helt bevidst, og nu kan jeg ikke finde ud af andet.

  Jeg nyder også stilheden og den direkte, uforstyrrede adgang til vrøvlet i mit hoved, men det er sgu ikke særlig praktisk. 🙂

  Svar
 8. Sabine says:

  Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har oplevet at kl. var 23? – måske nytårsaften. Igår lagde jeg mig i sengen med min iPad for lige at tjekke et eller andet – kan ikke huske hvad der sidenhen skete men formoder at jeg faldt i søvn! Det skal siges at det var samtidig med at jeg lagde børnene (3stk, alder 0-5) i seng. Herhjemme står vi nemlig op kl. 05.10! Jeg glæder mig så meget til om 10 år og børnene er teenagere, så skal jeg være den mest irriterende mor og slæbe dem ud af sengen kl. 05.10!!!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *