Vind: Den tomme plads

Som lovet i dagens første indlæg, får I her muligheden for at få nallerne i J.K Rowlings “Den tomme plads”. Hvis du ikke allerede har læst min anmeldelse, så kan du gøre det her.

Smid en kommentar i bunden af det her indlæg for at være med i lodtrækningen.
Skriv i kommentarfeltet, lige præcis hvad du vil, men hvis du har lyst til at fortælle hvilken bog, der er din yndlingsbog, må du meget gerne.

Min yndlingsbog? Aner det simpelthen ikke. Er af en eller anden grund ret vild med gys, og har læst “The shining”  4-5 gange, både på dansk og engelsk. Elsker den, selvom den er lige uhyggelig hver gang. Så det er klart en af mine favoritbøger.

Uploaded from the Photobucket iPhone App

Nåmen, skriv i hvert fald gerne om jeres favoritbog. Eller bare giv et pip, hvis I gerne vil vinde bogen “Den tomme plads”. Ingen regler, eller lodder, eller førstfødte til mig. Vil bare gerne have en kommentar herunder, senest på søndag.

VINDEREN ER FUNDET; OG HAR MODTAGET EN MAIL.

296 replies
 1. Amaya says:

  Min yndlingsbog – uhh jeg har mange: Undtagelsen, Rum, Pigen og Marionetterne, alt af Steven King – jeg kunne blive ved 🙂

  Ps. Hvis vinderen af denne konkurrence gerne vil have “Den tomme plads” på lydbog i stedet, så bytter jeg gerne med en helt uåbnet én af slagsen. Jeg har fået den i julegave, men er simpelthen for meget damp-barn til at kunne holde fokus på historien, når jeg får den læst op!

  Ps. Tusind tak til dig, Cecilie, for at skrive så skide sjovt 😀

  Svar
 2. Julia Sørensen says:

  Uh, jeg er også totalt anti “tryl og magi hokus pokus troldmands” believer, men vil gerne prøve noget nyt så dette er en oplagt mulighed 😉

  Svar
 3. Maria says:

  Jeg tror simpelthen ikke jeg ville kunne vælge min yndlingsbog, men pt er jeg igang med at læse Ron Rash’s Serena. Den er fantastisk! og så er Susanne Bier i øvrigt ved at filmatisere den.. Ellers er jeg også stor fan af amerikanske klassikere som Catcher in a rye og The Great Gatsby.. Fantastisk, omend lidt anderledes bøger..

  Svar
 4. Annika says:

  Nogle af mine yndlingsbøger er shopaholic bøgerne 🙂 De er simpelthen så fantastisk sjove, og tror lige de ville være noget for dig uden at vide det!

  Svar
 5. Frøken Jensen says:

  Yndlingsbog? Under en strålende sol, For min søsters skyld, Kvinden i buret eller måske en af Harry Potter bøgerne…
  Jeg ved det ærlig talt ikke. Ved bare at jeg elsker at læse og at min smag er bred som langebro 🙂

  Svar
 6. Anne Sofie says:

  Yndlingsbogen-min, af alle gode bøger er Jonathan Safran Foes Extremely loud and incredibly close. Den er finurlig, og det er mig en gåde, hvordan han har formået at skrive så rørende men også m e g e t sjovt om den skæbnes vangre 9. september i NY. Jeg vil gerne bede alle om at læse den!
  Tak for din dejlige, sjove og underholdende blog, som ugentlig for mig til at glæde mig til at blive mor. Snart.

  Svar
 7. Trine says:

  Yndlingsbog er og har altid været Harry Potter. Har læst dem alle flere gange, og er fuldstændig enig i at Rowling skriver helt fantastisk!

  Svar
 8. Vera says:

  Jeg var vild med at læse Drömfakulteten af svenske Sara Stridsberg og ellers er alt af Helle Helle også på top 10. Har for nyligt læst krimier af svenske Viveca Sten, de kan anbefales som ren underholdning 🙂 Og så elskede jeg Harry Potter bøgerne, så er meget nysgerrig på den nye “voksen”-bog fra Rowling!

  Svar
 9. joy says:

  Undtagelsen og Ingrid Betancourts ‘Selv stilheden hører op’ er nok mine yndlingsbøger. Har hørt fra flere, at denne skulle være rigtig god, så måske den kunne blive en favorit…

  Svar
 10. Camilla says:

  Mine yndlingsbøger er helt klart ‘Hulebjørnens klan’-serien. Jeg har læst hele serien 3-4 gange på dansk og en enkelt gang på engelsk. Og jeg tror ikke at jeg har læst dem for sidste gang.

  Generelt er jeg dog glad for bøger og jeg glæder mig til at få læst ‘Den tomme plads’ som også er med på min noget lange ‘to do’-læseliste.

  Svar
 11. Kattemaden says:

  Ja altså nu er jeg jo en glødende fan af Cecil Bødkers Silas-bøger – old school, I know, men jeg har simpelthen læst dem forfærdelig mange gange, og det bliver de ikke dårligere af (sig et sidetal og jeg kan fortælle dig den eksakte handling lige præcis dér!)

  Svar
 12. Louise N says:

  “En hundjævels bekendelser” af Fay Weldon er min yndlings, fordi den er så vild og skør, at det sikkert er foregået et eller andet sted 🙂

  Svar
 13. Anne-Li says:

  Mine yndlingsbøger er Pride and Prejudice, Jane Eyre, Harry Potter bøgerne og Herman Bangs Ved Vejen. Godt og blandet, og jeg er sikker på, at den tomme plads sagtens kunne få.. well, en plads! 🙂

  Svar
 14. Cecilie says:

  Jeg skifter yndlingsbog ud fra mit humør. På sommerferier, især dem hvor man skal køre meget i tog, læser jeg helst de lidt tungere, og er helt vild med Knausgaards Min Kamp-serie (eller i hvert fald de tre første, indtil videre). I øjeblikket er jeg på barsel, og baby er ikke kommet endnu, så jeg er rastløs og spændt og læser derfor samlede Nynnes Dagbog og Homo Metropolis-tegneserien af Nicoline Werdelin.

  Svar
 15. maja says:

  håber det er denne gang jeg har held i konkurrence-genet!
  Min yndlingsbog skifter meget alt efter hvilken bog jeg lige har læst, men ‘The perks of being a wallflower’ af Stephen Chbosky har rørt noget særligt indeni mig.

  Svar
 16. Rikke says:

  Hvis jeg kun måtte vælge én bog at have med på en øde ø og det ikke måtte være “Sådan slipper du væk fra øde ø”, skulle det være Kundera’s Udødeligheden.

  Svar
 17. Mette says:

  En bog som har gjort meget indtryk på mig, er Michale J Fox selvbiografi ‘en heldig mand’, hvor han fortæller åbenhjertede om sin sygdom og hvordan det har ændret hans liv.

  Svar
 18. Frk.N says:

  Er netop begyndt at læse Patti Smiths ‘Just Kids’ (ja er totalt bagud I know) og er totalt fanget af den. Selv i oversat form flyder sproget elegant gennem siderne og fortæller en smuk og rørende fortælling om kunst og kærlighed (og alt det midt i mellem). Bestemt en bog der kandiderer til blive blandt favoritterne.

  Svar
 19. Nadia says:

  PIP! For jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvilken af alle favoritbøgerne, der er den ultimative favorit :p

  Svar
 20. Mie says:

  Hej sneglcille

  Har aldrig nogensinde skrevet en kommentar, men en gang skal jo være den første 🙂

  Du virker sku’ til, at være en sej og tjekket mor (thumbs up for det)!

  Michael Katz Krefelts bog “Protokollen” er super god på den fede måde, den handler om en bombespræning på Kongens Nytorv.

  pip pip herfra

  Svar
 21. Cille says:

  Altså… jeg melder mig i racet! Og så er en af mine favorit bøger bestemt Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson…

  Svar
 22. Mette says:

  Min yndlingsbog er “The picture of Dorian Gray” af Oscar Wilde – den bliver jeg aldrig færdig med at læse i. Så smuk, så grusom og så velskrevet.

  Svar
 23. Line Hornp says:

  Det er næsten umuligt at vælge en yndlingsbog! Den lille pige inden i mig har dog et særligt “soft spot” for Charlie og Chokoladefabrikken af Roald Dahl.

  Har lige færdiggjort “Brændte Skygger” som også klart kan anbefales!

  Svar
 24. Hanne B says:

  Uuh, nu kan jeg slet ikke få The Shining ud af hovedet igen – dét er verdens mest uhyggelige bog! 🙂

  Svar
 25. C. Stubbe says:

  Yndlingsbog? Nej nærmere yndlingsbøger! Giv mig alt omkring magi, varulve og vampyrer, og jeg er hooked! Og skal jeg absolut vælge nogle, så må det blive bogserien Sagaen om Isfolket som indeholder 47 bind, og som jeg mangler én bog fra.

  Svar
 26. Anna Kaarup says:

  Min yndlingsbog må være “Under en stålende sol”, der handler om to kvinder i Afghanistan og deres skæbne. De undertrykkes og må slås for deres frihed. Bogen er både meget realistisk, rørende og rigtig godt skrevet. Man får medfølelse med de stakkels kvinder, og det lykkes forfatteren at vække noget i læseren. Helt klart en bog der er værd at læse! Eller rettere sagt: den skal læses.

  Svar
 27. Camilla Rosenbäck says:

  Jeg vil bare vinde den hér til min lillesøster, fordi hun ønsker sig den bog så meget og hun fortjener en lille gave 🙂

  Svar
 28. Sanne says:

  Min alltime favorite er altså Ekstremt højt og utrolig tæt på af Jonathan Safran Foer. Den burde du virkelig læse, specielt når du er mor til en lille, klog dreng. Den handler om verdenskloge Oscar, hvis far dør i tvillingetårnene i NY men efterlader en ledetråd til et eventyr, som Oscar følger. Den er så fin, så rørende og så uendeligt god!

  Svar
 29. Maja says:

  Uh, det er svært at vælge en yndlingsbog – men tror umiddelbart Peter Høegs ‘De Måske Egnede’ løber med sejren.
  Af nyere bøger har jeg været ret vild med ‘Kafka På Stranden’ af Murakami og ‘Just Kids’ af Patti Smith.
  Er generelt ret vild med magisk realisme og ikke så meget til gys – i hvert fald ikke på skrift, får altid mareridt. Hvis det er gys på skærmen er det ikke så slemt 🙂

  Svar
 30. Louise Andersen says:

  Det må helt sikkert være harry potter serien! Lige blevet færdig med dem for intet mindre end 3 gang!

  Svar
 31. Sofie says:

  Min ene yndlingsbog er To Kill A Mockingbird – jeg købte den i Brighton på et loppemarked, da jeg var på sprogrejse i London sidste år, og den blev læst på en uge derovre. Den minder mig ikke bare om min fantastiske tur, men også noget så simpelt som at stå og læse i undergrunden på vej til skole. Det lyder ikke af noget, men lige dét elsker jeg ved den. Derfor betyder den virkelig meget for mig, samtidig med at det jo er en klassiker, som er fantastisk skrevet.

  Min anden yndlingsbog er Fantomet I Operaen – filmen, som nok er mest kendt af de to, yder slet ikke bogen ære, det kan jeg godt sige jer. Bogen er intet mindre end mesterværk indenfor gysergenren. Også den minder mig om et specielt sted, nemlig Finlands hovedstad, Helsinki, hvor jeg befandt mig, da jeg læste den.

  Svar
 32. Heidi says:

  Elsker bøger. Da jeg boede i Zürich var en af mine yndingsbutikker den engelske boghandel. En af mine yndlingsbeskæftigelser er at gå igennem samtlige bøger i antikvariater. Den ved Enghave plads er virkelig fin. Ellers er provinsgenbrugsbutikker altid gode for klassikere til en 5’er.

  Jeg har en passion for bøger generelt, men en af de bøger jeg elsker mest er Ondskab af Jan Guillou. Jeg er også meget glad for Jane Austen og så er Marian Keyes’ bøger virkelig gode til en eftermiddags læsning.

  Svar
 33. Tine says:

  Min absolutte yndlingsbog er “Submarino” af Jonas T. Bengtsson. Han skriver om de miljøer, hvor normale mennesker “parkerer deres fordomme” (misbrugsmiljøet osv.). Det er en barsk bog, men han fangede mig og jeg har læst den tre gange, men den fanger mig lige meget hver gang. Bogen er også filmatiseret, men ikke særlig anbefalelsesværdig 🙂

  Svar
 34. Maja K says:

  Jeg har en forkærlighed for historiske romaner, så der er røget en del af den slags ned igennem tiden. Der er for mange til at nævne, men genren er virkelig spændende for mig, fordi man får et indblik i en hel anden tidsalder, og det kræver virkelig at man får fantasien godt igang.

  Svar
 35. Sabine says:

  Jeg har altid hadet at læse, mest fordi min mor altid sagde jeg skulle, men her på det seneste er jeg begyndt på Harry Potter og de vises sten (fordi min kæreste sagde det, hun er giga Potterfan og har også en tattoo med det), anyway nu er jeg lykkelig fordi jeg begyndte. Elsker at læse og JK Rowling skriver vildt interessant!

  Derfor vil jeg gerne vinde den bog for at jeg kan læse den, men ikke mindst så min kæreste også kan få glæde af den!

  Svar
 36. Maria W. Høyer says:

  Åhh jeg elsker bøger! Der er intet bedre end at slikke sol ved poolen i 30 graders varme et eller andet sted sydpå, og så nyde en rigtig god bog.. Aheem, nu bor jeg jo så i danmark, og derfor må de gode bøger der skal nydes jo vælges med omhu, da det jo er ret begrænset hvor mange der kan nåes hvis godt vejr er et kriterie man gerne vil have opfyldt.. Og denne bog er sørme på listen over sommerferiens ‘must reeds’ så derfor deltager jeg jo selvfølgelig i din skønne blogs konkurrence! Ynglings bogen er umulig at vælge, men bland favoritterne er serier som the mortal instruments, vampire academy, fallen, harry potter og maange flere! 😀

  Svar
 37. Tina says:

  Den ville jeg meget gerne vinde – har faktisk lige skrevet den på min “to read” liste 🙂
  Mine yndlingsbøger er nok Harry Potter eller Niceville, som i hvert fald var den bedste bog jeg læste sidste år 🙂

  Svar
 38. maibritt J says:

  puha som bognørd er det jo et svært valg at skulle tage! MEN må tror jeg vil sige min ynglingsbog er midt i en jazztid. Jaja det er lidt utraditionelt for en 20 årig men jeg kan virkelig godt lide den og hvad den står for. Kvinder i bukser hele vejen!

  Svar
 39. Sara says:

  Yndlingsbog… Det er godt nok et svært koncept. Især nu hvor der er rimelig lang tid i mellem læseoverskuddet (siger mor til unge på 2,5). Men er vild med norwegian woods, animal farm, (næste ) alt af paulo cohelo… Og så er der jo også den lille prins. Og “ved du hvor højt jeg elsker dig” og alle bøgerne med plet… Hov – der blev tingene vist blandet sammen.

  Og ift den førstefødte – så er hun din hvis hendes feber ikke snart forsvinder… (#hvilketarbejde?)

  /Sara

  Svar
 40. Mette P. says:

  Jeg tror ikke jeg har en absolut ynglings bog – men to ret store kandidater til posten må være John Greens “The fault in our stars” som er så vanvittig velskrevet og som rørte mig inderligt, od den anden må være “the perks of being a wallflower” – helt fantastisk bog jeg prøver at få alle til at læse. Begge helt magiske.

  Svar
 41. Anne Lykke says:

  Cecilie, jeg ville blive så glad for at stikke snuden i den bog der, og tage flugten fra eksamen i organisationsanalyse.! Jeg har lige stået og kysset lidt på den nede i Magasin idag – ekspedienten så en kende surt på mig, men hva.. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst noget skønlitterært.. jeg er trængende! Hilsen frøken Klynk 😉

  Svar
 42. Line says:

  Den bog jeg har løst flest gange er Justin Garders Kabalemysteriet. Selvom den står under børne og ungdomsbøger på biblioteket,kan voksne altså godt læse den!

  Svar
 43. Kathrine says:

  Jeg må indrømme at jeg ikke har læst andet end fagbøger de sidste par år, men jeg har lige bestilt bogen “Beautiful creatures” af Kami Garcia og jeg glæder mig til at komme i gang med noget fiktivt og dragende frem for … ja, bare fagligt gøgl. Jeg ville elske at tilføje en god bog mere til samlingen, så jeg håber på at vinde “Den tomme plads” (;

  Svar
 44. Casper says:

  Jeg vil da godt vinde en bog, det er et stykke tid siden at jeg har fordybet mig i læsning.
  men sidste gang var da jeg genlæste Jan Guillous Arn trilogi, ved ikke om det er en ynglings men har da læst den et par gange. den og så fight club, Pi liv og alkymisten.

  Svar
 45. Nicholine Nielsen says:

  Mig mig mig! Tror min yndlingsbog er drømmespinderi af Patti Smith! Og så har jeg nok læst Harry Potter bøgerne 100 gange.

  Svar
 46. Maria Bech Christensen says:

  Nøj den har jeg ventet længe på! Jeg er en af Harry Potter nørderne (har alle bøger både på dansk og engelsk og hele serien er gennemlæst minimun 5 gange, kikset I know!) og har virkelig manglet den kære Rowlings fængende skriverier!
  Jeg er generelt en læsehest, men må indrømme at min yndlingsserie nok er Therese Triologien af Hanne-Vibeke Holst, ret kliché egentligt, men hele den der kamp mellem at jagte en karriere, få kærlighedslivet til at gå på i en højere enhed sammen med en uventet graviditet ryger bare lige ind hos mig!

  Svar
 47. Dorthe says:

  Det er svært for mig at vælge en yndlingsbog. Jeg har så mange… Det jeg elskede af Siri Hustvedt er en af de bedste jeg har læst. Men jeg var også helt vild med Ken Folletts Jordens søjler og Uendelige verden… Og Åsa Larssons krimier er også fængende… Eller Hændelser under vand af Kerstin Ekmann… Uha; jeg kan ikke vælge. Måske kunne det blive Den tomme plads?

  Svar
 48. Emilia Gerner Medenets says:

  Selvom jeg nok ikke er den eneste, er jeg faldet fuldstændig for Jussi Adler-olsens serie med Carl Mørch. Yndlings bogen af dem må indtil videre være fasandræberne, men nu må vi se om det ændrer sig når jeg for læst Marco effekten. Han kan bare et eller andet med ord den mand.

  Svar
 49. Ditte says:

  Jamen den vil jeg da gerne vinde! ynglingsbog i 2012 må være Marens anti selvhjælpsbog om at blive mor, og hvordan man lige overlever dét projekt.

  Svar
 50. Simone Hagemann says:

  Uhh, yndlingsbog? Det er sgu svært at vælge, der er jo simpelthen så mange gode bøger! Men lige nu er jeg ret forelsket i Chris Carters krimiserie, men ellers er Jo Nesbøs Snemanden også en klar favorit.. hmm, men Harry Potter bøgerne (pånær nr. 5!) er jo også virkelig gode. Okay, det er simpelthen for svært det her – hvis det stod til mig, og jeg havde råd, ville jeg ege mit helt eget bibliotek! 🙂

  Svar
 51. Tilde says:

  Én yndlingsbog?? Må være de vilde kærlighedshistorier i “Kærligheden i koleraens tid” (ved godt, at filmen bestemt ikke er køn) eller “En passende ung mand”. Kærlighed på den fascinerende måde og fuld skrue på lysten til at stikke udenlands.

  Svar
 52. Mette Laur says:

  Jeg er ikke til fantasy, men jeg elskede Harry Potter-bøgerne – både de danske og engelske udgaver. Af en eller anden grund sagde den her bog mig ikke noget før din anmeldelse. Nu MÅ jeg have den! 😀
  Når jeg læser i dag, bliver det til en krimi. Jeg har læst alle Dan Browns bøger, og er blevet lidt træt at hans skrivestil, så nu er jeg gået over til Ken Follett.

  Svar
 53. Marie H says:

  En af mine yndlingsbøger er Stefan Zweigs “Verden af i går”, som udover at have en af de flotteste bogtitler, også fortæller fantastisk indlevende og spændende om ungdommen, kunst, musik og litteratur i Europa i tiden omkring 1. verdenskrig.

  Svar
 54. Mette C says:

  Uh, jeg har mange forskellige yndlingsbøger! Lige fra hitchhikers guide to the univers til Pride and prejudice. Jeg elsker krimier (lige for tiden mest Jo Nesbø) og eventyrbøger, fx Harry Potter og Rigenes Herre. Jeg læser lynhurtigt og konstant. Eller, det gjorde jeg. Men så kom Aske til verden. Og nej, du må ikke få min førstefødte. Men mon ikke du også bedre kan lide din egen af slagsen. Hvorom alting er, er barnet nu endelig blevet stort nok til, at jeg måske kunne få lov at læse et kapitel eller to før sengetid, og så ville en splinterny bog være skønt!

  Svar
 55. Baysen says:

  Jeg har mange yndlingsbøger. Jeg læser nemlig enormt meget, så det kan godt være lidt svært at vælge… Men
  Jeg er stor fan af Jussi Adler Olsen, den bedste af hans bøger er ikke en af afdeling Q-bøgerne, men den der hedder Alfabethuset. Den er velskrevet, velformuleret, fængende og medrivende! Og så synes jeg den er i international format – virkelig god, det er den i hvert fald!!

  Svar
 56. Mette says:

  Min yndlingsbog er Khaled Hosseinis “Under en strålende sol”, men jeg er også vild med mange krimier, f.eks. Camilla Läckbergs og Jussi Adler-Olsens bøger. Læste alle Harry Potter bøgerne, da jeg gik i folkeskole og vil rigtig gerne læse denne her.

  Svar
 57. Camilla says:

  Yndlingsbog er meeeeeget svært. Under en strålende sol er virkleig god. Sumobrødre ligeså. Jeg har også haft en lang Paul Auster periode. Og Jordens søjler er virkelig virkelig også vidunderlig!!!

  Svar
 58. Anne Frandsen says:

  Min ynglings bøger er uden tvivl Jussi Alder Olsen’s serie ‘Afdeling Q’. Især 1’eren ‘Kvinden i buret’ er bare VIRKELIG god! De er skide spændende samme tid med at karakterene i bøgerne simpelthen er for sjove.
  Er lidt af en læsehest, så jeg ville slet ikke klage hvis jeg vandt bøgen du udlodder 😉

  Svar
 59. Louise says:

  Jeg er ikke unik, men det er til gengæld helt bundærligt (bøger er jo ellers en af de ting, folk gerne lyver om): Extremely loud and incredibly close

  Svar
 60. Emma says:

  Elsker bøger vanvittigt meget og kan derfor egentlig ikke vælge en yndlings, men jeg er en sucker for Jussi Adler-Olsens Afdeling Q bøger, Eksil af Jakob Ejersbo, Undskyldningen af Hanne-Vibeke Holst, Niceville af Kathryn Stockett, Just Kids af Patti Smith og Ekstremt Højt Og Utrolig Tæt På af Jonathan Safran Foer. Derudover er jeg lige nu i gang med både at læse Alt Bliver Oplyst (også af Safran Foer), Life of Pi og Vand til Elefanterne af Sara Gruen 🙂

  Svar
 61. Ditte N. says:

  Min aller-aller yndlingsbog er “the timetravellers wife”. Jeg har eller så mange år ikke kunne vælge mellem alle de gode bøger jeg har læst, men den her er helt fantastisk! 🙂

  Svar
 62. Anne Sofie says:

  Én yndlingsbog.. Puuuha. Har læst 1000 vis af bøger, og mange bøger har rørt mig på forskellig vis.
  Jeg har, som du, aldrig forstået fidusen ved HP, men er overbevist om, at JK, har en fantastisk skrivestil. Ingen tvivl om det!
  Til gengæld er jeg herre hooked på krimier. Åh, jeg elsker det.
  Jussi Adler, Jo Nesbø, Sara Blædel, Camilla Läckberg osv. Det er skønt!

  Svar
 63. Sarah Ormstrup says:

  Eeelsker bøger :), den her ville være rigtig fin til samlingen. Mine yndlingsbøger er Drizzt-serien, skrevet af R.A. Salvatore 🙂

  Svar
 64. Linda HS says:

  Yndlingsbog:Siri Hustvedt-Det jeg elskede. Helt fantastisk, spændende, lidt creepy med masser af twists. Skrevet super fedt. Læs den! 🙂

  Svar
 65. sidsel says:

  Jeg tror min ynglingsbog er Troldmanden af John Fowles… Eller måske Den uendelige historie… eller sådan ca. alle Svend Åge Madsens bøger.

  Svar
 66. Bolette says:

  Ingen ynglingsbog, men til gengæld en ynglingsgenre og flere forfattere!
  Læser mest krimi, og synes blandt andet Jussi Adler-olsen, Camilla Läckberg og Sarah Blædel gør det godt.

  Har heller ikke selv læst Harry Potter, men set filmene, og en kvinde der har fantasi til sådan et fantastisk univers må kunne noget – også på skrift!

  Niver gerne 3-4 bøger på en uges ferie, og den her måtte meget gerne komme med på den næste 🙂

  Svar
 67. The i den blå sofa says:

  Arrrr…yndlingsbog? Det ved jeg sgu ikke. Jeg har lige læst “en slags kærlighed” af Ray et eller andet. Den kan et eller andet. Nu er vi tre veninder der har stortudet af den – og jeg tuder ikke til bøger. Men det var tuderi på den virkelig gode måde. Den kan godt anbefales. Og den kan læses på rigtig kort tid – også altid et plus:)

  Svar
 68. Bolette says:

  Ikke læst Harry Potter, men set filmene. En kvinde der har fantasi til at skabe så fantastisk et univers, må kunne noget – også på skrift!

  Niver gerne 3-4 bøger på en uges ferie, og den her må meget gerne komme med på den næste 🙂

  Svar
 69. Mai Odgaard Petersen says:

  Hmm, jeg ved ikke om jeg har en yndlingsbog. Jeg var ret betaget af Pär Lagerkvists ‘Det evige smil’, men samtidig kampelsker jeg Jens Blendstrup. Læs hans bog: Gud taler ud.

  Svar
 70. Malle says:

  Nøj, den er svær! Men af alle de bøger jeg har læst, er disse ubestridt dem jeg overhovedet ikke kunne lægge fra mig:

  Alle Jussi Adler-Olsens bøger
  Engle og Dæmoner + Da Vinci mysteriet
  Hele Stieg Larsson serien
  Hele Twilight serien

  Men Drageløberen og Under en Strålende sol, fik mig begge til at tude højlydt – så må det fandeme være en god bog 🙂

  Svar
 71. Pernille Kristensen says:

  Jeg har ingen favorit, men denne kunne måske blive? Jeg regner med at få rejst en masse før jeg begynder på uni, så er det jo alt afgørende (næsten) med gode bøger!!

  Svar
 72. sarah erez says:

  Uhh er svært at nævne bare en bog som yndlingsbog. Men jeg kan nævne serien der starter med Hulebjørnens Klan – har læst dem tusind gange, både på dansk og engelsk. Og så er jeg glad for Ken Follets middelalderbøger (Jordens Søjler osv.)
  Jeg har heller aldrig læst en bog af J.K. Rowling, men en gang skal jo være den første. Som dig, så er jeg heller ikke så meget til Harry Potter genren, men vil da gerne forsøge mig med denne.
  Vh Sarah

  Svar
 73. Miriam says:

  Åj åj åj, det her kommentarfelt har jo boginspiration til mange år!

  Jeg har det svært med at skulle vælge en favorit, så i dag bliver det to: Paul Austers “City of Glass”, fordi den er absurd og fokuserer på, at sproget efterhånden er af lave, og det er jeg som grammar nazi enig i!

  Og så Sylvia Plaths “The Bell Jar”, fordi den er et sørgeligt, men autentisk portræt af livet med depression både dengang og i dag…

  Svar
 74. Jannie says:

  har egentlig ikke en yndlingsbog, men elsker at forsvinde ind i et bog-univers som er godt beskrevet.
  Jeg har været glad for hendes tidligere bøger, og ser med spænding frem til denne!
  (og du nænner vel ikke at lade mig vente til min fødselsdag i maj med at få den læst, veeel?hihi)

  Svar
 75. Kristian says:

  Mulig første mand der skriver her, men fuck it!
  Favoritbogen for mig Hærværk af Tom Kristensen. Fantastisk destruktiv og pisse godt skrevet, selvom den ligger mange år tilbage. Af “nyere” skal nævnes New York trilogien af Poul Auster!

  Svar
 76. Linda says:

  Genial ide! At lade andre bytte gode læseideer for en god læseoplevelse. Den tomme plads er totalt på min ønskeliste. simpelthen fordi jeg synes hun skriver godt. Harry Potter-serien var lige til at sluge! men, bevares – man bliver jo ældre, eller noget….Jeg er lige nu i gang med det syvende barn. Skulle det blive mig der vinder, kunne den jo ryge i puljen som næste give-away, hvis du vil trække en vinder??

  Svar
 77. Emixa says:

  Min ynglings bog er giganternes fald af Ken Follett og så kommer efterfølgeren, verdens vinter lige efter. Rigtig gode og velskrevet bøger.

  Svar
 78. Tea Abildgaard says:

  Jeg sidder her, begravet i bøger om tænder fordi jeg læser til eksamen, og tager mig en velfortjent pause, som jeg bruger på at tjekke diverse blogs. Jeg ser til min store glæde, at du udlodder JK Rowlings nye bog. Det kunne bare være så dejligt med lidt skønlitteratur, når jeg er færdig med min eksamen. Du kender det nok fra dig selv, når man er på SU, så er det ikke lige skønlitteraturen man bruger flest penge på.. Så derfor håber jeg virkelig, kære Sneglecille, at jeg vinder denne bog, så jeg kan få andet end tænder på hjernen. 🙂

  Svar
 79. FamilienDanmark says:

  Åh, det er svært at vælge. “Niceville” er en fantastisk bog – skræmmende og rørende på samme tid! Og så er jeg altså også en sucker for bøger af Jusi Adler-Olsen. Det må jeg indrømme.

  Svar
 80. Fie says:

  Min yndlingsbog er helt klart Charlie Hotel Oscar Kilo, hvis det skal sjov og let læsning eller slægtsromanen Hundehoved af Morten Ramsland, hvis det skal være lidt tungere.

  Svar
 81. Lise says:

  Læser ikke bøger (længere) – kun blogs og sår’n.

  Men efter at yngstemanden har rundet de 3, kunne det da godt være, jeg skulle forsøge mig med en af slagsen 🙂

  Svar
 82. Yasmin says:

  Jeg ved ikke om jeg just har en yndlingsbog – det er mest fagbøger der bliver læst for tiden. Men jeg HAR læst Harry Potter, og ku vildt godt tænke mig at se hvad JKR ellers kan – og så skal jeg sydpå i næste uge, hvor en god bog jo er et must 😉

  Svar
 83. Tea Abildgaard says:

  Jeg sidder her, begravet i bøger om tænder fordi jeg læser til eksamen, og tager mig en velfortjent pause, som jeg bruger på at læse diverse blogs. Jeg opdager til min store glæde, at du udlodder JK Rowlings nye bog. Det kunne være så dejligt at læse noget skønlitteratur efter eksamen. Du kender ved nok fra dig selv, at skønlitteratur ikke lige er det man bruger flest penge på når man er på SU, desværre. Så derfor håber jeg, kære Sneglecille, at jeg vinder denne bog, som en lille “hvor har du klaret det flot til eksamen”s gave. 🙂

  Svar
 84. Stine says:

  Er fan af Rowling , hun kan, som du skriver, noget med ord ! Jeg har dog været i tvivl med hensyn til denne bog, da jeg ikke synes anmeldelserne har fanget mig, men tror nok lige du fik mig overbevist ! Den skal helt sikkert læses.

  Svar
 85. Anne N. says:

  Uha, jeg har mange farvorit bøger – en af dem er bl.a. Ekstremt højt og utrolig tæt på af Jonathan Safran Foer. Filmen var jeg til gengæld slet ikke lige så begejstret for.

  Svar
 86. Monica says:

  Jeg traenger til at laese en god bog. Jeg har ikke vaeret saa heldig de sidste par gange, jeg har laest nye boeger.

  Svar
 87. Maria says:

  Elsker at læse! Er mest til bøger med psykologiske spil og sammenhænge. En af favoritterne er Paul Coelho’s : Veronika beslutter at dø. Jakob Ejersbo trilogien: Eksil, Revolotion og Liberty er også rigtig gode bøger!

  Men øv øv, er desværre gået lidt i står med skønlitterær læsning og savner det faktisk, tror bare lige jeg skal kickstartes igen…

  Synes din anbefaling af denne bog lyder interessant, så ku’ være den skulle være en kickstarter 🙂

  Svar
 88. Cecilie F. says:

  Jeg har 1000 yndlingsbøger! Harry Potter er i blandt dem. Hun skriver bare så god. Og da den ikke var blandt mine julegaver, ville den jo være fantastisk at vinde.

  Svar
 89. Ann-Sophie says:

  Ihhh, tør man overhovedet håbe? 😀

  Favoritbog ved jeg faktisk ikke,.. det er alt for længe siden, jeg sidst har læst en bog (Om end “One Day” gled overraskende let ned) men af bøgerne, der har rørt mig for nyligt er klassiskeren “The Things We Carried” som er en krigsberetning fra Vietnam, men en af dem, der er fortalt på en meget ærlig, brutal, poetisk og samtidigt livsklog bog. Jeg er vokset op med tre mindre brødre og en far, der dikterede alle lørdagsfilm og jeg har udpræget allergi overfor alle former episke krigsfilm, men denne her… den er virkelig noget særligt.

  Har lyst til at læse den igen og igen og har anbefalet den til alle, jeg kender. Sågar tvunget min mand til at læse den, selvom han mest er til letbenede krimier. Meen han slugte den også råt.

  Svar
 90. Sabrina G. says:

  Jeg er en sucker for låååve, og er derfor helt vild med bogen “Samme dag næste år”. Det er til dags dato den bedste bog, jeg nogensinde har læst. Jeg ved ikke hvad det var, men den fangede mig bare. Min mor blev helt chokeret da hun en dag kom op, og så mig ligge grædende i min seng. Jeg måtte snoftende forklare at den ene hovedpersonen lige var dog og den anden nu måtte leve ulykkeligt forelsket resten af sit liv. Snøft. Det er næsten helt pinligt…

  Svar
 91. Kristine says:

  Åh min ynglingsbog… Må jo nok desværre indrømme at der er Twilight – New Moon. Elsker bøger hvor der er fantasi og kærlighed, men må også indrømme at Jane Austens Stolthed og Fordomme kommer på 2. pladsen.

  (Nu vi er i gang er Harry Potter Bøgerne også nogle af mine ynglings :b )

  Ville såååå gerne læse denne bog! <3

  Svar
 92. Trine says:

  Utroligt nok for en litteraturnørd som mig er det nemt. Sult af Hamsun. Har aldrig været så ked af at læse en bog som den, udelukkende pga. bevidstheden om, at jeg aldrig vil kunne læse den første gang igen. Der er nok ti bøger, der slådser om anden pladsen, men Sult står som det ultimative og ligger længder foran alt andet litteratur<3

  Svar
 93. Luna says:

  Jeg har læst alle Harry Potter bøgerne og elsker dem! Min søster og jeg købte bøgerne sammen da de kom ud, vi købte dem på engelsk fordi vi ikke kunne vente til de kom på dansk og så læste vi på skift – som i, min søster havde 1 dag og så havde jeg den næste dag og sa gjaldt det ellers om at få læst mere end den anden nåede dagen før. 🙂 Så jeg vil meget gerne vinde bogen. 🙂

  P.S. Min yndlingsbog er John Steinbecks Øst For Paradis.

  Svar
 94. Marie says:

  For ikke så længe siden læste jeg “Rum”… og jeg har nu utrolig svært ved at finde én at læse. Den har simpelthen bidt sig sådan fast. Hvis du ikke har læst den, gør det NU!!!

  Svar
 95. Lissen Andersen says:

  Jeg har heller ikke læst så meget som et komma i Harry Potterbøgerne, men jeg tror på damen kan skrive!! Jeg er mest til saftige, grufulde og fortællende krimier, og derfor er Jussi-krimierne mine farvoritter lige nu…..men jeg har sgu da læst mange gode bøger, jeg er bare ikke så god til at huske dem…sådan så jeg lige kan nævne nogle!!! typisk mig!!

  Svar
 96. Fosseyh says:

  Min yndlingsbog har altid, og vil altid være bogen om den godhjertede Aja Dobbo, den kan jeg simpelthen ikke få nok af!

  Svar
 97. Nina Bay Jensen says:

  Uhhhh lad mig vinde……….

  Min yndlingsbog lige pt er Ina Bruhns nye bog Anna for altid – den er fed. Man lurer ikke handlingen undervejs og den er virkelig velskrevet og medrivende

  Svar
 98. Anne says:

  Uha, jeg vil gerne vinde den bog! Den lyder virkelig god. 🙂

  Min yndlingsbog er “Den lille Prins”… det er desværre lidt en kliche, men siden jeg læste den for 15 år siden, har der ikke været nogen bog, der har rørt mig så meget. Skøn bog både for børn og voksne.

  Svar
 99. Mia Charlotte Nielsen says:

  Ihh, vil super gerne vinde den, glæder mig sådan til at få afleveret mit speciale her til februar så jeg kan få tid til noget skønlitteratur igen 🙂 Min yndlingsbog er the picture of dorian grey af Oscar Wilde…

  Svar
 100. Nina Bay says:

  Uhhhhh lad mig vinde. Please please please.

  Du skal læse den nyeste af Ina Bruhn som hedder Anna for altid. Medrivende, spændende, krumme tæer, grine, græde og man gætter ikke plottet. Jeg gjorde i hvert fald ikke. Troede jeg havde, men nope. Også en smule klar hvis man tænker efter.

  Svar
 101. Louise FB says:

  Absolut yndlingsbog findes ikke. Men den første kærlighed var til Brødrene Løvehjerte… Og så er det bøger der har ramt mig i de forskellige stadier af livet… ‘Room’, ‘Kafka på stranden’, ‘One Day’, ‘Album’, ‘Hafnia Punk’, ‘High Fidelity’, ‘The Talisman’ og fortsættelsen ‘Black House’, ‘Insomnia’… Rigtig god læselyst 😉

  Svar
 102. Marie H says:

  Det er da vist noget for mig 🙂
  Jeg har mange yndlingsbøger, men et bud kunne være Jakob Ejersbos Afrika triologi

  Svar
 103. Nanna L says:

  Min yndlingsbog? Ja, hvis det ikke var fordi jeg elskede den så meget, ville jeg nok være lidt flov over at indrømme det: ‘Borte med blæsten’. Jep, du læste rigtigt! Og jeg er ellers virkelig ikke en stor romantiker og sværger ellers mest til krimier og sjove bøger (a la ‘Michael Laudrups tænder’ – igen, lidt flovt måske, men jeg klukker af grin hver gang, jeg læser den!). Og så er jeg en notorisk genlæser. De bøger, jeg virkelig elsker, læser jeg igen og igen. Tror faktisk, jeg har rundet de 10 gange med ‘Borte med blæsten’…

  Svar
 104. Silvia says:

  Min yndlings bogserie er Afrika trilogien af Jakob Ejersbo. Jeg er også tosset med Harry Potter, så vil super gerne vinde hendes nye bog 🙂

  Svar
 105. Lise says:

  Jeg har stået med denne bog så mange gange i hånden og overvejet at erhverve mig den, så jeg vil utrolig gerne vinde den.

  Jeg har ikke ligefrem nogen yndlingsbog, men sluger de fleste råt.

  Krydserede fingre og flettet hår herfra

  Svar
 106. Line - ebayguf says:

  Jeg nævner lige det samme som en del andre allerede, nemlig Harry Potter! Jeg læser en del (og mange forskellige genre), men Harry kan jeg læse igen og igen. Jeg er generelt mest vild med fantasybøger og/eller gode krimier. Lige nu er jeg ved at være igennem den første bog i Game of Thrones bøgerne, de kan også varmt anbefales, hvis man er til dén slags 🙂

  Svar
 107. Gitte Jensen says:

  Jeg har heller aldrig læst Harry Potter. Men vil gerne vinde Den tomme plads..

  Udover bøger elsker jeg neglelak. Hvor er den fine blå du har på på billedet fra?

  Svar
 108. charlotte says:

  Jeg gad virkelig virkelig virkelig gerne ha den der bog. Jeg elsker J.K. Rowlings måde at skrive på. Men selvom jeg elsker bøger, elsker jeg alligevel tøj lidt mere og har egentlig ikke lige penge (eller særlig meget tid) til de der bøger. Men har ferie om lidt og sammen med den nye jusi adler-olsen bog, som jeg fik i julegave, ville den her være toppen. Jeg vil meget hellere læse, end jeg gider se tv.

  Svar
 109. Katrine H. says:

  PIP. PIPPIPPIP. Jeg er i gang med Ejersbo og Afrikatriologien… igen. Var fire måneder i Tanzania sidste.. forrige år, hvor jeg læste dem bosiddende i Moshi. Mere autentisk bliver det vist ikke. Nu er det bare en dum drøm om sol og varme, der får mig til at hive fat i bøgerne igen. Der i øvrigt er fantastiske. Sprogligt følelseskolde og benhårde. Altså fantastiske.

  Svar
 110. Cecilie says:

  Jeg har læst mange, gode og mindre gode, bøger, men mine yndlings er de, jeg forbinder med en særlig periode i mit liv – altså er det ikke bogens indhold, men derimod dens betydning for mig, der bliver afgørende.
  Herfor er mine yndlingsbøger serien “Det Lille Hus På Prærien”, som jeg læste igen og igen i 5. klasse, da jeg oplevede at være udenfor og anerledes. Jeg identificerede mig da i så høj grad med det ældre univers, bøgerne præsenterede, at de gav mig mening og indhold i en ellers hård hverdag.

  Nu er jeg voksen, og har ferie efter min sidste eksamen på psykologistudiet i morgen, hvorfor det kunne være for lækkert med en ny bog at kaste sig over!

  Svar
 111. Laura says:

  Åh, jeg vil så gerne læse Den tomme plads, jeg er ret spændt på, hvordan Rowling skriver i så anderledes en genre, end man er vant til.

  Jeg har mange kandidater til yndlingsbøger. Nogle af favoritterne er ‘Ekstremt højt & utrolig tæt på’, ‘Det uperfekte menneske 1,2,3’, Afrikatriologien af Ejersbo, ‘Doppler’ og Knausgårds biografi.

  Svar
 112. Grethe says:

  Ihh der er virkelig mange gode bøger efter min mening: Harry Potter bøgerne, alt hvad Leif Davidsen skriver og meget mere. Jeg vil vildt gerne læse mere fra mor Potter 🙂

  Svar
 113. Ditte Rasmussen says:

  Hm, jeg læser rigtig mange bøger, så det er svært at beslutte sig til en enkelt yndlingsbog, men den jeg har læst oftest og også en af de første bøger jeg læste, hvor jeg virkelig blev opslugt og læste den i løbet af ingen tid var “Den uendelige historie” . Derudover læser jeg flest krimier og jeg elsker især Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q, jeg er lige kommet igennem den seneste og den er også fantastisk! Jeg glæder mig helt enormt til at se filmatiseringen af de bøger (også selvom det aldrg lever op til læseoplevelsen) Vh Ditte

  Svar
 114. Didda says:

  Jeg har ike et yndlings bog, men har har nogel yndligs forfattere. Håkan Nesser er utrolig dygtig og det samme er Camilla Lackberg 🙂

  Svar
 115. Janni says:

  Kan ikke komme på en yndlingsbog lige nu, men jeg vil gerne vinde denne. Og har i øvrigt aldrig så meget som overvejet at læse eller se Harry Potter…

  Svar
 116. Marlene Høj says:

  Jeg har en svaghed for Dean Koontz, selvom det er ved at være længe siden at jeg har fået læst noget skrevet af ham.

  Svar
 117. Stine says:

  I øjeblikket er jeg helt vildt facineret af Haruki Marukimi. Man skal lige igang, men så slipper man den ikke igen….og stadig år efter at jeg har læst den første sidder historien dybt i mig. Det går lige under huden.

  Svar
 118. Tine K says:

  Specialet efterlader pt. ingen tid eller samvittighed til for-sjov-og-lyst-læsning, men hvis der er dømt ferie, vender jeg tilbage til dygtige danske damer som Ida Jessen, Naja Maria Aidt, Helle Helle og Lone Hørslev.

  Svar
 119. Inger R. says:

  Jeg er mest til krimier, den sidste jeg har læst er Den dobbelte Tavshed af
  Mari Jungstedt …… En god bog 😉

  Svar
 120. Henriette Lund says:

  Yndlingsbog..? Oh dear.. Har læst så ubeskriveligt mange, men nyligst har jeg læst Jussi Adler Olsens seneste – Marco effekten! Den var dælme god 🙂

  Svar
 121. Inger R. says:

  Jeg er mest krimier…. den sidste bog jeg har læst er:

  Den dobbelte Tavshed af Mari Jungstedt en god bog 😉

  Svar
 122. Inger R. says:

  Jeg er meste krimier …. den sidste bog jeg har læst er:

  Den dobbelte Tavshed af Mari Jungstedt – den er ret god 😉

  Svar
 123. Katrine says:

  Det må nok være Harry Potter – dem alle sammen! Var simpelthen fantastisk at “vokse op” med Harry Potter, jeg åd dem råt!

  Svar
 124. Triaka says:

  Jeg har mange yndlingsbøger. Det kommer an på humør og stemning. Men en jeg bliver ved med at vende tilbage til er Bjarne Reuters “Når snerlen blomstrer”. Jeg læste den som teenager og selvom jeg er en anden generation end hr. Reuter, så rammer han præcist nogle barndomserindringer og teenagestemninger som jeg kan identificere mig med (Brønshøj var også stedet, hvor jeg tog på sodavandsdisco som 14 årig. Stangstiv i Pisang Ambon og Malibu – føj).Og så var det meget fascinerende at komme ind i hovedet på nogle drenge.

  Svar
 125. dilek madsen says:

  Tror ikke jeg har en bog jeg tænker som favorit lige nu.. Er i gang med Afdeling Q bøgerne af Jussi…. De fanger sku. Men trænger snart til en pause fra al den krimi (er i gang med nr. 3 lige i træk), så hvis jeg vinder her bliver det nok denne, eller Lise Norgaard Kun en pige jeg begynder på 😉

  Svar
 126. Lærke says:

  Det her kommentarfelt er jo for vildt – vil begynde at læse en bog i morgen! Yndlingsbog? Det er godt nok svært! E L S K E R Harry Potter, især bog 5 og 7! Og de sidste par dage har jeg tænkt utrolig meget på Bjarne Reuters “Shamran”. Glæder mig til jeg engang skal læse den for min søn..

  Svar
 127. Stinne says:

  Det er simptelthen umuligt for mig at vælge en ynglingsbog, da jeg har læst så ufattelig mange gode bøger. Harry Potter bøgerne gjorde rigtig stort indtryk på som barn og teenager. Tror også de er gode som højtlæsning for Otto om nogle år, hvis I gør i sådan noget.

  Svar
 128. Hanne RR says:

  PIP! 😉

  Yndlingsbog? Det er efterhånden nogle år siden jeg har læst en skønlitterær bog og dengang var det krimi. Lige før jeg blev gravid med min datter var jeg igang med “We Need to Talk about Kevin”. Forfærdelig historie, så den er jeg aldrig blevet færdig med, MEN det er nok den der har fænget mig mest, altså indtil jeg ikke kunne holde ud at læse den med alle mine snart-mor-hormoner.

  “Den Tomme Plads” lyder som en bog jeg gerne vil genoptage min læselyst med, så derfor pipper jeg med her i kommentar-marathonen 😉

  Svar
 129. Anne M says:

  Jeg kan ikke komme på en yndlingsbog. Men nogle gode er Jonathan Safran Foers to første bøger (Everything is illuminated og Extremely loud and incredibly close) og Patti Smiths Just kids. I den mindre seriøse ende har jeg for nyligt været godt underholdt af Jeg er Zlatan Ibrahimovic (seriøst – og jeg er altså ikke til fodbold!) og Bid af Stine Askov.

  Svar
 130. Sophie says:

  By far er Vaniliepigen af Ib Michael den bedste bog jeg til dato har læst. Generelt nyder jeg virkelig at læse hans bøger, men denne udmærker sig ved en skøn handling og lækre sætninger og ordbrug.

  Svar
 131. Ninna Silke says:

  Jeg er svært glad for Pullmans ‘Northern Lights’-serie og lige nu helt fanget af Bulgakovs ‘Mesteren og Margarita’, men må dog sige at en bog, der har gjort stort indtryk på mig er Saint-Exuperys ‘Den lille prins’ – den er noget så fin! Nå ja, og så er jeg helt pjattet med Mumitroldene stadigvæk 🙂

  Svar
 132. Line says:

  Uh, der er mange! Men en (eller tre) af dem er Phillip Pullmanns Det Gyldne Kompas, Skyggernes Kniv og Ravkikkerten. De er spændende og godt skrevet! Selvom det er ‘børnebøger’, synes jeg også han formår at skrive om noget, man reflekterer videre over efter endt læsning.

  Svar
 133. Karina says:

  Ihh. Jeg vil simpelthen så gerne læse den bog! Er igang med at læse sidste bog i Potter serien højt for min søn og jeg elsker simpelthen hendes sprog. Jeg er SÅ nysgerrig efter, om hun kan finde ud af at skrive til voksne?!

  Potter serien er klart på min favoritliste, men min absolutte yndlingshistorie er “Den uendelige historie” Jeg har de bedste minder om den bog og Bastians get away er altid et læsebesøg værd!

  Svar
 134. Lou says:

  Pas! Men jeg vil gerne læse den dér! Jeg har de sidste 3 1/2 år kun læst faglitteratur, men på fredag afleverer jeg min Bachelor og den 21 er jeg finito, og pædagog og nårh ja, arbejdsløs! Men hey, så har jeg også endelig tid til, at læse bøger efter eget valg. Dét glæder jeg mig altså til..

  Svar
 135. Laura P says:

  Jeg ELSKER J.K. Rowling! Hun skriver sublimt. Og hendes evne til at lave så fuldendt et univers som Harry Potter er fantastisk! Needless to say har jeg læst alle Harry Potter bøgerne… Flere gange… På dansk og engelsk… Jamen altså det kunne man jo blive nødt til!
  Da jeg havde læst den sidste bog blev jeg nødt til at bladre fem kapitler tilbage, for det MÅTTE bare ikke ende endnu 🙂
  Jeg ved ikke helt om det er mine yndlings bøger, men de er ret højt på listen!

  Nå men det jeg ville sige var egentlig bare at jeg voldsomt gerne vil vinde den bog 🙂

  Svar
 136. Christina says:

  Jeg ved det simpelthen ikke. Der er et hav af bøger jeg syntes er FANTASTISKE og som jeg kan læse igen og igen..
  Men yndlingsbogen.. Er still to be found..

  Svar
 137. mette Katrine Hansen says:

  Elsker bøger, og føler det ville være som at vælge mellem sine børn, hvis jeg skulle vælge kun en. Har sjældent mødt en bog jeg ikke kunne lide

  Svar
 138. Line says:

  MIn yndlingsbog er The Tao of Pooh, en bog fyldt med godhed, som jeg ofte vender tilbage til og finder lidt ro og livsvisdom i 😛

  Svar
 139. Charlotte Christensen says:

  Har også svært ved at vælge én yndlingsbog. Men jeg har en bog – eller trilogi – som jeg har læst mere end en gang og sikkert også kommer til at læse igen: New York trilogien af Paul Auster er helt fantastisk.

  Svar
 140. katrine/gugge says:

  Stille en god idé at få folk til at komme med bud på gode bøger. Det gav både inspiration og “nåe ja!”-oplevelser. Skønt!!
  Jeg elsker chick-krimierne som dem af fx Camilla Läckberg, Elsebeth Egholm, Liza Marklund, Sara Blædel osv.
  Ja, og så er mange af de andre bøger, som folk nævner, super gode. Meget svært at vælge en yndlings synes jeg…

  Svar
 141. Katrine Gunnersen says:

  Jeg elsker Tolkien.. så Hobitten og Ringenes Herre er blevet læst… Ja, 7-8 gange.. De bliver læst en gang hvert andet år – og jeg kan aldrig helt huske historien..

  Svar
 142. Sanni says:

  Helt vildt snyd 🙁 min kommentar er kommet på 2 gange da min computer frøs første gang! pinligt og undskyld!

  Svar
 143. Rikke says:

  Læser meget for og med mine piger, elsker Troldepus og Brødrene Løvehjerte. Prins Pivert er lige kommet til og god at snakke om.
  Er selv i gang med Lego af Jens Lunde – super spændende. Den lille prins er en fantastisk bog – også for voksne.

  Svar
 144. Stina says:

  Min yndlingsbog må være Troldmanden af John Fowles eller Shantaram af Gregory David Roberts. Ellers er det nogle af de fantastiske danske femi-krimier, der huserer for tiden – eller Jussi Adlers serie om Afdeling Q – eller eller…

  Svar
 145. Sofie says:

  Jeg må sige Harry Potter bøgerne. De har fulgt mig siden jeg var lille og jeg har læst dem utallige gange. Jeg har endnu ikke fået læst Den Tomme Plads endnu, men vil så gerne! – også selvom det er uden magi 😉 jeg krydser lige en masse fingre herover på den anden side af skærmen!

  Svar
 146. Nanna says:

  Åh, jeg skylder altså Rowling meget. Harry potter var helt sikkert de bøger der for alvor kickstartede min læseglæde da jeg var ca 12 år. Jeg har læst dem alle sammen lidt for mange gange.
  Det er jo svært med én bog, men jeg elsker tilværelsens ulidelige lethed af Milan Kundera, og illusionernes bog af paul auster.

  Svar
 147. Christina A says:

  Min yndlingsbog har alle dage været Ronja Røverdatter af Astrid Lindgren – også selv om jeg bliver 30 (shit)!.

  Men ellers er jeg meget alsidig – indrømmer dog, at jeg aldrig kommer videre end kapitel 1 i Harry Potter.

  Svar
 148. Maria N says:

  Uh, en favoritbog. Det kan jeg slet ikke vælge. Men har læst alle Harry Potter bøgerne og det kunne være sjovt at læse noget andet fra Rowlings hånd.

  Svar
 149. Lene says:

  Mine yndlingsbøger er helt sikker bøger af John Irwing, de er så fantastiske. Jeg har flere favoritter mellem alle hans værker, og min yngste datter er nu begyndt at læse dem og er lige så begejstret som jeg.
  Jeg har heller aldrig læst Harry Potter, for jeg er ikke til den verden hun beskriver i de bøger, men jeg ville gerne læse Den Tomme Plads, det ville være spændende.

  Svar
 150. Cecilie Crone W. says:

  jeg har hørt så megt godt om bogen og kunne godt tænke mig at læse den!
  min ynglingsbog er nok “mænd der hader kvinder”, jeg synes det er en helt fantastisk bog. Et anden godt bud ville være serien af Camilla läckberg, dem slugte jeg også råt 🙂

  Svar
 151. Kira says:

  Har mange favoritbøger (blandt andet “fifty shades”-bøgerne), men en af mine favoritforfattere er Sara Blædel.
  Har aldrig selv læst Harry Potter, så kunne faktisk godt tænke mig at vide hvad hende J. K. Rowling kan med ord ;-).

  Svar
 152. Carina says:

  Hmmm… yndlingsbog den er svær! Elsker at læse og kværner mig gennem krimierne.
  Er ret glad for Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q.
  Den første bog jeg kan huske, der rigtigt gjorde indtryk på mig var Dead Poets Society, som vi læste i engelsk. Jeg skal have den fremskaffet til min bogreol 🙂
  Der er dog også rigtig god plads til “Den Tomme Plads”. Den kommer til at stå ved siden af Harry Potter bøgerne, da mit bibliotek jo selvfølgelig er alfabetiseret.
  Bortset fra de nederste hylder, hvor hende banditten på 14 mdr. omarrangerer efter humør 🙂

  Svar
 153. Helene says:

  Kan umuligt vælge en yndlingsbog – der er for mange gode Jeg er lige blevet færdig med Anne B. Ragde “Berlinerpoplerne” og de to efterfølgere – de var supergode! Er gang med Lisbeth Brun “Ved vejs ende” – også rigtig god. “Den lukkede bog” af Jette Kaarsbøl ere en klassiker. Og så er jeg generelt vild med John Irvings bøger. Forresten… Pat Conroy “Savannah” var i mange år min yndlingsbog – har læst den utallige gange. Den fortjener helt klart også en plads på hylden.

  Svar
 154. Karen says:

  Uh, den ville jeg mægtig gerne have fingrene i. Yndlingsbog er et svært spørgsmål – afhænger vel egentlig meget af humøret.
  Jeg elsker krimier og særligt Viveca Sten har fanget min opmærksomhed – der er krimi, kærlighed og lidt til den lille detektiv indeni een – det kan jeg rigtig godt lide.
  Men ellers står Ken Follet generelt højt på listen – han har lavet en serie om 1. og 2. verdenskrig og ja, det lyder gudsjammerligt kedeligt, men de er fantastiske – skrevet så selv en der hader historie (som mig) synes de er eventyrlige og vildt spændende!
  De kan varmt anbefales, selvom de er en smuuuule lange 😉 Tak for en fin blog…

  Svar
 155. Ann Mortensen says:

  Jeg eeeeeeelsker bøger!! Alle mine bøger – og det er så svært at vælge en af dem ud!
  Men af favoritterne, som jeg kan læse igen og igen, er Bjarne Reuters Løgnhalsen fra Umbrien.

  Svar
 156. Ann says:

  Jeg eeeeelsker alle mine bøger! Men skulle jeg vælge en ud, må det blive Bjarne Reuters Løgnhalsen fra Umbrien – fantastisk fortælling for voksne (og børn)!

  Svar
 157. Pernille says:

  Mine yndlings bøger er helt klart Harry Potter. Derfor vil jeg meget gerne læse ‘den tomme plads’. Økonomien er flad, bibliotekskøen er lang, så derfor vil jeg meget gerne vinde den! :)) krydser alt hvad der kan krydses!

  Svar
 158. Minikat says:

  ‘Pigen der elskede Tom Gordon’ af Stephen King – fænomenalt god bog om lille pige der bliver væk i skoven. Både med og uden uhyrer.
  Og så knuselsker jeg Harry Potter, så vil gere læse mere af Rowling.

  Svar
 159. Fie Vesterled says:

  Åhh, den vil jeg så gerne læse og eje 🙂 Elsker Harry Potter oger sikker på at hun gør det lige så godt til voksne…

  Svar
 160. Anne Sofie says:

  Harry Potter bøgerne har jeg læst uendelig mange gange, så jeg vil meget gerne se, hvad J.K Rowling nu har fundet på af gode ting!

  Svar
 161. Louise says:

  Jeg har helt sikkert mange forskellige yndlingsbøger – alt efter hvilken genre der er tale om. Men i krimi verden kunne det være ildvidnet af Lars Kepler, i chick-lit er det alt af Marian Keyes, i historiske romaner så er det Jordens søjler og generelt Ken Follet.
  Ville rigtig gerne vinde bogen, ønskede mig den i julegave, men fik den desvære ikke:-)

  //Louise

  Svar
 162. Anita says:

  Jeg har ikke en decideret favoritbog, men er ret vild med krimier! Nogle gode er Camilla Läckbergs og Sara Blædels bøger, dem har jeg i hvert fald været glade for at læse!
  Denne bog lyder dog også ret god 🙂

  Svar
 163. Julie says:

  Jeg vil rigtig gerne være med i konkurrencen. Mht. min favoritbog har jeg virkelig svært ved at svare, men jeg blev – som mange andre – i den grad fanget af fortællingen om Mr. Grey og Ana i Fifty Shades trilogien (-:

  Jeg vil uden tvivl læse alle kommentarerne her igennem, og blive inspireret! (-:

  Svar
 164. Sofie says:

  Yndlingsbog…. Hundehoved var jeg meget betaget af, alle Anne B. Ragdes bøger rør mig meget, Safrans to romaner (desværre kun to – endnu) er tilpas mystiske og finurlige.

  Jeg håber, jeg vinder. Og så håber jeg, at jeg får læst den. Er på barsel og har en opmærksomhed som en ADHD dreng. Men det skal prøves!

  Svar
 165. Katrine Granholm says:

  Elsker, elsker, elsker Murakami’s “Kaftka på stranden” men kom desværre aldrig igennem hans anden store sellert “Trækopfuglens krønnike” … Hovedpersonen blev hængende alt for lang tid i en brønd til min tålmodighed.

  Svar
 166. Mette K says:

  Jeg vil gerne være med.
  Yndlingsbog har jeg ikke, jeg er vild med mange forskellige genrer, både chicklit, krimi m.v.

  Svar
 167. Nanna Kopp says:

  Min yndlingsbog er ”Klasses dumme pige” skrevet af Jodee Blanco.. Den er så rørende og fantastisk, og hvis du ikke har læst den, så burde du! Den er baseret på virkelige hændelser, og den handler om Jodees barndom, hvor hun blandt andet var udsat for mobning! 🙂
  Men det kan jo være, at denne bliver min nye yndlingsbog 😉

  nanna kopp // nannakopp@live.dk // nckopp.blogspot.dk

  Svar
 168. Julie Jensen says:

  Tja yndlingsbog, det ved jeg ikke lige, men min yndlingsforfatter er helt sikkert Dean Koontz. Elsker psykologisk thrillers 🙂

  Svar
 169. Helle says:

  Min suveræne yndlingsbog er Siri Hustvedts “Det jeg elskede” – den er intet mindre end et mesterværk 😉 Lige nu er jeg dog i gang med første del af Haruki Murakamis 1Q84 – og ligesom dig, må man sige, at Mr. Murakami has a way with words… Måske bliver den en ny kandidat!

  Svar
 170. Ditte A says:

  Hold nu OP, hvor vil jeg gerne vinde!!! Jeg er, og har ALTID været, kæmpe HP fan. Jeg ønskede mig bogen her i julegave, men ham santa, han kiggede altså ikke ordentlig efter på min ønskeliste. (R)ØV!

  Svar
 171. Sanne says:

  Er ret dårlig til at læse skønlitteratur og selv jeg ikke tror på nytårsfortsæt, så kunne jeg godt tænke mig at finde tid/tage mig tid til at læse noget mere. Jeg er ret vild med NaivSuper af Erlend Loe

  Svar
 172. Pia Rotbøl says:

  Uh jeg har mange, men specielt Hule Bjørnens Klan serien om Ayla og de sidste år har jeg kastet mig over krimier, specielt Dan Brown og Stieg Larson;)

  Svar
 173. Lotte says:

  Har masser af yndlings bøger. Lige nu er det Berlinpoplerne og de efterfølgende 2 bøger. Er stadig, trods det at Marco-effekten var rigtig god, helt vild med Journal 64. Er også glad for Det Forsvunde Tegn… Og Mørketid-bøgerne… Og Milleniumbøgerne…. Og tror også jeg kunne blive rigtig glad for Den Tomme Plads….

  Svar
 174. Catrine says:

  ELSKER, ELSKER, ELSKER J.K Rowling!! ja elsker i det hele taget bøger. Læser hver aften, selvom det godt kan blive lidt presset som studerende. Nogle gange må det faglige også vige pladsen 😉

  Svar
 175. Maria says:

  Jeg ville elske og læse Den tomme plads. Elsker hendes univers fra Harry Potter!
  Lige nu læser jeg Patti Smith’s Just Kids, den kan jeg også varmt anbefale.

  Svar
 176. Sissel says:

  Læste “kabalmysteriet” af Jostein Gaarder som 14-15 årig, og den bog er stadig helt magisk for mig. Og vil da gerne læse “den tomme plads” så jeg er med!

  Svar
 177. Maria Seidelin says:

  Yndlingsbogen her er “When broken glass floats” – den er bare så god, facinerende, skræmmende og informerende!

  Svar
 178. Anja S says:

  Uhhhh! Yndlingsbog! Jamen jeg har SÅ mange… Hobbitten er i hvert fald på top 3 listen. Sofies Verden, Nynnes dagbog, P.s I love you og I dine sko har jeg læst af flere omgange. Og så er jeg bare helt pjatten med bøger af Joyce Carol Oates, True Blood-bøgerne, og selvfølgelig Harry Potter (især den sidste).

  Kan lige ved samme lejlighed sige tak for en skøn blog, det har jeg vist aldrig fået gjort! 🙂

  Svar
 179. KatrineH says:

  I mine yngre dage var min ynglingsforfatter John Irving og Paul Auster! De var geniale og kunne vende ting på hovedet uden det virkede underligt eller påtaget på nogen måder.

  I mine yngre dage havde jeg sgu god smag og stil.

  Så valgte jeg at uddanne mig som socialrådgiver og arbejde med social udsatte mennesker.

  …og valgte at få to børn

  Nu til dags læser jeg letlæselige bøger, der giver super underholdning uden at jeg skal forholde mig til søskendeskænderier, samfundsproblemer eller hvad der skal laves af mad. Jeg elsker Harry Potter (selvfølgelig, for de bøger er geniale). Jeg bliver godt underholdt af krimier, Twilight og 50 shades.

  Nu til dags er min smag kilometer væk fra at være sofistikeret eller intellektuel.

  … Og jeg er ikke overhovedet ikke flov, for mit liv er stadig ubegribeligt skønt og forunderligt!!! ☺

  Svar
 180. Winnie says:

  Spændings/krimi bøger er helt nr. 1 hos mig, og den mest uhyggelige bog til dags dato er “Flaskepost fra p”

  Svar
 181. Josefine J. says:

  Jeg har ingen yndlingsbog, til gengæld er jeg helt vild med idéen om at lære at læse bøger for sjovt og med fornøjelse, og din anmeldelse af denne bog tyder på, at det måske liiige er den, der kan lære mig, at det godt kan være lige så underholdende at læse en bog som at se en film!

  Svar
 182. Rie says:

  Hmm, ved ikke lige hvilken bog der er favorit.. Er ret tosset med Harry Potter bøgerne og Jo Nesbø:)
  Kan huske at jeg som barn ELSKEDE “Alle vi børn i Bulderby”- bøgerne plus Krummerne, glæder mig til at ungerne bliver store nok til at jeg kan læse dem til godnatlæsning. Og så grinede jeg altid helt vildt meget når jeg læste “Da Lotte blev usynlig” og græd hysterisk da jeg som pre teen læste “Louise-trilogien”.

  Nå, det blev vist lidt for meget.. Håber jeg vinder alligevel:)

  Svar
 183. Bianca F says:

  Well, Herman Bang: Ved vejen, Vladimir Nabokov: Lolita, Hamsum: Sult, Lene Körchen Larsen: Lilla Natskygge, Lone Hørslev: Jeg ved ikke om den slags tanker er normale (Skilsmissedigte), Guldager: Ulven … Og sikkert også en masse andre.

  Svar
 184. Sofie says:

  Jeg sidder netop midt i en skriftlig eksamen nu- og glæder mig utroligt meget til at have afleveret den i morgen, så man med god samvittighed kan kaste sig over en god bog…

  Svar
 185. Rikke FM says:

  Efter jeg fødte mine snart 3 årige tvillinger har jeg ikke lidt mange “voksen” bøger – men jeg kan godt lide en krimi a ka Sara Blædel og lignende når jeg for en pause fra Lotte, Totte, Katinka, Nikolai og hr Skæg:)

  Svar
 186. Sarah says:

  ELSKER HARRY POTTER 🙂

  er meget spændt på om hun kan fange på samme måde i denne bog – send den gerne denne vej 😀

  Svar
 187. malene says:

  Oh, den ville jeg gerne læse! Er egentlig også til de mere dystre bøger. Bret Easton Ellis – American Psycho og Helene Hegemanns – Axelotl Roadkill, er bøger jeg kan læse i det uendelige. Og så er jeg en sucker for folkeskoleklassikerne Intet og Christiane F.

  Svar
 188. Cecilie Stjernholm Nielsen says:

  Det må være The Chronologies of Ancient Darkness. Jeg er helt vild med Michelle Pavers dybe miljøbeskrivelser – trods den er på engelsk og et par fagord skal opslåes hen ad vejen..

  Svar
 189. Ibs says:

  Årh, sidst jeg deltog i en give away om den, vandt jeg ikke, så nu håber jeg igen! Min absolutte yndlingsbog er Neil Gaimans American Gods. Jeg har læst den flere gange, og jeg pusher den til hvem som helst når som helst. Er man i nærheden af mig og mangler en bog, så får man at vide, at dén skal læses. Og indtil videre har jeg kun fået positive tilbagemeldinger; det ér en god bog. Læs den!

  Svar
 190. pia volder handt says:

  Jeg elsker at læse,og læser flere genre og bøger af flere forfattere.Min ynglingsforfatter er Mary Higgins Clark

  Svar
 191. Julie says:

  Aner simpelthen ikke hvad der er min yndlingsbog – det kommer helt an på stemning og humør, men det eneste der er helt sikkert er at alt af John Irving har en helt speciel plads i mit læsehjerte!

  Svar
 192. Ditte says:

  Nej, en god konkurrence! Lige her midt i eksamenshelvede ville det være skønt, at have en god bog at se frem til, når den lige om lidt står på ferie – så jeg krydser fingre 🙂

  Svar
 193. Mette says:

  Jeg vil vildt gerne vinde den bog! Den er udlånt på bibliotek og jeg har ikke råd til at købe den 🙁 Fik en tyk bog i pakkekalender af verdens sødeste veninde og HÅBEDE det var den her – i stedet var det “Det 7. barn” som både var rigtig fin og temmelig lang på den ikke så fine måde. Jeg har mange yndlingsbøger, en af dem er Sol og Måne af Herman Hesse

  Svar
 194. Mie says:

  Uuuh ja, må istemme mig dig andre; gooood konkurrence!

  Min ynglingsbog må være safran foers, “ekstremt højt og utrolig tæt på”
  Filmen skuffede dog en anelse, men lad det nu være det 🙂

  Svar
 195. Nanna M says:

  Emas historie skrevet af Leona Blair er pt. yndlingsbogen. En lille, stille, storslået bog om ikke at indse at hvad man har, faktisk er det man elsker.

  Svar
 196. Nanna M says:

  Ema’s historie er pt yndlingen. Den handler om at indse, at hvad man har, faktisk er det man elsker. For sent opdager hovedpersonen, at det faktisk er hendes mand hun vil tilbringe resten af livet med, ikke elskeren kun mødte i sine unge dage under krigen i Paris.
  Den er helt fantastisk, på den måde hvor man ikke rigtig kan sætte ord på, hvad der har ramt en. Men noget har ramt. Og helt rigtigt.

  Svar
 197. Jeanette says:

  Kæresten igennem 4 år er skredet. Bor på venindes sofa på 3 måned. Ingen lejligheder at få fingre i i Kbh??!! Hvilket er latterligt!?!!!

  Vil gerne glemme og læse??!

  Svar
 198. Emma says:

  Min ynglingsbog skifter hele tiden. men der er i hvert fald én serie som altid har haft en plads i mit boghjerte: Harry Potter serien.

  Svar
 199. Jan K. says:

  Jeg har ALTID en tom plads i min reol og min yndlingsbog er Livets Bog, for der kommer en ny side hver dag ;o)

  Svar
 200. Emma says:

  Lækker, lækker konkurrence! Vil virkelig gerne læse den 🙂

  Jeg har mange yndlingsbøger… Nogen af dem er hele Harry Potter-serien (jeg sluger den på 8-9 dage!), Hunger Games-bøgerne, Intet af Janne Teller, alt hvad Camilla Lâckberg skriver og mange mange flere. Elsker bøger!

  Svar
 201. Mia says:

  Uh. Den er sgu svær. Jeg læser alt for meget på uni, så når jeg endelig har tid til skønlitteratur som læser jeg alt. Men ‘den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt’ er genial 🙂

  Svar
 202. Trine says:

  En af mine yndlingbøger er “Du Forsvinder” af Christian Jungersen. Og deruodover er jeg fra Harry Potter-generationen, så denn bog… den skal læses!

  Svar
 203. Søren E says:

  Hmmm. Yndlingsbog, den er svær, men vil nok tro mit valg falder på Harry Potter (den sidste var den bedste) eller Dan Brown’s Engle & Dæmoner, da jeg husker den som ekstremt(!) spændende og en bog som jeg blev ved med sige til mig selv “bare lige 1 side mere, så stopper jeg for i dag”.

  Svar
 204. Cille says:

  Lige i dag må du faktisk godt få min førstefødte. Når han ikke er nederen, er hans ynglings bog Villads fra Valby. Aner ikke hvad min er.
  -Cille.

  Svar
 205. Thea says:

  Uha, har ikke tænkt på det spørgsmål siden jeg startede på litteraturvidenskab. Dengang var det Elskeren af Marguerite Duras.

  Svar
 206. Pernille says:

  Pip! Ps. Jeg gider godt bytte til lydbog. Ser det ikke ske at jeg får en bog læst færdig lige foreløbigt. Er gået hen og blevet doven 🙂

  Svar
 207. Mona Elisabeth Pedersen says:

  Jeg vil super gerne vinde denne bog. Min yndlingsbog ? aner det ikke. Der er mange. Men måske Karitas uden titel ikke ryger op i top ? forfatter Bergursdottir. Efterfølgeren er også god. Der er også flere andre islandske forfattere på min top ti, og ellers er Nesbø eller Jussi gode bud .

  Svar
 208. Marie Hald says:

  Jeg har mange yndlingsbøger, men elsker Sara Blædels krimier, Dinusaurens Fjer af Sissel Jo Gazan & Undtagelsen & “Du Forsvinder” af Christian Jungersen.

  Svar
 209. Rikke says:

  Når jeg læser bøger er jeg en sucker for serier. Det kan være Hulebjørnens Klan, Hunger Games, Harry Potter, Twilight eller bare krimier, hvor man følger en hovedperson gennem flere bøger.

  Svar
 210. Maria says:

  Jeg har heller aldrig læst en eneste af Harry Potter bøgerne. Det der trylle-univers siger mig ikke det helt store. Men ville gerne læse noget andet af J.K Rowling, specielt med de ord du giver bogen med på vejen! 🙂

  Svar
 211. Karina says:

  Jeg ville virkelig gerne sige, at min yndlingsbog var et eller andet intellektuelt, som fik min til at fremstå klog og dybsindig. Men hvis jeg skal være helt ærlig, er de bøger, der der har påvirket mig og revet mig med mest nok Harry Potter and the Deathly Hallows og Hunger Games triologien.

  Ja, banalt, jeg ved, men jeg elsker at læse bøger som giver mig en følelse helt ned i maven og som river mig med.

  Svar
 212. Caja says:

  Jeg er stor fan af krimier og sluger bøgerne om Gunnar Barbarotti, Carl Mørk og Hypnotisøren råt! Men stærkest i min erindring står dog stadig “Guds blinde øje” – så god, og så sørgelig!

  Svar
 213. Lotte says:

  ‘Ud og stjæle heste’ af Per Petterson – fremragende norsk forfatter og fremragende bog:-)

  Fed blog i øvrigt!

  Svar
 214. Majken Hansen says:

  Siri Hustvedt – Det jeg elskede
  Har læst den 3gange og kommer til at læse den igen. Ææælsker den bog!

  Svar
 215. Rikke Bisgård Sørensen says:

  Det er sgismne svært, men min ynglingsbog må nok være “Hulebjørnens Klan” af Jean M. Auel. Meget banal bog/serie, men god underholdning;)

  Mvh Rikke

  Svar
 216. Amrit says:

  Elsker Bridget Jones. Elsker Jo Nesbøe. Elsker Blixen. Esker ikke så meget russiske forfattermænd med tungsind. Elsker heller ikke Günther Grass. Vil så gerne vinde, fordi det hele er synd for mig for tiden…!

  Svar
 217. Christina says:

  Elsker ‘Giganternes Fald’ af Ken Follett og kan ikke vente med at gå i gang med ‘Verdens Vinter’. Derudover er ‘Doppler’ af Erlend Loe også herlig morsom. Måske en bog for dig? 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *