Man kan ikke vinde dem alle

Er det ikke sådan? Men jeg gad fandme godt.

Ord som “Grim”, “dum” og “irriterende”  tikker ind imellem ind i min mailbox og i kommentarfeltet, og de rammer mig faktisk ikke, for jeg er egentlig bedøvende ligeglad om det er nogens mening. Grim er jeg faktisk ikke, heller ikke dum, og hvis man finder mig irriterende, kan jeg ikke gøre noget ved det – til gengæld er der et kryds i toppen af din browser, hvor man kan lukke ned for mig. Smart smart.
Mens ord som “sjusket”, “uambitiøs” og “uprofessionel” går lige i tårekanalen, netop fordi det er usandt. Jeg får lyst til at stille mig på en stol og børnetude og råbe højt:”Jeg knokler for helvede! I kender mig ikke!”.
Jeg er arbejdsnarkoman, jeg er mere end ambitiøs og tænker konstant i skrift, og jeg udgiver aldrig noget, som jeg ikke kan stå inde for. Aldrig. Så da min seneste klumme modtog en del kritik, med beskyldninger om dovenhed, blev jeg faktisk descideret ked af det. For det var sgu ikke dovent. Tværtimod, var det et udtryk for at jeg netop ønsker, at alt skal være perfekt og i orden, men at mine ambitioner og høje krav kan sætte en dæmper på inspirationen. Og da jeg foretrækker at være ærlig i mine tekster, føltes det rigtigt at sætte ord på den følelse. Jeg er også typen, der svarer ærligt, hvis du spørger hvordan jeg har det. Jeg siger aldrig “fint”. Jeg uddyber, hvad end det er godt eller skidt.

Ligemeget hvad, har jeg i hvert fald forsøgt at besvare kritikken i dette kommentarfelt, med følgende svar:
Jeg er ked af hvis I læser det som sjusket og/eller uprofessionelt. Jeg er både ambitiøs og seriøs i alt hvad jeg gør. Men også dybt selvkritisk,hvilket spænder ben for mig selv i virkelig mange aspekter. Også her, hvor det blandet med noget sarkasme, godt kan tolkes anderledes end ment. Det ser jeg. 
Jeg havde behov for at sætte ord på den der følelse af ikke at kunne slå til, og istedet for at udgive det indlæg jeg oprindeligt havde skrevet om børnesang, blev det til ovenstående.
Heldigvis har lige dette indlæg bragt en masse godt med sig og min mavefornemmelse om at udgive dét, og ikke ?Synge? indlægget betalte sig.
Selvom jeg bliver ked af at I og sikkert et par tusind andre er uenige.

Sådan er det desværre engang imellem og jeg kan ikke tilfredsstille alle hver gang. Men jeg står selv ved det. 

/C

23 replies
 1. Louise says:

  Jeg kommenterer ikke så tit, men kan sgu ikke lade være i dag.
  Jeg vil bare sige, at jeg synes at du er pisse sej og bare skal blive ved med at følge din mavefornemmelse, for den får i hvert fald mig til at blive ved med at læse med.
  Keep up the good work 🙂

  Svar
 2. Den glade kone says:

  er kommet til at bøvse lidt ovre på dit andet indlæg, der hvor der var nogen der var lidt sure. undskyld hvis jeg har sagt grimme ord

  Svar
 3. Ditte says:

  Måske skal man bare ikke vinde alle? Måske skal man lige netop råbe “Pikkelik” efter dem, der er nogle snævre tisselisser.

  Svar
 4. Kitt says:

  Jeg tror, at det er første gang, at jeg kommenterer på dine ting, jeg læser dem dog ivrigt, men jeg følte, at du lige skulle have lidt opbakning.
  Jeg læste dit blogindlæg i avisen, og jeg synes, at det er noget af det sjoveste og fineste og modigste jeg længe har læst. Du er jo alle de ting, de siger du ikke er – du er ambitiøs og du er arbejdsom, men det er krydret med det bedste – HUMOR! og derfor er du så skide god! bare ærgerligt for dem, at det ikke forstår det. Jeg syntes, det var genialt skrevet – og det gav mig stof til eftertanke. Pikkelikpikkelikpikkelik.

  Svar
 5. Cecilie Kragh Jespersen says:

  Hej Cecilie
  Jeg læser alle dine blog indlæg, og jeg synes du er super god, og jeg elsker hver gang du har skrevet et nyt indlæg. Jeg synes du er rigtig dygtig, og det fortjener du at få af vide.

  mvh. Cecilie 🙂

  ps. pikkelik er et mega godt ord!

  Svar
 6. Mette says:

  Vil bare sige at jeg synes det er et rigtig godt indlæg og at jeg overhovedet ikke opfattede det som useriøst/uambitiøst! Kunne tilgengæld sagtens genkende problematikken fra mig selv: Du er helt vildt dygtig til at skabe identifikation og jeg glæder mig til at læse meget mere fra dig. Du har grund til at være ambitiøs.

  Svar
 7. Helle says:

  man kan ikke være elskede af alle, men når man stikker næsen frem eller råber højt eller har en mening og siger den, så er der altid andre der nok skal pille en ned ….
  jeg elsker dig ikke .. om jeg kan lide dig .. hmmm ved jeg ikke, da jeg ikke kender dig 🙂 men jeg kunne ikke drømme om at sige grimme ting eller skrive grimme ting om andre … jeg er ikke altid enig med dig, men sådan er livet 🙂
  men du er den du er og fortsæt du bare med det :o)

  Svar
 8. julie lillegaard says:

  Man kan ikke vinde dem alle, nej – men dem, du vinder, vinder du til gengæld i dén grad, at jeg næsten lidt føler, jeg kender dig – og særdeles godt kan li’ dig! (ja, jeg har altså også rigtige venner ude i den virkelige verden, ikke kun blog¨”venner”…inden jeg lyder alt for ynkelig).

  Svar
 9. Pernille B says:

  Hej C,
  Læser jævnligt med men kommenterer først nu.
  Jeg har aldrig været i tvivl om at du er alt andet end “sjusket”, “uambitiøs” ect….. Du har enormt meget på hjertet, og du er hudløst ærlig omkring “ups and downs” i dit liv med en vidunderlig humor/sarkasme som er befriende i en blogverden af spelt. Og ingen tvivl om at jeg er fast follower på din blog !
  Jeg har ikke læst dine klummer ud over en enkelt – og så din “punktum-finale “-klumme. Jeg ville rigtig gerne stille mig i heppekoret og sige at det var fantastisk….men det ville være løgn. Istedet vil jeg sige at dit blog indlæg om klummen er så meget bedre.
  Og ja – du kan afslutte en ansættelse med at skrive pikkelik – men hvorfor ? I simply dont get it ! Jeg ser den klumme som en “missed opportunity” med hvad fan´ det fik jo mig til tasterne, så det kunne “noget” alligevel.
  /P

  Svar
 10. C says:

  Men som jeg læser en kommentar fra f eks “Den sure kone” så er det faktisk meget mere på din banehalvdel og har en hel der mere eftertanke bag sig, end når jeg læser en kommentar om at du da stadig er sej, og lige har skrevet Pikkelik i en avis.

  Den sure kone skriver fordi hun agter dig og det du tidligere har skrevet højt, men synes at her var der en tekst der ikke levede op til resten. Det er jeg i øvrigt i. Jeg tænkte nøjagtigt det samme, men kommenterede ikke. Hun skriver ikke at du er uambitiøst. Hun kommenterer klummen. Ikke dig. Der er forkel på at sige “du er dum” og “det du gjorde var dumt”.

  Her i blogland er der en tendens til indlæg og en flok af kommentatorer der ikke skriver meget andet end “hvor er du sej” (det er åbenbart det man skal være i disse år, det står alle vegne) Og når nogen kommer med kritiske kommentarer, er svaret hurtigt at man jo bare kan lade være med at læse det.
  Ja, det kan man selvfølgelig, men så er kritikken vist misforstået. I hvert fald i dette tilfælde. Det var jo ikke tilsvining. Det var jo at gøre opmærksom på at vi læser hvad du skriver og der er forskel på det. I indhold, men for nogen af os også i kvalitet. Vil du ikke gerne vide, hvis nogle af dine læsere synes de “mister dig” og måske forsvinder af samme årsag. Skal de bare sive, eller ville det være rart også at få feedback fra dem der ikke bare synes du er sej, hele tiden, hver gang.

  Jeg er helt med på at vi der ikke syntes at denne klumme levede op til de andre måske bare ikke har fattet den, eller ikke var målgruppen. Der var jo nogen der synes netop denne klumme var noget særligt. Men den ene mening er vel ikke mere rigtig end den anden, og jeg vil mene at der ligger meget mere anerkendelse i den negative respons der var her, end jeg synes der gives kredit for. Disse læsere ønsker jo netop ikke bare at trykke på krydset og skøjte videre. Hvis du ved at den klumme var af samme standard som de andre, er det så ikke i orden at vi er nogen der ikke synes det, men gerne vil melde tilbage hvad vi ser.
  Eller er det kun når man skriver noget positivt, hvor meget det så end må lige et letskrevet standardsvar?

  Svar
  • Pernille B says:

   C – du har skrevet alt det jeg ikke lige selv fik formuleret i mit eget ufokuserede indlæg ovenfor. Pernille B

   Svar
 11. Hazel says:

  Uh, du er bestemt ikke alene med den slags følelser og alt for høje forventinger til dig selv, jeg har også stiftet (nært!) bekendtskab med dem.

  Men når det er sagt, så er jeg faktisk lidt enig med Pernille og C ovenfor. Jeg forstod heller ikke din klumme. Eller også er det din reaktion, jeg ikke helt forstår. For som jeg læste klummen, så var den udtryk for selverkendelse og for, at nogen gange vil man så gerne være god, at man ender med at være mindre god (“and here’s the result to prove it”) – men nu er det, som om du ikke rigtigt vil stå ved den erkendelse alligevel? Lidt “her er en beskrivelse af, hvordan jeg spænder ben for mig selv, men i virkeligheden spænder jeg slet ikke ben for mig selv, for jeg forventer/håber, at I skal synes, at mit ‘benspænd’ er helt fabelagtigt alligevel”. Og så ender jeg med ikke rigtigt at vide, hvad jeg skal stille op med det. Ser du, hvad jeg mener?

  Men noget, der plejer at hjælpe mig at tænke på er, at en tekst/et stykke arbejde hverken bliver bedre eller dårligere af, hvordan det bliver bedømt. Hvis vi alle sad og klappede i hænderne, ville det stadig væk ikke være en anderledes tekst, end hvis vi alle sad og kastede tomater efter den. Den er, hvad den er. Helt uagtet min mening om den og helt uagtet andres.

  Og desuden, hvis du vil rykke noget i verden (og det har jeg lidt indtryk af, at du gerne vil?), så kommer det aldrig til at ske, hvis du kun bevæger dig inden for rammerne af det, der allerede er etableret som godt og acceptabelt. Sådan opretholder man bare status quo.

  Svar
 12. Klam Kakao says:

  Om man kan lide din artikel eller ej, så retfærdiggør det altså ikke at man skriver grimme beskeder til dig privat. Bum!

  Du er iøvrigt sindssygt smuk og du virker hverken dum eller uambitiøs. Bare ærlig, og det er der fanme mange der kunne lære af. Husker stadig din artikel om røvhuls-børn og både jeg og min kæreste griner endnu, fordi folk rent faktisk blev forargede over det. Bottomline er, at din ærlighed skinner igennem. Det er ikke alle dine tekster der er lige gode, men din ærlighed er der stadig og den fastholder mig (og har gjort det meget længe).

  Og ja, din sidste artikel blev måske ikke et farvel med et brag, men hul i det. Du fik sagt pikkelik og forhåbentlig fik du også den croissant 😉

  Svar
 13. Anna says:

  Jeg forstår dælme godt, at det rammer lige der, hvor det gør ondt. Og helt ærligt, så har jeg da også bandet lidt over manglende tegnsætning inde i mit hoved (… jeg er møgirriterende på det punkt. Shit jeg ville få mange hademails, hvis jeg sagde højt, hvad jeg tænker…). And so what. Dit indhold er lækkert, ambitiøst og velovervejet. Tankevækkende og modigt. Punktum.

  Svar
 14. FamilienDanmark says:

  Fedt, du tager til genmæle. Jeg skrev engang et indlæg, som fik lidt kritik – jeg slettede derefter indlægget. Dumt. En blog er netop en form for kommunikation – positiv såvel som mindre positiv. Det må man lære at rumme og handle på. Præcis som dig.

  Svar
 15. Ann says:

  -og det er lige præcis det der er vigtigst, at stå ved hvad man skriver..
  Bliv ved med dit gode arbejde!

  Pik and out…

  Svar
 16. Den ukendte skribent says:

  Hej Cille.

  Jeg var vild med din finale på 24 timer. Meget dig og meget godt. Hvem bestemmer hvad man skal skrive? Du har beskrevet hvordan de fleste mennekser, inklusivt mig selv, har det med deadlines og forventninger. Og med din fantastiske humor, giver det mange et smil på læben, hvilket kun kan være godt.

  Og så bruger folk ordet pikkelik for lidt. Tak for genopdagelsen af sådan et sjovt ord.

  Ukendtskribent.blogspot.com

  Svar
 17. Julie says:

  “Sådan er det desværre engang imellem og jeg kan ikke tilfredsstille alle hver gang. Men jeg står selv ved det.”

  Lige de ord, som jeg havde brug for at se i dag! Tak! 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *